Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

luchtschip
0

Marc Lotter, Trump's 2020 Senior Campaign Official

Er wordt hem gewezen op het feit dat de immigratie afneemt en de afgelopen jaren op het laagste punt staat, ten opzichte van de afgelopen decennia. Trump beweert het tegenovergestelde.

Marc Lotter begrijpt Trump wel en legt het graag uit.
Wat een onzin.

twitter.com/TheBeatWithAri/status/114...
luchtschip
1

Marc Lotter, Trump's 2020 Senior Campaign Official

Er wordt hem gevraagd over het scheiden van de immigranten kinderen van hun ouders.

Ook hier wijst de interviewer hem erop dat zijn verhaal niet klopt.

twitter.com/TheBeatWithAri/status/114...
[verwijderd]
0
De Amerikaanse president Trump was vannacht van plan Iraanse doelwitten aan te vallen, maar de militaire actie werd op het laatste moment afgeblazen, melden Amerikaanse media. De aanvallen waren bedoeld als reactie op het neerhalen van een Amerikaanse drone gisteren.

De militaire stappen werden na hevige discussies in het Witte Huis rond 01.00 uur Nederlandse tijd verwacht. Volgens functionarissen had Trump aanvallen op een aantal Iraanse doelen goedgekeurd, zoals radar- en raketinstallaties. Ze zouden vlak voor zonsopgang plaatsvinden in Iran, om de kans op burgerslachtoffers te verkleinen.

De operatie verkeerde in een vroeg stadium, toen die werd afgeblazen. Militaire vliegtuigen waren al in de lucht en schepen waren paraat, maar de beslissing om de raketten af te vuren bleef uit. Het is onduidelijk waarom de aanvallen op het laatste moment werden geannuleerd. Ook is onbekend of ze later wel nog doorgaan.

Het Witte Huis ging niet in op verzoeken voor een antwoord op de vraag of president Trump van gedachten was veranderd, meldt het persbureau AP.
Wadloper
0
quote:

luchtschip schreef op 20 juni 2019 03:40:

Open brief van een ex-border patrol agent.

Hij legt uit dat hij als Border Patrol agent zijn missie zag om de wet te handhaven, criminelen en drugstransporten bij de grensovergangen te weren.

Kon zich niet verenigen met het feit dat hij andere opdrachten kreeg.
Er komen mensen asiel aanvragen. En de leiding van Border Patrol geeft opdrachten. Deze opdrachten zijn in overtreding met de wet. Vaak opdrachten mondeling opgegeven. Mocht er vervolging plaatsvinden over het gedrag van de agents dan is de agent verantwoordelijk. Leiding kan zich verschuilen achter het feit dat er geen schriftelijke opdrachten zijn.
Los daarvan is het een geestelijk zware belasting om de immigranten een behandeling te geven zoals de laatste tijd gebruikelijk is. Hij doelt op scheiden van families en opsluiten van asielzoekers.
Dit zijn geen taken waar ze het dienstverband voor hebben aangenomen, zeker niet als er wetten worden overtreden.

Hier de volledige open brief :
www.southernborder.org/open_letter_fr...
Om over na te denken :

America: the first Nazi country in the world where the victims of Fuhrer Trump pay $3,500 to coyotes, walk 1,000's of miles on foot,then climb over a 16 ft wall just to end up in camps where they're treated like the Jews in Dachau. And they know all this right from the beginning
gbakl
0
trump jaagt de spanning omhoog mbt Iran.
trump is besluiteloos als het op daden aankomt (N-Korea, Iran, Mexicaanse muur..)

dus het gevolg is dat de olieprijs fors omhoog wil.
en dan kan trump straks weer zeuren bij de OPEC
zoals hij nu zeurt over de hoge rente bij de FED.
trump als zeurkous ipv daadkrachtige leider met een visie.

en de VS....
raakt heel veel macht, status en goodwill kwijt.
gbakl
0
www.telegraaf.nl/nieuws/1331509082/tr...

in het verleden had trump op alles en iedereen kritiek, zeker als het om
democratische beslissingen ging.
nu maakt hij er zelf een zootje van...
Chiddix
0
Trump jaagt de olieprijs verder omhoog. Net doen alsof je een aanval wilt aanvoeren en dan annuleren. VS spint er garen bij met hun grote oliereserves.
Al is het niet zo, dat er niets aan de hand is tussen de VS en Iran. En de Iraanse bevolking ondervindt aan hun lijve, dat Trump hen raakt in de uitgaven, levensbehoeften etc
gbakl
0
"VS spint er garen bij met hun grote oliereserves"

trump wil echter die olieprijs helemaal niet zover laten oplopen.
een flink deel van zijn achterban, de deplorables, hebben wat moeite met logisch nadenken en inschatten wat een man als trump hen oplevert.
maar ze voelen wel hun uitgaven en als tanken steeds maar weer duurder wordt, dan zijn ze opeens een stuk minder blij met trump want die uitgaven worden
nergens gecompenseerd, integendeel.

belastingvoordelen.....alleen voor de rijken.
kosten voor opleiding van de kinderen en voor zorg en alle andere sociale
voorzieningen....het ziet er niet best uit voor hun.
asti
0
quote:

luchtschip schreef op 20 juni 2019 12:12:

Iran meldde een US RQ-4 drone neergeschoten te hebben.

Komt daar ook met een foto mee.
www.irna.ir/news/83361829/?????-?????...

Echter deze foto lijkt wel heel veel op een neergeschoten toestel boven Sanaa op 1 October 2017.
Zie foto op 4de tweet.
Bovendien schrijft Andrew Druart in de 8ste tweet : old picture plus time in which this event (Iran) took place would have meant it was dark outside.
twitter.com/StratSentinel/status/1141...
De link die jij plaatst van irna.ir bevat niet de foto die in de thumbnail van het Twitterbericht staat.

De foto in de thumbnail en de foto in het nieuwsbericht zelf zijn ook helemaal niet relevant. Ze zijn niet aangeduid als beelden van het incident.

Het Iraanse leger heeft beelden gepubliceerd waarop het neerhalen van de drone te zien zou zijn. Op die beelden is het in ieder geval nacht.

Jouw ziekelijke drang om te manipuleren is er zo te zien nog steeds.
voda
0
Trump geen haast met Iran

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump zegt geen haast te hebben met het bestraffen van Iran voor het neerhalen van een Amerikaanse drone, maar voegde toe dat Teheran "nooit nucleaire wapens" mag hebben.

Donderdagavond heeft Trump op het allerlaatste moment een Amerikaanse vergeldingsactie ingetrokken. Volgens de president 10 minuten voor de aanval zou plaatsvinden.

De aanval op de drie geselecteerde doelen zou circa 150 doden met zich hebben meegebracht. "Het is niet proportioneel in vergelijking tot het neerhalen van een onbemand drone", zei hij.

"Ik heb geen haast, ons leger is opnieuw opgebouwd en klaar om toe te slaan", aldus Trump. Daarnaast doen de sancties hun werk, en hebben de VS donderdagavond extra maatregelen toegevoegd, voegde de president toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nóg vier jaar Trump? Yes he can

Donald Trump wil een tweede termijn als president. Zijn grootste troef om herkozen te worden: de bloeiende economie. Maar blijven de cijfers de komende jaren wel zo mooi? 'Hij móet zijn probleem met China oplossen.'

Donald Trump schreeuwt het al twee jaar van de daken. Met de Amerikaanse economie gaat het sinds zijn aantreden in 2017 uitstekend. 'De Economie van Trump vestigt records,' klopte de 45ste president van de Verenigde Staten zichzelf afgelopen week nog maar eens op de borst, 'en heeft een lange weg omhoog voor de boeg.'

Een president die met een goed draaiende economie aan de campagne voor zijn herverkiezing begint, staat met 1-0 voor. Niet successen in de buitenlandse politiek, maar zaken als hun eigen koopkracht of de werkloosheid geven voor veel kiezers de doorslag. 'It's the economy stupid', zei Bill Clinton in 1992 al.

'Eerlijk is eerlijk: met de Amerikaanse economie gaat het prima', zegt de aan Instituut Clingendael verbonden Amerika-deskundige Willem Post. Hij heeft nog meer slecht nieuws voor Trump-haters: de meeste zittende presidenten die voor een tweede termijn gaan, worden herkozen.

Trump is nu populairder dan in het eerste jaar van zijn presidentschap. Onderzoeksbureau Gallup meet de tevredenheid van de Amerikanen over hun 'commander in chief'. In het eerste jaar na zijn aantreden schommelde de score lange tijd rond de 35%, nu is dat 43%. Maar het land is verdeeld: 6% van de Democraten is tevreden, 89% van de Republikeinen. Zijn Democratische voorganger Barack Obama scoorde tijdens zijn regeerperiode gemiddeld 47,9%.

Grafiek

Als de cijfers blijven zoals ze nu zijn, wordt het lastig om Trump in debatten te vloeren op de staat van de economie. De werkloosheid bevindt zich met 3,6% op het laagste punt in een halve eeuw. Sinds hij met Melania zijn intrek nam in het Witte Huis, kwamen er ruim 5,6 miljoen banen bij, gemiddeld 194.000 per maand.

De Amerikaanse economie groeide in 2018 met 2,9% en deed het dat jaar beduidend beter dan die van de eurozone, die met 1,8% groeide. De beurzen — voor Trump zelf vermoedelijk de belangrijke graadmeter — braken tijdens zijn presidentschap records. De Dow Jones staat een slordige 45% hoger dan na zijn zege op zijn Democratische rivaal Hillary Clinton in november 2016.

Bouwen op Obama's erfenis
Natuurlijk, Trump heeft de wind mee. De Democraten wijzen er graag op dat hij voortbouwt op het beleid van Obama, onder wiens presidentschap het herstel begon. Tussen 2010 en 2017 halveerde de werkloosheid; in mei 2010 kwamen er in een klap 534.000 banen bij, meer dan in welke maand onder Trump ook.

Grafiek

Bovendien zijn de groeicijfers onder Trump nu ook weer niet heel uitzonderlijk. Onder Obama waren er vier kwartalen waarin de Amerikaanse economie met meer dan 4% groeide, onder Trump pas één. Trumps claim, begin mei, dat het land onder zijn leiding 'de beste economie uit de Amerikaanse geschiedenis' heeft, moet met een korrel zout genomen worden.
Analisten van Deutsche Bank wezen er eerder deze maand op dat de onder Obama begonnen economische opleving, die nu zijn tiende jaar in gaat, de langste aaneengesloten herstelperiode in de VS is sinds 1854. De zware recessie die eraan vooraf ging was ook erg diep.

Grafiek

Het mooie groeicijfer van vorig jaar — 2,9% — is mede te danken aan Trumps omvangrijke belastingverlaging van om en nabij de $1500 mrd, die volgens critici de Amerikaanse economie een 'sugar high' bezorgde, waarvan de gunstige effecten, die vooral bij beter gesitueerden terechtkwamen, inmiddels lijken uitgewerkt.

Ongelukkige timing
Economen vonden de timing van het fiscale cadeau ongelukkig. Zonder de impuls draaide de economie ook al behoorlijk. 'Bovendien,' zegt Harvard-econoom Gregory Mankiw, 'brengen de belastingverlagingen het begrotingstekort en de overheidsschuld op een onhoudbaar pad, dat in de toekomst moet worden aangepakt.'

Minder duur was Trumps aanval op de bureaucratie. Post: 'Miljoenen kleine bedrijven profiteren van de afschaffing van regels.' Het probleem is volgens hoofd internationaal handelsonderzoek Raoul Leering van ING dat de effecten moeilijk te meten zijn. Het ondernemersvertrouwen daalde in 2018. Leering: 'Dit kan aan andere dingen liggen, maar in ieder geval heeft de deregulering geen jubelstemming teweeggebracht.'

Grafiek

voda
0
Deel 2:

In de eerste drie maanden van 2019 groeide de Amerikaanse economie nog altijd sterk, met 3,1%. Het Internationaal Monetair Fonds gaat voor het hele jaar uit van 2,3%, en voor volgend jaar nog maar van 1,9%. Ook ING verwacht dat de groei in de VS in 2020 lager uitvalt. Zorgelijk is volgens Leering dat de banengroei in de industrie stokt.

Is het denkbaar dat Trump te vroeg piekte? Mankiw sluit niets uit. 'Het is nog steeds mogelijk dat er een recessie begint voor de verkiezingen van 2020, die de herverkiezing van president Trump in gevaar brengt,' schrijft hij in antwoord op vragen van het FD. 'Een recessie volgend jaar is niet de meest waarschijnlijke uitkomst, maar het is mogelijk.'

Hoge rekening handelsoorlog
Het grootste economische risico voor Trump en daarmee ook voor zijn herverkiezing is de door hemzelf ontketende handelsoorlog met China. Uit ergernis over oneerlijke Chinese handelspraktijken voerde Trump in 2018 strafheffingen in op $250 mrd aan Chinese importgoederen. Hij dreigt ook de rest van de import uit China extra te belasten.

Begin deze maand werd een tweede conflict, met Mexico, ternauwernood voorkomen. Trump dreigde met importheffingen als het land de stroom illegale migranten aan de Amerikaanse zuidgrens niet zou afremmen. De Mexicaanse regering kwam hem op de valreep tegemoet, maar de dreiging van tarieven is niet verdwenen, totdat Mexico zijn beloften nakomt.

In de praktijk draaien bedrijven en consumenten in de VS op voor de heffingen. De Amerikanen moeten in de winkel meer betalen. Dat holt het effect van Trumps belastingverlaging uit, becijferde persbureau Bloomberg. Van de door een denktank op $930 becijferde belastingverlaging houdt een doorsnee Amerikaans huishouden door de handelsoorlog nog $100 over.

Het consumentenvertrouwen daalde eind mei, ook omdat burgers zich zorgen maken over de ruzie met China. Maar de winst-en-verliesrekening van de handelsoorlog is gecompliceerder, legt Leering uit. Trump nam het in 2016 op voor Amerikanen die hun baan verloren door de Chinese concurrentie. Die bedrijven, zoals in de staal- en aluminiumsector, beschermde hij daadwerkelijk met importtarieven, constateert Leering. 'Dat daar tegenover ook een verlies staat van hogere prijzen, vindt Trump blijkbaar minder belangrijk.'

Wat veel andere bedrijven betreft kan de handelsoorlog beter vandaag dan morgen afgelopen zijn In een open brief aan Trump waarschuwden 600 Amerikaanse bedrijven voor de schade die nieuwe strafheffingen tegen China kunnen aanrichten. Twee miljoen banen staan volgens de schrijvers op het spel. Ze doen een klemmend beroep op Trump om terug te keren naar de onderhandelingstafel.

Straatvechter Trump
Wat kan Trump doen? Post, stellig: 'Hij móet zijn probleem met China oplossen. De handelsoorlog is een valkuil.' Het goede nieuws: er wordt weer gepraat. Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping belden deze week met elkaar. Ze ontmoeten elkaar over ruim een week, tijdens de G20 in het Japanse Osaka.

Zonder deal loopt de herverkiezing van Trump volgens Post gevaar. Maar het is geen garantie dat hij de verkiezingen in 2020 in zo'n geval verliest. 'Hij is zeer bedreven in wat Amerikanen de “blame game” noemen. Hij zal waarschijnlijk zeggen dat hij niet anders kon dan China aanpakken, en dat het allemaal de schuld is van de Democraten, die veel eerder hadden moeten ingrijpen.'

Trump is een straatvechter, benadrukt Post: 'Vergeet niet dat hij in 2016 in de voorverkiezingen eerst een hele serie Republikeinse zwaargewichten onderuithaalde, en vervolgens in de verkiezingen Hillary Clinton versloeg. Dat hadden veel mensen niet zien aankomen.'

Voor meer, zie link:

fd.nl/achtergrond/1305684/nog-vier-ja...
luchtschip
0

Felix Sater blaast de hearing met het House af.

Sater zou vandaag op een hearing verschijnen voor het House.
Op het laatste moment kondigt hij aan niet te verschijnen.

Het House heeft een subpoena uitgeschreven.

twitter.com/kyledcheney/status/114207...
luchtschip
0

Rechtszaak tegen Roger Stone

Aanklagers hebben een aanvullende filing ingediend bij de rechter.
Hierin staat onder meer :
"GRU (Russische Militaire Inlichtingendienst) officers hacked the DNC(Democratic National Committee) systems(as well as the DCCC and amid accounts of people working for the Presidential Campaign of Hillary Clinton) published hacked information , pseudonymously, and transferred stolen data to Organization."

Met Organization wordt WikiLeaks bedoeld.
De aanklager heeft dus bewijzen dat de Russische inlichtingendienst data hacked van de Democratische Partij.
Deze data worden anoniem gepubliceerd en doorgegeven aan WikiLeaks.
Dit wordt aangevoerd in de rechtszaak tegen Stone.

twitter.com/kyledcheney/status/114209...

Al Kipone
0
In het artikel dat Voda plaatst gaan de 'experts' ervan uit de de economie de grootste, zo niet enige drijvende kracht is, en dat de economie goed draait.
Beide is onjuist, imho. De cijfers die worden aangehaald hebben niets te maken met hoeveel geld er in de portemonnee zit. Of de salarissen.
Verder is gezondheidszorg het zwaarstwegende item dat de Amerikanen zorgen baart. Met daarin 'coverage of pre-exsiitng condions' De regering trump wil dit afschaffen. En wat wil de GOP verder? Dat iedereen die het niet kan betalen verrekt.

En dat is uit en te na beschreven.

Naturlijk maakt trump een kans. Maar het is not the economy, stupid.
luchtschip
0

Donald J Trump tweet omtrent de Iran drone aanval en de reactie

"On Monday they shot down an unmanned drone flying in International Waters. We were cocked & loaded to retaliate last night on 3 different sights when I asked , how many will die. 150 people, sir, was the answer from a General. 10 minutes before the strike I stopped it, not......."

Onderdeel van een twitterdraadje(scrollen voor zijn gehele verklaring op twitter).
twitter.com/realDonaldTrump/status/11...

Dit gaat nota bene over oorlog. Een verklaring van de President en het meest cruciale is een aanval die hij plande op 3 different sites. Alleen de President schrijft 'sights'.

Neemt men niet eens de moeite om zo'n cruciaal bericht te controleren op spellingsfouten.
Hoe weloverwogen zijn Trump's beslissingen dan op oorlogshandelingen.
gbakl
0
"Neemt men niet eens de moeite om zo'n cruciaal bericht te controleren op spellingsfouten.
Hoe weloverwogen zijn Trump's beslissingen dan op oorlogshandelingen"

een uitlating van trump zonder leugens is geen weloverwogen uitlating.
een tweet van hem zonder spelfout is geen echte trump-tweet.
luchtschip
0

Jerry Nadler, Judiciary Chair House Committee :

Het verzwijgen van antwoorden tijdens de hoorzitting van Hope Hicks, kan gebruikt worden in een rechtszaak tegen Don McGahn.
Don McGahn was de voormalig White House counsel. Hij weigerde een hoorzitting van het Huis bij te wonen.

Nadler zegt nu dat zij plannen om via een rechtszaak McGahn af te dwingen toch gehoor te geven aan een hoorzitting voor het Huis.
Bij de rechter kan men aantonen dat het Witte Huis het House onderzoek bewust belemmert op basis van het structureel niet beantwoorden van vragen door Hope Hicks.

Zo te zien wil Nadler de juridische weg volgen om antwoorden op vragen te krijgen.
Vooralsnog ziet men, zo te horen en zien, voorlopig af van een impeachment procedure.

www.politico.com/story/2019/06/21/hop...

70.794 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 ... 3536 3537 3538 3539 3540 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.178,70 +1,46%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.013,42 +1,51%
 US30^ 38.254,58 +0,34%
 Nasd100^ 17.741,94 +1,80%
 US500^ 5.103,03 +1,15%
 Japan225^ 38.348,05 +1,65%
 Gold spot 2.337,77 +0,25%
 EUR/USD 1,0698 -0,29%
 WTI 83,63 -0,14%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront