Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Opmerkelijk!

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Zo af en toe van die kleine berichtjes met vreemde uitlatingen over rechters en rechtstaat(wijzelf dus).
Steeds weer over groot geld, wat steekt er achter? dit soort activiteiten doen ons vestigingsklimaat voor bedrijven niet goed.

Slecht nieuws voor de dagbladen. De familie Poot van grondontwikkelingsbedrijf Chipshol stopt met adverteren.

Met bijna 90 paginagrote advertenties vocht de familie de afgelopen jaren tegen Schiphol en twee rechters, die Chipshol benadeeld zouden hebben bij de ontwikkeling van bouwprojecten rond Schiphol. "Ik sta nu voor een moeilijke keuze", aldus Jan Poot in Trouw. "Schiphol en de Staat die Macht belangrijker vinden dan Recht, Welvaart en Welzijn van de Nederlanders terwijl de media onverschillig blijven, dwingen mij er haast toe mijn doel Schiphol luchthaven nr. 1 mede door een Airport City op te geven na 20 jaar onafgebroken procederen in plaats van produceren."

Het betekent niet dat de familie Poot de schadeclaim die het denkt te hebben opgeeft. Die strijd gaat door, stelt Poot in de krant. "Een aantal Amerikaanse litigation funds - die het uitsluitend om geld te doen is en die geen genade kennen - willen gaarne de strijdbanier overnemen. Vandaar dat deze advertentie mijn laatste is."

www.rtl.nl/components/financien/rtlz/...
[verwijderd]
0
Hier ook weer zoiets, staken komt relatief weinig voor in Nederland, in de Noordelijke provincies al helemaal niet, er is duidelijk iets begon met wilde staking doe je ook niet gauw.
Maar direct is daar de rechter en heeft men die er als de kippen bij.

nlopfabriek





ANP VANDAAG 12:40( LAATSTE UPDATE: VANDAAG 12:40 )
Door de vakbonden aangekondigde stakingen bij de Dunlop bandenfabriek in Drachten mogen niet doorgaan. De rechtbank in Leeuwarden oordeelde donderdag dat het te vroeg is voor staken en dat de directie van de fabriek iets meer tijd moet krijgen om met de bonden in onderhandeling te gaan, meldde CNV Vakmensen vrijdag.
Eerder deze week brak op de Friese fabriek een wilde staking uit waardoor de productie tijdelijk stil kwam te liggen. De actie van de circa 250 werknemers was een protest tegen wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden die de directie wil doorvoeren. De vakbonden gaven het bestuur vervolgens tot donderdagavond de tijd om op de eisen van de werknemers in te gaan. Daarna zouden opnieuw acties volgen.

,,Het is jammer dat de acties door de rechter op dit moment zijn verboden, maar we zien mogelijkheden om maandag met elkaar tot een goede oplossing te komen", aldus CNV-bestuurder Bernard Zijlstra. De directie van de Dunlopfabriek was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

www.rtl.nl/components/financien/rtlz/...
voda
0
Saudi-Arabië bouwt aan stad ter grootte van België

Saoedi-Arabië bouwt aan de Rode Zee een volledig nieuwe megastad die bijna zo groot wordt als heel België. De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman heeft er 425 miljard euro voor uitgetrokken. De stad, voorlopig Neom genoemd, gaat volledig draaien op zonne- en windenergie.

Gerben van 't Hof 26-10-17, 12:00

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman en Klaus Kleinfeld, de CEO van de nieuw te bouwen stad. © AFP
Het gigantische bouwproject moet Saoedi-Arabië minder afhankelijk maken van olie-export. Er komt een bedrijventerrein van 26.500 vierkante kilometer groot met bedrijven en multinationals die zich richten op water, voedsel, biotechnologie, robotica en entertainment. ,,We zullen alleen samenwerken met mensen die durven te dromen. In deze stad is geen plaats voor conventionele mensen en bedrijven'', zei Bin Salman bij de bekendmaking van de plannen.

De stad verrijst aan de Rode Zee en de Golf van Akaba, dicht bij de drukke zeeroute van naar het Suezkanaal. Een brug over de Rode Zee verbindt de wijken van de stad die drie landen beslaat: Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië. Het geld voor het megaproject komt uit het grootste staatsfonds van Saoedi-Arabië en van private investeerders.

Begrotingstekorten
Saoedi-Arabië is de grootste olie-exporteur ter wereld, maar het land heeft vanwege dalende olieprijzen wel te kampen met flinke begrotingstekorten.

Nergens ter wereld wordt per hoofd van de bevolking zo veel schade aan het milieu toegebracht als in de rijke woestijnstaten van het Midden-Oosten. Airco's nemen het continu op tegen de zinderende hitte van de woestijn, zwembaden dorsten permanent naar water en auto's hebben er meestal een kolk in de tank. Om een kilowatt of liter meer wordt niet gemaald, vanwege de olie-exporten is er geld genoeg.

De verkwisting leidt tot een ongekend hoge uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Zo vervuilen de Verenigde Arabische Emiraten per hoofd van de bevolking bijna een kwart meer dan de VS.

www.ad.nl/buitenland/saudi-arabie-bou...
haas
0
" Een brug over de Rode Zee verbindt de wijken van de stad die drie landen beslaat: Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië"
====================================================================

goede zaak: samenwerking tussen 3 landen !!
haas
0
ontwikkelingswerk ten top : In Suriname ! zeer lezenswaardig vind ik het
====================================================================
ACHTERGROND - Plantage Rust en Werk. Met de grootste veestapel in Suriname. “En met misschien wel de grootste stijfkop van het land”, zegt eigenaar Armand van Alen grinnikend over zichzelf. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij verklaarde hem ooit voor gek. Vee? Dat zou hem nooit lukken daar op die natte ziltige klei. Eigenwijs zijn heeft blijkbaar zo zijn voordelen.

Lees meer: ‘Je moet jezelf vergeten want het werk gaat voor’ - DWTonline.com www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online...
haas
0
Op 1 november 2017 viert de protestantse kerk in Nederland en daarbuiten dat het 500 jaar geleden was dat Maarten Luther zijn stellingen op de kerkdeuren spijkerde. Hiermee begon ‘officieel’ de Reformatie die niet veel later zou resulteren in een definitieve kerkscheuring met de rooms-katholieke kerk. Die scheur bestaat nog steeds tot op de dag van vandaag.
haas
1
wat ik waarneem is dat er fusies/overnames zijn als de krsen al top hoog zijn

PS; zoiets als 'n soort gehijg: want nu kan het nog:)
Cézan
0
'K vind dit anders ook een hoogst opmerkelijk verhaal.

Saudi Money Fuels the Tech Industry. It’s Time to Ask Why.

We need to talk about the tsunami of questionable money crashing into the tech industry.

We should talk about it because that money is suddenly in the news, inconveniently out in the open in an industry that has preferred to keep its connection to petromonarchs and other strongmen on the down low.

The news started surfacing over the weekend, when Saudi Arabia arrested a passel of princes, including Alwaleed bin Talal, the billionaire tech investor who has large holdings in Apple, Twitter and Lyft. The arrests, part of what the Saudis called a corruption crackdown, opened up a chasm under the tech industry’s justification for taking money from the religious monarchy.

Then there’s Russia. My colleague Jesse Drucker reported on Sunday that Yuri Milner, the Russian billionaire who plowed early investments into Twitter and Facebook, had been funded in part by companies controlled by the Kremlin. DST Global, Mr. Milner’s company, defended the arrangement as just business, and noted that DST had divested from Facebook and Twitter years ago. DST had appeared to go to some lengths to hide the source of the funds through many offshore companies.

But mostly we need to talk about this money because, boy, is there a whole lot of it — and as the world’s moneyed dictators, oligarchs and other characters look for more places to park their billions, mountains more will be coming to Silicon Valley.

Weiter lesen
www.nytimes.com/2017/11/06/technology...

DeZwarteRidder
0
Saudi-Arabië blokkeert twaalfhonderd rekeningen van personen en bedrijven

Gepubliceerd: 07 november 2017 17:29 Laatste update: 07 november 2017 17:29

Banken in Saudi-Arabië hebben op last van de regering meer dan twaalfhonderd bankrekeningen geblokkeerd van personen en bedrijven. Dat gebeurde in het kader van de grote campagne tegen corruptie die de Saudische autoriteiten zijn begonnen.

Zondag werd bekend dat tientallen prinsen, zakenlieden en functionarissen waren gearresteerd, onder wie prins Al-Waleed bin Talal, een van de rijkste mensen in de wereld. De arrestaties vonden plaats enkele uren na de oprichting van een nieuw anticorruptieorgaan.

Procureur-generaal sjeik Saud al-Mojeb noemde de arrestatiegolf maandag in een verklaring "de start van een essentieel proces om corruptie overal met wortel en tak uit te roeien."

De aanhoudingen hebben geleid tot speculatie dat rivalen van kroonprins Mohammed bin Salman worden uitgeschakeld. Toch klonken ook positieve reacties van Saudische burgers die al langer klagen dat de elite boven de wet staat.
DeZwarteRidder
0
Rijke Saudi’s sluizen kapitaal weg
Vandaag, 11:13 in FINANCIEEL

RIYAD (ANP) - Rijke Saudi's maken haast met het overhevelen van hun vermogens naar het buitenland, nu autoriteiten in het land werk maken van het aanpakken van corruptie.

Ook wordt door miljonairs gekeken hoe geld dat geparkeerd staat in landen van de samenwerkingsraad van Golfstaten (GCC) kan worden verscheept naar veiliger oorden.

Gesprekken met banken, vermogensbeheerders en adviseurs zijn volgens meerdere bronnen talrijk, aldus persbureau Bloomberg. De aanpak van corruptie in Saudi-Arabië spreidt zich inmiddels als een olievlek uit. Honderden bankrekeningen van personen en bedrijven zijn al geblokkeerd.

Een reeks prinsen, zakenlieden en functionarissen werd eerder al gearresteerd. Onder hen prins Al-Waleed bin Talal, een van de rijkste mensen in de wereld. Volgens de autoriteiten is de arrestatiegolf een ,,essentieel proces om corruptie overal met wortel en tak uit te roeien''.

Ondertussen laten ook investeerders het land steeds vaker links liggen. De zuivering heeft er toe geleid dat bijna 18 miljard dollar aan beurswaarde in de GCC is verdampt.
haas
0
Vandaag is zwarte vrijdag.
Dat heeft niets met racisme te maken, al zou je anders verwachten als je de filmpjes van de opening van Walmart ziet.
haas
0
Bij gebrek aan speciaalmelk ?:)
====================================
over een periode van tien jaar is de bierprijs abnormaal sterk gestegen. Bier is nu 35,5 procent duurder dan in november 2007, zo blijkt uit gegevens van de FOD Economie. Vooral voor speciaalbier ging de prijs fors de hoogte in: met 43,0 procent in tien jaar tijd. Voor pils was het 29,8 procent.

Ter vergelijking: melk is in diezelfde periode maar 7,1 procent duurder geworden, mineraalwater 16,8 procent, fruitsap 14,0 procent en wijn 28,5 procent. De bierprijs stijgt dus veel sterker dan die van andere dranken.
haas
0
Britse economiecommentator Martin Wolf: 'Banken zijn schadelijker dan kerncentrales'
Michel Vandersmissen
Michel Vandersmissen
Redacteur van Knack
30/01/18 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:35

Bron: Knack

Vrijdag reikt de KU Leuven een eredoctoraat uit aan Martin Wolf, de invloedrijkste economiecommentator ter wereld. Knack sprak met hem over de brexit, een mogelijke naschok van de bankencrisis en de toekomst van Europa. 'Net nu de economie beter begint te draaien, is onze democratie in recessie.'
haas
0
haas
0
ik wordt schijtziek van steeds die aanmelding van 'n webdinar op premium: 'n man zonder vermelding van zijn naam meld dat. IK heb dat verhaal in 30 minuten al wel 20 x op scherm gehad: Kan dat niet wat minder ? Steeds weer wegklikken: u moet u schamen!!
pietje-2005
0
Ik heb geen Premium en krijg zo nu en dan ook van die irritante pop-ups.
Die onzin zal niet af te schakelen zijn in de Adblocker, lijkt het?
objectief
0
quote:

pietje-2005 schreef op 8 februari 2018 07:54:

Ik heb geen Premium en krijg zo nu en dan ook van die irritante pop-ups.
Die onzin zal niet af te schakelen zijn in de Adblocker, lijkt het?

Ze hadden beter een vast tarief voor iedereen op deze site kunnen invoeren.
haas
0
quote:

fred12345 schreef op 8 februari 2018 10:31:

[...]

Ze hadden beter een vast tarief voor iedereen op deze site kunnen invoeren.
hoe bedoel u?:

ik wissel en mijn mede forumleden gratis informatie uit
IEX media ,beursgenoteerd ,plukt de vruchten ervan met adverenties

laat Zet maar zelf gaan werken:)
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,91  0,00  0,00%  13 mei
 Germany40^ 18.729,10 -0,07%
 BEL 20 3.980,58 0,00%
 Europe50^ 5.076,60 -0,05%
 US30^ 39.447,40 0,00%
 Nasd100^ 18.204,80 0,00%
 US500^ 5.223,42 0,00%
 Japan225^ 38.191,50 0,00%
 Gold spot 2.343,30 +0,28%
 EUR/USD 1,0786 -0,04%
 WTI 79,20 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront