Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Nog meer EU waanzin: betalen om belasting te mogen betalen

25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
jrxs4all
3
Briefje van de belastingdienst in de bus (op papier dus), er is iets nieuws!!

Een nieuwe portal voor ondernemers om aangifte te doen: Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Prachtig natuurlijk, maar.... je kunt daar als bedrijf niet gewoon met inlognaam en wachtwoord inloggen zoals het nu gaat, maar alleen nog met Eherkenning.

Eherkenning is nodig om aan de eisen van de EU te voldoen op het gebied van digitale veiligheid. Een nobel streven, maar nu komt het:

zo'n Eherkenning account kun je alleen openen via een commerciele partij, uiteraard tegen een passende jaarlijkse vergoeding. Vanaf 2020 gaat de oude site van de Belastingdienst (die prima werkte) uit de lucht en kun je alleen via de nieuwe werken. Je moet dus gaan betalen om aangifte te mogen doen en belasting te betalen!

En voor die aanvraag is een heel stappenplan nodig:

www.eherkenning.nl/inloggen-met-eherk...

De Brusselse graaiersbende wordt weer bedankt.
Leefloon
0
AB voor het blijkbaar moeten betalen; niet voor het (door anderen) verschuiven van de schuld richting de anonieme EU. De werkelijke schuld ligt bij het werken met de erkenning van leveranciers. Dat is net zoiets als voor een pensioenaanvulling naar een erkende bank of verzekeraar moeten, die er dan met een groot deel van je fiscale voordeel vandoor zullen gaan.
jrxs4all
2
quote:

Leefloon schreef op 13 september 2019 08:57:

AB voor het blijkbaar moeten betalen; niet voor het (door anderen) verschuiven van de schuld richting de anonieme EU. De werkelijke schuld ligt bij het werken met de erkenning van leveranciers.
Het verplicht moeten werken met EHerkenning is wel degelijk een gevolg van EU regels, te weten de eIDAS verordening, zie:

www.eherkenning.nl/aansluiten-op-eher...

En als rechtstreeks gevolg van die verordening moet je dus gaan betalen aan een commerciele partij voor het voorrecht om aangifte te mogen doen bij de belastingdienst, waanzin!

Inmiddels is er wel iemand wakker geworden en dat is (weer) kamerlid Omtzigt:

www.accountancyvanmorgen.nl/2019/12/1...

"Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt wil van staatssecretaris Snel van Financiën weten wat de wettelijke grondslag is om ondernemingen vanaf 1 januari te verplichten belastingaangifte te doen met eHerkenning. Omtzigt wijst er daarbij op dat eHerkenning in tegenstelling tot DigiD niet gratis is en alleen commercieel verkrijgbaar is."

"Vragen van het lid Omtzigt (CDA) aan de Staatssecretaris van Financiën over eHerkenning (ingezonden 9 december 2019).

Vraag 1

Klopt het dat het per 1 januari 2020 alleen nog mogelijk is om middels het commercieel verkrijgbare eHerkennning te communiceren met de Belasting-dienst, indien je een bedrijf hebt? Kunt u aangeven voor welke aangiftes de Belastingdienst nu communiceert dat het verplicht gesteld wordt?1

Vraag 2

Wat is de wettelijke grondslag om ondernemingen te verplichten aangifte te doen met eHerkenning (dat in tegenstelling tot DigiD niet gratis is en alleen commercieel verkrijgbaar is)?

Vraag 3

Indien er geen wettelijke grondslag bestaat, bijvoorbeeld omdat de wet Digitale Overheid nog niet is aangenomen door de Tweede kamer voor 31 december 2019 (en dus ook niet door de Eerste Kamer), is er dan een wettelijke grondslag om bedrijven een boete geven, indien zij er niet in slagen om met eHerkenning aangifte te doen en het anders wel zouden doen?2

Vraag 4

Indien er geen wettelijke grondslag is, hoe zorgt u er dan voor iedereen gewoon zonder eHerkenning alle aangiftes kan doen en hoe zorgt u ervoor dat u dat eerlijk communiceert?

Vraag 5

Indien eHerkenning op enig moment verplicht gesteld wordt, kunt u dan aangeven hoe u zult omgaan met de volgende gevallen: a.een pensioen-bv; b.een onderneming die geen KvK-nummer heeft en dus geen eHerkenning kan aanvragen; c.een kerkgenootschap?"
ffff
1
JR,

Goed dat jij zulk soort ontwikkelingen aankaart. Mij is de afgelopen jaren grofweg twee zaken opgevallen , waarover we het ook in de KK gehad hebben.

1. Dat hele gedoe met UBO Wat een gedoe bij de bankiers, die aan hun verplichtingen moeten voldoen en dan moet dat ook nog jaarlijks bevestigd worden met uiteraard jaarlijks een rekening.

2. De langzaam maar zeker overal in West_ Europa geconstateerde, uitermate irritante bemoeienis van bankiers van BNP PARIBAS, KBC, ING, RABO, ABN AMRO, De groof Petercam, maar ongetwijfeld nog veel meer banken met de transacties van hun klanten.

NU pas komen de jaarverslagen van de bankiers hoeveel ondernemingskosten zij allemaal niet kwijt zijn aan , in essentie, een overheidstaak. Bankiers zijn gedeeltelijk fiscale controleurs geworden. Men praat er niet hardop over: Maar er heeft zich wel degelijk een echte fundamentele verandering voorgedaan.

3 ALLE belastingdiensten van ALLE West-Europese landen zijn er als de kippen bij om (zwaar) financiële boetes uit te delen als de aangiftes te laat binnenkomen. en als de verschuldigde belastingen niet binnen een termijn betaald worden, maar...… diezelfde fiscale autoriteiten laten je, zonder met hun oogleden te knipperen, de belastingplichtige tot DRIE lange jaren wachten op een terugbetaling.

NATUURLIJK heeft dat een democratische goedkeuring, een democratische ondersteuning dat zoiets kan gebeuren, maar puur formeel, puur fundamenteel is het de arrogantie van de sterkste: JIJ betaalt zoals wij willen op tijd en WIJ ( De Overheden) betalen pas terug na...pakweg drie jaar.

JR, nog een aardige: Als je in Nederland je AOW op een andere bank gestort wil hebben..... dan EISEN ze een geschreven brief.... Soms blijven we gezellig en vertrouwd ouderwets, maar zo houden we weer een leger ambtenaren bezig... Dat is gemeen, Peter, dat doen ze uiteraard ook voor jouw veiligheid! Stel je voor dat er via computers met die rekeningnummers geknoeid gaat worden. Blijkbaar is het allemaal niet zo veilig.

Peter
Leefloon
1
quote:

jrxs4all schreef op 11 december 2019 12:14:

Het verplicht moeten werken met EHerkenning is wel degelijk een gevolg van EU regels, te weten de eIDAS verordening
Je suggereert een tegenstelling, die er niet is. Je hebt een verplichting, en je hebt onnodig (commerciële) uitvoerders. Een ZBO, ondernemersvereniging of stichting zonder geïnstitionaliseerd winstbejag zou bijvoorbeeld al goedkoper zijn, omdat die niet uit is op een bijna gegarandeerde winst. De commerciële uitvoering is het probleem.

Dat je sommige fiscaal relevante producten alleen kun afsluiten via een erkende verzekeraar, betekent niet dat ik aan de kant van die gemakzuchtige verzekeraars sta.

Ik vind dit meer iets voor een bovenregionale ondernemersvereniging. Eerst al de preventie van overbodige kosten. Is dat onvermijdbaar, de uitvoerder moet een commercieel certificaatje hebben, dan vervolgens als uitvoerder van de verordening.

Een onderscheid tussen verordening (het zij zo) en kwalijkere, dure commerciële uitvoering via de "certificeringsmaffia". De verordening kan onvermijdelijk zijn. Het is de uitvoering die goedkoper en beter kan. Zonder winstbejag, wanneer bvb. een KPN gecertifiiceerd is. Die doen dat niet om andere bedrijven zo goedkoop mogelijk te helpen.

FWIW: in beginsel "haat" ook ik certificeringen. Vanwege kosten, overhead, en omdat het vaak een baken en kwaliteitskenmerk is voor certified idiots. Of het misverstand dat ISO 900x heel veel met kwaliteit heeft te maken. Ik ken meer dan één verplicht gecertificeerd en uitvoerig doorgelicht bedrijf, waarvan op het certificaat de naam van het trotse bedrijf verkeerd staat vermeld...

Een bovenregionale ondernemingsvereniging had een theoreitisch een minder dure, praktische oplossing kunnen zijn. Nu heb je gedwongen winkelnering bij gecertificeerde andere ondernemers. Vermijdbare overhead.
Leefloon
0
De echte graaiers zijn de gecertificeerde bedrijven. In de schoot geworpen omzet, als je aan een verplichtinkje voldoet om iets te mogen leveren. Niet de anonieme EU, waar zo makkelijk op gescholden kan worden. Over regelgeving kan getwist worden (stem eventueel voortaan op een andere Haagse of Brusselse komiek, of loop wat minder kritiekloos achter beschaafde algemene rechtse regeltjesbeloftes aan), maar die regelgeving is er nou eenmaal.

Het is de commerciële uitvoering die het erg(er) maakt, en dat had voorkomen kunnen worden. Ook door slachtoffers. Wie dure banken met gedwongen winkelnering verafschuwt, die kan zelf een bankvergunning aanvragen. Uit niets blijkt dat het aan omzet helpen van de paar willekeurige, gecertificeerde bedrijven een doel van de EU is.

Of zie zelf een commerciële kans in certificatie, als ik er dan maar geen last van heb. Je kunt ongetwijfeld de kantine laten certificeren door Rob Geus, of je kunt zelf aan prefered partners voor veel geld een raamsticker en oorkonde verkopen. Het systeem is een groter probleem dan de regelgeving, en de EU zal een efficiëntere invoering juist willen promoten. Maar ja, het is makkelijk om een anonieme "ze" de schuld te geven en om zoiets zelf niet te (laten) voorkomen. Bovendien zou je een "Stichting Onzinnige Verplichtingen" ook nog eens slordig kunnen laten werken. Slordiger dan een bedrijf dat belang heeft bij de nieuwe overhead.
jrxs4all
1
quote:

Leefloon schreef op 11 december 2019 12:39:

[...]
Je suggereert een tegenstelling, die er niet is. Je hebt een verplichting, en je hebt onnodig (commerciële) uitvoerders. Een ZBO, ondernemersvereniging of stichting zonder geïnstitionaliseerd winstbejag zou bijvoorbeeld al goedkoper zijn, omdat die niet uit is op een bijna gegarandeerde winst. De commerciële uitvoering is het probleem.

Op zich is dat waar, het probleem is het feit dat je alleen bij commerciele uitvoerders terecht kan en dat feit is een rechtstreeks gevolg van de EU regelgeving zoals die er nu uit ziet. Je had ook andere regelgeving kunnen maken, maar dat is dus niet gebeurd.

Veilig inloggen op een site waar je belastingaangifte moet doen is een zaak die de overheid zelf had moeten regelen en wel gratis. Nu moet het via Eherkenning en de overheid kan niet een gratis Eherkenning service aan gaan bieden, dat mag gewoon niet volgens de EU regels zoals die er nu liggen.
jrxs4all
0
quote:

ffff schreef op 11 december 2019 12:31:

JR,

Goed dat jij zulk soort ontwikkelingen aankaart. Mij is de afgelopen jaren grofweg twee zaken opgevallen , waarover we het ook in de KK gehad hebben.

1. Dat hele gedoe met UBO Wat een gedoe bij de bankiers, die aan hun verplichtingen moeten voldoen en dan moet dat ook nog jaarlijks bevestigd worden met uiteraard jaarlijks een rekening.

2. De langzaam maar zeker overal in West_ Europa geconstateerde, uitermate irritante bemoeienis van bankiers van BNP PARIBAS, KBC, ING, RABO, ABN AMRO, De groof Petercam, maar ongetwijfeld nog veel meer banken met de transacties van hun klanten.

NU pas komen de jaarverslagen van de bankiers hoeveel ondernemingskosten zij allemaal niet kwijt zijn aan , in essentie, een overheidstaak. Bankiers zijn gedeeltelijk fiscale controleurs geworden. Men praat er niet hardop over: Maar er heeft zich wel degelijk een echte fundamentele verandering voorgedaan.
Je vergeet nog het gegeven dat de banken niet alleen onbezoldigd fiscaal opsporingsambtenaar zijn geworden, als ze dat gratis werk niet goed genoeg doen (en de overheid bepaalt dat zelf), dan krijgen ze ook nog eens astronomische boetes opgelegd. Allemaal onder het mom van misdaadbestrijding.

Verder zie je steeds meer een verschuiving naar indirecte belastingen, vooral milieuheffingen. Daar is controle van de burger door de belastingdienst helemaal niet meer nodig, want ze worden door een derde partij geind en het is onmogelijk er aan te ontkomen. Zo worden de fiscale duimschroeven nog een stukje verder aangedraaid met als smoes dat het klimaat gered moet worden.

Bij de inkomstenbelasting is niets meer te halen, maar daar nog wel. En bij het eigen huis, afbetaald of niet, daar kun je ook op wachten. Lekker makkelijk te innen en niet aan te ontkomen. Of je moet emigreren, maar dan wel buiten de EU.
objectief
0
quote:

jrxs4all schreef op 11 december 2019 15:25:

[...]

Je vergeet nog het gegeven dat de banken niet alleen onbezoldigd fiscaal opsporingsambtenaar zijn geworden, als ze dat gratis werk niet goed genoeg doen (en de overheid bepaalt dat zelf), dan krijgen ze ook nog eens astronomische boetes opgelegd. Allemaal onder het mom van misdaadbestrijding.

Volgens mij mag geen enkel bedrijf met criminelen werken/zakendoen; dat is met banken niet anders. Je mist het hoofdpunt: de vele moorden door de drugshandel/witwasserij en wild west taferelen waaraan de onschuldige burgers bloot staan.
ffff
1
Je mist het hoofdpunt:

Fred, ik moet echt vaak om jou glimlachen. Maak jij nu maar jouzelf wijs dat het om de drugsdoden gaat, maar neem nu eens een keertje iets van mij aan: Het gaat erom dat de Overheden zich rotgeschrokken zijn van de Panama-papers, de Paradise Papers, de Lux-Leaks, de Swissleaks, de trusts in Liechtenstein en als klap op de vuurpijl nu ook al een rechter verbonden aan het allerhoogste gerechtshof van Nederland die ook heerlijk zijn vermogen naar het buitenland versluisde ten gunste van zijn adoptief dochters....
Die wildwestdoden is natuurlijk wel een fantastisch excuus. Maar dan zouden ze de banken ook eens een normale vergoeding moeten geven voor hun werkzaamheden. En wat constateert een mens...ING stopt met de goudhandel... Tja, je hebt mensen die ziende blind zijn en je hebt mensen die goed aanvoelen wat er gaande is: Een steeds wurgender grip van de Overheden op zijn burgers. De UBO is overigens een direct gevolg van die ver doorgedreven controle, controle, controle.

En dan al die normale transacties die wel degelijk zwaar verstoord worden, contracten verpest of zwaar onder druk...Allemaal vanwege die paar drugsdoden, terwijl ik dan vaak denk: In dat milieu: Opgeruimd staat netjes.
objectief
0
quote:

ffff schreef op 11 december 2019 17:04:

Je mist het hoofdpunt:

Fred, ik moet echt vaak om jou glimlachen.

Dat is een foute reactie; het gaat hier om moorden met hulp van banken.
Verdere uitleg is overbodig.
vuduo
1
Heb een stamrecht Bv en afgelopen zaterdag ook bericht gekregen dat ik een e herkenning aan moet vragen.

ik word er pissig van wat die ambtenaren allemaal verzinnen.
En ja de uitvoering om netjes je belasting te betalen besteden zij uit aan commerciële partijen.

Complete waanzin
jonas
0

Over de waanzin van de EU. Goed dat JR dit onder de aandacht brengt. Volkomen op hol geslagen die EU en nu gauw Nexit!

Groet, Jonas
rationeel
0
quote:

jonas schreef op 26 december 2019 23:13:

Over de waanzin van de EU. Goed dat JR dit onder de aandacht brengt. Volkomen op hol geslagen die EU en nu gauw Nexit!

Groet, Jonas
Dat snapt helaas nog niet iedereen.

Ze blijven maar op de kartelpartijen stemmen.

Het liefst nog op de VVD.
jonas
0

Maak je er maar niet al te druk om Rationeel. Stemmen ze weer op CDA, VVD, PvdA, D'66 krijg we welvaart vernietiging met hun rampzalige plannen.

En de gevolgen zullen ze zelf ervaren. Ben je verstandig dan heb je plan B net als ik en verlaat je dit land als de linkse en groene Gekkies de macht krijgen.

Van mij werken ze Nederland maar naar de kloten, maar ik zal zorgen dat ik dat niet meemaak en mijn kinderen sponsoren bij emigratie uit dit losgeslagen land

Het is absurd met die Rutten. Van de VVD maar banen vernietigen en meegaan met D'66 die stelt de helft van de boeren moet weg!

Onze boeren met de meest diervriendelijke aanpak en onder de strengste regels werkend zouden weg moeten???????

Er is iemand gek geworden Rutten of die idioten bij D'66 en dan dat belabberde CDA. Wat een van hun achterban weggezongen politici zijn het daar? Meer met Oelie uit Somalië betrokken dan de boeren hier? Brax draait zich in zijn graf rond met dit soort lamzak CDA-ers.

Ook die Omtzigt van die schijnheilige CDA ben ik inmiddels zat. Stap eruit en stap over naar Forum en houdt anders de bek en ga voor je baantje. Dat gedraai van die kerel moet maar eens afgelopen zijn. Je hebt karakter of niet.

Groet, Jonas
jonas
0

heb ik het niet eens over de gekte zgn vluchtelingen hier met aanhang toe te laten jaar op jaar en met 100,000 per jaar mimimaal waarvan na 50.000 procerdure kosten dan weer 80% richting bijstand gaat.

Zo een Jonnie de Mol vindt dat geweldig. Deze multimiljardair mag wel eens echt over de tafel komen met miljoenen voor zijn immigratiehobby!
Anders zeg ik : Johnie je bent een slappe zak die over de ruggen van vluchtelingen je eigen imogo probeeretopte krikken,

Dus Jonnie graag bedragen die je echt doteert

Groet, Jonas
jonas
0

Kom ik op een ander publiek figuur die zich via Gutmensch zijn wenst te profileren.

Dat is ene Tim Hoffman de zoon van Tom en acteur die bijna echt geslaagd was Tim was in DWD ineens voorvechter voor meer kinderimmigratie zelfs als ze al na 6 procedures kansloos waren verklaard.

Tim meende het allemaal beter en vond dus iedereen moest hier maar binnen al was het 80% richting bijstand. Vader Tom eindelijk trots op zoon Tim. Goede impuls voor carriere Timmie lief.

Later triest bericht: vriendin Tim hield niet van seks en dus was 1 keer per maand voor Timmie het max en softie vond dat normaal.

Groet, Jonas

PS Ik ben denk ik wat normalere man en met een normale vrouw 1 keer per maand? Wat een kul 1 keer per dag!
jonas
0

Toch zielig zo een Tim Hofman. Ben je een onbetekende acteur met een overschatte in Nederland beroemde acteur vader en ben je met een vriendin die geen seks wilt. Blijkbaar de laatste mode in anti man zijn van bepaalde groep vrouwen. Laatste groep vrouwen voor mij totaal oninteressant. Vanaf E500 per uur zou ik pas iets met ze bereid zijn

Tja dan ga je je maar eens profileren op bootvluchtelingen. Goed voor je carrière toch? Vader Tom vond ook : nu doet zoon Tim eindelijk wat zinvols voor zijn carriere.

En ja dan bij DWD met Mathijs die altijd NET LIJKT KLAAR TE KOMEN IS ER TIM DIE NIET MAG BIJ ZIJN VRIENDIN maar voor zijn carriere dan iets doet met goed persoon zijn en iedereen wilt binnenlaten in dit land op niet zijn kosten uiteraard.

Groet Jonas

PS IK vind dus zoiets gestoord. Mathijs met zijn verhalen over hoogopgeleide Syriërs was volksbedrog en dat kan hij zichzelf erg kwalijk nemen. Het was gewoon volksverlakkerij qua informatie van Mathijs

Ik zou me diep schamen als journalist, maar Mathijs nooit gehoord met excuses! Hij of zijn redactie had bij ene kennis al kunnen weten dat prof Scheffer al wat meer wist te melden over het opleidingsniveau van al die zo door Mathijs gewenste vreemdelingen met meest onze cultuur hatende gedachten.
jonas
1
Hier even KRO en NCRV praat over IS vrouw dus een vrouw die heel goed wist waar het om ging in die Islamitische hemel met onthoofdingen en vrouwen als slavinnen verhandelen.

Met softe praat goed gepraat door KRO en NCRV. Mensen zeg Uw abonnement op dit soort goedpratende omroepen die de ergste misdaden nog onder de laken schuiven. Katholieken en dus de KRO konden er wet van tijdens en voor WO 2 maar nu doen ze het weer en dat trek ik mij als modern lichtzinnig katholiek erg aan.

"„We zien dat de uitzending(en) veel met mensen doet. Er zijn negatieve reacties, maar juist ook heel veel positieve reacties”, laat een woordvoerder van KRO-NCRV weten in een schriftelijke reactie op de commotie.

Volgens de woordvoerder is de timing van de uitzending en de keuze voor de gast verdedigbaar. „Laura heeft haar straf uitgezeten en probeert haar leven weer op de rit te krijgen. Het is een opzienbarend verhaal. Door dit te vertellen, appelleert het aan vergevingsgezind zijn, en past het ook in deze tijd. Laura doet haar opzienbarende persoonlijke verhaal, zonder daarmee haar schuld te ontkennen. Ze heeft fouten gemaakt, heeft daarvoor een straf uitgezeten en daarmee haar schuld voldaan. Ze is nu aan het re-integreren in de samenleving. Dat hebben we laten zien.
25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
900,71  +0,65  +0,07%  16:38
 Germany40^ 18.480,10 +0,27%
 BEL 20 4.008,73 +0,31%
 Europe50^ 5.043,81 +0,55%
 US30^ 38.898,93 +0,11%
 Nasd100^ 18.096,47 +0,00%
 US500^ 5.182,05 -0,12%
 Japan225^ 38.337,16 -0,97%
 Gold spot 2.315,97 +0,08%
 EUR/USD 1,0749 -0,07%
 WTI 78,18 -0,36%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +4,47%
Ahold Delhaize +2,94%
EBUSCO HOLDING +2,12%
Heineken +1,99%
Van Lanschot ... +1,96%

Dalers

NX FILTRATION -3,31%
OCI -3,14%
Avantium -2,77%
ForFarmers -2,26%
Accsys -2,21%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront