Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vrees nieuwe coronagolf

12 Posts
s.lin
0
de vrees voor een nieuwe coronagolf, zie je steeds meer in persberichten vandaar dit draadje
s.lin
0
Vrees nieuwe coronagolf drukt Nikkei
12-5-2020
TOKIO - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag licht lager gesloten. Ook de meeste andere beurzen in de Aziatische regio gingen omlaag. Beleggers bleven voorzichtig door de zorgen over een nieuwe coronagolf als gevolg van de versoepeling van de lockdownmaatregelen in veel landen. Berichten over hernieuwde handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten zorgden eveneens voor terughoudendheid. Peking wil naar verluidt opnieuw onderhandelen over de eerder afgesloten handelsdeal met Washington, maar de Amerikaanse president Donald Trump ziet dat niet zitten.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent in de min op 20.366,48 punten. Een dag eerder bereikte de hoofdindex nog het hoogste niveau in twee maanden. De uitlatingen van de gouverneur van de Japanse centrale bank Haruhiko Kuroda, die liet weten alles te zullen doen om de economische pijn van de coronacrisis te verzachten, boden enige steun aan de handel. Ook koerswinsten onder de Japanse chipbedrijven hielden het verlies van de index beperkt.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent in de min op 20.366,48 punten. Een dag eerder bereikte de hoofdindex nog het hoogste niveau in twee maanden. De uitlatingen van de gouverneur van de Japanse centrale bank Haruhiko Kuroda, die liet weten alles te zullen doen om de economische pijn van de coronacrisis te verzachten, boden enige steun aan de handel. Ook koerswinsten onder de Japanse chipbedrijven hielden het verlies van de index beperkt.

Toyota zakte 2 procent. De Japanse automaker wordt hard geraakt door de coronacrisis en verwacht een daling van de operationele winst van 80 procent in het huidige boekjaar, dat loopt dat maart 2021. Dat is het slechtste resultaat in negen jaar. De Japanse bierbrouwer Asahi Group daalde 0,7 procent. De eigenaar van onder meer Grolsch verkoopt minder bier als gevolg van de virusuitbraak en schrapte zijn verwachtingen voor dit jaar. Ook lijkt het bedrijf zijn dividendbeleid te willen wijzigen.

In Hongkong raakte de Hang Seng-index tussentijds 1,4 procent kwijt en de hoofdindex in Shanghai daalde 0,2 procent na tegenvallende Chinese inflatiecijfers. De afgelopen dagen nam de angst voor een nieuwe besmettingsgolf in China toe nadat er nieuwe gevallen opdoken, onder meer in de stad Wuhan. Dinsdag werden er echter geen nieuwe binnenlandse besmettingen gemeld. De Kospi in Seoul bleef vrijwel vlak en de All Ordinaries in Sydney leverde 1,1 procent in.
s.lin
0
Uitgaansleven Zuid-Korea weer op slot na tweede coronagolf
10 mei
De autoriteiten in Seoul zijn op zoek naar bijna 2000 mensen die vorig weekend hebben gefeest in het uitgaanscentrum. De stad vreest een tweede coronagolf nu een man waarschijnlijk het virus daar in nachtclubs heeft verspreid. Zeker 40 stappers zijn al besmet. Ruim 2100 uitgaansgelegenheden zijn direct gesloten.
s.lin
0
‘Opperviroloog’ Koopmans verwacht een nieuwe coronagolf
9 mei
Marion Koopmans kan terugkijken op ‘crazy’ en ‘bizarre’ maanden. In een land dat ook nog eens miljoenen hobbyvirologen bleek te herbergen, was zij zo’n beetje de opperviroloog, inclusief de ‘shit’ die daarbij hoort. Met het coronavirus zijn we nog niet klaar, voorspelt de Rotterdamse hoogleraar. ,,Ik verwacht dat we een nieuwe golf gaan krijgen.”

s.lin
0
Angst voor tweede coronagolf na nieuwe besmettingen in Wuhan
11 mei
In China is de vrees voor een tweede besmettingsgolf van het coronavirus toegenomen nadat in de stad Wuhan nieuwe besmettingen zijn vastgesteld.
Dat meldt de South China Morning Post maandag. Wuhan geldt als het epicentrum van de virusuitbraak. Afgelopen weekend raakten ook al mensen besmet in Shulan, een stad in het noordoosten van het land.

In Wuhan zijn zes nieuwe besmettingsgevallen bekendgemaakt. Dat is voor het eerst sinds 8 april, toen de lockdown van de miljoenenstad werd opgeheven. De nieuwe gevallen zaten al in quarantaine.

Enorme druk

„Op dit moment staat Wuhan nog steeds onder enorme druk om de pandemie onder controle te krijgen”, laten de lokale autoriteiten weten. „We moeten altijd in gedachten houden dat we zowel de geïmporteerde gevallen als de lokale gevallen onder controle houden, en de heropleving van Covid-19 daarmee op afstand houden.”

De nieuwe besmettingen komen op een moment dat China de economie langzaam weer wil aanzwengelen. Die was in 1992 voor het laatst zo fors gekrompen. In veel grote Chinese steden zitten bioscopen, bars en andere gelegenheden nog op slot. Ook moeten mensen verplicht een mondkapje dragen in het openbaar.
s.lin
0
Duitslands belangrijkste viroloog waarschuwt voor ‘krachtigere tweede coronagolf die overal tegelijk begint’
25 april
De belangrijkste viroloog van Duitsland, Christian Drosten, waarschuwt voor ‘een krachtigere tweede besmettingsgolf, die moeilijker in te dammen is, omdat hij overal tegelijkertijd begint.’ Daarover schrijft onder meer het AD.

De 48-jarige Drosten is de directe adviseur van Angela Merkel en die positie heeft hij niet voor niets: de wetenschapper is behalve directeur van het Instituut voor Virologie van het Berlijnse Charité-ziekenhuis ook een van de ontdekkers van het SARS-virus waaraan het huidige coronavirus verwant is.

Deze Drosten, die dagelijks een groot publiek trekt met zijn coronapodcasts is het helemaal eens met Merkel, die voorzichtigheid betracht wat betreft de versoepeling van de maatregelen. Duitsland wordt geroemd om de corona-aanpak. Het land kent een van de laagste sterftecijfers van Europa en heeft voldoende ic-capaciteit. Nu het reproductiecijfer onder de 1 is gezakt, beginnen de Duitsers echter te morren. Ze willen meer vrijheid.

Maar Drosten en Merkel blijven zeggen dat de discussie daarover is gebaseerd op een ‘veiligheidssituatie die er op dit moment nog niet is’. “Ik betreur het de laatste dagen dat we op het punt staan ??onze voorsprong volledig te verliezen”, waarschuwt Drosten. “We zijn wereldwijd een van de weinige landen waar het aantal besmettingen afneemt. En we zijn in die lijst het land met de grootste bevolking en de meest transparante berichtgeving.”

Drosten vreest een tweede besmettingsgolf, krachtiger en moeilijker in te dammen dan de eerste, omdat de golf overal tegelijkertijd begint. “We krijgen dan situaties waarbij tankwagens met ontsmettingsmiddel door de straten rijden, omdat dat dan nog de enige maatregelen zijn om, in een wanhopige poging, er nog een schepje bovenop te doen”, aldus Drosten.
s.lin
0
NAVO bereidt zich voor op een tweede coronagolf
4 mei
Uit een rapport dat het Duitse der Spiegel in handen heeft, blijkt dat de NAVO zich voorbereidt op ‘een tweede coronagolf’. Deze golf zal mogelijk in de herfst van dit jaar toeslaan. Volgens secretaris-generaal Jens Stoltenberg moet de samenwerking tussen lidstaten dan beter zijn. Hij pleit daarom samen met de NAVO-ambassadeurs voor een ‘militair operatieplan’. Ook sprak men over de 2%-norm binnen de Alliantie.

Aan het begin van de coronacrisis ontstond er vooral kritiek over de rol van de EU. De NAVO bleef daarentegen redelijk buiten schot. Tegelijkertijd kwamen China, Cuba en Rusland juist positief in het nieuws door hun goede communicatie over hun hulp aan Europese landen. De NAVO waarschuwde voor deze hulp van ‘buitenaf’. Landen zouden namelijk mogelijk de crisis ‘misbruiken’ om een goed imago te scheppen.
s.lin
0
Wilmès waarschuwt voor tweede coronagolf, vakantie in het buitenland blijft onzeker
13/05/2020 - 18:30

"Een tweede coronagolf valt nooit uit te sluiten." Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd tijdens de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad. Die besliste om vanaf volgende week maandag contactberoepen zoals kappers opnieuw aan de slag te laten gaan. Ook marktkramers kunnen hun kraam weer openen.

Daarnaast mogen musea, zoals Bokrijk opnieuw bezoekers ontvangen, zijn huwelijken en begrafenissen tot 30 personen mogelijk en kunnen sportlessen buiten doorgaan met maximum 20 personen. Nieuwe versoepelingen zullen niet voor 8 juni zijn zei de premier. Of we deze zomer naar het buitenland op reis kunnen gaan is nog altijd niet duidelijk.

www.tvl.be/nieuws/wilmes-waarschuwt-v...
New dawn
0
Het virus is kennelijk niet seizoensgebonden. We zijn dus helemaal afhankelijk van een goed vaccin. Maar een virus muteert, waardoor het vaccin niet meer werkt. Blijven we daarom een permanente strijd voeren tegen het virus ? Kunnen we dat volhouden vraag ik mij af.

12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
892,63  0,00  0,00%  18 sep
 Germany40^ 18.869,00 +0,84%
 BEL 20 4.224,97 0,00%
 EURO50 4.888,71 +0,90%
 US30^ 41.778,80 +0,65%
 Nasd100^ 19.662,80 +1,63%
 US500^ 5.681,28 +1,10%
 Japan225^ 37.193,90 +1,54%
 Gold spot 2.577,96 +0,74%
 EUR/USD 1,1132 +0,14%
 WTI 70,33 +1,88%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront