Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Ageas, weer een serieuze belegging ?

38 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Kaiser
0
150 klanten van Deminor bezitten 15 miljoen aandelen

Die ongelijkheid zie je ook bij de klanten van de advocatenkantoren die de zogenaamde “kleine aandeelhouders” vertegenwoordigen. Zo vertegenwoordigt Deminor 11.657 klanten die samen 35 miljoen aandelen hebben. Dus 3.000 aandelen per klant. Maar 150 van die klanten bezitten 15 miljoen aandelen. Dat zijn dus 100.000 aandelen per grote klant.

De beste manier om dus te weten wat een “kleine” aandeelhouder is, is in de eigen kennissenkring op zoek te gaan naar mensen die Fortisaandelen hebben. Doe de test. Persoonlijk ken ik mensen die zo’n 10.000 euro verloren hebben. Aan een verlies van 20 euro per aandeel komt dat neer op een pakket van 500 aandelen. Maar ja, als je een minister van Buitenlandse zaken tot je kennissenkring mag rekenen, zal je eerder op 2.500 aandelen uitkomen.

Hoe dan ook, dat is nog altijd minder dan de 100.000 aandelen (gemiddeld!) die de 5.000 aandeelhouders bezaten die op de algemene vergadering van 11 februari aanwezig waren. Niet alleen werd daar gestemd krachtens het principe “een aandeel = een stem” (en niet een aanwezige = een stem). De kleine aandeelhouders waren er bovendien fel ondervertegenwoordigd. Dat is de democratie van het kapitaal...
Kaiser
0
Zal kaspositie Ageas volstaan?

donderdag 31 juli 2014 om 09u42

De kaspositie van 1,8 miljard euro bij Ageas zou volgens Geert Van Herck van Leleux moeten volstaan om de boetes te betalen. Een koude douche kregen Ageasbeleggers eergisteren over zich heen.

De onzekerheid bij Ageas draait om de grootte van de toekomstige schadevergoedingen (indien de rechterlijke uitspraken blijven zoals ze zijn). De Nederlandse advocaat die de zaak inleidde, spreekt over 200 miljoen euro.

Gezien de kaspositie van 1,8 miljard euro zou dit geen onoverkomelijk probleem mogen zijn.

Maar de kans dat Belgische beleggers ook moeten vergoed worden, doet sommige analisten vrezen dat er miljarden euro's moeten uitgekeerd worden. Van Herck heeft daarom slechts een neutraal advies.
Kaiser
0
quote:

HerrKaiser schreef op 31 juli 2014 09:27:

VFB: 'Aansluiten bij FortisEffect': De Tijd - go.shr.lc/1oOPbhr
AMSTERDAM (Dow Jones)--Credit Suisse verlaagt het advies voor Ageas (AGS.BT) naar neutral van outperform en het koersdoel naar EUR30 van EUR36, in reactie op de veroordeling van rechtsvoorganger Fortis voor misleiding en niet volledig informeren van beleggers in de dagen van 29 september tot en met 1 oktober 2008. De analist constateert dat er veel onduidelijkheid is over de hoogte van de schadeloosstelling aan de toenmalige aandeelhouders, zolang de rechter daar in een vervolgzitting nog geen uitspraak over heeft gedaan. Zijn ruwe schatting is een bandbreedte van EUR500-1.000 miljoen, maar hij voegt eraan toe dat dit niet betrouwbaar is, omdat onduidelijk is of en hoe de rechter aandeelhouders wil laten compenseren die voor 29 september al aandelen hielden en door de misleidende informatie van Fortis afzagen van verkoop van deze stukken. Zolang al deze onzekerheden over het schadebedrag voortduren, is het onduidelijk hoe Ageas zijn huidige aandeelhouders zal uitbetalen en is geen heldere outlook voor korte-termijnresultaten te geven. Het aandeel Ageas noteert donderdag rond 11.20 uur 1,9% hoger op EUR25,57 op een 0,8% lagere Bel20-index. (BTK)
Kaiser
0
‘Gekkenhuis' bij FortisEffect na arrest Amsterdamse rechtbank


De Ne­der­land­se be­lan­gen­or­ga­ni­sa­tie For­ti­s­Ef­fect wordt over­stelpt met vra­gen voor nieu­we aan­slui­tin­gen sinds een Am­ster­dam­se recht­bank dins­dag be­slis­te dat Ageas een scha­de­ver­goe­ding moet be­ta­len aan ge­du­peer­de For­tis-be­leg­gers.
Kaiser
0
Deminor vreest juridische chaos door aansluitingen bij fortiseffect

31/07/2014 om 15:11 - Bijgewerkt om 16:55

Het adviesbureau Deminor vraagt zijn klanten geen bijkomende procedures in te leiden in het Fortis-dossier.

Deminor vreest juridische chaos door aansluitingen bij fortiseffect

"Door verschillende vorderingen voor verschillende rechtbanken in te leiden op basis van dezelfde feiten en met dezelfde doelstelling, riskeert men vooral procedurele problemen en vertragingen van procedures te creëren", schrijft Deminor in een vertrouwelijke e-mail aan zijn klanten.

Het Hof in Amsterdam veroordeelde Ageas deze week in beroep voor misleiding van beleggers in de periode vanaf 29 september tot en met 1 oktober 2008. Ageas liet ondertussen weten dat het in hoger beroep gaat bij de Hoge Raad, het hoogste rechtsorgaan in Nederland.

Deminor wijst erop dat de drie dagen tussen de twee staatsinterventies ook worden gedekt door de procedure die het adviesbureau voert. "Tussen eind mei 2007 en eind september 2008, de periode die niet wordt gedekt door de uitspraak van het Hof in Amsterdam, maar wel door de procedure van Deminor en haar cliënten, was de beurskoers van Fortis immers al met 80 procent gedaald", voegt Deminor eraan toe.

Daarnaast benadrukt Deminor dat de aansprakelijkheid van Ageas dan wel is vastgesteld door het Hof in Amsterdam, maar dat de belegger nog altijd zijn schade en het verband tussen zijn schade en de fout van Ageas moet bewijzen. "Het Hof heeft de hoogte van de compensatie nog niet vastgesteld. Het Hof heeft evenmin beslist hoe deze compensatie berekend zou moeten worden en wie recht op een compensatie zou hebben (kopers, houders van aandelen, enz.)", klinkt het.

Ten slotte raadt Deminor zijn klanten uitdrukkelijk af aansluiting te zoeken bij fortiseffect, die de procedure in beroep voor het Hof van Amsterdam heeft gevoerd. Volgens het adviesbureau maakt een bijkomende procedure de zaken onnodig ingewikkeld en kan de rechtbank daardoor procedures schorsen of doorverwijzen naar een andere rechtbank. Eerder gaf de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) zijn leden de aanbeveling zich wel aan te sluiten bij de procedure van fortiseffect.

I.D.W.
Kaiser
0
Liefste Fortis-aandeelhouder, er zijn nog 2 dingen waar je op moet letten…
By Robert Guss on 31/07/2014

En we blijven nog even in de bankensfeer. Nadat eergisteren bekend is geraakt dat belangenvereniging Fortiseffect een rechtszaak heeft gewonnen in Nederland, zit de schrik er duidelijk in bij Ageas. Dat is de opvolger van Fortis en de lege doos die na de dood van de Belgisch-Nederlandse bank is achtergebleven.

We gaan je niet vervelen met alle informatie terug uit de doeken te doen. We gaan je ook niet in slaap wiegen met het feit dat Ageas in beroep is gegaan maar toch voor de zekerheid 130 miljoen euro opzij heeft gezet – is dat niet wat weinig, trouwens?

Nee, wij willen je even met de feiten op de neus drukken: de kans dat je als aandeelhouder je geld gaat terugzien is klein. De gemakkelijkste – en meest efficiënte – procedure is dat alle aandeelhouders zich in groep aanmelden bij de bevoegde rechtbank om Ageas te dwingen een schadevergoeding te betalen. Dat kan echter jaren aanslepen, met een eventuele verjaring als gevolg.

(Als de rechtsgang in Nederland even “snel” gaat als in België zijn onze kleinkinderen met pensioen voor er een uitspraak valt.)

Zelfs als de (ex-)Fortis-aandeelhouders erin slagen om op tijd de gerechtelijke procedure op te starten en binnen een redelijke termijn – zoals dat juridisch heet – een positief verdict uit de brand weten te slepen, is het nog niet gedaan. Om de beurs niet onnodig nerveus te maken heeft CEO Bart De Smet eergisteren in De Tijd aangekondigd dat hij de IFRS-boekhoudregels zal volgen om een provisie aan te leggen. Hence, de 130 miljoen euro waarvan sprake is.

De grote vraag is dus of Ageas over een groot genoeg cashbuffer beschikt om de schok op te vangen. En, wat ga jij, de aandeelhouder, doen als Ageas ook ten onder gaat? De verzekeringsmaatschappij is in principe, zoals al eerder gezegd, een lege constructie. Kun je je voldoening halen door een doos plat te trappen?

www.beurs.com/2014/07/31/is-een-schad...
Kaiser
0

Nieuwe procedure en massaclaim tegen Fortis

Vandaag om 12:58 door Jta | Bron: belga

Nieuwe procedure en massaclaim tegen Fortis
In navolging van andere belangenorganisaties begint ook het Nederlandse ConsumentenClaim een procedure tegen Ageas, de rechtsopvolger van Fortis. ConsumentenClaim biedt gedupeerde Fortis-beleggers de mogelijkheid om op basis van no cure no pay mee te doen aan een massaclaim, zo meldt de Nederlandse massaclaimspecialist vrijdag.

Directe aanleiding is de uitspraak van het gerechtshof van Amsterdam eerder deze week. Daarin bepaalde het hof dat het bestuur van Fortis beleggers in 2008 ten tijde van de reddingsoperatie van de bank-verzekeraar heeft misleid.

‘De uitspraak van het gerechtshof is een enorme opsteker voor beleggers’, zegt directeur Stef Smit van ConsumentenClaim. ‘Hoewel Ageas heeft aangekondigd in beroep te gaan, zien wij goede mogelijkheden voor een succesvolle claim. Dit blijkt ook uit de reserveringen die Ageas inmiddels heeft gedaan voor een mogelijke compensatie.’

Beleggers die willen meedoen, kunnen zich online aanmelden voor de claim. Bij een positief resultaat betalen de deelnemers een percentage van 20 procent aan ConsumentenClaim. Eerder begonnen het Nederlandse FortisEffect, de Belgische belangenbehartiger van beleggers Deminor en de Vereniging Effectenbezitters (VEB) ook al schadevergoedingsprocedures tegen de verzekeraar.

Belangenvereniging FortisEffect kreeg de afgelopen dagen duizenden nieuwe aanmeldingen binnen van beleggers die willen deelnemen in het proces tegen Ageas. Volgens advocaat Adriaan de Gier gaat het zeker om 5.000 aanmeldingen, ook uit België. Daarbij zijn ook twee pensioenfondsen en een bank.

Fortis kwam door de financiële crisis aan de rand van de afgrond te staan. Twee reddingsoperaties in het najaar van 2008 voorkwamen dat het concern bezweek. Na de eerste had Fortis beleggers volgens de rechter op het verkeerde been gezet door in media te zeggen dat het bedrijf er ‘financieel sterker voor stond dan ooit’. De koers van het aandeel kelderde daarna zo’n 80 procent.


Kaiser
0
Ruim 13.500 Fortis-claims tegen Ageas

26/09/14 - 14u36 Bron: Belga

Twee maanden nadat een rechter heeft geoordeeld dat Ageas een schadevergoeding moet betalen aan Fortis-gedupeerden is het aantal schadeclaims opgelopen tot 13.500 dossiers. Dat meldt de vereniging FortisEffect, bericht De Tijd.

De Amsterdamse rechter bevestigde eind juli dat Fortis zijn aandeelhouders heeft misleid tijdens het eerste reddingsweekend voor de financiële groep, in september 2008. Dat is volgens FortisEffect, de gedupeerdenvereniging rond advocaat Adriaan De Gier, een voldoende basis voor een flinke schadeclaim bij Ageas. De verzekeraar is juridisch de opvolger van de geïmplodeerde Fortis Holding.

Sinds het arrest zijn er 8.500 aanmeldingen bijgekomen, meldt FortisEffect. Driekwart van de nieuwkomers, of circa 6.400, zijn Belgen. Het totale aantal steeg van 5.000 naar 13.500. Voor het arrest waren de Belgen goed voor amper 10 procent van de zaken, nu vormen ze een kleine meerderheid.

Kaiser
0
Voka vraagt onderzoek naar verzekeraars

2/03/15 - 14u26 Bron: Belga Gedelegeerd bestuurder Libeer.

Voka wil nagaan hoe efficiënt de verzekeraars zijn omgesprongen met het pensioenspaargeld. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

Werkgeversorganisatie Voka vraagt een onderzoek naar het beleggingsgedrag van verzekeringsmaatschappijen. Dat zei gedelegeerd bestuurder Jo Libeer. Dit naar aanleiding van de vraag van de verzekeringssector om het wettelijk rendement op de groepsverzekeringen te verlagen.

Libeer erkent het probleem. "Zeker ook omdat de regering graag nog meer mensen een aanvullend pensioen wil laten bijeensparen. Met het gegarandeerde rendement dat nu geldt, dwing je de verzekeringsmaatschappijen echter om grote risico's te nemen, en dat is toch niet de bedoeling van pensioensparen?"

Oppositieleider John Crombez (sp.a) vroeg zich vorige week al af waar de overschotten gebleven zijn die de verzekeraars in economisch betere tijden konden en moesten vergaren. Zijn vraag wordt ook opgepikt in ondernemerskringen. "We zullen toch ook een historisch onderzoek moeten voeren naar het beleggingsgedrag van deverzekeraars toen het wel goed ging op de markten en er wel hoge rentes waren", zegt Libeer. "Ik wil nagaan hoe efficiënt de verzekeringssector is omgesprongen met het pensioenspaargeld."
Kaiser
0
Ageas delft onderspit in Nederland

23 mei 2015

De rechtszaak van een groep gedupeerde institutionele Fortis-beleggers tegen Ageas moet wel degelijk doorgaan. Dat heeft het hof van beroep van Arnhem beslist.
Kaiser
0
InBev-telg Van Damme eist 150 miljoen van Ageas

20 oktober 2015 01:00

De holding Patrinvest van InBev-telg Alexandre Van Damme eist 150 miljoen euro van Ageas, het voormalige Fortis. Dat komt overeen met het verlies van Patrinvest op het aandeel van de financiële groep.

www.tijd.be/ondernemen/banken/InBev_t...
Kaiser
0
AB InBev-zwaargewicht in beroep tegen Ageas
15 maart 2016 17:32

Alexandre Van Damme, een van de zwaargewichten achter biergigant AB InBev, gaat in beroep tegen het vonnis dat hem als Fortis-gedupeerde in het zand deed bijten tegen Ageas. Dat zegt zijn advocaat, Raphaël Prioux.
haas
0
idem:
BRUSSEL (AFN) - De Nederlandse miljardair Dik Wessels begint een rechtszaak tegen het Belgische financiële bedrijf Ageas, het voormalige Fortis. Dat meldde zakenkrant De Tijd donderdag.
Wessels eist een schadevergoeding van Ageas en voormalig Fortis-topman Jean-Paul Votron. Volgens de krant heeft investeringsmaatschappij Archand, onderdeel van Wessels' houdstermaatschappij Reggeborgh, in de eerste helft van 2008 in twee fasen een pakket Fortis-aandelen gekocht. Dat moest deels vanwege het aangaan van zogenoemde putopties in 2007.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-100316-106/Wess...
Kaiser
0
Op 30 maart 2020 hebben de analisten van ODDO BHF hun beleggingsadvies voor Ageas herhaald. Het advies van ODDO BHF voor Ageas blijft "neutraal".

Het koersdoel wordt door ODDO BHF verlaagd van 50,00 EUR naar 38,00 EUR.

ffff
0
Ter aanvulling, Kaiser, hoewel ik het in een andere draad reeds gepost heb: 10 dagen geleden publiceerde De Tijd een lange lijst van wel 50, 60 Belgische aandelen en hoeveel procent de koers gezakt was. Het aandeel dat het allermeest gezakt was, was Ageas en de auteur had daar toch zo zijn bedenkingen bij. Het allermeest van ALLE Belgische aandelen ! Ik was het met hem eens. De koers stond toen rond de 25, … 26 Euro.

Peter
38 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.167,40 +1,40%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.008,48 +1,41%
 US30^ 38.225,10 +0,26%
 Nasd100^ 17.704,34 +1,58%
 US500^ 5.097,29 +1,04%
 Japan225^ 38.185,55 +1,22%
 Gold spot 2.336,34 +0,18%
 EUR/USD 1,0687 -0,39%
 WTI 84,07 +0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront