Forum: PostNL » Rechtszaak guldenpostzegels ... de feiten. | DeBeurs.nl

Rechtszaak guldenpostzegels ... de feiten.

327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Geefgas
1
quote:

Filasoft schreef op 29 jun 2019 om 13:04:


@geefgas
Ik merk dat je nogal trots bent op je juridische verhandeling aangaande de casus Airmiles.
Op mij heb je echter niet zo’n hele grote indruk gemaakt daarmee. Los daarvan, er zullen maar weinig particulieren zijn die zoveel Airmiles gespaard hebben dat het de moeite loont om de juridische degens te kruisen met Loyalty Management Netherlands B.V. (Shell, Ahold en Praxis).
Jij vergelijkt postzegels met Airmiles en ziet veel overeenkomsten. Ik zie veel fundamentele verschillen. De discussie over de Airmiles vind ik dan ook niet zinvol.

Ok, ik heb me een beetje kinderachtig gedragen. Dat spijt me, maar het had een functie en uit de chagrijnige reacties toen mijn informatie over het advies van de advocaat generaal even op zich liet wachten kan ik het nodige opmaken. Ook de aandoenlijke reacties van keffertje op mijn opmerking over het uitstel van de Borgersbrief zal de opmerkzame lezers de wenkbrauwen hebben doen fronsen. Heel nuttig!

Wat jij niet wil zien is dat wij (jij en ik) aan dezelfde kant staan. Ok, jij hebt belang bij een hogere koers van PostNL, mij maakt het niets uit wat er met het aandeel gebeurt, maar we zijn allebei door PostNL besodemieterd. Jou is aandeelhouderswaarde beloofd en dividend, mij is beloofd dat de postzegels die ik in mijn bezit heb bij ongeldigheid mogen worden omgeruild voor nieuwe geldige postzegels. We zijn allebei te grazen genomen.
En het grappige is dat ik een ‘ordinaire speculant’ wordt genoemd en jij beschouwt jezelf als een eerzame belegger.

Ik ben nergens trots op, maar gebruikte slechts het voorbeeld Air Miles om aan te geven dat m.i. wel degelijk voorbeelden zijn waar een waardepapier (Air Miles in dit geval), met inachtneming van een rechtvaardige periode, verlopen kan worden verklaard terwijl in eerdere fase het waardepapier nog eindeloos geldig was. En dat dit eenzijdig door de uitgevende instantie kan worden besloten.

Verder spreek je van een juridische verhandeling. Even voor jouw helderheid, ik ben geen jurist en heb niets met rechtszaken of jurisprudentie. Wel met normen en waarden in het leven en eerlijk zaken doen, maar dat staat hier los van. Het lijkt er sterk op dat jij smult van juridische gevechten en je helemaal hebt vastgebeten in deze casus. Dat sterkt alleen maar mijn gedachten dat je postzegels hebt aangeschaft omdat je een kans zag met deze rechtszaak en helemaal geen “slachtoffer” bent, maar opportunist. En iemand die goedkoop graag wil profiteren van anderen, maar zelf weinig aan de maatschappij bijdraagt.
Maar goed, dit is en blijft een forum, dus hard maken kan ik dit niet. Wellicht zit ik ernaast wellicht ook niet. Laten we zeggen dat mijn gevoel me niet vaak in de steek laat.

Het feit dat je weet dat Loyalty Management Nederland de uitgevende instantie is, en dat Shell, Ahold en Praxis de aandeelhouders zijn, geeft mij trouwens aan dat je het voorbeeld wel degelijk serieus hebt genomen en hebt onderzocht. Anders had je dat niet geweten.

Maar goed, ik ben niet van plan een discussie van 2 jaar (?) geleden nu weer opnieuw te gaan doen. Prima dat jij je eigen kijk op de zaak hebt.

dat we aan dezelfde kant staan, daar wil ik me van distantieren. Dan stap ik dus even opzij. Ik kan weinig waardering opbrengen voor jouw rechtszaak. Dat staat los van PostNL, de koers, of wat dan ook.


Filasoft
0
Ter informatie:
De Hoge Raad heeft vandaag de datum voor de conclusie nader bepaald op 13 september 2019.keffertje
0
quote:

Filasoft schreef op 19 jul 2019 om 14:26:


Ter informatie:
De Hoge Raad heeft vandaag de datum voor de conclusie nader bepaald op 13 september 2019.Hoi Fila, maar wat is het advies van de A-G?

Je kunt ons nog enkele dagen laten wachten, maar die conclusie wordt ook binnenkort gepubliceerd zoals je weet!

Filasoft
0
Filasoft
0
Ik heb het nog even nagevraagd. :)
Conclusie en advies A-G aan de Hoge Raad is hetzelfde.
Filasoft
0
Dus:
13 september: advies AG aan HR
14 dagen tijd op daarop te reageren.
Daarna uitspraak door de HR na 3-4 maanden.
We leven dan in januari 2020.
Over het traject erna valt nog niets te zeggen.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19-jul-19 17:35
Koers 1,620
Verschil +0,013 (+0,81%)
Hoog 1,637
Laag 1,610
Volume 3.696.336
Volume gemiddeld 4.712.069
Volume gisteren 3.210.280