Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Ed Verbeek
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 29 juni 2020 19:59:

In de Noordelijke staten van de US is effect van het aflopende griepseizoen inderdaad goed te zien.
In de Zuidelijke staten is het altijd warmer (net als in (sub)tropische gebieden ) dus maakt de komst van de zomer minder uit.
Daarentegen zorgen het overeenkomstig overvloediger en sterkere gebruik van aico’s
(= minder frisse lucht door recirculatie + onttrekking van vocht = fatale combinatie)
nu de economie open is gegaan en wellicht ook het effect van onweersbuien (hurricane seizoen vanaf 1 juni) ervoor dat besmettingen nu toenemen in een aantal staten.

Heb ik overigens al eerder uitgelegd, met dank aan De Hond. :-)
Je kunt dus niet zeggen dat het door (het opheffen van) de 1,5m komt.

Gewoon zorgen voor frisse lucht en je ventilatiesystemen corona/griep-proof maken.
Wat dat betreft goede actie van Cuomo in NY voor het volgende griepseizoen.
Zo, dat kleine puntje van
"wellicht ook het effect van onweersbuien (hurricane seizoen vanaf 1 juni) "
hebben we gehad.

Klopt de rest ook?
:-)
voda
0
10,3 miljoen coronabesmettingen

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels iets meer dan 10,3 miljoen besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd en ruim een half miljoen mensen zijn overleden aan de ziekte. Dit blijkt dinsdag uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten blijft het aantal nieuwe besmettingen in bepaalde staten hard doorstijgen en de versoepeling van de coronamaatregelen wordt weer deels teruggedraaid.

Het aantal mensen in de VS dat het coronavirus draagt, steeg van 2,55 miljoen op maandag naar 2,59 miljoen vandaag, bij ruim 126.000 sterfgevallen.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk de meeste besmettingsgevallen met 313.000.

In Rusland steeg het aantal besmettingen van 634.000 naar 640.246, en in India zijn er 566.840 gevallen.

Brazilië is met 1,37 miljoen besmettingen na de VS het tweede land dat de grens van 1 miljoen gevallen heeft overschreden.

In China, waar de uitbraak begon, zijn nu officieel 84.780 gevallen, tegenover 84.757 op maandag.

In Nederland zijn momenteel 50.000 besmettingen gemeld, in België ruim 61.000.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd 505.000 mensen aan het virus overleden. Iets meer dan 5,2 miljoen mensen zijn hersteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Chiddix
0
Dagstaat coronavirus: 29-06

VS-2590552(+41556)
Brazilie-1368195(+24052)
Rusland-640246(+6683)
India-566840(+18522)
VK-313470(+830)
Peru-282365(+2946)
Nederland-50223(+78)
Belgie-61361(+66)

Duitsland-195042(+349)
Turkije-198613(+1374)
Singapore-43661(+202)
Italie-240436(+126)
Spanje-248970(+200)
Zweden-67667(+2530)- 27/6-29/6
Frankrijk-201522(+2046) ,,,,,,,,,,,,,,,,,
[verwijderd]
0
www.parool.nl/wereld/live-canada-bere...

Ik lees dit lijstje, daar wordt je niet vrolijk van, hebben wij het dan toch beter gedaan als land?

In sommige landen/staten begint alles gewoon weer van voor af aan, het is bijna geen nieuws meer, in ieder geval niet voor de aandelen beurzen!
DeZwarteRidder
0
De clash die geen clash werd: De Hond en Osterhaus eensgezind over belang ventilatie

In wat vooraf aangekondigd werd als een stevige clash - er werd zelfs even gesproken over een staredown - waren opiniepeiler Maurice de Hond en nestor-viroloog Ab Osterhaus het opvallend vaak eens. De belangrijkste conclusie na een uur debatteren op radiozender BNR over het coronavirus: er moet vanuit het RIVM en de landelijke overheid méér aandacht komen voor ventilatie.
Sander van Mersbergen 29-06-20, 14:23 Laatste update: 16:18

,,Ik ben het eigenlijk helemaal eens met wat Maurice zegt over ventilatie en aerosolen”, zei Osterhaus, tegenwoordig werkzaam aan de Tierärztliche Hochschule in het Duitse Hannover aan het einde van de uitzending. ,,Elke investering op het gebied van ventilatie is het waard, zeker als je rekening houdt met de kosten die níet investeren met zich mee kan brengen.”

De Hond, die pleit voor een Deltaplan Ventilatie, leek in zijn slotbijdrage niet helemaal te beseffen dat hij in Osterhaus - in elk geval tot op zekere hoogte - een belangrijke medestander heeft. ,,De kern is gewoon dat mensen als Ab geen clou hebben waarom het coronavirus in Zuid-Amerika en in Noord-Amerika uitbarst”, zei hij, toen hem gevraagd werd welke positieve noten hij meenam uit het debat.

Genegeerd

Het gesprek kwam er op sterk aandringen van De Hond. Die voelt zich al een tijdlang genegeerd door toonaangevende media én beleidsmakers, vertelde hij zaterdag in een uitgebreid interview met deze site. Hij doet al een tijdlang literatuurstudie naar het coronavirus, en is ervan overtuigd dat de landelijke overheid grote steken laat vallen bij de bestrijding ervan. Het stokpaardje van De Hond: besmetting vindt vooral plaats via kleine druppels - niet via grote.

Ab Osterhaus, net als De Hond 72 jaar oud, was de eerste bekende viroloog die op de uitnodiging van De Hond inging. Veel wetenschappers zijn huiverig om met de opiniepeiler in gesprek te gaan. Die heeft bijvoorbeeld geen enkele staat van dienst in de virologie, en is tegelijk heel stellig in zijn uitspraken. Hij heeft hoe dan ook een grote schare fans, onder meer bij mensen die klaar zijn met de 1,5 metersamenleving.
04:44
Aerosolen

Osterhaus herhaalde wat hij eerder ook in een interview met deze site al stelde: dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat kleine druppeltjes (aerosolen) een rol spelen in de verspreiding van het coronavirus, onder meer in de wetenschappelijke literatuur. Dat past precies in het straatje van De Hond, die zelfs van mening is dat bij aerosolenoverdracht op zogeheten superspreadingevents verantwoordelijk is voor 95 procent van de besmettingen.

Daarmee staat hij vrijwel alleen. De meeste virologen, Osterhaus incluis, denken dat besmetting via grote druppels de belangrijkste overdrachtsroute is. Het RIVM stelt in haar officiële standpunt dat de rol van kleine druppeltjes klein is. ‘Op basis van de huidige inzichten zijn aanpassingen van ventilatiesystemen niet nodig’, schrijft de rijksdienst. ,De geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies kunnen worden gevolgd’.

Osterhaus denkt daar dus anders over, evenals De Hond.

Strenge lockdown

De Hond stelt ook dat buiten besmet worden haast onmogelijk is, ,,Van de 1100 bekende evenementen met veel besmettingen vond 98 procent binnen plaats. Van de overige 2 procent is het niet bekend.”

Osterhaus stelde in het radioprogramma dat het wel degelijk mogelijk is om buiten besmet te raken, bijvoorbeeld als iemand in je gezicht hoest. De kern van zijn verhaal: kijk breder dan alleen naar aerosolen en ventilatie ,,Je ziet dat landen die kozen voor een snelle, strenge lockdown erin geslaagd zijn om het virus goed te bedwingen. Er zijn in die landen veel maatregelen genomen. Het is moeilijk om te zeggen welke maatregel nu precies welk effect gehad heeft. Nu de situatie redelijk onder controle is, is bron- en contactonderzoek daarom erg belangrijk: bij iedere besmetting moet je kijken hoe die heeft kunnen plaatsvinden. Dat geeft heel veel informatie.”

Het gesprek, onder leiding van presentator Jörgen Raymann, werd gelardeerd met vragen van inbellers. Een aanmerkelijk aantal daarvan leek in de ban van complottheorieën. Zo suggereerde een inbeller dat het grote aantal besmettingen in slachthuizen wel eens veroorzaakt kon zijn door het feit dat runderen en varkens daar gevaccineerd zijn.
Chiddix
1
quote:

Ed Verbeek schreef op 29 juni 2020 19:59:

[...] In de Noordelijke staten van de US is effect van het aflopende griepseizoen inderdaad goed te zien.
In de Zuidelijke staten is het altijd warmer (net als in (sub)tropische gebieden ) dus maakt de komst van de zomer minder uit.
Daarentegen zorgen het overeenkomstig overvloediger en sterkere gebruik van aico’s (= minder frisse lucht door recirculatie + onttrekking van vocht = fatale combinatie) nu de economie open is gegaan en wellicht ook het effect van onweersbuien (hurricane seizoen vanaf 1 juni) ervoor dat besmettingen nu toenemen in een aantal staten.

Heb ik overigens al eerder uitgelegd, met dank aan De Hond. :-)
Je kunt dus niet zeggen dat het door (het opheffen van) de 1,5m komt.

Gewoon zorgen voor frisse lucht en je ventilatiesystemen corona/griep-proof maken.
Wat dat betreft goede actie van Cuomo in NY voor het volgende griepseizoen.
Mensen bewuster maken of hun ventilatie/aircosystemen wel corona/griep-proof zijn. Geldt in de eerste plaats waar veel mensen in gesloten ruimtes samenkomen(kerken,bioscopen,theaters,woonzorgcentra enz).
Niet in bedompte ruimtes gaan zitten met veel mensen. Rutte en van Dissel fronsen hun wenkbrauwen. Hun slogan is 1,5 m , mondkapjes binnen 1,5 m, geen handen schudden en handen wassen.
voda
0
Nog meer ellende erbij?

'Onderzoekers waarschuwen voor potentieel gevaarlijk griepvirus bij varkens'

RTL Nieuws 7 uur geleden

© ANP Het virus is gevonden bij varkens (archieffoto).

Chinese wetenschappers hebben een nieuw griepvirus ontdekt, dat besmettelijk genoeg kan worden om een pandemie te veroorzaken. Het virus is ontdekt bij varkens, maar zou kunnen overspringen op mensen.

De BBC schrijft over de ontdekking van het virus. Het is volgens de onderzoekers nog niet gevaarlijk genoeg om van mens op mens over te springen, maar dat wel kunnen worden.
Het virus, dat de naam G4 EA H1N1 heeft gekregen, lijkt op de Mexicaanse griep, maar heeft een aantal andere kenmerken. Het virus dat de Mexicaanse griep veroorzaakt, is meegenomen in de jaarlijkse griepprik. Als het nodig is, zou dat met dit virus ook kunnen, zeggen de onderzoekers.
Een van de onderzoekers, Kin-Chow Chang, zegt tegen de BBC dat het nieuwe virus goed in de gaten gehouden moet worden. "Op dit moment is iedereen druk met het coronavirus, en terecht. Maar we moeten niet uit het oog verliezen dat er andere gevaarlijke virussen zijn."

G4 EA H1N1 vormt op dit moment nog geen groot gevaar. Er zijn signalen van infecties gevonden bij een aantal mensen in China die met varkens werken. De onderzoekers hebben over hun ontdekking geschreven in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/onder...
Chiddix
0
Andre Kuipers(astronaut) heeft een keer gezegd, je bent er niet als je dit virus onder controle krijgt. Er zullen er zeker nog andere volgen.
Ijsbeer
0
quote:

Chiddix schreef op 30 juni 2020 08:35:

Andre Kuipers(astronaut) heeft een keer gezegd, je bent er niet als je dit virus onder controle krijgt. Er zullen er zeker nog andere volgen.
Inderdaad en die 10 keer gevaarlijker zijn.
Eigenlijk een prima oefening dit virus al klinkt het gek.

G 60.
0
We moeten eens ophouden met het bang zijn voor welk corona of influenza virus dan ook , zolang de mens er is leven ze met virus dreiging en dat zal altijd zo blijven daar helpt geen factienatie tegen .
MisterBlues
0
quote:

voda schreef op 30 juni 2020 07:06:

10,3 miljoen coronabesmettingen

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels iets meer dan 10,3 miljoen besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd en ruim een half miljoen mensen zijn overleden aan de ziekte. Dit blijkt dinsdag uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten blijft het aantal nieuwe besmettingen in bepaalde staten hard doorstijgen en de versoepeling van de coronamaatregelen wordt weer deels teruggedraaid.

Het aantal mensen in de VS dat het coronavirus draagt, steeg van 2,55 miljoen op maandag naar 2,59 miljoen vandaag, bij ruim 126.000 sterfgevallen.

................

Er lijkt sprake van een omslag in de VS. Vooral de staten Texas, Mississippi en California kampen met een enorme rebound.

www.forbes.com/sites/robertglatter/20...

......................Fauici called the change a “paradigm shift” which is now being driven by younger persons.

“It’s a paradigm shift because we’re dealing with young people, people who are going to be asymptomatic, and people who are getting infected in a community setting, not an outbreak setting where you know who to identify, isolate, and contact trace,” Fauci said.

The rise in cases among younger age groups has also been apparent in Mississippi where officials there have identified fraternity parties as a catalyst for the increase in the state’s cases. Dr. Thomas Hobbs, Mississippi State Health Officer, announced 381 new cases and 5 deaths at a press conference on Thursday. Dobbs explained that many of patients have been linked to fraternity rush parties, specifically in Oxford, Mississippi. It’s believed that many of the parties violated state guidelines, due to large numbers of persons attending the parties.

And, as the paradigm shift was announced by Dr. Fauci on Friday, the US broke another record as it reported the greatest number of new cases on Friday with over 40,173 new infections. This new data likely led to Governor Greg Abbott ordering Texas bars to close again and restaurants to reduce occupancy to 50%, with the surge in new cases. The news was likely a factor in Florida Governor Ron Desantis banning the sale of alcohol at bars on Friday as well.
These concerning numbers, however, may be just the beginning of a wake-up call as a new CDC antibody survey estimates that the overall number of cases in the US could be 6-24 times higher than initially reported. This survey comes on the heels of another serological survey estimating that nearly 25 million Americans may have been infected, announced by CDC Director Robert Redfield, on Thursday.

Younger Groups and Asymptomatic Spread
With a shift to increased transmission by persons under age 35, it’s vital to acknowledge the role of those congregating at bars fueling the creation of so-called “superspreaders”. It’s at these events where public health officials believe that such individuals are created. Superspreaders have the ability to transmit the virus more effectively and thus the ability to infect greater numbers of people.
Superspreaders are created when large numbers of people gather close together, don’t practice social distancing or wear masks. This allows for the efficient transfer of aerosolized droplets that can remain airborne for 8-14 minutes from simply talking in an enclosed space, and potentially up to 3 hours according to recent studies.

While we don't yet understand the biology of how superspreaders are created, we do know that such persons generate higher viral loads, shedding more virus than is typical compared to others infected with the virus.

There is also increasing sentiment that the transmission of Covid-19 likely follows the 80/20 Pareto Principle, named after the Italian economist, Vilfredo Pareto). The Pareto Principe says this: 80% of all consequences come from just 20% of the possible causes. For Covid-19, the translation is that 80% of new transmissions are caused by less than 20% of the carriers. This means that the majority of people infect few people or none at all, while a select few are aggressively responsible for spread of the virus. In fact, a recent preprint evaluating transmission in Hong Kong lends support to the 80/20 figure.

Multiple other outbreaks around the world have already been linked to single events in which a superspreader likely infected significant numbers of people. A megachurch in Seoul was linked to the bulk of initial infections in South Korea, a wedding in Jordan with about 350 guests led to 76 confirmed infections, and a choir practice in Washington State resulted in 52 people being infected.

While it’s difficult to diagnose and identify superspreaders, what we can do is limit their impact on the course of the pandemic. We do know that sound public health principles such as contract tracing are still essential for finding potential carriers and isolating them and their contacts. This helps precent superspreaders from emerging, traveling around and spreading the virus to others.

Finally, we also must not ignore the importance of mitigating the 3 C’s of transmission: closed spaces with poor air circulation, crowded venues, and close contact with other people. The translation of this is to always look for outdoor seating when possible, seek out indoor spaces with good air-conditioning or ventilation, limit the number of people indoors, maintain 6 feet of physical distance between other persons, and wear a face covering.

Chiddix
0
quote:

G 60. schreef op 30 juni 2020 08:57:

We moeten eens ophouden met het bang zijn voor welk corona of influenza virus dan ook , zolang de mens er is leven ze met virus dreiging en dat zal altijd zo blijven daar helpt geen factienatie tegen .
Dat kun je wel zeggen maar ik kan niet zeggen , dat ik mij de laatste maanden happy voelde. Zit namelijk in de risicogroep. Over griepvirussen heb ik mij nooit druk gemaakt. Wist sinds kort pas , dat er in 2017/2018 z on 9400 Nederlandse burgers het loodje legden door griep.
Dat Covid-19 is een gemeen virus. Zie de verhalen op de IC en van longartsen. Maar algemeen moet je inderdaad niet bang leven. Vrees voor.... , vrees voor de gevreesde ziekte , vrees dat je aangereden wordt etc
leek2018
0
quote:

G 60. schreef op 30 juni 2020 08:57:

We moeten eens ophouden met het bang zijn voor welk corona of influenza virus dan ook , zolang de mens er is leven ze met virus dreiging en dat zal altijd zo blijven daar helpt geen factienatie tegen .
Het gaat er niet om of je bang bent, maar wat doe je er tegen. Of wel leven laten leven voor het virus of dood gaan en laten doodgaan voor de mens. Een virus kan het zelfde effect hebben als ongezond eten. Alleen bij een virus wordt het wat zichtbaarder gemaakt omdat het effect (ziek worden en doodgaan) direct in een korte tijd zichtbaarder wordt.
Ed Verbeek
0
quote:

MisterBlues schreef op 30 juni 2020 09:02:

"... Superspreaders ....
allows for the efficient transfer of aerosolized droplets
that can remain airborne for 8-14 minutes from simply talking in an enclosed space,
and potentially up to 3 hours according to recent studies.

While we don't yet understand the biology of how superspreaders are created, we do know that such persons generate higher viral loads, shedding more virus than is typical compared to others infected with the virus.
...
Finally, we also must not ignore the importance of mitigating the 3 C’s of transmission: closed spaces with poor air circulation ...
Krijg nou wat, in Amerika hebben ze nu ook door waar De Hond al zo lang op hamert.
En terecht!
Nou die domme "wetenschappers" van het RIVM nog.
:-)
Ed Verbeek
0
quote:

Chiddix schreef op 30 juni 2020 09:13:

....Over griepvirussen heb ik mij nooit druk gemaakt. Wist sinds kort pas , dat er in 2017/2018 z on 9400 Nederlandse burgers het loodje legden door griep.
Dat is inderdaad het enige voordeel van de huidige waanzin/hysterie: dat we hopelijk eindelijk iets gaan doen om vanaf nu het grote aantal slachtoffers van de 'gewone' jaarlijkse griepramp terug te dringen door de maatregelen die De Hond heeft genoemd.

Nog even de cijfers van griepramp van 2017/2018 in Nederland:
- 900.000 mensen ziek geworden (corona nu 50.000 *)
- 16.000 ziekenhuisopnames (corona nu 12.000)
- 9.500 overledenen oversterfte (corona nu 6.100, oversterfte 10.000 ?)

(bron: www.snpg.nl/wp-content/uploads/2018/1... resp. www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel )
Noot *: Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Ijsbeer
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 30 juni 2020 10:17:

[...] Dat is inderdaad het enige voordeel van de huidige waanzin/hysterie: dat we hopelijk eindelijk iets gaan doen om vanaf nu het grote aantal slachtoffers van de 'gewone' jaarlijkse griepramp terug te dringen door de maatregelen die De Hond heeft genoemd.

Nog even de cijfers van griepramp van 2017/2018 in Nederland:
- 900.000 mensen ziek geworden (corona nu 50.000 *)
- 16.000 ziekenhuisopnames (corona nu 12.000)
- 9.500 overledenen oversterfte (corona nu 6.100, oversterfte 10.000 ?)

(bron: www.snpg.nl/wp-content/uploads/2018/1... resp. www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel )
Noot *: Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Mensen denken goed na .
waanzin ten top.

NU dit..

Griepvirus met een lagere RO.
Gaat vrij door het land.
Geen lockdown helemaal niets vrij carnaval vieren etc.
Concerten en voetbal hele jaar gewoon door..

Doe dit met het Corona virus en met de RO die het heeft.
Kom je op hele andere getallen..

Zonder lockdown hadden de cijfers er heel anders uitgezien...

appels en peren...
[verwijderd]
0
de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond de Hond
Henk Hesel
2
Heeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een punt
Heeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een punt
Heeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een punt
Heeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een punt
Heeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een punt
Heeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een punt
Heeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een puntHeeft een punt
het zwaard
0
SHANGHAI (ANP/RTR) - Terwijl grote delen van de wereld nog gebukt gaan onder de coronapandemie, waarschuwen Chinese onderzoekers al voor een nieuw virus. Het gaat om een griepvirus bij varkens dat besmettelijker is geworden voor mensen en daardoor volgens hen potentieel een nieuwe pandemie kan veroorzaken.
De onderzoekers bekeken een H1N1 griepvirus dat tussen 2011 en 2018 bij varkens werd gevonden. Volgens de deskundigen draagt het "alle belangrijke kenmerken van een kandidaat-pandemievirus". Werknemers op varkensboerderijen hadden verhoogde waardes van het virus in hun bloed. De onderzoekers adviseren scherper toezicht op vooral mensen die in de varkensindustrie werken.
De wetenschappers onderzochten het risico van virussen die van andere levende wezens op mensen overgaan, vooral in dichtbevolkte gebieden in China. Wetenschappers denken dat het coronavirus door vleermuizen is overgebracht op de mens op een markt in het Chinese Wuhan.
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront