Forum: PostNL » PostNL September 2018 wordt postmaand » Pagina: 188 | DeBeurs.nl

PostNL September 2018 wordt postmaand

4.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 ... 219 220 221 222 223 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Cerburus
0
volgens mij wordt die ACM pakket vs postmarkt motie veel te zwaar aangezet op dit forum.
Het ACM gaat dit gewoon meenemen in 'de aanvraag' die postnl & SANDD aan hun gaan doen (tenminste als het goed is :P). Dat je dan een monopolist overheid op postgebied is toch iedereen duidelijk. Het gaat er daarna om dat de ACM de juiste handvaten heeft om dit te controleren en te handhaven..net als nu... en dat dit ongewenst effect mag hebben op de pakketmarkt. no worries duurt hierdoor geen maanden langer. Het is nu aan SANDD aan HV, en tja dat kan wel maanden duren....(of morgen voorbeurs bekent worden)...daarom durf ik ook slecht afscheid te nemen van PostNL op dit moment..ik zit er al veel te lang in, dat ik nu ook het sluitstuk mee ga maken.. Dood of de gladiolen. maar zonder consilidatie of hetgeen Prinszicht voorstelt rest er inderdaad alleen maar de citibanks en berenbergs van deze wereld.
Cerburus
0
schreef ik nou echt TNT in bovenstaande rijtje? ik ga het nieteens editen..vermoeidende dag...tijd om naar bed te gaan :)
lucky14
0
quote:

Cerburus schreef op 25 sep 2018 om 20:36:


schreef ik nou echt TNT in bovenstaande rijtje? ik ga het nieteens editen..vermoeidende dag...tijd om naar bed te gaan :)


Mijn avond duurt nog lang. Mijn werkdag ook en daarom nu nog met de dag van vandaag bezig. Kunnen we nu nog iets van de politiek verwachten, of zijn Herna en co. nu aan zet??
Toekomstbeeld
0
quote:

Cerburus schreef op 25 sep 2018 om 20:28:


[...]

valt ook wel mee, de echt grote jongens gaan het uiteindelijk overleven..en niet de PostNL'en van deze wereld.
DHL, Fedex. TNT kun je gerust je geld in zetten. De rest mag hopen op overnames en bestaansrecht binnen nu en 10 jaar. Maarja gelukkig kijkt niemand zover vooruit :) "EIGEN KRACHT!"

Alleen al qua schaalgrootte zou DHL in NL kapot kunnen concurreren. de kostprijs van onze Hollandse vrienden ligt gewoon te hoog en daar baal ik van. Je mag van geluk spreken dat ze dat niet doen :) of breng ik ze nu op ideeën? Ahum nee netjes die 4,9% omhoog, kan al raden wat PostNL gaat doen +1,9% ofziets de inflatie compenserend.Zat zelf aan zero te denken. Herna houd niet van ruig. De inflatie voor de post/pakketsector kan niet anders dan vele malen hoger zijn dan de 1,9% landelijk gemiddelde. 5% voor de postbezorgers, 3% voor de externe chauffeurs, dieselprijzen fors gestegen.

Herna is al blij met de huidige % marges.

Misschien zit ze wel elke avond op knietjes met de handjes gevouwen en is ze heel hard aan het bidden dat het maar goed mag komen :-)

Toekomstbeeld
0
quote:

Cerburus schreef op 25 sep 2018 om 20:36:


schreef ik nou echt TNT in bovenstaande rijtje? ik ga het nieteens editen..vermoeidende dag...tijd om naar bed te gaan :)


Haha, heb je die uitzending van Kassa zelf gezien? Zat een klagende vrouw dat er iets mis gegaan was en die had het over de PTT....
Hansbeleg
0
quote:

lucky14 schreef op 25 sep 2018 om 20:18:


[...]

Oke, ben alles nog aan het doornemen:

Ook deze is aangenomen en is ook gunstig:


Of deze 166:

"MOTIE VAN HET LID MOORLAG
Voorgesteld 12 september 2018
De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat de briefpostmarkt sterk krimpt, waardoor deze belang-rijke voorziening en de positie van werknemers worden geschaad; overwegende dat consolidatie van belang is om de continuïteit van dienstverlening en werkgelegenheid te borgen; verzoekt de regering, alles in het werk te stellen om tijdig belemmeringen die consolidatie in de weg staan weg te nemen, en gaat over tot de orde van de dag. Moorlag
kst-29502-

Gaat de ACM nu wel of niet de totale post- en pakkettenmarkt onderzoeken, want dan zijn we weer terug bij af??


Het was al afgesproken dat de ACM niet meteen gepasseerd zou worden. Ze krijgen dus wat tijd, maar duurt het te lang of is de uitkomst negatief dan worden ze overruled. Dat wordt met al deze aangenomen moties eigenlijk al vermeldt. De ACM mag misschien wat restricties op het zakelijke post prijsbeleid zetten of iets van: we zullen de markt na consolidatie scherp in de gaten houden op prijsniveau. Referentie zullen dan de buitenlandse postbedrijven zijn, die allemaal met de post in de problemen komen of zitten. Hopelijk kijkt men dan vooral naar Denemarken, hoe de prijzen daar zijn;-)

Omdat de ACM nu ook iets over pakketten moeten gaan zeggen vanwege de motie zal het wel iets worden van: zodra integratie van post en pakketten mogelijk is kan dat leiden tot nieuwe studie/regelgeving. Maar dat alles staat op gespannen voet met het in stand willen houden van bijv het 24u netwerk. Als de consolidatieregels zo strikt worden dat er geen winst gemaakt kan worden zal het niet acceptabel zijn en wordt de ACM met artikel 47 overruled. Anders is de hele postdiscusdie voor niets geweest en staat Mona voor joker.

Ondertussen proberen de analisten paniek te zaaien door alvast te voorspellen dat het dividend niet haalbaar is ondanks de toestemming voor consolidatie, ondanks de AMM uitspraak. Nee volgens die analisten is er niets verbeterd.
Slimme gasten die inspelen op de angst van de particulier en dat lukt ook heel vaak.
Zo heb ik nog kunnen profiteren van het AH Amazon verhaal begin dit jaar. Hel en verdoemenis werd er gepreekt en veel particulieren in de stress en het haasje. Of kijk naar bpost ook voldoende brave burgers de pisang en nu vindt men het weer het beste aandeel in de klas. Particulieren drijf svp de koers omhoog dan gaan we over een half jaar weer vertellen dat het toch tegenvalt bij Radial en dat PostNL, die dan misschien al Sandd heeft overgenomen, ineens het beste jongetje uit de klas is. PostNL is iig al verder in de transitie dan bpost.

Maar alleen Herna kan het sentiment nu keren, zij moet de volgende stap nemen. Als zij niet aangeeft te willen consolideren hoeft de ACM niet eens in actie te komen, dan kunnen alle moties de prullenbak in. Maar eerst zoveel heisa maken en dan toch niet consolideren dan wordt ze nog ongeloofwaardiger dan ze al is. Of zeg heel duidelijk ik wil niet meer consolideren en weer onder nieuwe regelgeving vallen omdat ik van de AMM af ben en zie een betere strategie. Ik concurreer Sandd kapot, te beginnen met de kerstzegel.
Stephan010
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 25 sep 2018 om 19:31:


[...]

Ik kwam het Citi verhaal op het spoor naar aanleiding vh verhaal over Bpost. Dat was al van eerder op de dag. Wederom een sector rapport.

Kan maar zo zijn dat de klanten van Citi dat rapport al een paar dagen in bezit hebben, in ieder geval zullen ze het gisterenavond hebben gehad.

Denk dat daarom Bpost vanmorgen zo hard vanaf de start vertrok met >3% en dat daarom PostNL direct de min in ging.

Ben het wel zat met die koersadviezen van partijen die PostNL niet volgen maar dan wel in een sectorrapport onder vuur nemen.

Heb het doorgezet naar Herna en Pim met de opmerking dat ik de 2,84 euro nog niet op hun website kon terugvinden :-)

Reageerde PNL koers op advies citigroup of politiek den haag ?
Want vanmorgen was koersadvies er nog niet.
lucky14
0
Dank Hans voor je heldere visie.

"Zo heb ik nog kunnen profiteren van het AH Amazon verhaal begin dit jaar. "

Deze had ik destijds ook in de peiling en een mooi ritje mee gemaakt. Ook Probeleggen dook er destijds op met de titel "A perfect Storm".Eerst tegenvallend nieuws van Kroger en daarna Amazon. Hadden ze ook prima gezien. Tehupuring kocht op 14,75 een aantal Turbo,s laag in de 12. Ik zelf ook lange call opties en aandelen. Vind AH nu nog niet aantrekkelijk genoeg, maar bij een volgende forse dump wellicht wel weer.
eduardo3105
0
www.tijd.be/markten-live/nieuws-aande...
'Koop de Belgische en verkoop de Nederlandse post'
25 september 201817:27
Herna Verhagen, ceo van van PostNL, wees in 2016 onder druk van de Nederlandse politiek de toenaderingspoging van BPost-topman Koen van Gerven af.
'Koop aandelen van Bpost, ons favoriete aandeel in de postsector, en verkoop PostNL, ons minst geliefde aandeel.' Dat stelt de bank Citigroup. Bpost gaat voor de tiende dag op rij vooruit, de langste winstreeks ooit voor het aandeel.

BPOST1,25% dikte dinsdag 1,3 procent aan tot 14,58 euro. Het aandeel koerste zo voor de tiende dag op rij hoger. Dat is sinds de beursgang in juni 2013 nog nooit gebeurd. In die tien sessies won het postbedrijf 9,5 procent. Het is ook voor het eerst sinds juni dat BPost weer boven de intekenprijs van 14,50 euro gaat postvatten.

Het is ook voor het eerst sinds juni dat BPost weer boven de intekenprijs van 14,50 euro postvat.
Toch bengelt het aandeel nog steeds 43 procent onder het peil van Nieuwjaar. Bpost schrikte de beleggers dit jaar op met een stevige portie slecht nieuws. Voor heel het jaar gaat de groep uit van een brutobedrijfswinst in de lagere regionen van de eerder geformuleerde vork van 560 à 600 miljoen euro. De groep verwacht amper winstgroei tot 2022.

In de eerste plaats versnelt de daling van het brievenverkeer. Als vuistregel kan je stellen dat Bpost een volumedaling tot 6 procent kan compenseren met een mix van hogere prijzen en kostenbesparingen. Maar omdat de onderneming denkt dat de Belg in 2018 7 procent minder brieven verstuurt, zal die tak wellicht minder winst opleveren. Bovendien zal de neergang tegen 2022 versnellen tot zowat 9 procent per jaar, denkt Bpost.

Minder marge op pakjes
Bpost haalt steeds minder winst uit het vervoer van al die kartonnen dozen door de concurrentie op het scherp van de snee.
Het groeiende pakjesvervoer kan die neergang in de brievenpost deels compenseren omdat we met zijn allen steeds meer op internet bestellen. Tot en met 2022 ziet de groep een jaarlijkse klim boven 10 procent. Maar Bpost haalt steeds minder winst uit het vervoer van al die kartonnen dozen door de concurrentie op het scherp van de snee. Ook busjes van PostNL TNT-0,48% , DPD (eigendom van het Franse LaPoste), GLS (Royal Mail), UPS en veel andere bedrijven zitten op onze wegen.

Daarnaast trof Bpost tal van problemen aan bij het overgenomen Amerikaanse Radial, een bedrijf dat logistieke oplossingen aanbiedt voor e-commerce. De kosten voor het medische plan van de 6.700 werknemers vallen hoger uit dan verwacht, het bedrijf verliest klanten en de prijzen staan onder druk.

Als klap op de vuurpijl kampt Bpost ook met operationele problemen in België. Het absenteïsme bij de postbodes is onrustwekkend hoog. Het bedrijf moet daardoor meer een beroep doen op dure uitzendkrachten.

9% dividendrendement
Maar al dat slechte nieuws zit nu wel al in de koers, meent de bank Citigroup. 'De koers bevat te veel risico's. De markt onderschat bovendien het potentieel van de kapitaaluitkeringen', stelt het sectorrapport.

Topman Koen Van Gerven beloofde al zeker dit boekjaar het brutodividend van 1,31 euro gelijk te houden. Het couponrendement beloopt daarmee 9 procent. Vanuit de hoofdaandeelhouder, de Belgische staat, is er grote druk om niet in het dividend te knippen, want die inkomsten zijn nodig voor de begroting. Bpost zal daarom nog eerder activa zoals gebouwen en gronden verkopen dan het dividend fors te verlagen, luidt de redenering.

Vanuit de hoofdaandeelhouder, de Belgische staat, is er grote druk om niet in het dividend te knippen, want die inkomsten zijn nodig voor de begroting.
Bpost krijgt vandaag nog een koopaanbeveling van Société Générale. Het Franse beurshuis wijst ook op de hoge dividenden. Toch zakt het koersdoel van 18,30 naar 16,50 euro.

'We verlagen onze prognoses voor de brutobedrijfswinst (ebitda) in 2018-2020 met 4 à 10 procent en verwachten dat de winst tot 2020 blijft dalen. Daarna rekenen we op een sterke positieve impact van kostenbesparingen.' Die besparingen omvatten onder meer een systeem om brieven pas over drie dagen na het bussen te leveren in plaats van daags nadien.

Te mijden aandeel
PostNL TNT-0,48% is voor Citigroup een te mijden aandeel. In het tweede kwartaal moest de postgroep een tuimeling van de brutobedrijfswinst met 46 procent opbiechten. De neergang van het brievenverkeer met 10,8 procent was veel groter dan bij Bpost.

De Nederlanders verwachten een winst van amper 160 à 190 miljoen over 2018, drie keer minder dan de Belgen. Toch wil PostNL zijn dividend nog verhogen, al achten veel analisten dat niet realistisch. 'De vrije cashflow dekt het dividend bijlange niet. We gaan de komende jaren uit van een gevoelige verlaging van het dividend', stelt Citi.

Wellicht zullen de beleggers in PostNL zich beklagen dat ze in 2016 niet ingingen op het bod van 5,75 euro van Bpost.
Toekomstbeeld
2
Hoppa, mijn laatste poging om onze grootste belangenverdediger in stelling te krijgen. Moet er zelf om lachen. Weer een nutteloze mail :-)


info@veb.net
Di 25-9-2018, 20:59

Beste VEB,

Onderstaand mijn schrijven aan de bestuursleden van PostNL. Mijn vraag is waar de druk van de VEB blijft? Ik betaal toch niet alleen lidmaatschapsgelden voor claims achteraf, maar zeer zeker toch ook voor een wat meer activistisch/scherp kritische houding naar de bedrijven toe?

PostNL heeft alles gekregen vd politiek wat ze vroeg. PostNL heeft een geweldige uitspraak te horen gekregen van het College van Beroep voor het bedrijfsleven dat zij geen Aanmerkelijk Markt Macht bezit.

Maar de aandeelhouder hoort en ziet nu niets van al dat goede terug. Geen verhoging van de outlook, geeneens een stappenplan of men de onderlinge tarieven naar de andere 180 NL postbedrijven gaat verhogen (zoals de rechter heeft toegestaan), we horen niets over eventuele claims over geleden schade in het verleden, we horen niets over verdere plannen mbt consolidatie.

Intussen blijft de aandeelhouder van PostNL nodeloos de 180 andere postbedrijven financieren! Onze centen worden letterlijk doorgesluisd naar die 180 bedrijven. Onze centen verdwijnen door het niet aanpassen van de onderlinge tarieven letterlijk in de zakken van anderen.

Wat is de actie van de VEB?

Bij voorbaat dank, Xxxx
Toekomstbeeld
0
quote:

Stephan010 schreef op 25 sep 2018 om 20:54:


[...]


Reageerde PNL koers op advies citigroup of politiek den haag ?
Want vanmorgen was koersadvies er nog niet.


Zie mijn tekst. Het advies was er nog niet op de voor ons nuttige sites maar het rapport zal al ongetwijfeld voorbeurs al bij klanten van Citi op tafel hebben gelegen.

Dit soort rapporten gaat eerst naar betalende klanten voordat de markt inzage krijgt. Het businessmodel van analisten adviezen, en zeer zeker van uitgebreide sector rapporten, is dat er klanten zijn die ervoor betalen. Dan hebben ze alvast hun jaar fee terugverdiend door als eerste te kunnen handelen.
Toekomstbeeld
0
quote:

eduardo3105 schreef op 25 sep 2018 om 20:59:Wellicht zullen de beleggers in PostNL zich beklagen dat ze in 2016 niet ingingen op het bod van 5,75 euro van Bpost.


Lekker, die steek onder water aan het einde :-)
Stephan010
1
quote:

Toekomstbeeld schreef op 25 sep 2018 om 21:10:


[...]

Lekker, die steek onder water aan het einde :-)Denk dat morgen ING of ABN met een hoger koersdoel komt.
Gaat nergens meer over dan elkaar treiteren lijkt het wel.
Toekomstbeeld
0
Allemaal de ballen en morgen doen we rustiger aan.

Ik hou alvast mentaal rekening met een tik naar beneden. Zou namelijk nu niets kunnen bedenken wat alle zooi van vandaag (en het weekend) nog positief zou kunnen compenseren.

Nou ja, kan wel iets bedenken maar dat hangt van Herna af en dan weten we het wel. Oorverdovende stilte is hun motto om op eigen kracht de koers naar de 6 te tillen.

Welte!

Go Go Go !
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 25 sep 2018 om 21:10:


[...]

Lekker, die steek onder water aan het einde :-)


Denk dat ze zich wel realiseren dat het bod gewoon veel te hoog was. Die Belgen zijn gewoon terecht blij.
manuss
0
quote:

Stephan010 schreef op 25 sep 2018 om 21:14:


[...]


Denk dat morgen ING of ABN met een hoger koersdoel komt.
Gaat nergens meer over dan elkaar treiteren lijkt het wel.
Je droom??
Go Go Go !
0
Zijn er nu nog forumleden te vinden, die blij zijn dat HV haar mond dicht heeft gehouden en gewacht heeft tot de stemming over de moties ? De negatieve adviezen van analisten volgen elkaar nu op en we reageren er wat verbaasd en ook verontwaardigd op. De wereld voor PostNL is morgen nog precies hetzelfde als twee weken geleden.

Zo voelt het dus om in Niemandsland te zijn aangeland. Met elkaar nu in een soort vacuüm gezogen of misschien wel een moeras. Er was er tot vandaag slechts eentje, die er daadwerkelijk verandering in kon aanbrengen en dat is dezelfde die er vanaf morgen iets aan kan doen. Ons eigen schaap, dat weigert te blaten, dat autistische trekjes vertoont en maar niet over de dam wil. Met als resultaat dat de anderen haar ook niet zullen volgen.

Wie gaat daar wat aan veranderen ? Meerdere keren hier de vraag gesteld waarom we de grootaandeelhouders niet horen. Reactie’s gekregen in de trant van “Dat gebeurt wel, maar gemor is binnenshuis, dfat doe je niet in het openbaar” of “Het interesseert ze niet zoveel”. Zal het ze dadelijk nog steeds niets interesseren ? En gaan deze partijen straks zonder gêne aan hun beleggers uitleggen waarom ze beleggen in een aandeel wat per saldo een dalende koers kent met een toenemend aantal negatieve adviezen van analisten ? Of slaat de schrik ons pas echt in de benen wanneer er nog eens eentje plots aankondigt afscheid te nemen van zijn pakket als grootaandeelhouder ?

Uitblijven van consolidatie zou mij als grootaandeelhouder in het verkeerde keelgat schieten. Je kunt niet eindeloos blijven klootzakken met zo’n aandeel. Helemaal niet wanneer er betere alternatieven zijn, toch ?

Het is geen aanname en ik suggereer niets, maar je wenst toch ook geen activistische aandeelhouder met een klein belang die een “Dear Board” brief aan HV en Pimmetje zendt ? Dit om de waarde te ontsluiten ... een scheiding tussen mail en parcels.gpjf
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 25 sep 2018 om 21:16:


Allemaal de ballen en morgen doen we rustiger aan.

Ik hou alvast mentaal rekening met een tik naar beneden. Zou namelijk nu niets kunnen bedenken wat alle zooi van vandaag (en het weekend) nog positief zou kunnen compenseren.

Nou ja, kan wel iets bedenken maar dat hangt van Herna af en dan weten we het wel. Oorverdovende stilte is hun motto om op eigen kracht de koers naar de 6 te tillen.

Welte!
Met dit beeld lijk je mijn verkoop van het grootste deel Post.nl vandaag voorlopig niet zo gek te vinden. Ik ben zeer teleurgesteld in de lakse houding van Herna naar de aandeelhouders. Ik krijg bovendien door de tweede kamer, ondanks de inzet van Mona, sterk het gevoel dat het allemaal niet morgen hoeft en we nog wel even op een houtje mogen bijten. Nee er zit absoluut geen schwung in dit aandeel en er zullen andere mensen sturing moet geven om op eigen kracht te kunnen overleven.
Toekomstbeeld
0
quote:

gpjf schreef op 25 sep 2018 om 22:10:


[...]

Met dit beeld lijk je mijn verkoop van het grootste deel Post.nl vandaag voorlopig niet zo gek te vinden. Ik ben zeer teleurgesteld in de lakse houding van Herna naar de aandeelhouders. Ik krijg bovendien door de tweede kamer, ondanks de inzet van Mona, sterk het gevoel dat het allemaal niet morgen hoeft en we nog wel even op een houtje mogen bijten. Nee er zit absoluut geen schwung in dit aandeel en er zullen andere mensen sturing moet geven om op eigen kracht te kunnen overleven.


Blijkbaar is de Herna tekst "voor de zomer" serieuzer dan wij dachten. Wij "kapitalistische honden" zijn ook te ongeduldig en al flink verwent met de paar dubbies die zijn uitgekeerd.

Waar wij denken dat de koers vanaf de 3 met alle politieke goodwill & CBB naar de 4 kan, en ing/KBC zelfs naar 5 of 6 met overname Sandd, is de ultieme vraag of dat zo is.

Citi en Berenberg denken er anders over en zien een zwak en zwalkend schaap. Zit er een sluwe wolf in verborgen ..... Herna toon je ware gedaante!
prinszicht
0
Citi zit op mijn koers. Ofwel, HV gaat niet leveren. Maar mijn betoog is monotoon en verre van professioneel. Maar mijn betogers van vandaag zijn ook om. Met mailtjes aan de VEB als bewijsmateriaal. Het levert geen klap op.

Citi zit long PostNL. Neem dat maar van mij aan. Anders maak je het niet zo persoonlijk. Ook armzalig om zo naar buiten te treden. Een koopadvies over de rug van. Ze hebben geen ongelijk maar het is bijzonder goedkoop.

Het probleem van HV is de keiharde leugen. Daar kan ze niet om heen. Onze Nina Brink 2.0. Wel miljoenen vangen maar geen aandeel PostNL. Wel briefjes rondbrengen, ook die van Sandd. Maar onder de kostprijs. Zelfs met rechterlijke uitspraak.

Het makkelijkste is alles vergeten. Fck Sandd. Levert geen klap op. VVD hupsakee. Hebben ze groot gemaakt. En....we gaan niet winnen van de Belgen. Ondanks dat ze overal teveel voor betalen. Die hebben een oneigenlijke broodheer. De overheid.

We komen op 4 op eigen kracht! Daar heeft Citi het mis. Worden ook betaald door een opdrachtgever. Daarna verkopen. HV heeft te veel schade aangericht.
4.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 ... 219 220 221 222 223 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24-jan-20 17:35
Koers 1,753
Verschil +0,003 (+0,14%)
Hoog 1,772
Laag 1,749
Volume 3.187.472
Volume gemiddeld 4.196.622
Volume gisteren 4.908.710