BioPharma « Terug naar discussie overzicht

Genmab, de Deense parel

3.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 170 171 172 173 174 » | Laatste
[verwijderd]
0
Wie kan overigens de Q2 Darzalex cijfers duiden? USA sales maar ca 6% in een kwartaal gegroeid. EU sales ruim 60%. EU had natuurlijk nieuwe approvals, maar waarom USA zo beperkte groei? Kat uit de boom gedrag re Trumpcare en bijbehorende financiering en vergoedingssystemen?
Juargo
0
Een mooi slot. Ik hoop dat we de grens van 1500 een keer doorbreken en een nieuwe basis leggen.
sheriff Grover
0
quote:

sheriff Grover schreef op 21 juni 2017 17:21:

Klein rekensommetje leert dat we op schema liggen voor S 1.1 miljard aan darzalex sales in 2017 ..

Symphony cijfers : Jan $61 , Febr.$62 , Maart $77 miljoen totaal $ 200 miljoen . Daadwerkelijke verkoop JnJ $ 255 ( dus 27 % hoger )

April $70 , Mei $80 = $150 + 27% = $190 miljoen (?)

Eerste 5 maanden dus 255+190 = 445 oftewel $ 89 miljoen per maand

89 x 12 = $ 1.07 op jaarbasis ..

V/d Winkel heeft gezegd dat hij verwacht in H2 de verkopen significant zullen gaan stijgen ........

Wij wachten af half Juli weten we weer meer ,

Sheriff Grover
Hierin is niet veel veranderd na H1 nog steeds op schema voor $1.1 miljard .... US sales idd slapjes ... Het is wat het is ... we moeten maar hopen dat vd Winkel gelijk krijgt en H2 duidelijk beter wordt dan H1 . Maar de verhalen van $ 2 miljard of meer door sommigen geuit kunnen nu wel in de prullenbak . Ik zelf schat zo rond $ 1.35 miljard . (Helemaal NIKS mis mee !)

Ik wens U allen een mooie warme Zomer ! ,

gr Sheriff Grover
Joho 2.0
0
medwatch.dk/Medicinal___Biotek/articl...
Wanneer je deze link opent en door de vertaalmachine gooit, kun je lezen dat Jeffries een koersdoel van 1750 kr afgeeft op basis van de vandaag gepubliceerde cijfers en de verwachting dat Darzalex het goed blijft doen dit jaar.
DeZwarteRidder
0
Investeringsidee: Genmab

Door Bank Vontobel Europe AG op 17 jul 2017 | Onderwerp: Bank Vontobel Europe AG | Categorie: Beleggingsideeën

Genmab werd in 1999 opgericht in Denemarken en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de biotechnologiewereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen en het aandeel wordt sinds 2000 verhandeld aan de beurs van Kopenhagen als onderdeel van de OMXC20.

Nederlandse wortels

Genmab heeft ook sterke banden met Nederland. Zo staan er een aantal onderzoeks- en ontwikkellaboratoria in Nederland en is Jan van de Winkel een van de oprichters van het biotechnologiebedrijf. Sinds 2010 staat de Nederlander ook daadwerkelijk als CEO aan het hoofd van Genmab.

Het eerste door Genmab op de markt gebracht antilichaam, ofatumumab (Arzerra), is goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met chronische lymfocytische leukemie. Het medicijn wordt in combinatie met chlorambucil of bendamustine gebruikt.

Daarnaast is Genmab’s tweede product, daratumumab (Darzalex), in de Verenigde Staten goedgekeurd in combinatie met lenalidomide en dexamethasone. Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van patiënten met kanker in plasmacellen.

Genmab maakte op 17 mei van dit jaar bekend dat partner Janssen Biotech voor dratumumab in de tweede helft van 2017 en eerste kwartaal van 2018 fase III studies zal uitvoeren. Janssen is onderdeel van het beursgenoteerde Johnson & Johnson. De resultaten van deze studies kan de aandelenkoers beïnvloeden.

Naast daratumumab en ofatumumab bouwt Genmab aan een assortiment van klinische en preklinische antilichaamproducten voor de behandeling van kanker en andere ziektes.

Eerstekwartaalcijfers

Op 10 mei presenteerde Genmab zijn resultaten over het eerste kwartaal van 2017. De omzet steeg op jaarbasis met 48% tot 251 miljoen Deense kronen (33,75 miljoen euro), wat vooral te danken was aan royalties van Darzalex.

De operationele uitgaven van het bedrijf stegen over dezelfde periode met 33% tot 205 miljoen Deense Kronen (27 miljoen euro) als gevolg van investeringen in nieuwe producten die in de pijplijn zitten. Het resulteerde erin dat Genmab over het eerste kwartaal de nettowinst op jaarbasis met maar liefst 188% zag stijgen tot 16 miljoen Deense Kronen (2,15 miljoen euro).

Aan het einde van het eerste kwartaal had het bedrijf een kaspositie van 4,751 miljoen Deense Kronen (638,84 miljoen euro), waar dat eind december vorig jaar nog 3,922 miljoen Deense Kronen (527,37 miljoen euro) was.

Positieve ontwikkelingen

Dit is voornamelijk te danken aan positieve aanpassingen in het werkkapitaal en het behalen van zogenoemde ‘milestones’ in het vierde kwartaal van 2016, die in het eerste kwartaal van dit jaar zijn uitgekeerd.

De koers van het aandeel staat ten opzichte van een jaar geleden 15,3% hoger, terwijl de koersstijging sinds begin dit jaar 17,05% bedroeg. Zodoende bedraagt de beurswaarde van Genmab momenteel 83,49 miljard Deense Kronen (11,23 miljard euro). Het aandeel wordt verhandeld op een koers-winstverhouding van 66,8.

Afgewacht moet worden of Genmab in de komende periode milestones zal behalen en hoe de studieresultaten rondom diverse medicijnen in de toekomst uitvallen.

De producten zijn verhandelbaar bij DEGIRO.
Juargo
0
Ik denk dat we een 'saaie' periode tegemoet gaan tot er nieuws naar buiten komt over HexaBody DR5/DR5. Misschien kunnen we toch nog doorstomen richting de 1500 voordat er nieuws naar buiten komt. Dan gaan we misschien richting de 1600 bij goed nieuws omtrent HexaBody DR5/DR5.

Misschien wishful thinking, maar zou een mooi scenario zijn :)
Fredk
0
quote:

Juargo schreef op 27 juli 2017 16:06:

Ik denk dat we een 'saaie' periode tegemoet gaan tot er nieuws naar buiten komt over HexaBody DR5/DR5.
Wanneer wordt dit verwacht? .....
[verwijderd]
0
Voorlopig zitten we gevangen tussen 1442 en 1377. Wat dat betreft heeft Juargo
wel gelijk tis SAAI.
[verwijderd]
1
Genmab is nu verder aan het bouwen aan haar toekomst. Dat betekent dus zeker niet elke maand (koers) vuurwerk of groot nieuws. Idd wat saai, zeker voor de KT'rs onder ons. De Genmab LT beleggers en watchers weten dat er de komende jaren (2017-2020) nog diverse (grotere) milestones in het vat zitten. Als die (groten)deels goed uitpakken, dan maakt Genmab weer een volgende sprong in groei en impact, met ditto koersgroei. Genmab is inmiddels een middelgrote biotech, dus niet elk jaar 50% erbij, maar ik denk de komende 3-5 jaar zeker potentie om de geduldige belegger een bovengemiddeld rendement te bieden. Wel gaat het natuurlijk weer extra spannend worden als beurzen flink dippen. Dan worden vaak dit soort ( geen dividend/hoger dan gemiddeld risico) aandelen extra hard getroffen. Doet niets af aan langere termijn perspectief.
Ik kijk uit naar 9 augustus Q2 cijfers en cc en op 10 augustus Q&A met vd Winkel. Ongetwijfeld weer mooie update. Voor komende periode zal het -behoudens majeure beursdip- wat kabbelen zijn. Laat ze maar in alle rust verder bouwen aan mooi bedrijf dat leven voor steeds meer patienten aangenamer en langer gaat maken. Met wellicht nog een altijd op onverwacht moment groeiversnelling in Darzalex sales, in 2017/2018...en natuurlijk mooi r&d nieuws.
Juargo
0
Dat klinkt bemoedigend Jeroen, bedankt!

Ik heb een paar weken geleden iemand gesproken met aardig wat kennis over Genmab. Zijn verwachting is dat de koers binnen 3/4 jaar richting de 3000/3500 dkk gaat. Als er de komende 2 jaar goede resultaten zijn omtrent de medicijnen in fase 3, denk ik dat hij zomaar eens gelijke zou kunnen krijgen.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
1
Vandaag nabeurs Q2 cijfers. Cijfers zullen denk ik niet heel spannend of verrassend zijn. Meer interressant zal zijn de vooruitblik en pipeline ontwikkelingen. Vooral dus in de cc na release. Fijne dag allen.
Juargo
0
De cijfers komen toch ook pas vanavond? Of is het normaal dat de koers hier vooraf al op reageert? Dat er aandelen worden gekocht op verwachting van goed nieuws?
sheriff Grover
0
Cijfers komen zometeen na vijfen ... om 18.00 U presentatie van van de Winkel . Meestal non event alleen Darzalex royalties brengen geld in het laatje en dat is allemaal bekend van het afgelopen 2e kwartaal 1e helft 17 . Nee we zullen het moeten hebben van zijn commenmtaar en outlook voor de rest vh jaar maar weet niet of dat grote opschudding teweeg gaat brengen ...
sheriff Grover
1
August 9, 2017; Copenhagen, Denmark;
Interim Report for the First Half of 2017
Highlights
• USD 554 million in net sales of DARZALEX® (daratumumab); resulting in royalty income of DKK 454 million
• DARZALEX approved by U.S. Food and Drug Administration (FDA) in combination with pomalidomide and dexamethasone for relapsed or refractory multiple myeloma
• DARZALEX received European regulatory approval in combination with lenalidomide and dexamethasone, or bortezomib and dexamethasone for relapsed or refractory multiple myeloma
• Announced Phase III study combining daratumumab with pomalidomide and dexamethasone in multiple myeloma
• Announced plans for new studies of daratumumab in smoldering multiple myeloma and with subcutaneous formulation in amyloidosis and multiple myeloma
• Reported preliminary Phase I/II tisotumab vedotin data in cervical cancer
"It's been another exciting and busy quarter, with highlights including further DARZALEX label expansions allowing for a broader number of multiple myeloma patients to be treated with the drug, as well as the announcement of a number of new pivotal studies with daratumumab. In addition we announced encouraging data from our ongoing Phase I/II tisotumab vedotin trial and have been working hard on progressing projects in our innovative pipeline," said Jan van de Winkel, Ph.D., Chief Executive Officer of Genmab.
Financial Performance First Half of 2017
• Revenue was DKK 1,024 million in the first half of 2017 compared to DKK 524 million in the first half of 2016. The increase of DKK 500 million, or 95%, was mainly driven by higher DARZALEX royalties and milestones.
• Operating expenses were DKK 442 million in the first half of 2017 compared to DKK 366 million in the first half of 2016. The increase of DKK 76 million, or 21%, was due to the additional investment in our pipeline of products, including the advancement of tisotumab vedotin, HexaBody®-DR5/DR5, DuoBody®-CD3xCD20, and other products in our pipeline.
• Operating income was DKK 582 million in the first half of 2017 compared to DKK 158 million in the first half of 2016. The increase of DKK 424 million, or 268%, was driven by higher revenue, which was partly offset by increased operating expenses in 2017.
• On June 30, 2017, Genmab had a cash position of DKK 5,215 million compared to DKK 3,922 million at December 31, 2016. This represented a net increase of DKK 1,293 million, which was mainly driven by positive working capital adjustments of DKK 630 million related to milestones achieved in the fourth quarter of 2016 that were received in 2017, our operating income of DKK 582 million, and proceeds from the exercise of warrants of DKK 194 million.
Outlook
Genmab is maintaining its 2017 financial guidance published on February 22, 2017 and reiterated on May 10, 2017.
Conference Call
Genmab will hold a conference call in English to discuss the results for the first half of 2017 today, Wednesday, August 9, at 6.00 pm CEST, 5.00 pm BST or 12.00 pm EDT. The dial in numbers are:
+1 646 254 3366 (US participants) and ask for the Genmab conference call
+44 20 3427 1912 (international participants) and ask for the Genmab conference call
A live and archived webcast of the call and relevant slides will be available at www.genmab.com.
Contact:
Rachel Curtis Gravesen, Senior Vice President, Investor Relations & Communications
T: +45 33 44 77 20; M: +45 25 12 62 60; E: r.gravesen@genmab.com
3.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 170 171 172 173 174 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront