Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.350 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 ... 1264 1265 1266 1267 1268 » | Laatste
voda
0
Amerikaanse groothandelsvoorraden omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober licht gestegen, maar minder dan bij een eerdere raming werd gerapporteerd. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel vrijdag bekend.

De groothandelsvoorraden namen met 0,1 procent op maandbasis toe, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een stijging met 0,2 procent.

Op jaarbasis stegen de groothandelsvoorraden met 3,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street omarmt sterk banenrapport

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert vrijdag met nog een paar uur handel te gaan hoger. De Dow Jones index steeg 1,3 procent. De S&P 500 won 1,0 procent en de Nasdaq ging 1,1 procent hoger.

Veel aandacht ging uit naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid. In november was sprake van een banengroei van 266.000, terwijl economen vooraf uitgingen van een stijging van slechts 187.000. De werkloosheid bedroeg 3,5 procent, in tegenstelling tot de verwachte 3,6 procent.

Positief nieuws voor de regering Trump en voorlopig geen aanleiding voor de Federal Reserve om in actie te komen, oordeelde marktanalist Philip Marey van Rabobank.

"Het rapport laat zien dat de Amerikaanse arbeidsmarkt nog altijd floreert", aldus Marey.

Voor de Federal Reserve betekent het bovendien dat men de huidige rente mogelijk handhaaft tot ver in de eerste helft van 2020, denkt marktanalist David Madden van CMC Markets.

Verder lijkt het handelsconflict met China de Amerikaanse economie duidelijk niet te raken. "Dus is er minder grote prikkel om snel een deal te sluiten", aldus Madden.

Volgens de laatste berichten zit een gedeeltelijk handelsverdrag er wel aan te komen. Witte Huis econoom Larry Kudlow zei vrijdag tegen CNBC dat er intensieve gesprekken worden gevoerd.

Op macro-economisch vlak was er vrijdag verder aandacht voor het consumentenvertrouwen zoals gemeten door Universiteit van Michigan. In december was sprake van een aardige stijging. Verder liepen de groothandelsvoorraden licht op in de maand oktober.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond 0,4 procent lager op 1,1058.

Olie werd 1,1 procent duurder nadat de OPEC+ bevestigde dat het kartel en de tien landen daarbuiten in het eerste kwartaal nog eens 500.000 vaten olie per dag minder zullen oppompen, bovenop de al bestaande 1,2 miljoen vaten per dag.

Senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO wees erop dat het besluit bevestigde wat we volgens hem in de praktijk al langer zien en dat is volgens de econoom dat OPEC de productie de afgelopen maanden al flink heeft verlaagd, waardoor er per saldo weinig verandert.

Bedrijfsnieuws

Uber daalde 1,8 procent, nadat de taxibemiddelaar donderdag laat zijn langverwachte veiligheidsrapport publiceerde. Uber meldde dat in 2018 3.000 keer melding is gedaan van seksuele misstanden, waarvan zowel chauffeurs als klanten slachtoffer werden. De taxidienst was verder in 2018 betrokken bij 107 ongelukken met een dodelijke afloop.

Discounter Big Lots heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 127 miljoen dollar, ofwel 3,25 dollar per aandeel, op een omzet van 1,17 miljard dollar. Aangepast was er een verlies van 0,18 dollar per aandeel. Analisten rekenden op een omzet van 1,16 miljard dollar met een aangepast verlies per aandeel van 0,20 dollar. Door de beter dan verwachte cijfers steeg het aandeel liefst 29,5 procent.

Alphabet en Facebook noteerden vrijdag respectievelijk 1,0 procent en 0,8 procent hoger, nadat analisten van Stifel donderdag laat met een positief rapport kwamen over de twee bedrijven.

Volgens de analisten is het tijd om aandelen Facebook en Alphabet te kopen. Het optimisme over Alphabet wordt gevoed door de veranderingen in zoekmachineoptimalisatie die het bedrijf heeft geïmplementeerd. De analisten zijn positiever over Facebook vanwege het vermogen van de social media-site om de groei van advertentie-inkomsten te stimuleren.

Amazon.com steeg 0,7 procent. De Amerikaanse overheid overweegt om bepaalde overzeese activiteiten van de online retailer op een lijst te zetten van wereldwijde marktplaatsen met namaakgoederen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Facebook moet boete van € 3,5 mln aan Hongarije betalen

De concurrentiewaakhond van Hongarije heeft Facebook een boete uitgedeeld van 1,2 miljard Hongaarse forint. Volgens persbureau Bloomberg moet Facebook dit bedrag, ruim € 3,5 mln, betalen omdat het vanaf 2010 tot oktober 2019 gebruikers heeft misleid door te pretenderen dat de website gratis was.

De in Boedapest gevestigde autoriteit vindt niet dat Facebook gratis is omdat de door de gebruikers verstrekte gegevens en hun online activiteit een waarde vertegenwoordigen aangezien die door het technologiebedrijf werden gebruikt om er geld mee te verdienen.

In het bericht dat de Hongaarse concurrentiewaakhond aan Bloomberg mailde, zei de autoriteit ook dat het nooit eerder zo'n hoge boete voor het schenden van de rechten van consumenten had uitgedeeld.

fd.nl/ondernemen/1327375/facebook-moe...
voda
0
Amerikaans consumentenkrediet stijgt harder

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenkrediet in de Verenigde Staten is in oktober veel harder gestegen dan in de maand ervoor. Dit maakte de Federal Reserve vrijdagavond bekend.

Het consumentenkrediet steeg met 18,91 miljard dollar, na een toename van 9,58 miljard dollar in september.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Medeoprichter Facebook wil Asana op beurs'

Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 21:22 | Views: 130

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Bedrijfssoftwarebedrijf Asana, opgericht en geleid door medeoprichter van Facebook Dustin Moskovitz, wil een notering op Wall Street krijgen. Daarbij mikt de onderneming volgens zakenkrant Financial Times op een zogenoemde direct listing.

Daarbij worden geen nieuwe aandelen door banken in de markt gezet. In plaats daarvan kunnen bestaande aandeelhouders door de nieuwe notering hun aandelen te gelde maken. De stap naar de aandelenmarkt van het in San Francisco gebaseerde Asana zou volgend jaar een feit moeten zijn. Wel zou er vooraf een private plaatsing kunnen zijn. Het bedrijf heeft al banken ingehuurd om de beursgang te begeleiden, aldus bronnen.

Tot de investeerders van Asana behoort onder meer de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore. Bij een investeringsronde eind vorig jaar werd Asana gewaardeerd op circa 1,5 miljard dollar.
voda
0
Futures voorspellen licht lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst maandag af op een licht lagere opening. Rond lunchtijd stond de S&P 500-future 0,1 procent in de min.

"Na de suikerstoot van het sterke Amerikaanse banenrapport vrijdag, is het onvermijdelijk dat we aan het begin van de nieuwe week wat naar beneden gaan", meent marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Volgens hem draait de komende week om de centrale banken, de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen en de Britse parlementsverkiezingen.

Beleggers tellen af naar 15 december, wanneer nieuwe Amerikaanse importheffingen gaan gelden op Chinese goederen, tenzij er voor die tijd voldoende vooruitgang wordt geboekt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China.

Een functionaris van het Chinese ministerie van handel zei maandag te hopen dat er zo snel als mogelijk een resultaat komt dat alle partijen tevreden stelt.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig in de VS. Dinsdag start de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve, waarna woensdag het rentebesluit volgt.

Daarbij publiceert de Fed ook een actuele dot plot en nieuwe economische ramingen. Wijzigingen in de rente worden niet verwacht, maar beleggers zijn vermoedelijk wel benieuwd hoeveel renteaanpassingen de beleidsmakers voorspellen voor 2020.

Vooralsnog denkt een meerderheid van de markt dat een volgende renteverlaging op zich laat wachten tot zeker september volgend jaar.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1072. Olie werd een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van kleine biotechbedrijven komen maandag mogelijk in beweging. Het Zwitserse Roche neemt Spark Therapeutics over en verlengt de aanbiedingstermijn tot en met 16 december om goedkeuring van toezichthouders af te wachten. Op 6 december waren krap 15 procent van de aandelen Spark aangeboden. In de voorbeurshandel werd nog niet gehandeld in Spark Therapeutics.

Sanofi neemt Synthorx over, een biotechbedrijf dat een middel ontwikkelt om het immuunsysteem te versterken bij kankerpatiënten. Het Franse Sanofi betaalt 2,5 miljard dollar voor het Amerikaanse bedrijf. In de elektronische handel steeg Synthorx bijna 171 procent.

Diplomat Pharmacy wordt overgenomen door UnitedHealth voor 4,00 dollar per aandeel. Het aandeel sloot vrijdag op 5,81 dollar. In de voorbeurshandel daalt Diplomat Pharmacy ruim 6 procent.

Canopy Growth kondigde aan dat David Klein de nieuwe CEO wordt. Het aandeel steeg voorbeurs 2 procent.

Slotstanden

Wall Street is vrijdag hoger gesloten. De Dow Jones index steeg 1,2 procent op een slot van 28.015,06 punten. De S&P 500 won 0,9 procent tot 3.145,91 punten en de Nasdaq ging 1,0 procent hoger op 8.656,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street richting lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst maandag af op een licht lagere opening. Richting de openingsbel stond de S&P 500-future 0,1 procent in de min, net als die voor de Dow Jones index en Nasdaq.

"Na de suikerstoot van het sterke Amerikaanse banenrapport vrijdag, is het onvermijdelijk dat we aan het begin van de nieuwe week wat naar beneden gaan", meent marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Volgens hem draait de komende week om de centrale banken, de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen en de Britse parlementsverkiezingen.

Beleggers tellen af naar 15 december, wanneer nieuwe Amerikaanse importheffingen gaan gelden op Chinese goederen, tenzij er voor die tijd voldoende vooruitgang wordt geboekt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China.

Een functionaris van het Chinese ministerie van handel zei maandag te hopen dat er zo snel als mogelijk een resultaat komt dat alle partijen tevreden stelt.

"Het voorkomen van het compleet stuklopen van de gesprekken blijft de belangrijkste uitkomst voor beleggers", aldus analist Geoffrey Yu van UBS Wealth Management.

"De verwachtingen zijn wat getemperd dus zelfs wanneer er voor de vijftiende een doorbraak is, dan zal dit geen nieuwe bull markt, aandelenrally of sterke opleving van de mondiale groei ontketenen", verwacht de marktkenner.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig in de VS. Dinsdag start de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve, waarna woensdag het rentebesluit volgt.

Daarbij publiceert de Fed ook een actuele dot plot en nieuwe economische ramingen. Wijzigingen in de rente worden niet verwacht, maar beleggers zijn vermoedelijk wel benieuwd hoeveel renteaanpassingen de beleidsmakers voorspellen voor 2020.

Vooralsnog denkt een meerderheid van de markt dat een volgende renteverlaging op zich laat wachten tot zeker september volgend jaar.

De euro noteerde vanmiddag op 1,1072. Olie werd een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van kleine biotechbedrijven komen maandag mogelijk in beweging. Het Zwitserse Roche neemt Spark Therapeutics over en verlengt de aanbiedingstermijn tot en met 16 december om goedkeuring van toezichthouders af te wachten. Op 6 december waren krap 15 procent van de aandelen Spark aangeboden. In de voorbeurshandel steeg Spark Therapeutics 1,9 procent.

Sanofi neemt Synthorx over, een biotechbedrijf dat een middel ontwikkelt om het immuunsysteem te versterken bij kankerpatiënten. Het Franse Sanofi betaalt 2,5 miljard dollar voor het Amerikaanse bedrijf. In de elektronische handel steeg Synthorx bijna 169 procent.

Diplomat Pharmacy wordt overgenomen door UnitedHealth voor 4,00 dollar per aandeel. Het aandeel sloot vrijdag op 5,81 dollar. In de voorbeurshandel daalde Diplomat Pharmacy bijna 32 procent.

Canopy Growth kondigde aan dat David Klein de nieuwe CEO wordt. Het aandeel steeg voorbeurs 4,3 procent. Klein was eerder financieel directeur bij Constellation Brands.

Merck neemt ArQule over om zo zijn pijplijn met behandelingen tegen kanker verder te diversificeren. De overname wordt vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2020 afgerond. Het aandeel ArQule verdubbelde bijna tot 19,48 dollar. Merck betaalt 20 dollar per aandeel. De deal heeft een totale waarde van circa 2,7 miljard dollar.

Slotstanden

Wall Street is vrijdag hoger gesloten. De Dow Jones index steeg 1,2 procent op een slot van 28.015,06 punten. De S&P 500 won 0,9 procent tot 3.145,91 punten en de Nasdaq ging 1,0 procent hoger op 8.656,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Voormalig Fed-baas Paul Volcker overleden

Gepubliceerd op 9 dec 2019 om 15:37 | Views: 91

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Paul Volcker, voormalig voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, is overleden. Dat meldt de New York Times. Volcker is 92 jaar oud geworden.

Paul Adolph Volcker was van 1969 tot 1974 onderminister van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Van 1975 tot 1987 was hij president van de Federal Reserve Bank of New York. Van augustus 1979 tot augustus 1987 was hij daarbij voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve. Hij werd opgevolgd door Alan Greenspan.

In de financiële wereld is Paul Volcker ook bekend vanwege de zogeheten Volcker Rule. Die aanscherping van bankenregels maakt het voor financiële instellingen vrijwel onmogelijk om voor eigen rekening speculatief te handelen.
voda
0
Wall Street lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag met verlies gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 3.137,87 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 27.909,74 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 8.621,83 punten.

Wall Street is in afwachting van een reeks centrale bankvergaderingen en verdere duidelijkheid over de Chinese-Amerikaanse-handelsbesprekingen, terwijl de tariefdeadline van 15 december nadert, waarbij nieuwe Amerikaanse tarieven op Chinese goederen van kracht worden.

Het monetair beleid zal komende week centraal komen te staan, waarbij de Federal Reserve zijn beleidsvergadering op dinsdag begint en de Europese Centrale Bank, onder leiding van de nieuwe voorzitter Christine Lagarde, donderdag bijeenkomt. Er wordt van geen van beide banken een wijziging van het beleid voorzien.

Ondertussen volgen beleggers met argusogen de ontwikkelingen rond de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China in aanloop naar de deadline van 15 december. Sommige marktanalisten verwachten dat Trump het opleggen van nieuwe tarieven zal uitstellen terwijl onderhandelaars aan een deal werken. Economisch adviseur Larry Kudlow zei vrijdag dat "er geen willekeurige deadlines" zijn om een eerste-fase- handelsovereenkomst af te sluiten.

Afgelopen vrijdag schudde de markt alle zorgen over de handel van zich af na een sterk Amerikaans banenrapport. In november creëerde de Amerikaanse economie 266.000 nieuwe banen, wat de sterkste stijging sinds januari markeerde.

"Vrijdag ging het allemaal om de Amerikaanse arbeidsdata, die de verwachtingen ruimschoots overtroffen", zei analist Marios Hadjikyriacos van XM. "De kers op de taart waren de vertrouwensdata voor december, die op het hoogste niveau sinds mei uitkwamen, waardoor de zorgen over een recessie uit de weg werden geruimd", voegde hij toe. "De sterke data ondersteunen de verwachting dat de Fed zijn neutrale houding tijdens de beleidsbijeenkomst zal bevestigen", zei Hadjikyriacos.

Het Chinese ministerie van handel zei maandag dat Beijing hoopt dat de handelsbesprekingen met de Verenigde Staten binnenkort tot een "bevredigend" resultaat zullen leiden.

De euro/dollar noteerde op 1,1067. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1069 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1057 op de borden.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,18 dollar lager, ofwel 0,3 procent, op 59,02 dollar.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen het ondernemersvertrouwen van het midden- en kleinbedrijf en de arbeidsproductiviteit en kosten in het derde kwartaal.

Bedrijfsnieuws

Tesla sloot maandag circa 1,5 procent hoger, ondanks berichten dat een Tesla Model 3 op de automatische piloot tegen twee voertuigen is gebotst, waaronder een politiewagen.

Merck & Co sloot vlak, na het nieuws dat de farmaceut voor 2,7 miljard dollar ArQule overneemt. ArQule steeg 103,9 procent.

UnitedHealth Group daalde ongeveer 0,7 procent, na het nieuws dat dochterbedrijf OptumRx Diplomat Pharmacy overneemt voor 4 dollar per aandeel. Diplomat daalde ruim 32,0 procent.

Sanofi verloor 1,5 procent. De Franse farmaceut neemt biotechbedrijf Synthorx over voor circa 2,5 miljard dollar. Synthorx steeg ruim 170,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vapebedrijf Juul denkt minder waard te zijn

Gepubliceerd op 9 dec 2019 om 21:56 | Views: 597

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Vapingbedrijf Juul schat zijn eigen waarde een stuk lager in. Het bedrijf denkt aan het einde van het derde kwartaal een waarde van 24 miljard dollar te hebben gehad, schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. De vorige waardering die het bedrijf in de boeken had staan was 38 miljard dollar.

Ook Tiger Global Management zette het mes in zijn waardering van Juul. De investeerder schat de waarde van het vapingbedrijf op 19 miljard dollar, van 38 miljard dollar eerder. Tabaksreus Altria schreef eind oktober al 4,5 miljard dollar af op zijn deelneming van 35 procent van Juul.

Juul werd in korte tijd zeer populair en wist veel jongeren over te halen te gaan vapen. Een mysterieuze longaandoening die steeds meer vapers treft, zorgt ervoor dat het bedrijf onder een vergrootglas ligt. Ook door de op jongeren gerichte reclame en de vele fruitsmaakjes van de nicotinevullingen voor het Juul-apparaat ligt het bedrijf onder vuur. Vorige maand stopte Juul met de verkoop van de meeste zoete smaken.

In Europa is Juul officieel niet toegestaan wegens het hoge nicotinegehalte. De cartridges worden wel verkocht via 'grijze import'.

voda
0
'Hedgefondsen oorzaak krapte op repomarkt'

Gepubliceerd op 9 dec 2019 om 22:00 | Views: 1.526

BAZEL (AFN/BLOOMBERG) - De krapte op de Amerikaanse repomarkt is mede veroorzaakt door hedgefondsen. Hoofdeconoom Claudio Borio van de Bank of International Settlement (BIS) heeft dat in een kwartaalrapportage geschreven. Hedgefondsen lenen steeds meer tegen onderpand waardoor de vraag op de repomarkt het aanbod oversteeg.

De Federal Reserve moest in september herhaaldelijk ingrijpen om vraag en aanbod weer in balans te krijgen. Het Amerikaanse stelsel van centrale banken weet de onevenwichtigheden tot nu toe aan investeerders die de repomarkt gebruikten voor hun aankoop van nieuwe Amerikaanse staatsleningen terwijl er al weinig geld op die markt aanwezig was omdat bedrijven hun driemaandelijkse belasting moesten betalen.

De BIS, de centrale bank voor centrale banken, geeft nog een andere mogelijke reden voor het geldtekort. Bankiers kunnen wat stroef zijn geworden na jaren waarin er zeer veel geld in de markt aanwezig was omdat de Fed een opkoopprogramma had. Dat eindigde in augustus.

voda
0
Pershing Square neemt belang in Agilent

Gepubliceerd op 9 dec 2019 om 22:38 | Views: 586

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Pershing Square heeft een belang genomen in Agilent Technologies. Dat blijkt uit documenten die de onderneming van de activistische belegger Bill Ackman indiende bij toezichthouders.

Pershing Square heeft ruim 2,9 miljoen aandelen in Agilent, dat zich bezighoudt met bio-analytische en elektronische meetoplossingen voor diverse industrieën. Dat is goed voor een belang van net geen 1 procent in het bedrijf.

Vorige maand maakte Pershing Square al bekend dat het een nieuw belang genomen had, zonder dat het bedrijf waarin werd geïnvesteerd werd genoemd. Het belang zou goed zijn voor tussen de 8 en 9,5 procent van de totale portfolio van het investeringsfonds.
voda
0
Onderhandelingen met China lopen volgens VS goed

(ABM FN-Dow Jones) De gesprekken tussen China en de Verenigde Staten over een handelsakkoord gaan de goede kant op. Dit stelde adviseur Jared Kushner van het Witte Huis op maandag tijdens een CEO Council meeting in Washington.

Kushner wilde evenwel niet ingaan op de vraag of de Amerikaanse president Donald Trump nog steeds van plan is om China op 15 december nieuwe importheffingen op te leggen. "Ik weet niet wat hij zal beslissen", aldus Kushner.

De adviseur van het Witte Huis, tevens de schoonzoon van de president, bevestigde dat Trump een deal zal sluiten met Beijing als de voorwaarden voor de VS goed zijn.

Ook volgens Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, wordt er vooruitgang geboekt in het bereiken van een handelsdeal tussen de VS, Mexico en Canada, maar dat de details nog wel besproken moeten worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Voorzitter Domino's Pizza vertrekt

Gepubliceerd op 10 dec 2019 om 08:40 | Views: 0

ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - De voorzitter van de Amerikaanse pizzaketen Domino's Pizza, Stephen Hemsley, stapt per 29 december op. Hij heeft zelf besloten om zijn functie op te zeggen.

De zoektocht naar een nieuwe voorzitter is begonnen. In de tussentijd neemt Ian Bull zijn taken waar.
voda
0
Beursblik: Fed last pauze in

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve zal woensdag naar verwachting de belangrijkste rente handhaven in een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 procent. Dit is de verwachting van economen en analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

"Van Fed-voorzitter [Jerome] Powell valt geen vuurwerk te verwachten daar de Amerikaanse economie zich naar verwachting ontwikkelt, zodat de toespraak van deze maand waarschijnlijk zeer weinig zal afwijken van die van een maand geleden", verwacht chief investment strategist George Raven van InsingerGilissen.

Bij de vorige drie rentebesluiten verlaagde de Fed de rente wel, vooral bedoeld om de Amerikaanse economie op koers te houden.

Dat lijkt succesvol, want in het derde kwartaal groeide de economie in de VS met 2,1 procent, na 2,0 procent in het tweede kwartaal.

Bovendien is de arbeidsmarkt robuust. Vorige week werd bekend dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in november met 266.000 banen is toegenomen.

"De vrees voor een recessie die een paar maanden geleden de beursstemming nog overheerste, blijkt onterecht", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

"De Amerikaanse centrale bank zal aanstaande woensdag de beleidsrente naar verwachting dan ook ongewijzigd laten en vermoedelijk hinten op een lange pauze wat haar rentebeleid betreft. Ik heb dan ook een andere visie dan de economen die volgend jaar nog twee renteverlagingen verwachten", aldus Wiersma.

Naast een rentebesluit publiceert de Fed woensdag ook een actuele dot plot waarin de beleidsmakers de renteaanpassingen voorspellen voor 2020. Vooralsnog denkt een meerderheid van de markt dat een volgende renteverlaging op zich laat wachten tot zeker september volgend jaar, blijkt uit de FedWatch Tool van CME Group.

Valutaspecialisten van Ebury rekenen erop dat de Fed zal bevestigen dat men stevig in de wacht staat. "Dit zou heel beperkt invloed op de valutahandel moeten hebben". Dinsdag verhandelde de euro/dollar op 1,1071.

Volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank zal het rentebesluit van de Fed inderdaad niet heel spannend zijn. Maar wellicht geeft voorzitter Powell nog wat nieuwe informatie over de geldmarkt, met name de krap geworden markt voor kortlopende repurchase-transacties waar de Fed weer meer ruimte wil creëren.

Het rentebesluit van de Federal Reserve wordt woensdagavond om 20:00 uur bekendgemaakt, samen met de dot plot en nieuwe economische ramingen. Een half uur later geeft voorzitter Jerome Powell een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vertrouwen Amerikaanse mkb stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in november gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

De vertrouwensindex steeg van 102,4 in oktober naar 104,7 afgelopen maand.

Volgens hoofd-econoom William Dunkelberg komt de onverwacht sterke stijging voor eigenaren van kleine bedrijven niet als een verassing, aangezien bedrijven de belastinghervormingen gebruiken om de Amerikaanse economie aan te jagen. Ondernemers voeren hun plannen op agressieve wijze uit en bewijzen daarmee dat wanneer ze hulp krijgen van de overheid, ze hun geld op de juiste wijzen investeren, meer personeel inhuren en de lonen verhogen", voegde hij toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amazon krijgt Duitse rechten Champions League

Gepubliceerd op 10 dec 2019 om 12:32 | Views: 40

SEATTLE (AFN/DPA) - De Amerikaanse internetreus Amazon heeft de Duitse uitzendrechten voor de voetbalwedstrijden van de UEFA Champions League verworven. Het gaat om een contract van drie seizoenen te beginnen in het seizoen 2021/2022. Amazon mag alle wedstrijden uitzenden. De enige uitzondering is als een Duitse club de finale haalt. Dan zal de eindstrijd worden uitgezonden door de Duitse publieke omroep.

Amazon zal de voetbalwedstrijden via zijn streamingdienst Amazon Prime Video uitzenden, welke achter een betaalmuur zit. Momenteel moeten Duitse voetbalfans ook betalen om Champions League te zien. De uitzendrechten voor het lopende seizoen zijn in handen van mediabedrijf Sky en streamingdienst DAZN. Vorig seizoen zond de publieke tv-zender ZDF de wedstrijden nog uit.

Financiële details over de Amazon-overeenkomsten zijn vooralsnog niet bekend.
voda
0
Futures wijzen op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

De Amerikaanse aandelenmarkten staan dinsdag onder druk, in aanloop naar het aflopen van de Amerikaanse deadline voor nieuwe importheffingen op Chinese goederen aanstaande zondag. Daarnaast maakt de markt zich op voor de rentebesluiten in de VS en Europa.

Washington is van plan om zondag nieuwe heffingen op Chinese importen ter waarde van circa 160 miljard dollar in te voeren. Marktvolgers verwachten evenwel dat president Donald Trump de verhoging zal uitstellen of zelfs schrappen.

Adviseur Jared Kushner van het Witte Huis zei maandagavond dat de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China "de goede kant opgaan". Hij weigerde echter te antwoorden op de vraag of Trump op 15 december doorgaat met het invoeren van de nieuwe heffingen.

"De hel kan losbarsten als de heffingen niet worden uitgesteld", zei marktanalist Stephen Innes van AxiTrader. Dat zou volgens de analist een signaal naar de markt zijn dat een oplossing niet nabij is, waardoor rekening moet worden gehouden met een verdere escalatie van het handelsconflict.

Daarnaast kijkt de markt naar de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank die respectievelijk woensdag en donderdag met een rentebesluit naar buiten komen. De Federal Open Market Committee begint vandaag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Er wordt van geen van beide centrale banken een wijziging van het beleid voorzien. De markt hoopt wel meer inzicht te krijgen in de visie van de centrale bankiers over de huidige economische stand van zaken en het rentebeleid van de centrale banken in 2020.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het ondernemersvertrouwen van het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in november is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 102,4 in oktober naar 104,7 afgelopen maand.

Volgens hoofd-econoom William Dunkelberg komt de onverwacht sterke stijging voor eigenaren van kleine bedrijven niet als een verassing, aangezien bedrijven de belastinghervormingen gebruiken om de Amerikaanse economie aan te jagen. Ondernemers voeren hun plannen op agressieve wijze uit en bewijzen daarmee dat wanneer ze hulp krijgen van de overheid, ze hun geld op de juiste wijzen investeren, meer personeel inhuren en de lonen verhogen", voegde hij toe.

Voorbeurs verschijnen ook nog data over de arbeidsproductiviteit en -kosten in het derde kwartaal.

De euro/dollar noteerde op 1,1086. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1063 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1062 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Amazon.com noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent lager. De e-commerce- en cloud-gigant zei maandag laat dat Trump zijn positie heeft misbruikt door "ongepaste druk" uit te oefenen op besluitvormers van het Pentagon om te voorkomen dat het bedrijf een militair contract ter waarde van 10 miljard dollar zou winnen. Die ging uiteindelijk naar concurrent Microsoft.

Canopy Growth noteerde voorbeurs 0,7 procent lager, nadat het Canadese cannabisbedrijf maandag nog 14,2 procent steeg, na de aankondiging dat David Klein, de huidige CFO van Constellation Brands, de nieuwe CEO wordt van het bedrijf.

Morgan Stanley daalde 0,7 procent, nadat Bloomberg op basis van bronnen meldde dat de Amerikaanse bank wereldwijd 1.500 banen gaat schrappen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 3.135,96 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 27.909,60 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 8.621,83 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: VS en Mexico en Canada heel dicht bij handelsdeal - media

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten en Mexico en Canada zijn heel dicht bij een handelsakkoord. Dit zei de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross dinsdag tegen zakenzender Fox Business.

"We zitten inches, misschien millimeters van een deal", aldus Ross.

Opvallend noemde de minister het dat enkele kleine aanpassingen zo veel moeite hebben gekost om doorgevoerd te worden. Daarmee wordt het wel een betere deal dan het oude Nafta-akkoord, meent Ross.

Volgens de minister gaat het om de grootste handelsdeal ooit, niet alleen van de VS, maar vermoedelijk van de hele wereld.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Deal China en VS vooral gericht op handel - media

(ABM FN-Dow Jones) Een eerste fase deal tussen China en de Verenigde Staten spitst zich vooral toe op de handel. Dit zei de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross dinsdag tegen zakenzender Fox Business.

Op 15 december verloopt een deadline en zullen de VS nieuwe importheffingen op Chinese goederen instellen.

"Het is belangrijk dat we een goede deal krijgen met China, of we het nu de dag voor 15 december krijgen of de dag erna of een week later. Dat is veel minder van belang dan een goede deal krijgen", aldus Ross.

Volgens de minister heeft president Donald Trump in een heel goede positie bij de onderhandelingen. "Onze economie is booming", zei Ross, wijzend op het banenrapport van afgelopen vrijdag. China kampt juist met tegenwind, vindt de minister.

"Elke dag die voorbij gaat, betekent een betere onderhandelingspositie [voor de VS]", aldus Ross.

De minister zei tegen Fox dat de VS en China "erg goede" gesprekken hebben over intellectueel eigendom.

Maar "de moeilijkere onderwerpen zijn voor later", voegde hij toe.

Over de extra import van Amerikaanse landbouwgoederen door China lijkt Ross zich weinig zorgen te maken. Hij wees daarbij op de enorme prijsstijging van varkensvlees in China, als gevolg van een uitbraak van varkenspest.

Amerika is volgens Ross de motor van de mondiale economie, nu China en ook Europa met tegenwind kampen.

Ross zei verder dat met betrekking tot Europa de VS vermoedelijk het makkelijkst een handelsdeal kunnen sluiten met het Verenigd Koninkrijk. "Dat is een makkelijke en vriendelijke deal om te maken."

Vervolgens zal de EU volgens Ros "uiteindelijk" een soort combinatiedeal moeten sluiten met de VS en het VK.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.350 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 ... 1264 1265 1266 1267 1268 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
891,13  +3,69  +0,42%  06 mei
 Germany40^ 18.217,90 +0,23%
 BEL 20 3.929,00 +0,40%
 Europe50^ 4.972,39 +0,31%
 US30^ 38.842,53 0,00%
 Nasd100^ 18.089,53 0,00%
 US500^ 5.178,13 0,00%
 Japan225^ 38.861,08 0,00%
 Gold spot 2.329,29 +0,24%
 EUR/USD 1,0775 +0,10%
 WTI 78,60 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

Avantium +3,70%
NSI +3,67%
SBM Offshore +2,87%
TKH +2,75%
Aegon +2,04%

Dalers

NX FILTRATION -4,34%
PostNL -3,86%
Flow Traders -1,96%
DSM FIRMENICH AG -1,53%
SIGNIFY NV -1,44%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront