Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.994 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Chiddix
1
Op het Journaal werd gezegd, dat het ijs op Groenland 7x meer smelt dan in 1990. In 2100 zullen 400 miljoen mensen er last van krijgen door een hogere zeespiegel als we niet in actie komen. Zulke verhaaltjes passen precies bij de klimaatgekte, om de burgers aan te zetten tot het uitvoeren van de klimaatwet.
Chiddix
1
quote:

pietje-2005 schreef op 11 december 2019 07:56:

Gewoon 80 jaar de tijd om dijken te bouwen; wat is het probleem ?? ;-)
Iedereen kan zich voorbereiden. Men moet zich niet blind staren op de ijsberg maar kijken of we er iets van merken aan de kust(peilstok).
NewKidInTown
1
quote:

Chiddix schreef op 11 december 2019 07:11:

Op het Journaal werd gezegd, dat het ijs op Groenland 7x meer smelt dan in 1990. In 2100 zullen 400 miljoen mensen er last van krijgen door een hogere zeespiegel als we niet in actie komen. Zulke verhaaltjes passen precies bij de klimaatgekte, om de burgers aan te zetten tot het uitvoeren van de klimaatwet.
Je hebt nog even de tijd om het hogerop te zoeken, bijvoorbeeld de Lemelerberg of de Vaalserberg.
Als je het echt te warm vindt worden, valt Hammerfest te overwegen. En dan in de zomer massaal in de auto naar het zonnige zuiden om een zonnige zomervakantie te vieren, op de Holterberg bijvoorbeeld of Apeldoorn aan Zee. Of Winterswijk.
New dawn
1
Als er hogere en bredere dijken worden gebouwd dan helpt dat niet veel als er er een structureel hogere zeespiegel is. Langzaam maar zeker stijgt dan het water achter de dijken en treedt er ook verzilting op. Dat gebeurt nu al.
Als bij mij de rivier hoogwater heeft dan stijgt het grondwater ook buiten de uiterwaarden.

De versneling van de globale temperatuurstijging is niet bekend, De voorspellingen kloppen niet. Mogelijk is het albedo-effect de oorzaak. Dit effect is zelfstuwend wat betreft de temperatuurstijging.
rationeel
1
Hoogleraar TU Eindhoven: 'Nu van het gas af leidt alleen tot meer CO2-uitstoot'

EINDHOVEN - Als we nu stoppen met aardgas, wordt de CO2-uitstoot alleen maar hoger, zegt TU/e-hoogleraar... David Smeulders... Over een eenvoudig rekensommetje dat de regering vergat te maken.

www.ed.nl/eindhoven/hoogleraar-tu-ein...
rationeel
1
...Onbegrip... en ...miscalculatie.... Het zijn woorden die regelmatig vallen in een gesprek met... David Smeulders ...over de... haast... waarmee de ...overheid... de huishoudens van het gas ...af wil hebben en de...*** schijnargumenten***... die daarvoor worden gebruikt. De TU/e...-hoogleraar ...Werktuigbouwkunde ...voorziet een ...'tweede Betuwelijn'...
rationeel
1
Volgens... Smeulders ...wordt de... klimaatagenda ...gedomineerd... door... mensen ...die ...onvoldoende... bekend zijn met de... materie... en... hebben verzuimd... om er... experts... bij te halen. ...,,Innovatie... is... onderbelicht... en dat is ...slecht nieuws voor onze regio”...

Hij verbaast zich over het ...gebrek... aan... wetenschappelijke ...onderbouwing... in de... hele energiediscussie.... „Voordat... het ...klimaatakkoord ...tot stand kwam zijn er... klimaattafels ...georganiseerd waar ...allerlei partijen... het woord mochten doen. Maar... wetenschappers... werden daar te weinig voor gevraagd.... Rationele argumenten ...zijn onvoldoende gehoord. Maar ik vind dat... wij als wetenschappers... de... taak... hebben om... ons uit te spreken... en te zeggen: ...denk nu eens na voordat je handelt.”...
rationeel
1
„Sinds kort mogen ...nieuw te bouwen woonwijken... niet... meer op het... gasnet worden aangesloten.... Maar er is op... dit moment... nog helemaal... geen noodzaak... om... over te stappen... op... elektriciteit;... sterker nog dat is zelfs ...onwenselijk.... Zonne- en windenergie... zijn uiteraard ...schonere bronnen..., maar slechts een... klein percentage... van onze ..elektriciteit... wordt opgebracht door... zonne-panelen... en ..windmolens.... De... rest... komt... nog steeds... van ...kolen- en gascentrales.... Als... we ...nu... van het gas afgaan wordt de... CO2-uitstoot... dus ...alleen maar groter"..., rekent... hij voor. Een simpel ...rekensommetje... dat de... regering... is ...vergeten te maken...
rationeel
1
Druppel

Hij... verbaast ...zich ook omdat onze ...huishoudens... maar verantwoordelijk zijn voor een heel... klein... deel van ons... gasverbruik.... „Het is slechts een... druppel op de gloeiende plaat.... Als je het ...klimaatakkoord... naleest,... zie je dat ...Nederland... op dit moment... 9... Gigawatt aan ...gascentrales.. heeft staan maar dat dit wordt ...uitgebreid... naar... 25 ...Gigawatt in... 2050.... We gaan dus... meer... gas... gebruiken in de... toekomst"..., benadrukt ...Smeulders.... „Alleen gaat dat gas... niet... naar woonhuizen... maar... naar centrales.... Daar... hoor... je de... overheid... verder ...niet... over. Net als over de... energieslurpende... industrieën... rederijen... en vliegtuigmaatschappijen.... Kerosine... voor... vliegtuigen ...en ...stookolie... voor ...schepen... worden zelfs... helemaal niet meegerekend... in de... CO2-uitstoot.... Dat is... volkomen onrealistisch"...
rationeel
1
...De reden... dat de ...Nederlandse regering... nu... ineens ...van het... gas... af wil, heeft volgens ...Smeulders... alles te maken met de... situatie in Groningen.... „Onder druk van de... publieke opinie... moest er iets gebeuren. Maar... niet meer naar gas boren... In Groningen... heeft... niets... uit te staan met het... klimaatakkoord.... Dat gas kan rustig in de Groningse bodem blijven zitten.... Dat hebben we... helemaal niet nodig.... We kunnen... gas uit ...Noorwegen... of ...Amerika importeren.... En we hebben onze... eigen gasvelden... in de ...***Noordzee***... Dat is... wel hoogcalorisch..., maar we hebben de... middelen... om dat... om te zetten... naar gas... dat ...geschikt... is voor... onze ketels.... Sterker nog: ...vroeger... gebruikten we... hoogcalorisch gas,... maar in de jaren... zestig ...hebben we ...alle fornuizen... omgebouwd... om ...laagcalorisch gas... te kunnen gebruiken. Nu ...kunnen we het omgekeerde doen."...
rationeel
1
...Warmtepom­pen... maken veel... herrie... en gebruiken... ook te veel energie.... Gas... is de... schoonste... energie­bron... die we hebben.

De hoogleraar is... fel gekant tegen... de huidige... warmtepompen.... „Iedereen moet nu aan de warmtepompen, maar die maken... veel herrie... en gebruiken ook... teveel energie. ...Gas... is de ...schoonste energiebron... die we op dit moment voorhanden hebben”, concludeert ...Smeulders... „Overschakelen op duurzame elektriciteit is uiteraard de juiste richting, maar we moeten ...eerst ...zorgen... dat we ...voldoende duurzame energie kunnen... opwekken... en... opslaan... en... dan pas... het gas... loslaten.... En we moeten... zeker niet... onze... infrastructuur.... voor gas... afbreken.... Want in de... toekomst... willen we die... misschien ...weer ...gebruiken.. om... duurzame ...brandstoffen in te... transporteren..., zoals ...‘solar fuels’... of... waterstof... waar nu aan wordt gewerkt."
rationeel
1
...Smeulders... stelt een ...andere aanpak... voor om de... CO2-uitstoot te beperken.... „PVT-panelen ...installeren,... die ...zowel stroom... als... warmte opwekken,... warmtenetten... aansluiten... en ...kolencentrales... in ...samenspraak... met... andere landen... gefaseerd sluiten.... Die van ...Nederland... zijn de ...beste... van de... wereld... Het is ...onzinnig... om die... eerst te sluiten... terwijl die in... andere landen... veel vervuilender... zijn.... Denk Europees,... handel lokaal.... En het ...gasnet niet uitfaseren..., ook... niet ...bij de... huishoudens.... Straks hebben we misschien... zonne-gas:... daar wordt nu zowel aan de... TU/e... als bij het... Eindhovense onderzoeksinstituut Differ... aan gewerkt."...
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 11 december 2019 12:04:

Rationeel,

Dat ….. gedoe is dat het ellendige gehacking?
Denk maar niet dat hier een antwoord op komt. Er is al x keer op gewezen maar zonder resultaat.
Men zou verwachten dat iemand die zo actief is er waarde aan hecht dat zijn bijdragen leesbaar zijn.
Niet dus.
rationeel
1
David Smeulders ...een naam om te onthouden. Een alleszins redelijk verhaal vanuit de Groen Linkse hoek. Dat smaakt naar meer!

Hoofdpunt... KENNIS... en dat geldt voor alle politieke partijen.

Afdoende aangetoond dat GAS voorlopig onontbeerlijk is. Zowel door de gemakkelijke aanwezigheid als ook de bij vergelijking lage prijs, en het voldoen aan de gestelde politieke???CO2 eisen.

Het GASNET, waarvoor geldt nu nog nodig, maar misschien ook in de toekomst van belang.

Gooi geen oude schoenen weg voor je nieuwe hebt.

Haastige spoed is zelden goed.
rationeel
1
Unicum! Milieudefensie en FVD slaan handen ineen om af te rekenen met nep-duurzame biomassa

Milieudefensie raadt Eerste Kamerleden aan om morgen een... motie van Forum voor Democratie... aan te nemen, over het... beëindigen van subsidies voor biomassa... Het is niet echt duurzaam, aldus de... linkse milieugroepering.... FVD reageert verheugd met de steun.

Meestal zijn milieuorganisaties en rechtse partijen zoals Forum voor Democratie niet de beste vriendjes. Maar voor deze ene keer zijn ze elkaars bondgenoten: de groene club ondersteunt een motie van Forum voor Democratie om te... stoppen met het uiterst schadelijke ‘biomassa’..., dat momenteel nog doorgaat voor een duurzame energiebron. Het is gevoelig voor fraude en leidt tot teveel bomenkap, oordeelt de club in een mail die aan alle Eerste Kamerleden is gestuurd:

Zie voor brief:

www.dagelijksestandaard.nl/2019/12/un...

[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 11 december 2019 12:51:

Samenwerken op basis van KENNIS en REDELIJKHEID
Waarom ook niet? Iedereen wil eigenlijk van dit dwaalspoor af.
38.994 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,00%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.360,72 0,00%
 EUR/USD 1,0771 -0,10%
 WTI 78,28 -1,67%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront