Prosus « Terug naar discussie overzicht

Analyses Proces (en Tencent)

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
W-Handelaar
0
In dit Forum graag (eigen of gevonden) analyses , zowel Technisch als Fundamanteel, over Prosus en daaraan gerelateerd Tencent. Berichtgevingen, cijfers, koersdoelen en gefundeerde artikelen zijn ook welkom. Toogpraat, hoop, chats over andere aandelen etc graag in het al bestaande Forum "Prosus in 2021" plaatsen.
W-Handelaar
1
Voor diegenen die Prosus aandeel-technisch (nog) niet kennen hierbij wat afgeronde cijfers:
Prosus heeft een belang van 31% in Tencent (Chinese social media etc), met daarnaast nog vele andere veel kleinere belangen in bijvoorbeeld Delivery Hero, Naspers (soort moedermaatschappij van Prosus), Trip en mail.ru.

Het belang in Tencent zelf vertegenwoordigt ongeveer 80% van de waarde van Prosus. Vandaar dat Prosus enorm sterk reageert op de ontwikkelingen van Tencent.

Er bestaat een zogenaamde discount (vergelijkbaar met het aandeel HAL) omdat de waarde van het belang in Tencent groter is dan de gehele waarde van Prosus zelf. Op zich is dat niet raar maar de hoogte/toename/afname van deze discount is vaak onderwerp van gesprek.

Zie de bijdragen van "kassa!" voor de exacte getallen en updates hierover.
W-Handelaar
2
Halverwege vorige week was er een doorbraak door de neklijn van het S-H-S patroon rond 96/97, die weer werd gecorrigeerd door een forse stijging (nav een koersdoelverhoging). Eind vorige week was het weer mis en volgde alsnog de doorbraak naar 94.5 (wegens verwachte maatregelen van de Chinese overheid tegen o.a. Tencent).

TA, zie bijlage:
In de bewerkte grafiek van Ad Nooten heb ik 2 pijlen gezet: de eerste is voor vandaag en geeft steun rond 93 aan, tevens neklijn van een wat groter S-H-S patroon. Daar kan de 2e tranche gekocht worden (1e tranche was rond 96 vorige week vrijdag).

De 2e pijl geeft de zone tussen 89/91 aan die mijn inziens nog gevuld gaat worden deze week. Deze steunzone is zeer belangrijk en vorm de 3e tranche aankoop.
Bijlage:
W-Handelaar
1
Zie: www.trivano.com/aandeel/advies-goldma...

LONDON (Trivano.com) - Op 19 maart 2021 hebben de analisten van Goldman Sachs hun beleggingsadvies voor Prosus (PRX; ISIN: NL0013654783) herhaald. Het advies van Goldman Sachs voor Prosus blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 164,00 EUR.

Op 23 november 2020 publiceerde Prosus halfjaarcijfers.

W-Handelaar
0
quote:

voda schreef op 24 maart 2021 10:46:

Tencent blijft met dubbele cijfers groeien

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
95,02 -0,24 -0,25 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Tencent heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de winst met 30 procent zien stijgen, dankzij aanhoudend sterke resultaten met gaming, maar ook een stijging van de advertentieverkoop. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Chinese internetbedrijf waarin het op het Damrak genoteerde Prosus een stevig belang heeft.

CEO Ma Huanteng sprak van "ongekende uitdagingen en solide resultaten". Hij was ook te spreken over de internationale expansie van Tencent, met als voorloper gaming.

De nettowinst steeg tot 33,2 miljard yuan, of omgerekend 4,3 miljard euro. De omzet trok met 26 procent aan op jaarbasis tot 133,7 miljard yuan. De omzetsprong viel onder meer toe te schrijven aan een stijging van de omzet uit online games, de grootste divisie van Tencent. Deze omzet steeg met 29 procent naar 39,1 miljard yuan.

Maar ook de andere divisies van het internetbedrijf lieten omzetplussen zien en social networks waren goed voor een omzetgroei van 27 procent naar 27,9 miljard yuan.

Jaarcijfers

In heel 2020 steeg de omzet met 28 procent naar 482 miljard yuan en de winst kwam uit op 123 miljard yuan, een stijging van 30 procent ten opzichte van 2019.

Op basis van IFRS steeg de nettowinst van Tencent zelfs met 71 procent naar 160 miljard yuan. Daaraan droeg het vierde kwartaal 59,3 miljard yuan bij, een stijging van 175 procent.

Het aandeel Tencent daalde woensdag 0,8 procent en in Amsterdam daalde Prosus 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Bertussie
0
Gezien de cijfers van Tencent en de daarop volgende kooersreactie hou ik mn hart vast de 31e als de jaarcijfers van Prosus komen. Kan nog niks vinden over een jaaranalyse 2020 van de "heren analisten".

Iemand?

W-Handelaar
0
quote:

voda schreef op 29 maart 2021 10:50:

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Prosus

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
94,24 -0,28 -0,30 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor Prosus verlaagd van 126,00 naar 123,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

De analisten van UBS verlaagden hun taxaties voor de Chinese internetgigant Tencent, waarin Prosus een groot belang heeft. De Zwitserse bank verlaagde recent het koersdoel voor Tencent van 830 naar 800 Hongkong dollar.

UBS denkt dat Prosus in 2021 een omzet zal realiseren van 4,64 miljard dollar, wat een winst per aandeel oplevert van 2,70 dollar. Een jaar eerder was dit 1,93 dollar.

Het aandeel Prosus daalde maandag in Amsterdam met 0,3 procent naar 94,24 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
W-Handelaar
0
quote:

voda schreef op 29 maart 2021 17:47:

Beursblik: Degroof Petercam start volgen Prosus met koopadvies

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
93,60 -0,92 -0,97 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam is maandag gestart met het volgen van Prosus met een koopadvies en koersdoel van 135,00 euro.

Hoewel het belang in Tencent het grootste deel van de waarde van Prosus reflecteert, moet Prosus worden gezien als een investeerder en niet als een holding, aldus analisten van Degroof. De uiteenlopende focus op onder meer betaalmiddelen, maaltijdbezorging, educatie en technologie, kan volgens de marktvorsers "significante" waarde creëren in de toekomst.

De analisten merkten op dat het aandeel Prosus vaak wat volatieler beweegt ten opzichte van andere beursgenoteerde investeerders, mede als gevolg van nieuws rond Tencent en China. "Met dit in gedachte houdend, schatten we de huidige korting op het aandeel in op 35 procent, hetgeen we veel te hoog vinden gezien de groeipotentie van de portefeuille op lange termijn", aldus Degroof Petercam.

Het aandeel Prosus daalde maandagmiddag 0,6 procent tot 93,94 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
W-Handelaar
0
quote:

Pietje530 schreef op 1 april 2021 14:21:

ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft mogelijk de markt verrast door fors te investeren in aandelen Delivery Hero, terwijl juist eerder desinvesteringen waren verwacht door de investeerder. Dat stelde Bank of America donderdag in een rapport.

Het in Amsterdam genoteerde Prosus verhoogde het belang in Delivery Hero naar krap 25 procent. Dat is goed voor 5 procent van de marktkapitalisatie van Prosus.

Deze additionele aankoop kan het desinvesteringsproces juist op gang brengen, denkt Bank of America, omdat de kaspositie hierdoor tot nul daalt.

Dit betekent dat het bedrijf geld moet lenen of andere bezittingen verkopen. Een lockup op het zeer grote belang in de Chinese internetgigant Tencent verliep in maart van dit jaar.

Zo'n desinvestering zou vervolgens weer ruimte bieden om meer eigen aandelen in te kopen.

Bij de extra miljarden die in Delivery Hero worden gestoken, speelt mogelijk ook een rol dat Prosus naast deals met Just Eat en eBay greep, denkt de Amerikaanse bank, terwijl Delivery Hero een snelgroeiende speler is met meer dan de helft van zijn activiteiten in opkomende markten. Daarbij kan Prosus gaan voor een consolidatie in de sector, met zijn belangen in Swiggy en Ifood van 40 en 62 procent, aldus de analisten.

Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 160,00 euro voor Prosus. Het aandeel noteerde donderdag 5,9 procent hoger op 100,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
W-Handelaar
3
Hierbij even mijn TA update voor Prosus, na de forse stijging van gisteren is er wel wat gewijzigd. FA en komend nieuws (bijvb over China vs Tencent) zit niet in de analyse verwerkt.
Ik heb de grafiek van Ad Nooten gebruikt, zie www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/PRX-g... , en daar mijn eigen lijnen in gezet.

Zie de bijlage voor het plaatje, ik begin onderaan:
1. De stijgende steunlijn heeft minder betekenis gekregen
2. Dat geldt ook voor de horizontale steun 89. De oude gap 89/91 is voorlopig uit beeld maar nog niet weg
3. Steun 91 is vorige week nog getest en is daarmee nog belangrijk
4. Steun 93 (tevens neklijn) is zeer belangrijk en heeft de afgelopen weken nagenoeg gehouden
5. Zone 96/97 vormt de huidige steun, net als de nieuw gevormde gap (95/97)
6. De oude gaps tussen 99 en 101 zijn gisteren gesloten
7. Er is een neergaande weerstandslijn die gisteren intraday (maar niet op slotstand) is gebroken
8. Er is een klein weerstandje/koersdoel van 102.5 voor komende week
9. De top 110 is nu het eerste koersdoel geworden

Komende week voorzie ik steun bij 97 en 95 (steunzone+gap), daaronder vermindert het beeld en onder 93 wordt het beeld slecht.
Naar boven toe moeten we boven 100 blijven, boven 102.5 verwacht ik dat 110 ook gehaald zal worden.
Kortom het beeld is, na 2 slechte weken, deze week weer een stuk positiever bij Prosus, en de vooruitzichten ook.
Bijlage:
Snorkel
0
W-Belegger bedankt.
Fijn, dat je de duidelijke grafiek van Ad Nooten gebruikt.

Grtn.Snorkel.
W-Handelaar
0
quote:

voda schreef op 7 april 2021 11:22:

Prosus verkoopt belang van 2 procent in Tencent

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
93,90 -4,60 -4,67 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Prosus wil tot bijna 192 miljoen aandelen Tencent verkopen. Dat liet de investeerder met een notering aan het Damrak woensdag weten.

Het gaat om 2 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van het Chinese internetbedrijf, waardoor het belang van Prosus in Tencent zal dalen van 30,9 naar 28,9 procent.

Prosus heeft Tencent geïnformeerd over de geplande desinvestering, die de Chinese internetreus volgens Prosus begrijpt en steunt.

Prosus belooft gedurende drie jaar geen aandelen Tencent meer te verkopen, "in lijn met ons lange termijn geloof in het bedrijf".

De verkoopopbrengst gebruikt Prosus om zijn financiële flexibiliteit te vergroten om te kunnen investeren in groei, maar ook voor algemene doeleinden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
W-Handelaar
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 29 april 2021 08:20:

'Forse boete voor Chinees techbedrijf Tencent'

De Chinese autoriteiten zijn van plan een flinke boete op te gaan leggen aan technologieconcern Tencent, als onderdeel van de veel strengere aanpak van de techsector in het land. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Naar verluidt gaat het om een boete van minstens 10 miljard yuan, omgerekend 1,3 miljard euro. Dat is wel minder dan de boete van meer dan 18 miljard yuan die onlangs werd opgelegd aan webwinkel Alibaba vanwege monopoliepraktijken. Volgens de ingewijden hangt de boete voor Tencent samen met het onjuist melden van overnames en investeringen uit het verleden bij toezichthouders en ook concurrentiebeperkende praktijken bij muziekstreaming.

Mogelijk kan Tencent ook gedwongen gaan worden om verschillende muziekapps en bepaalde exclusieve muziekrechten te verkopen. Het bedrijf is een grote speler op de Chinese muziekmarkt. De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus is een belangrijke aandeelhouder van Tencent.

De Chinese autoriteiten zijn al langer bezig met het sterk aanscherpen van het toezicht op bedrijven zoals Alibaba en ook Tencent. Peking heeft besloten om harder op te treden tegen grote concerns die veel macht hebben en tot voor kort nog maar aan weinig regels gebonden waren.
W-Handelaar
0
quote:

voda schreef op 12 mei 2021 08:47:

Prosus verdubbelt free float
Europese dochter ruilt aandelen met Zuid-Afrikaanse moederbedrijf Naspers.

(ABM FN-Dow Jones) Prosus vergroot het aandeel de vrij verhandelbare aandelen in het bedrijf, door de overname van bijna de helft van de uitstaande aandelen van zijn moederbedrijf, het Zuid-Afrikaanse mediabedrijf Naspers.

Door deze transactie verdubbelt het economische belang van de vrij verhandelbare aandelen Prosus, de free float, van ongeveer 27 procent tot 60 procent van het aandelenkapitaal van de in Amsterdam genoteerde internetinvesteerder.

Hierdoor is Prosus direct één van de top 20 bedrijven in de Stoxx 50 Index, met een marktwaarde van de free float van meer dan 100 miljoen dollar, verkondigde Prosus.

"Sinds de beursnotering van Prosus in 2019 hebben we zorgvuldig een groot aantal opties overwogen om de structuur van de groep te verbeteren", zei CFO Basil Sgourdos van Prosus en Naspers. "Deze route is efficiënt, snel door te voeren en behoudt Naspers als het grootste Zuid-Afrikaanse bedrijf op de beurs van Johannesburg, en ook zijn controle over Prosus."

Naspers blijft eigenaar voor 57,2 procent van de aandelen Prosus, waar dat eerder 73,2 procent was. Maar omdat Prosus na de transactie bijna de helft van de aandelen Naspers bezit, namelijk 49,5 procent, is het economische belang van Naspers in Prosus nog slechts 40,3 procent.

Zowel voor aandeelhouders van Naspers als Prosus creëert deze stap waarde, stelde het bedrijf. De hogere korting op aandelen Naspers wordt ingeruild voor Prosus aandelen die een lagere korting op de marktwaarde hebben.

In de toekomst verwacht het bedrijf dat deze stap meer waarde zal creëren voor aandeelhouders van beide bedrijven, door de toegenomen liquiditeit, zwaardere weging in indexen en dynamischer handel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
W-Handelaar
0
Te lezen op www.iex.nl/Nieuws/720394/Tencent-blij...

Door ABM Financial News op donderdag 20 mei 2021
Views: 3.608
Tencent blijft met dubbele cijfers groeien
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Tencent heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de resultaten flink zien stijgen, dankzij aanhoudend sterke resultaten met gaming, maar ook een stijging van de advertentieverkoop. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Chinese internetbedrijf waarin het op het Damrak genoteerde Prosus een stevig belang heeft.

De nettowinst steeg tot 47,8 miljard yuan, of omgerekend krap 6,1 miljard euro. Op kwartaalbasis daalde de winst wel met krap 20 procent. De omzet trok met 25 procent aan op jaarbasis tot 135,3 miljard yuan. De omzetsprong viel onder meer toe te schrijven aan een stijging van de omzet uit online games en social media, het grootste onderdeel van de Chinese internetgigant. Deze omzet steeg met 16 procent naar 72,4 miljard yuan.

Maar ook de andere divisies van het internetbedrijf lieten omzetplussen zien en online advertenties waren goed voor een omzetgroei van 23 procent naar 21,8 miljard yuan. De omzet uit FinTech en andere zakelijke diensten steeg zelfs met 47 procent tot 39 miljard yuan. Tencent profiteerde hier van thuiswerken als gevolg van de coronacrisis.

Het aandeel Tencent sloot in Hongkong donderdag 0,3 procent hoger. In Amsterdam steeg Prosus 2,4 procent.

ABMFN
ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
W-Handelaar
0
Te lezen op: www.iex.nl/Nieuws/720951/Beursblik-Ba...

Door ABM Financial News op vrijdag 28 mei 2021
Views: 2.808
Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel Prosus stevig
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft vrijdag het koersdoel voor Prosus stevig verlaagd, van 128,50 naar 103,00 euro met een onveranderd Overwogen advies.

De analisten van Britse bank verhoogden wel hun winstramingen voor de internetinvesteerder met een notering op het Damrak. Dit jaar zal Prosus volgens de bank 3,79 euro per aandeel verdienen en volgend jaar 4,36 euro. De oude ramingen stonden op respectievelijk 2,77 en 4,28 euro.

De reden om het koersdoel toch te verlagen, is volgens de analisten "puur het gevolg van het veranderen van de waarderingsmethodologie voor Tencent en Trip". Het gaat dus niet om een "fundamentele verandering van inzicht", benadrukte de bank.

Op 21 juni komen Prosus en moederbedrijf Naspers met cijfers. Veel verrassingen zullen die volgens Barclays niet opleveren.

Prosus noteerde vrijdag 1,2 procent hoger op 84,10 euro.

ABMFN
ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
W-Handelaar
0
Te lezen op: www.iex.nl/Nieuws/721252/Beursblik-UB...

Door ABM Financial News op woensdag 2 juni 2021
Views: 2.153
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Prosus
Beeld: Prosus
(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor Prosus verlaagd van 123,00 naar 116,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

In zijn ramingen blijft UBS een zogeheten 'holding korting' hanteren van 40 procent. Wel paste de Zwitserse zakenbank de waarderingen en modellen aan voor de deelnemingen in Tencent, Delivery Hero, Trip.com en Mail.ru.

De analisten zijn wel van mening dat Prosus een interessant aandeel is om een positie op te bouwen in Tencent en andere e-commerce-namen met een veelbelovend groeiprofiel, hoewel de meesten nog altijd verlieslatend zijn.

Het aandeel Prosus steeg woensdagochtend met 1,1 procent tot 86,80 euro.

ABMFN
ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
W-Handelaar
0
Te lezen op: www.iex.nl/Nieuws/721884/Update-winst...

Update: winststijging door Prosus verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Prosus verwacht over heel het boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2021, een hogere winst te hebben behaald. Dit maakte de investeerder met een notering op het Amsterdamse Damrak donderdag bekend.

De zogeheten headline winst per aandeel steeg vermoedelijk met 106 tot bijna 113 procent, denkt Prosus, en de kernwinst per aandeel met ruim 41 tot bijna 48 procent. Die laatste winstgraadmeter acht Prosus zelf de beste manier om de ontwikkelingen bij het bedrijf te kunnen beoordelen.

Ondanks de impact van de pandemie en de daarmee samenhangende onzekerheid voor het bedrijf, kon Prosus profiteren van "een versnelling in de digitale transformatie en groeitrends van elk van onze sectoren", aldus het bedrijf.

Prosus komt op 21 juni aanstaande met gedetailleerde jaarcijfers.

Aandeelhoudersrevolte

Ondanks de imposante groeicijfers zijn grote aandeelhouders van Prosus niet tevreden. Woensdag ontving Prosus een brief ondertekend door 36 Zuid-Afrikaanse vermogensbeheerders, waaronder de grootste aandeelhouder van moederbedrijf Naspers, The Public Investment Corporation, waarin hun ongenoegen werd verwoord, aldus Afrikaanse media.

Kernprobleem is de structurele onderwaardering van Prosus ten opzichte van de waarde van de verschillende belangen. Ofwel, de waarde van de verschillende onderdelen is veel hoger dan de waardering van Prosus op de beurs, aldus de klagende vermogensbeheerders.

Het grote belang in de beursgenoteerde Chinese groeibriljant Tencent is al tot circa 30 procent meer waard dan de totale beurswaarde van Prosus.

Prosus maakte vorige maand bekend de onderwaardering te willen verkleinen door de overname van bijna de helft van de uitstaande aandelen van zijn moederbedrijf, het Zuid-Afrikaanse mediabedrijf Naspers. Door deze transactie verdubbelt het economische belang van de vrij verhandelbare aandelen Prosus en het bedrijf wordt hierdoor direct één van de top 20 bedrijven in de Stoxx 50 Index, met een marktwaarde van de free float van meer dan 100 miljard dollar.

Indexvolgers worden dan gedwongen meer aandelen te kopen. Ook een aandeleninkoopprogramma moet de koers ondersteunen.

De aandeelhouders bestempelen de constructie echter als complex en onpraktisch en zij geloven niet dat hierdoor de korting zal verminderen. Ook uiten zij kritiek op het beloningssysteem voor het management, dat grotendeels wordt bepaald door de ontwikkelingen bij Tencent. En daar hebben zij volgens de aandeelhouders niet eens invloed op.

ABMFN
ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2023 17:35
Koers 65,670
Verschil -0,550 (-0,83%)
Hoog 66,570
Laag 65,510
Volume 1.153.139
Volume gemiddeld 1.952.116
Volume gisteren 1.897.247

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront