Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

rationeel
0
Een bordje met de term ‘ecocide’ bij een demonstratie van Extinction Rebellion. Foto: ANP
rationeel
0
De VN-commissie voor biodiversiteit, IPBES, en die tegen de opwarming, IPCC, stelden enkele weken geleden in een rapport dat vanaf nu de strijd tegen de opwarming en de afnemende biodiversiteit hand in hand gaan. Landbouw mag ook meedoen. De Europese Rekenkamer klaagde in een ander, eveneens recent rapport immers dat het in het landbouwbeleid vooral over het produceren van voedsel gaat. Dat is inderdaad wel erg antiek, vandaag de dag moet het over klimaat gaan!
rationeel
0
Ook defensie gaat eigenlijk over klimaat, aldus generaal Tom Middendorp

Ook oorlog en vrede is eigenlijk klimaat, zo was de teneur op het Planetary Security Initiative, een congres dat in 2016 in het Haagse Vredespaleis werd gehouden. De instabiliteit in het Midden-Oosten komt door de opwarming van de aarde, stelden daar diverse generaals. Onder wie onze eigen Tom Middendorp, ‘de groene generaal’, die in 2009 als commandant van een internationale taskforce in Afghanistan tot het verbijsterende inzicht kwam dat de ‘diepere oorzaken’ van het conflict met de Taliban niet over islam en christendom gaan, maar over ‘een gebrek aan zoet water’.
rationeel
0
De staatshuishouding valt ook onder klimaat. Economie = ecocide. Klaas van Egmond, voormalig milieuhoofd van het RIVM, bepleitte onlangs in een ingezonden stuk dat we definitief afscheid moeten nemen van de wegwerpeconomie en alles aan de formatietafel in dienst moet staan van een ‘nieuwe economie’.
rationeel
0
Kernenergie verandert niets aan de ‘bestaande structuren’

Helaas staat het klimaat wanneer het kapstok is voor alle kommer en kwel in het ondermaanse, oplossingen in de weg. Een nuchtere aanpak van het klimaatprobleem zou kunnen zijn het analyseren van de beste manier om de CO2-uitstoot in de wereld omlaag te brengen.
rationeel
1
Zo rekende klimaatwetenschapper James Hansen (van NASA, tevens een halve klimaatactivist) eens in wetenschapsblad Science uit dat het met kernenergie in de jaren zeventig en tachtig van de afgelopen eeuw vijf tot twaalf maal zo snel lukte om de CO2-uitstoot van landen te verlagen als nu met zonnecellen en windmolens.
rationeel
0
Hoho, dat is veel te technocratisch, zeggen andere activisten dan. Jawel, daarmee los je het CO2-probleem weliswaar op, en het klopt ook dat je met kernenergie de luchtvervuiling in de wereld tegengaat, maar je verandert niets aan de ‘structuren’!
rationeel
0
De ongelijkheid in de wereld blijft bestaan, homo’s en transgenders worden nog steeds gediscrimineerd, Afrika blijft arm, het kapitalisme wordt sterker. En zeg nou zelf, zo’n kerncentrale met die enorme balvormige koepel, met daarnaast een rechtop staande toren die witte wolken uitstoot en dat alles gericht op de (onvrijwillige!) penetratie van de atoomkern! Dit is toch het ultieme symbool van toxische masculiniteit?
rationeel
2
Frits W. van Dijk

De moeder van alle problemen op aarde is dat er veel te veel mensen zijn, die ook nog eens veel te veel willen. De klimaatproblemen zijn daar een gevolg van. Prutsen aan de symptomen blijkt al te moeilijk voor de wereld, laat staan het oplossen van de oer-oorzaak. Ik zie het somber in.
rationeel
2
lagerweij

De overbevolking is inderdaad het grote probleem. Het is de roze olifant in de kamer. Mensen zijn de grootste vervuilers. zolang er niets gedaan wordt tegen de overbevolking is het milieuprobleem onoplosbaar. Uiteindelijk overleeft de aarde de mensheid ook wel.
rationeel
2
Tony van Wijchen

Linkse denkers en doeners met wollen sokken en een goed glas wijn bij de open haard zijn totaal doodgeslagen, met hun maakbare maatschappij manipulaties. Werkelijk alles wordt erbij gehaald en gebruikt om hun subsidie verstrekkers te koeieneren.
rationeel
2
m van WYGERDEN

zodra ergens geld, heeeeeeel veel geld te halen valt verschijnen valse profeten en aasgieren om een graantje mee te pikken. mensen angst aanjagen is een beproefde methode om hen het geld uit de zakken te kloppen. in vroeger eeuwen dreigden katholieke prelaten de onnozele bevolking reeds met h*l en ver-doe-menis die slechts kon worden afgekocht met een AFLAAT, te koop bij diezelfde prelaten. nu wacht ons de verdrinkingsdood wanneer we niet als de wiedeweerga onze penningen offeren op de altaren van urgenda, grien-pies, wind- en zonnekoningen, bio-boeren en de vele 'natuur'-/millieu hobby clubs, groene sektes en andere randverschijnselen. het is geen complot. wel is er één gemene deler:
WIJ EISEN UW GELD
rationeel
1
P Rotsvast

"Klimaat-alarmisme is wetenschappelijk onhoudbaar.
Zie : Clintel, F. Meeus, e.v.a.
Wel zijn er milieu-vraagstukken : ontbossing, erosie,
oceaan-vervuiling.
Kernpunt is groot geboorte-overschot : daar is maar een middel tegen : geboorte-beperking in arme landen.

Verder zijn het steeds weer door "links" misbruikte en uitgekauwde hetzes :
klimaat, ras, cojona, gelijkheid, gender, enz.
nine_inch_nerd
1
Kabinet: nieuwe windparken op land lopen vertraging op
18:38
Het verlenen van vergunningen voor windparken op land wordt complexer en gaat langer duren. Dat verwacht het kabinet als gevolg van de recente uitspraak van de Raad van State, zo schrijft staatssecretaris Dilan Yesilgöz-Zegerius van Economische Zaken & Klimaat dinsdag in een Kamerbrief.

De Raad van State oordeelde vorige week dat de normen die nu nog gebruikt worden voor de vergunningverlening van windparken op land niet voldoen aan het Europese recht. Er zal een uitgebreidere milieubeoordeling van onder meer geluidsnormen moeten plaatsvinden.

Vertraging en meer last bij decentrale overheden

Yesilgöz-Zegerius schrijft nu dat er in Nederland geen ervaring is met het maken van zo'n milieueffectrapport voor algemene regels. 'Het is daarom lastig uitspraken te doen over de tijd die hiermee gemoeid zal zijn. In Vlaanderen wordt uitgegaan van een proces van drie jaar. Vooralsnog ga ik ervan uit dat het verrichten van de benodigde onderzoeken, het bieden van inspraak en inwinnen van advies, en het navolgende wetgevingstraject, 1,5 tot 2 jaar in beslag zullen nemen', aldus de staatssecretaris.

‘In Vlaanderen wordt uitgegaan van een proces van drie jaar’
Dilan Yesilgöz-Zegerius, staatssecretaris
Welke gevolgen dat heeft voor de klimaatdoelen van het kabinet is nog niet te zeggen. 'Duidelijk is wel dat hierdoor het ruimtelijke proces om te komen tot vergunningverlening complexer wordt, langer zal gaan duren en dat er meer last zal komen te liggen bij decentrale overheden.'

Bestaande parken kunnen in bedrijf blijven

Voor nieuw te vergunnen windturbineparken wijst de staatssecretaris op de mogelijkheid om in een bestemmingsplan of omgevingsvergunning zelf gekozen normen te hanteren. 'Zolang geen planmilieueffectrapport is gemaakt voor de algemene regels kunnen toch nieuwe windturbineparken mogelijk worden gemaakt', aldus Yesilgöz-Zegerius.

Ze gaat er ook van uit dat bestaande windturbineparken in bedrijf kunnen blijven. 'De uitspraak (van de Raad van State, red.) leidt er immers niet toe dat vergunningen of bestemmingsplannen van rechtswege komen te vervallen', schrijft ze.

'Verleende vergunningen aanvechten'

Dat wordt betwist door voorzitter Kees Pieters van Nederwind, dat 82 burgergroepen vertegenwoordigt, die bezwaren hebben tegen de plaatsing van windturbines op land. 'De Europese rechter heeft op 25 juni 2020 expliciet vermeld, dat als er toch een vergunning is verleend die niet aan de voorwaarden voldoet, alle gevolgen van die vergunningverlening ongedaan moeten worden gemaakt. De enige uitzondering is, als de energievoorziening hierdoor in gevaar zou komen.'

Dat betekent volgens hem dat alle reeds verleende vergunningen voor windturbines kunnen worden aangevochten op grond van de uitspraak van de Raad van State van afgelopen week in combinatie met het arrest van het Europees Hof van Justitie in de Vlaamse zaak Nevele van 25 juni 2020.
nine_inch_nerd
0
'EU rekent jaarlijks op miljardenbedrag na invoering CO2-grensheffing'
6 juli 22:40
De Europese Unie verwacht jaarlijks ongeveer €9 mrd te verdienen uit een nieuwe CO2-grensheffing op ingevoerde producten. Het geld zal onder meer gebruikt worden om klimaatverandering tegen te gaan en de coronaschuld van zo'n €750 mrd terug te betalen.

Dat schrijft de Financial Times dinsdag na inzage in een voorlopige wettekst. De CO2-grensheffing moet lidstaten helpen concurreren met het buitenland, waar bedrijven niet zijn onderworpen aan de strenge klimaatdoelstellingen die binnen de EU wél gelden.

Het jaarlijkse miljardenbedrag zal rond 2030 binnenvloeien, als de wet volledig operationeel is. De EC is naar verluidt voornemens om de belasting geleidelijk in te voeren vanaf 2023, zodat bedrijven een 'overgangsperiode' krijgen om de 'handelsstromen en handelsexploitanten zo min mogelijk te belasten,' citeert de FT uit de tekst.

Volgende week maakt de Europese Commissie meer maatregelen bekend om haar doelstelling te helpen verwezenlijken om de gemiddelde CO2-uitstoot in de EU in 2030 met 55% te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990.
rationeel
0
@ nine_inch_nerd:)

Als je de linkjes geeft van de artikelen, die je plaatst, zijn ze beter op waarde te schatten:)

Ook worden ze interessanter voor de lezer, als je ook je eigen mening geeft over de inhoud.

Heb je een bepaalde insteek waarom je ze plaatst?
closer
2
quote:

rationeel schreef op 7 juli 2021 09:28:

Als je de linkjes geeft van de artikelen, die je plaatst, zijn ze beter op waarde te schatten:)
Hopelijk zeg je dit ook tegen jezelf.
[verwijderd]
2
quote:

rationeel schreef op 7 juli 2021 09:28:

Heb je een bepaalde insteek waarom je ze plaatst?
Man, kijk eens in de spiegel. U plaatst hier meer dan 90% van de bijdragen en bemoeit zich nu ook nog met de overige 10%.
Moeten die ook nog naar uw ziekelijke pijpen dansen?
rationeel
1
quote:

closer schreef op 7 juli 2021 09:31:

[...]
Hopelijk zeg je dit ook tegen jezelf.
Ik geef linkjes:)

En als je ook meeleest dan heb je mijn mening kunnen zien:)
38.994 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1490 1491 1492 1493 1494 1495 1496 1497 1498 1499 1500 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,47%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.360,72 0,00%
 EUR/USD 1,0771 -0,10%
 WTI 78,28 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront