Altice « Terug naar discussie overzicht

Altice Europe - november 2018

1.062 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
Jonge_belegger
0
quote:

pieren schreef op 21 november 2018 22:20:

Wat zijn jouw gedachten bij de cijfers, AD?
Heeft hij rond 18u gepost.

Jij dank voor je input pieren.

Tot morgen allen!
[verwijderd]
0
quote:

pieren schreef op 21 november 2018 22:20:

Wat zijn jouw gedachten bij de cijfers, AD?
Cijfers Q3 slecht. Omzet en Ebitda onder de analistenverwachting en slechter dan Q3 2017.

Kaspositie echter redelijk comfortabel. Niet de acute financiële nood die jij verwachte.
Netto schuld daalt
En Altice heeft voldoende tijd voor recovery vanwege de lange looptijd van de schulden

Positief dat klantenaantallen stijgen
Echter ze moeten toch ook weer eens omzet- en ebitda-groei laten zien. Ze kunnen wel een outlook geven, maar nu moeten ze het ook echt laten zien. Eerst zien dan geloven wat mij betreft.

[verwijderd]
0
Patrick Drahi, oprichter van Altice, zei: "Sinds het begin van 2018 heeft Altice Europe continu overwogen in zijn operationele turnaround-plan, met sterke verbeteringen in abonneetrends en tekenen van stabilisatie achtereenvolgens in de ARPU. We tonen consequent ons vermogen om een ??groot deel van de netto-advertenties te winnen. In Frankrijk hebben we sinds begin dit jaar al meer dan een miljoen klanten teruggewonnen, dat wil zeggen het aantal klanten dat sinds de laatste drie jaar (2015-2017) 7 sinds de overname van SFR verloren is gegaan . Onze klanten blijven onze eerste prioriteit, en we hebben een unieke asset-base met het uitbreiden van premium gepatenteerde infrastructuur in zowel glasvezels en mobiele apparaten als content assets om hun tevredenheid verder te verbeteren. Altice blijft profiteren van de best-practices van zijn verschillende activa over de hele wereld, meestal om een ??nieuwe box te lanceren, profiterend van de ervaring in de leidende markt in telecom / contents (VS). We zien al een tastbare verbuiging in Portugal, die de weg effent voor een herstel in Frankrijk, ondersteund door onze strategie in infrastructuur en inhoud. Altice Europe zal in 2019 opnieuw groeien. Bovenop dit commerciële momentum blijven we onze langetermijnbalanspositie echt versterken en kristalliseren we de onderliggende waarde van Altice Europe, met name de infrastructuur. We hebben verdere vooruitgang geboekt bij de uitvoering van ons niet-kernactiva-verwijderingsprogramma en we hebben nieuwe streams van wholesale-inkomsten veiliggesteld. Dit zijn meer dan goede resultaten, waarbij een winnend team weer het commando voert. "
Patrick Drahi, oprichter van Altice, zei: "Sinds het begin van 2018 heeft Altice Europe continu overwogen in zijn operationele turnaround-plan, met sterke verbeteringen in abonneetrends en tekenen van stabilisatie achtereenvolgens in de ARPU. We tonen consequent ons vermogen om een ??groot deel van de netto-advertenties te winnen. In Frankrijk hebben we sinds begin dit jaar al meer dan een miljoen klanten teruggewonnen, dat wil zeggen het aantal klanten dat sinds de laatste drie jaar (2015-2017) 7 sinds de overname van SFR verloren is gegaan . Onze klanten blijven onze eerste prioriteit, en we hebben een unieke asset-base met het uitbreiden van premium gepatenteerde infrastructuur in zowel glasvezels en mobiele apparaten als content assets om hun tevredenheid verder te verbeteren. Altice blijft profiteren van de best-practices van zijn verschillende activa over de hele wereld, meestal om een ??nieuwe box te lanceren, profiterend van de ervaring in de leidende markt in telecom / contents (VS). We zien al een tastbare verbuiging in Portugal, die de weg effent voor een herstel in Frankrijk, ondersteund door onze strategie in infrastructuur en inhoud. Altice Europe zal in 2019 opnieuw groeien. Bovenop dit commerciële momentum blijven we onze langetermijnbalanspositie echt versterken en kristalliseren we de onderliggende waarde van Altice Europe, met name de infrastructuur. We hebben verdere vooruitgang geboekt bij de uitvoering van ons niet-kernactiva-verwijderingsprogramma en we hebben nieuwe streams van wholesale-inkomsten veiliggesteld. Dit zijn meer dan goede resultaten, waarbij een winnend team weer het commando voert.

www.businesswire.com/news/home/201811...
pieren
0
Hoi Ad, en blijf jij nu ook long?
Ik ga mijn positie wat verkleinen morgen; elke keer denk ik dat het het laatste kwartaal van Altice is, en dan weten ze toch weer iets klaar te spelen.

Dennis ockhuijsen zei nog iets interessants: het dividend dat jaarlijks betaald wordt aan de JV waar de torens in Frankrijk in zitten is zo’n beetje 5%. Dus nu hebben we een getal voor de netto lasten die betaald moeten worden aan de JV. (Hou er rekening mee dat dit de netto lasten zijn, want de kosten blijven nog gewoon in de verlies en winstrekenimg van Altice (omdat die geconsolideerd wordt).
Kompas
0
Klanten binnenhalen kost Altice winst

Klanten lokken is duur, zo merkt het Franse telecombedrijf Altice. Het aan het Damrak genoteerde bedrijf ziet zowel de winst als de omzet teruglopen, terwijl het aantal abonnees flink stijgt. Dat blijkt uit de handelsupdate over het derde kwartaal.

De omzet bij Altice daalde met 6,1% ten opzichte van een jaar eerder, naar €3,4 mrd. Ook de winst voor het betalen van rente en de afschrijvingen (ebitda) daalde, met 10,4%.

Door een hevige concurrentiestrijd op de Franse telecommarkt is vooral het aantrekken van klanten een kostenpost. In dat land daalde de omzet per klant, een belangrijke indicator in de telecomwereld, in een jaar met €4,20 naar €31,70

Het bedrijf investeerde fors in de dure rechten voor het uitzenden van Champions League-voetbal. Wel kwamen er 166.000 breedbandklanten en 378.000 mobiele contracten bij. Frankrijk is goed voor meer dan twee derde van de omzet van Altice.

Volgend jaar groei
Die nieuwe klanten moeten vanaf volgend jaar voor winst zorgen. Eigenaar Patrick Drahi beloofde bij het bekend worden van de cijfers dat de omzet van de telecomgroep in 2019 weer gaat groeien.

Altice heeft de afgelopen kwartalen verschillende onderdelen verkocht. Daarmee poogt het bedrijf zijn schuldenberg, €32,5 mrd groot, te verkleinen. Eerder dit jaar gaf S&P te kennen dat het weinig fiducie heeft dat dit ook gaat lukken. De kredietbeoordelaar voorspelde toen dat Altice over 2018 een negatieve vrije kasstroom van €800 mln zou hebben. In zijn guidance spreekt Altice zelf echter over een positieve vrije kasstroom van €2,3 mrd tot €2,5 mrd.

Verkopen
Om de schuld verder omlaag te brengen overweegt Altice het verkopen van zijn Franse glasvezelinfrastructuur. Daarbij meldt het bedrijf dat er nog geen beslissing is gemaakt, maar dat er 'veel biedingen zijn gedaan door partners van zeer hoge kwaliteit'.

Altice gaat ook onderzoeken wat het met zijn glasvezel in andere landen gaat doen. De afgelopen maanden werden al vierduizend telefonietorens in Portugal en de Dominicaanse Republiek van de hand gedaan.

fd.nl/ondernemen/1279151/klanten-binn...
pieren
0
Wat ik ook wel weer typisch Altice vind is dat ze de hele champions League voor de komende 3 jaar vandaag al boeken als “non-cash” capex.

Dan hoeven ze het de komende 2 jaar niet meer te noemen in de v&w rekening, wanneer ze de uitgaven moeten doen.

Het gaat om 1.2 mrd ! Waar op dit moment nauwelijks opbrengsten tegenover staan.
DiCoFlow
1
quote:

pieren schreef op 21 november 2018 22:54:

Wat ik ook wel weer typisch Altice vind is dat ze de hele champions League voor de komende 3 jaar vandaag al boeken als “non-cash” capex.

Dan hoeven ze het de komende 2 jaar niet meer te noemen in de v&w rekening, wanneer ze de uitgaven moeten doen.

Het gaat om 1.2 mrd ! Waar op dit moment nauwelijks opbrengsten tegenover staan.
Volgens mij is dat een gevolg van de nieuwe IFRS - regels. Contractuele verplichtingen boek je in één keer. De te verwachten opbrengsten neem je daarin tegen NIET mee. Zo zit er heel wat meer 'verborgen' waarde in Altice.

Die 'verborgen' waarde gaat er natuurlijk wel weer uitkomen. Als je daar nu al zicht op wilt hebben kan dat dmv valuation mbv van een cashflow projectie model.

Ben ook benieuwd naar morgen, maar waar het echt om gaat is wat voor enorme stijgingen gaan de ontwikkelingen volgend jaar ons brengen? Er is tenslotte genoeg potentie. Vorig jaar € 12 voor altice europe , nu slechts € 2. En dat terwijl de vooruitzichten nu veel beter zijn.

[verwijderd]
0
Leukste van alles is, als ze masten voor 18.5 de waarde overnemen.
Wat is een kabel/glas netwerk dan wel niet waard, waar men jaarlijks miljarden insteekt om aan te sluiten, nieuwe klanten, en men geen investering kosten heeft van licenties kosten van frequenties.
Is maar een reken sommetje.
[verwijderd]
0
Heb de cijfers gezien. Ik moet zeggen dat ik het echte harde werkers vind bij Altice. Niet lullen maar poetsen. Ja er is geïnvesteerd in nieuwe klanten waardoor de verlaagde ebitda nu ca. EUR5,2mrd op jaarbasis is. Het effect is wel dat er flink marktaandeel is gepakt in Frankrijk (niet in onbelangrijk ivm aanstaande consolidatie daar). Ik vind dit een juiste keuze. Ook de asset sales pakken gewoon goed uit, de net debt is nu net onder de 30mrd. Er zijn nog meer assets te verkopen (oa glasvezelnetwerken in Frankrijk en Portugal en Israël) dus daar zit nog upside.

Obv 5,2mrd ebitda nu en 1,17mrd aandelen en net debt van 30mrd en EV/EBITDA operator multiple van 6,5x zie ik nu een ondernemingswaarde van 6,5 x 5,2 = 33,8mrd. Voor de 1,17mrd aandelen blijft daar dan nog 3,8mrd over, oftewel EUR3,25 per aandeel. (Vodafone doet 6,6x, KPN doet 7x)

Over de toekomst ben ik nog steeds positief. Verdere asset sales kunnnen miljarden binnenbrengen (dus euro’s koersstijging met 1,17mrd aandelen). Ook de consolidatie in Frankrijk kan erg lucratief zijn voor de partij die wordt overgenomen. De synergiewaarde is door Bloomberg al eens berekend op EUR8mrd. www.bloomberg.com/news/articles/2018-... Een conservatieve 60% hiervan voor Altice geeft weer ca. 4 per aandeel Altice Europe.

Dus uiteindelijk kun je naar koersen van EUR10 (3,25 + 2,75 van asset sales + 4 van synergie consolidatie SFR).

We gaan het zien allemaal, maar we gaan de goede kant op!
gpjf
0
Zonder nou in te gaan op het cijfermatige geheel maar de focus was toch nu met name meer klanten binnenhalen?
[verwijderd]
0
quote:

gpjf schreef op 22 november 2018 00:15:

Zonder nou in te gaan op het cijfermatige geheel maar de focus was toch nu met name meer klanten binnenhalen?
Begon de daling van de 17 euro wel bij, minder klanten.
Cijfers waren toen nog niet eens zo slecht, rare wereld.
Oorlogskas ligt er nog steeds, om in te kopen, ze doen maar.
Prop.
0
Ik weet echt niet wat er gaat gebeuren. Super slechte cijfers alles is onder consensus verwachtingen, maar hele goede vooruitzichten. Met potentielle upsides verkoop fiber en consolidatie. Wie het weet mag het zeggen!
dader
0
quote:

Prop. schreef op 22 november 2018 07:53:

Ik weet echt niet wat er gaat gebeuren. Super slechte cijfers alles is onder consensus verwachtingen, maar hele goede vooruitzichten. Met potentielle upsides verkoop fiber en consolidatie. Wie het weet mag het zeggen!
Vooruitzichten zijn positief en daar kijken de meeste analisten naar dus op naar de €2.25 vandaag
[verwijderd]
0
manuss
0
quote:

materetjo schreef op 22 november 2018 08:54:

theoretische opening ziet er nog niet heel spannend uit....
Nog niet! Even afwachten.
1.062 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.179,20 +1,46%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.013,47 +1,51%
 US30^ 38.260,08 +0,36%
 Nasd100^ 17.703,84 +1,58%
 US500^ 5.101,04 +1,11%
 Japan225^ 38.248,05 +1,39%
 Gold spot 2.340,92 +0,38%
 EUR/USD 1,0704 -0,23%
 WTI 83,71 -0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront