Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
voda
1
Shell investeert $300 mln in aanplant van bomen

ShellRDSA €28,94+0,64% gaat de komende drie jaar $300 mln investeren in het planten van bomen. Als onderdeel van het wereldwijde investeringsprogramma stopt Shell ruim €17 mln in het buitenfonds van Staatsbosbeheer. Beide organisaties willen de komende twaalf jaar meer dan vijf miljoen bomen gaan planten. Het gaat om de grootste aanplant in de afgelopen honderd jaar. Dat heeft Shell maandag bekendgemaakt.

Bomenplantmachine aan het werkFoto: Staatsbosbeheer
Het wereldwijde programma moet Shell helpen om zijn doelstellingen te realiseren om CO2 te reduceren.

Samenwerking met bedrijfsleven
'We investeren in Nederland in onder meer wind-op-zee, zonne-energie, elektrische mobiliteit, biobrandstoffen en energie-efficiency, maar ook CO2-compensatie vormt een belangrijk onderdeel om de klimaatdoelstellingen te realiseren', zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland in een verklaring.

Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer, is blij met samenwerking met Shell. 'Vroeger was het toch vooral de overheid die zich hiermee bezighield. Daarom is het zo goed dat ook het bedrijfsleven meedoet.'
'Met deze samenwerking is Staatsbosbeheer in staat om de lege plekken in het bos, die ontstaan door de essentaksterfte, van nieuwe bomen te voorzien', aldus Thijsen. De es wordt in Nederland aangetast door een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet herstellen.

Nederland kent momenteel nog geen gecertificeerd systeem van CO2-credits. Staatsbosbeheer en Shell willen daar voor gaan lobbyen, zodat investeren in de Nederlandse natuur voor meer bedrijven interessant wordt.

Spanje en Australië
Shell gaat in Nederland klanten aan de pomp ook de mogelijkheid bieden om hun eigen uitstoot voor het verbruik van brandstoffen te compenseren. Klanten die kiezen voor reguliere brandstoffen, rijden voor één cent extra per liter CO2-neutraal. Ook in andere landen gaat Shell dit programma uitrollen. In Nederland gaat Shell bovendien 200 extra snelladers voor elektrische auto's installeren op zijn stations.

In Spanje heeft Shell een overeenkomst getekend met Land Life voor een bosproject van 300 hectare, waar nog dit jaar ongeveer 300.000 bomen moeten worden geplant. Ook in Australië is Shell een groot aanplantprogramma gestart.

Groene investeringen
De investering van Shell is de jongste in een reeks van klimaatvriendelijke investeringen.

Eerder dit jaar nog nam Shell het Duitse bedrijf Sonnen over, dat een thuisbatterij heeft ontwikkeld. Ook acquireerde het Makani, een Amerikaanse start-up van Google-moederbedrijf Alphabet, dat een vlieger heeft ontwikkeld waarmee elektriciteit kan worden geproduceerd.

Verder kondigde Shell eerder dit jaar aan samen met PGGM energieleverancier Eneco te willen overnemen. Shell investeert daarmee meer en meer in andere, schonere vormen van energie. Vooralsnog gaat het elk jaar om marginale bedragen ten opzichte van de tientallen miljarden die Shell nog steeds investeert in olie- en gasactiviteiten. Maar het bedrijf heeft de ambitie uitgesproken om op termijn de investeringen in nieuwe energievormen te verdubbelen tot $4 mrd per jaar.

Bert van Dijk

fd.nl/ondernemen/1296234/shell-invest...
rationeel
1
Boze EU-Commissaris: ‘Nederland gaat doel duurzame energie niet halen en MOET daarom aanvullende maatregelen nemen!’

How about ‘no’?

Eurocommissaris Miguel Canete is boos op Nederland. Heel boos. Het is namelijk duidelijk geworden dat ‘we’ ons doel van 14 procent duurzame energie in 2020 niet gaan halen. En dat kan écht niet, aldus meneer de eurofiel. Daarom moeten er razend snel ‘extra maatregelen’ genomen worden. Te weten: we zouden ‘duurzame energie’ in het buitenland moeten gaan produceren of inkopen. Alleen op die manier zouden we kunnen voldoen aan ‘de Europese wet’ die het doel van 14 procent aan ons oplegt.

Dat bericht het altijd ‘duurzame’ NRC Handelsblad.“Nee, de doelen liggen vast.”

Je vraagt je af wie Canete eigenlijk denkt dat hij is? Het antwoord is: eurocommissaris voor Klimaatactie en Energie. Vroeger betekende dat eigenlijk helemaal niets, maar tegenwoordig houdt dit in dat hij ons inderdaad legaal de wet kan voorschrijven en zelfs maatregelen tegen Nederland kan nemen als we niet doen wat hij wil. Eurocommissarissen zijn namelijk niets meer of minder dan kleine dictators — zolang ze zich maar bezig houden met hun eigen gebied.

Nou ja, “kleine”: eigenlijk zijn het natuurlijk gróte dictators. Ze hebben immers ongekend veel macht. Veel meer dan onze eigen energieminister. Die mag alleen de details invullen. De grote lijnen worden uitgezet door mensen als Canete.

Zolang Nederland in de Europese Unie blijft blijft dat zo. Mark Rutte en co. hebben ons met huid en haar uitgeleverd aan onze Europese overlords. Alleen een Nexit kan daar verandering in brengen.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/bo...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Chiddix schreef op 7 april 2019 14:35:

[...]
Een GroenLinks bestuurslid / Green Peace in discussie met iemand van NVO/NCW o.l.v Jort Kelder. Mejuffrouw had het moeilijk de ander te laten uitspreken. Over de aanpak van bedrijven kun je verschillen(CO2 heffing).
...
Jort zelf valt trouwens ook gauw in de rede. Dat is het gevolg van een ijzeren regel voor interviews en discussies op radio en tv: "na 10 sec interrumpeer je altijd, want dan wordt het 'saai' en zappen de kijkers weg".
Ik word er gek van en vind het een onderschatting van de geïnteresseerde kijker of luisteraar.

Het ergst zijn Kockelman, vd Brink en Genee. Op de voet gevolgd door Kelder en Tweebeke. Thijs van de Brink heeft bovendien de irritante eigenschap om het laatste antwoord van de geïnterviewde nog even voor de 'domme' luisteraar samen te vatten. Omdat hij dat slordig doet wordt een goed en helder antwoord ineens verkracht tot een onduidelijke en de lading niet dekkende kreet.

voda
0
Beleggers willen oliesector verduurzamen

Gepubliceerd op 8 apr 2019 om 06:34 | Views: 1.675

DEN HAAG (AFN) - Zes grote beleggers willen de oliesector verduurzamen. Dat bevestigt een woordvoerster van Aegon na berichtgeving in Trouw. Volgens haar komt er binnenkort een gezamenlijke verklaring. Over de inhoud ervan wordt nog gesproken. ,,We zijn nog met elkaar in gesprek over het precieze plan." Dat verwacht ze ,,binnen één à twee weken. Daar wordt nu nog aan gewerkt."

Aegon, Actiam, MN, NN Investment Partners, Van Lanschot Kempen en Blue Sky Group werken samen met duurzaamheidsorganisatie Eumedion aan het schoner maken van de oliesector. ,,Wij willen dat de klimaatdoelen van Parijs worden gehaald, ook door de oliesector", stelt de Aegon-woordvoerster.

De bedrijven hebben met een vergelijkbare aanpak ervoor gezorgd dat Shell duurzamere doelstellingen heeft aangenomen.

Follow This

Tegelijkertijd laat actiegroep en belegger Follow This weten een klimaatresolutie bij Shell in te trekken. Die zou worden ingediend bij de volgende aandeelhoudersvergadering. ,,Na intensief overleg met de zes beleggers die de afgelopen jaren voor onze resoluties stemden, hebben we besloten Shell de tijd te geven om die klimaatambitie in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs", laat oprichter van Follow This Mark van Baal weten.

De aanstaande verklaring van de zes grote beleggers was een belangrijke reden voor Van Baal om de nieuwe resolutie voor Shell in de wacht te zetten. Daarnaast wil de actiegroep zich nu eerst focussen op andere grote oliebedrijven zoals Equinor en BP. De resolutie van Follow This staat daar op respectievelijk 15 en 21 mei op de agenda. Het is de bedoeling van Follow This dat ook deze bedrijven de klimaatdoelen van Parijs gaan halen.
rationeel
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 8 april 2019 13:53:

[...]
Jort zelf valt trouwens ook gauw in de rede. Dat is het gevolg van een ijzeren regel voor interviews en discussies op radio en tv: "na 10 sec interrumpeer je altijd, want dan wordt het 'saai' en zappen de kijkers weg".
Ik word er gek van en vind het een onderschatting van de geïnteresseerde kijker of luisteraar.

Het ergst zijn Kockelman, vd Brink en Genee. Op de voet gevolgd door Kelder en Tweebeke. Thijs van de Brink heeft bovendien de irritante eigenschap om het laatste antwoord van de geïnterviewde nog even voor de 'domme' luisteraar samen te vatten. Omdat hij dat slordig doet wordt een goed en helder antwoord ineens verkracht tot een onduidelijke en de lading niet dekkende kreet.

Of een herformulering meer in overeenstemming met de eigen mening;)

Of ben ik nu te achterdochtig?
rationeel
0
www.elsevierweekblad.nl/nederland/ach...

VERHAAL VAN DE DAG

...EU ...hekelt energiebeleid Nederland, ...Shell... op ‘groene’ toer

Tot onvrede van de Europese Commissie gebruikt Nederland te weinig duurzame energie om de aan ...Brussel beloofde... doelstelling voor... 2020... te halen. Toch zijn er ook lichtpuntjes voor klimaatactivisten:... Shell..., de grote boosdoener in de ogen van milieuorganisaties, gaat... honderden... miljoenen investeren in ‘groene’ plannen... Intussen...gaat in politiek Den Haag de discussie over de omstreden CO2-heffing voor bedrijven onverminderd door.

Nederland gaat het doel van 14 procent duurzame energie in 2020, dat tien jaar geleden is afgesproken met de Europese Unie (EU), niet halen, zei eurocommissaris... Miguel Arias Cañete... van... Klimaatactie en Energie... zondag in een interview met... NRC... De doelstelling is onderdeel van het... Energieakkoord..., waarin ook het doel van... 16 procent duurzame energie voor 2023... is vastgelegd. Waarschijnlijk komt Nederland ...volgend jaar op 12,2 procent uit...

Eurocommissaris bezorgd, maar ...prijst Nederlandse ambitie...

Hoewel de eurocommissaris niet kwijt wil welke... consequenties... het heeft als Nederland het doel niet haalt, zegt hij dat Brussel ‘met al onze... wettelijke instrumenten...’ zal zorgen ‘dat landen hun verantwoordelijkheid nemen voor de... bindende doelen’.... Wel prijst Cañete de Nederlandse ambitie om in... 2030 49 procent... minder CO2 uit te stoten, terwijl dat volgens de EU-afspraken... ‘slechts’ ...40 procent... hoeft te zijn. Overigens lijkt Nederland ook dat doel... bij lange na niet te halen..., berekende het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) eerder dit jaar.
rationeel
0
Cañete zegt dat Nederland op korte termijn duurzame energie in het... buitenland... moet inkopen of produceren om het EU-doel alsnog te halen.... Hij was vorige week in Den Haag... om daarover te spreken met minister van Economische Zaken en Klimaat... Eric Wiebes (VVD)... Een woordvoerder van Wiebes laat maandag aan... Nu.nl... weten dat het ministerie de... mogelijkheden... onderzoekt om extra duurzame energie uit het buitenland te halen. De minister wil daarover vóór de zomer duidelijkheid geven.

Shell investeert honderden miljoenen in ‘groenere’ koers

Voor... klimaatactivisten... zijn de plannen van Shell – vaak gezien als de... boeman... – een lichtpuntje: het energiebedrijf maakt maandag bekend de komende jaren... 300 miljoen euro... te investeren in projecten rond... herbebossing.... Zo gaat het olie- en gasbedrijf... Staatsbosbeheer ...helpen met het planten van bomen op plekken waar door de... essentakziekte ...bomen zijn gestorven en weggehaald. ‘Bomen leveren een belangrijke bijdrage aan het verminderen van het broeikasgas CO2 in de atmosfeer,’ zegt een... woordvoerder van Staatsbosbeheer...

President-directeur... Marjan van Loon....van Shell Nederland... zegt tegen persbureau ANP dat het project past bij de... ambities om ‘een actieve rol te spelen’... bij de energietransitie...: ‘We investeren in Nederland onder meer in ..wind-op-zee, zonne-energie..., elektrische mobiliteit..., biobrandstoffen... en energie-efficiency..., maar ook... CO2-compensatie... vormt een belangrijk onderdeel om de ...klimaatdoelstellingen ...te realiseren.’

Mogelijkheid om ...extra voor benzine ...te betalen... om CO2-neutraal te rijden

Ook gaat Shell... klanten... vanaf... volgende week... de optie bieden om bij... tankstations... 1 cent per liter benzine, diesel of LPG... extra te betalen... om... CO2-uitstoot te compenseren.... Volgens ...Van Loon... is dat bedrag ...voldoende om ‘CO2-neutraal...’ te rijden, en gaat het om een ...tussenoplossing ...zolang rijden in een ...elektrische ...auto nog niet voor iedereen ...betaalbaar... is. De bijdrage wordt onder meer gebruikt om... bomen... te planten in landen als... Peru ...en ...Indonesië.... Shell investeert naar eigen zeggen in het... buitenland..., omdat... Nederland... nog geen ...gecertificeerd ...systeem van ...CO2-compensatie... heeft.

De investeringen... passen... in een ...duurzamere koers... die Shell onlangs lijkt te zijn... ingeslagen. Zondagavond meldt... Follow This..., een groep van... 4.600 aandeelhouders... in de olie-industrie die pleit voor een... ‘groenere’ koers..., dat het tijdens de jaarlijkse ...aandeelhoudersvergadering... niet zal eisen dat de multinational duurzamer beleid gaat voeren. De ...afgelopen jaren... diende Follow This... telkens... wel dergelijke... resoluties ...in, die steun kregen van diverse grotere beleggers. Nu trekken de aandeelhouders hun resolutie in als... beloning...

www.elsevierweekblad.nl/nederland/ach...
rationeel
0
www.elsevierweekblad.nl/nederland/ach...

Shell verbrak al banden met lobbygroep... tegen... Parijs-akkoord

Een ander voorbeeld van Shells nieuwe koers is het besluit om vanaf... 2020 ...de banden te verbreken met de... lobbygroep American Fuel & Petrochemical Manufacturers (AFPM)..., die zich ...verzet... tegen het... Klimaatakkoord van Parijs uit 2015.... ‘De behoefte aan acute actie tegen klimaatverandering is sinds het Parijs-akkoord nog duidelijker geworden,’ lichtte Shell-topman... Ben van Beurden.. die beslissing toe. ‘Als gevolg daarvan zijn de ....maatschappelijke verwachtingen ...veranderd, en Shells beeld op dit gebied ook.’

Toch is... Follow This... nog ...niet tevreden...: het intrekken van de resolutie betekent slechts ...uitstel voor Shell om alsnog te voldoen aan de eisen van het Parijs-akkoord, zegt voorman... Mark van Baal... Ook ...Milieudefensie... blijft Shell onder druk zetten: vrijdag dagvaardde de milieuorganisatie de oliegigant... officieel... om via de... rechter... af te... dwingen... dat het energiebedrijf sneller... stopt met... olie- en gaswinning...

Spanningen tussen kabinet en linkse oppositie over CO2-heffing

Intussen gaat in Den Haag het gesteggel over het klimaatbeleid door... Premier Mark Rutte... en minister van Economische Zaken ...Eric Wiebes (beiden VVD)... wekten vorige week woede bij de ...linkse oppositie..., omdat zij de eerder beloofde nationale ...CO2-heffing... zouden willen ...aanpassen... zodat die bedrijven niet naar het buitenland jaagt.... GroenLinks en PvdA..., waarvan het kabinet steun nodig heeft om de klimaatplannen de Eerste Kamer door te kunnen loodsen, reageerden ...verontwaardigd... Eind vorige week bezwoer zowel... Wiebes als Rutte... dat het ...kabinet... nog... niets... heeft besloten, en dat de ...‘paniek’... bij GroenLinks-Leider ...Jesse Klaver... – hij sprak van... ‘kiezersbedrog’ ...– nergens op is gebaseerd.

Het kabinet zou nog ...deze maand... met de definitieve... uitwerking ...van het Klimaatakkoord komen, maar... vrijdag... zei... Rutte ...dat het ...langer... gaat duren voordat... concrete... voorstellen... rond zijn. Vooral de.. CO2-heffing... is een ‘enorme... bak werk (…), niet zozeer politiek, maar... technisch... ongelofelijk ...complex,’ ...aldus de premier. Twee weken geleden zei voorzitter van de ‘klimaattafels’... Ed Nijpels... dat een... definitief Klimaatakkoord... met goedkeuring van kabinet en de Tweede Kamer in ...juni ...klaar zal zijn.
rationeel
0
Wat een soap!

Wordt het nu wel een ieder duidelijk, dat Nederland in een dictatuur terecht is gekomen?

Wanneer durft Nederland nu NEE te zeggen. Is het wachten op de bevolking die helemaal zat is?
rationeel
0
Jan Does:

Waarom maakt Shell de benzine niet gewoon 1 cent duurder, zodat ze kunnen claimen dat alle benzine verkoop klimaat neutraal is. Goed voor de PR.
rationeel
0
Ron Coolen:

Een ongekozen lapzwans met het verstand van een doperwt doet ook een duit in de groene fabel zak. En het ergste is hij lijkt op timmer Frans . Bij Shell gaat het kennelijk zeer goed gezien de gulle gift . Bomen aanplanten in Indonesië hahahaha die kunnen dan straks gekapt worden voor de hout centrales . Bomen aanplanten in Peru ! Waar ga je dat doen het regenwoud wat ze hebben is nog intact . Zo.n 90% van het land ligt gemiddeld ver boven de boomgrens . Om nog maar te zwijgen over de droogste woestijn ter wereld de vlakte van nazca dat is die met die figuren . Biologische brandstof ook zo.n dwaasheid . En nog 1 keer onder de 150 ppm co.2 heeft het geen zin om bomen te planten . Ik weet wat ik stem de 29e mei . Wat een droeftoeters
rationeel
0
Red Fox:

Duidelijk dat die klimaat lobby te veel macht heeft als ze zelfs shell kunnen forceren achter hun Klimaathysterie te gaan staan! Des te meer reden massaal FVD te stemmen as EU verkiezingen!!
[verwijderd]
0


ExtraHet beste van De Telegraaf

Hier taboe, over de grens subsidie

Contrast gasbeleid Nederlandse en Duitse buurgemeentes wringt

Door Roy Klopper

Updated Vandaag, 10:07

Vandaag, 08:22 in BINNENLAND

31
comments icon

In het Duitse Kranenburg krijgen burgers subsidie als ze op aardgas overgaan, in Nederland krijg je juist geld als je van het gas afgaat.

Nijmegen - Het voor de muziek uitlopen van het kabinet met de energietransitie wordt nergens zo duidelijk als aan de oostgrens: Nijmeegse ’gasverlaters’ ontvangen 650 euro premie, terwijl in het naburige Duitse Kranenburg bijna 900 euro subsidie klaar ligt voor wie overstapt op aardgas. In beide landen klinkt onbegrip: wat nou Europees beleid?

In het Duitse Kranenburg krijgen burgers subsidie als ze op aardgas overgaan, in Nederland krijg je juist geld als je van het gas afgaat.

In het Duitse Kranenburg krijgen burgers subsidie als ze op aardgas overgaan, in Nederland krijg je juist geld als je van het gas afgaat.

? APA

In het kantoortje van nutsbedrijf Energieversorgung Kranenburg (EVK) is het deze vrijdag een drukte van belang. Medewerkster Petra Kellenaers praat zich de blaren op de tong om het nieuwste lokkertje te promoten: wie een gasinstallatie laat aanleggen en een driejarig contract afsluit, krijgt als beloning 892 euro overgemaakt. „Want aardgas is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. Vanwege de geringe uitstoot wordt het steeds meer energiesoort nummer 1”, zo klinkt het wervend in een Duits foldertje.

Kellenaers ondersteunt de boodschap van harte: „Veel mensen stoken hier nog op olie of zelfs kolen. Dan is gas een milieuvriendelijker alternatief.” Dat dezelfde brandstof in Nederland door het kabinet-Rutte III en een jubelend GroenLinks tot nationale milieuvijand nummer één is gebombardeerd, is aan de aandacht van de Duitse ontsnapt. „Maar hier subsidiëren we ook wind- en zonne-energie hoor”, zo reageert ze bijna verontschuldigend.

Gifgroen

Wat een verschil met de wereld een halve kilometer verderop, in het Nederlandse Berg en Dal. Daar moet iedereen op last van de ’klimaatdrammers’ juist van het gas af. De gemeente Groesbeek, waar het van de Vierdaagse bekende dorp bestuurlijk onder valt, houdt wekelijks spreekuur voor inwoners over duurzame energie. Het naburige Nijmegen trekt zelfs royaal de portemonnee: „U kunt tot 1 februari 2020 een subsidie van maximaal 650 euro aanvragen als de gasafsluiting voor eind 2019 is geregeld”, zo meldt de gifgroene gemeente op haar website.

Politici van oppositiepartijen in beide gemeenten zien de tegenstrijdige brandstofcampagnes hoofdschuddend aan: „Waarom is aardgas in Duitsland wel milieuvriendelijk en in Nederland niet? Het moet niet gekker worden”, aldus raadslid Hans Peters van Sociaal Groesbeek.

Opschroeven

Ook Paul Eijgenhuijsen van de fractie ’Voor Nijmegen.nu’ kan er met zijn verstand niet bij: „Inwoners wordt een warmtenet opgedrongen waarmee ze aan de Nuon vastzitten, die de prijs ongelimiteerd kan opschroeven. En het is ongelooflijk dat een boerenbedrijf in Groesbeek verplicht wordt tonnen te investeren in alternatieve energiebronnen, terwijl de Duitse buurman wordt beloond omdat gas daar de brandstof van de toekomst heet.”

Het ongenoegen klinkt ook aan Duitse zijde van de grens, waar veel Nederlanders zijn neergestreken omdat de huizenprijzen er flink lager zijn.

Gilbert Cobussen en Caroline Teunissen kochten zeven jaar geleden een Kranenburgse woning met drie grote olietanks in de kelder, ze gingen meteen op het aardgas over.

Gilbert Cobussen en Caroline Teunissen kochten zeven jaar geleden een Kranenburgse woning met drie grote olietanks in de kelder, ze gingen meteen op het aardgas over.

? APA

Gilbert Cobussen en Caroline Teunissen kochten zeven jaar geleden een Kranenburgse woning met drie grote olietanks in de kelder. „Die hebben we gesloopt, waarna we op gas overgingen. Die subsidie bestond toen helaas nog niet”, aldus Gilbert. Hij snapt niets van het tegenstrijdige energiebeleid: „Ongelooflijk in het kader van de Europese gedachte.”

Het stel verhuist binnenkort weer naar Nederland en zoekt een woonboot. „Met zonnepanelen, vanwege het milieu. Over groen gesproken: onze oude Golf staat ook te koop. 1500 euro, wel met Duits kenteken”, zo meldt Gilbert met een knipoog.

Zonnepanelen

Bij een supermarkt staat de Nederlandse Annelies Jager, die al sinds 2008 tussen onze Oosterburen woont. Ze noemt het ’onbegrijpelijk’ dat in Kranenburg subsidie wordt gegeven op dezelfde brandstof die honderden meters verderop tot gif is verklaard. „Het gezamenlijke Europa staat weer in zijn hemd.”

Ze profiteert wel van de overheidsbijdrage voor zonnepanelen: „Die worden hier in Duitsland weer veel beter gesubsidieerd dan in Nederland.”

Marco Jansen, kroegbaas op de Tooropstraat in Nijmegen-Oost waar momenteel een begin wordt gemaakt met het aardgasvrij maken van alle woningen, kenschetst de Nederlandse kruistocht tegen het gasgebruik in Nederland als ’belachelijk’: „Het gaat allemaal veel te snel. Ik wil best meedenken met het milieu. Maar als we hier een eilandje vormen terwijl andere landen lekker op bij ons taboe verklaarde brandstoffen doorstoken, schiet je niks op.”
rationeel
0
De ruimte die ze nemen in de aandeelhoudersvergaderingen om hun verhaal breed uit te meten.
Het is van een ongelooflijke brutaliteit.

Niemand die reageert en zegt het is nu wel voldoende geweest.

De angst regeert. Waarom eigenlijk?

Actiegroepen ...Hebben die eigenlijk een plaats in een democratie. Is het de bedoeling dat een kleine groep de grote groep dicteert wat ze moeten doen en laten?
rationeel
0
Henk Albarda:

Sinds 2 jaar ben ik FvD kiezer en lid. Om ons doel te bereiken moeten Thierry Baudet en Theo Hiddema wel eindeloos blijven herhalen dat FvD zonder enig voorbehoud in klimaat verandering gelooft maar dat ieder een beetje weldenkend mens weet dat de mens daarop een marginale invloed heeft. Tevens moeten meer bronnen dan nu erop wijzen dat de aarde CO2 Nodig heeft om te blijven leven. Voor dit moment 'tenslotte' moet de FvD sympathisant, kiezer en lid ertegen blijven kunnen dat we door links plus VVD uitgescholden blijven worden voor alle rottigheid die Europa heeft getroffen tussen rond 1915 en nu. Het zal een hele toer worden zo door te groeien dat de VVD zich door de TK 2021 gedwongen zal zien met FvD samen te werken.
rationeel
0
Hans Doordenker:

Wist u overigens, dat ook de biocentrales zwaar worden gesubsidieerd en dat er voor een groot deel versplinterde bomen uit onze bossen in worden verstookt. U zou eens een rondje Veluwe moeten maken, dan kunt u de kap met eigen ogen zien. Wij wonen er en hebben de laatste jaren nog nooit zo’n omvangrijke kap c.q uitdunning gezien. Overigens staat er echt geen herplant/ aanplant tegenover. We worden om de tuin c.q het bos geleid. De bomenplantdag maakt dit echt niet goed.
WIEBES heeft natuurlijk weer een oplossing. Hij gaat zonne-energie importeren uit Duitsland en we voldoen aan de Europese norm. Een kennis van mij in Duitsland lacht zich een deuk. Hij heeft er met subsidie nog een groot aantal zonnepanelen bijgelegd en is inmiddels energieleverancier i.p.v. gebruiker. Hij krijgt maandelijks enige honderden euro’s gestort. Wiebes, door ons geen subsidie te geven, betalen we indirect mee aan de subsidie van de Duitse panelen. Wiebes en Klavertje, goed rekenwerk!
rationeel
0
Henk de Hoogt:

Van de Veluwe weet ik niet, maar weet wel dat er ook in het duingebied behoorlijk wat bomen gerooid zijn. Ook daar nergens sprake van heraanplant. En dan zo'n €U plofkop die ook nog even een nabrandertje komt geven, hoe zou het toch komen dat diezelfde €U me zo vreselijk gaat tegen staan....
rationeel
0
Twan Hendriks:

Hier in Limburg kunnen die ecoterroristen van SBB ook ongestoord hun gang gaan. Het bos ziet er niet meer uit. Overal lege plekken en werkwegen voor de grote machines.
rationeel
0
Frtts Assenaar:

Ik vraag me altijd af wat een klimaatheffing bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot. Dat laatste is toch het doel, maar als je genoeg heffing betaalt is kennelijk alles in orde. Een ordinaire oude katholieke aflaat. Zie de recente afspraak van Fiat/Chrysler met Tesla. FCA betaalt Tesla een paar honderd miljoen en"voldoet" nu aan de uitstootnorm, terwijl ze geen gram minder de lucht in blazen. Pure volksverlakkerij.
rationeel
0
Bob Lagaaij:

Wat een papieren werkelijkheid! Als we via wheelen/dealen nu maar wat ,,schone'' rechten kopen bij 't buitenland of meebetalen aan een zonneweide in Estland zitten we weer goed. Europa in optima forma!
38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +1,47%
 US30^ 38.211,61 +0,23%
 Nasd100^ 17.698,09 +1,55%
 US500^ 5.095,29 +1,00%
 Japan225^ 38.345,55 +1,64%
 Gold spot 2.336,84 +0,21%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront