Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Forum van Democratie: opkomst en ondergang van Baudet

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
rationeel
0
Van kwaad tot erger. De visionair heeft dat blijkbaar nog niet gezien.

De achteraf voorspellers natuurlijk wel.

Ach en wee! Waar zijn de democratische waarden gebleven. Verspeeld in onze kortzichtigheid.

Niets geleerd.

Hoe zou dat ook, met het slechte indoctrinatie onderwijs.
theo1
1
Er zijn nog zoveel boeken die geschreven moeten worden:
Totale waanzin onder Wilders
Bedonderd door Baudet
Kapotgemaakt door Kaag
De hel van Hugo
Ten onder door Omtzigt
Morsdood door Marijnissen
De apocalyps van Asscher (als het nog wat vetter moet)
@iPlof
1
Thierry Baudet stelt zich beschikbaar als partijleider en kandidaat-lijsttrekker voor Forum voor Democratie. Dat maakt hij bekend in een filmpje op Twitter.
www.parool.nl/nederland/baudet-stelt-...

Hiddema was toch al weg, die ene zetel zal ie wel halen, alles weer bij het oude..
ffff
0
quote:

ffff schreef op 24 november 2020 11:40:

Op R A D I O - IEX heb ik voor vrindje Rationeel als beetje troost en ondersteuning een plaatje aangevraagd in het verzoekplatenprogramma van IEX:

"Wij zullen doorgaan......" van Ramses Shaffy.
Verdomd nog aan toe..... Zelfs bij Thierry heeft het mega invloed gehad.

Je moet voor de lol de tekst van die ballade eens goed beluisteren. Past helemaal bij Thierry.
DeZwarteRidder
0
quote:

ffff schreef op 25 november 2020 13:26:

Word ik nu gek ! Thierry was toch opgestapt als partijleider?
Ik dacht al zoiets: hij wil opnieuw gekozen worden om z'n ego op te poetsen en omdat al zijn tegenspelers weglopen, kan hij lekker Napoleon spelen.
DeZwarteRidder
1

Baudet stelt zich toch weer verkiesbaar als partijleider

Thierry Baudet stelt zich tóch weer verkiesbaar als lijsttrekker en partijleider van Forum voor Democratie. Hij wil die positie herpakken via een verkiezing onder leden. Dat heeft hij in een filmpje op Twitter laten weten.
Tobias den Hartog25 november 2020, 13:09

Hij zegt daarin: “Ik heb een stap terug gedaan om de rust te laten terugkeren. Het allerbelangrijkste is dat de ziel van mijn partij behouden bleef. Maar de rust die ik wilde laten terugkeren, is niet teruggekeerd. Het tegenovergestelde is gebeurd: er is een bitchfight ontstaan waarbij mij allerlei narigheid wordt aangesmeerd. Er wordt geprobeerd mij met pek en veren uit Forum voor Democratie te zetten. Theo Hiddema is opgestapt, Paul Cliteur is opgestapt, dat kan nooit de bedoeling zijn geweest van wat wij met Forum voor democratie wilden doen.”

Volgens Baudet moeten alle 50.000 leden op maandag 30 november en dinsdag 1 december kenbaar maken of ze hem ‘terug willen’ als leider.
Kritiek

Baudet verwijst met de kritiek ogenschijnlijk naar het kritische geluid dat partijprominent Annabel Nanninga liet horen. Zij haalde dinsdag ongenadig hard uit naar de opgestapte partijleider Thierry Baudet. Ze vindt dat hij ‘op staande voet’ moet worden geroyeerd. “De offers die hij vandaag en gisteren heeft gebracht, zijn helaas een wassen neus.”

Nanninga eiste juist dat Baudet helemaal bij Forum zou vertrekken en krijgt daarop veel bijval van FvD-fracties uit de provincies.

In navolging van alle ophef stapten dinsdag al wel Baudet-vertrouwelingen Theo Hiddema en Paul Cliteur uit de politiek.

Baudet zegt in zijn filmpje: “Iedereen die denkt dat het echt anders moet bij Forum voor Democratie, die denkt dat er fouten zijn gemaakt, die kan zich nu beschikbaar stellen. Maar de leden zijn nu aan het woord. Als Forum voor Democratie ter ziele gaat, als het iets heel anders moet worden, dan kunnen de leden daarvoor stemmen. Maar daar moet wel eerst een ledenraadpleging over zijn geweest.”
ffff
0
Ooit deed Warren Buffett een bod op Unilever.... Peter natuurlijk in de zevende hemel, maar nog geen 48 uur later zag Warren er maar weer van af. De " winst " van 700.000 door het bod van Buffett smolt onmiddellijk weer weg als sneeuw in de Caraiben en alle winst weg.

Ik denk dat Vrindje Rationeel precies de omgekeerde emoties nu moet hebben...

Beleggen en politiek kennen veel precies dezelfde emoties.

Peter
rationeel
0
quote:

ffff schreef op 25 november 2020 13:50:

Ooit deed Warren Buffett een bod op Unilever.... Peter natuurlijk in de zevende hemel, maar nog geen 48 uur later zag Warren er maar weer van af. De " winst " van 700.000 door het bod van Buffett smolt onmiddellijk weer weg als sneeuw in de Caraiben en alle winst weg.

Ik denk dat Vrindje Rationeel precies de omgekeerde emoties nu moet hebben...

Beleggen en politiek kennen veel precies dezelfde emoties.

Peter
Als je alles over een kam scheert, wordt de wereld wel overzichtelijker, maar je voorspellingen komen minder uit:)
whammy
0
Niet te filmen dit....................

Thierry Baudet heeft alsnog besloten zich beschikbaar te stellen als partijleider én lijsttrekker van Forum voor Democratie richting de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.
Chiddix
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 november 2020 10:25:

[...]
Ik wist al vanaf het begin dat Bodet en z'n partij zouden mislukken.
De grote leider maakt zich klaar voor een rebound. Wil opnieuw de kar gaan trekken. Dus geen lijstduwer. Zou ook niet prettig zijn voor Joost als Baudet als lijstduwer meer stemmen zou halen. De leden moeten zich nog wel uitspreken over het kandidaat leiderschap. Heb er geen problemen als Baudet.... Van je fouten moet je leren? Dom coronastandpunt , te weinig zichtbaar in debatten las ik. Moet anders.
In statuten opnemen , dat antisemitisme en nazisme ontoelaatbaar is binnen de partij(JFVD) en je uit de partij gegooid wordt indien het de kop opsteekt.
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 25 november 2020 14:15:

[...]De grote leider maakt zich klaar voor een rebound. Wil opnieuw de kar gaan trekken. Dus geen lijstduwer. Zou ook niet prettig zijn voor Joost als Baudet als lijstduwer meer stemmen zou halen. De leden moeten zich nog wel uitspreken over het kandidaat leiderschap. Heb er geen problemen als Baudet.... Van je fouten moet je leren? Dom coronastandpunt , te weinig zichtbaar in debatten las ik. Moet anders.
In statuten opnemen , dat antisemitisme en nazisme ontoelaatbaar is binnen de partij(JFVD) en je uit de partij gegooid wordt indien het de kop opsteekt.
Jij gaat dus weer op hem stemmen.....???
DeZwarteRidder
0
FD
Politiek
13:25
Thierry Baudet uit partijbestuur gezet na solo-actie over lijsttrekkersverkiezing

Zonder medeweten van het partijbestuur kandideerde Baudet zich woensdag opnieuw als lijsttrekker van de geïmplodeerde partij.
DeZwarteRidder
0
Circusshow

Baudet stelt dat 'heel veel leden' hun lidmaatschap van Forum hebben beëindigd en verwijst ook naar het vertrek van Kamerlid Theo Hiddema en senator Paul Cliteur. 'Dat kan nooit de bedoeling zijn van wat we hebben proberen te bereiken. Daarom stel ik mij opnieuw beschikbaar als partijleider en kandidaat-lijsttrekker. De leden zijn nu aan het woord. Zij kunnen kenbaar maken of ze mij terug willen als lijsttrekker, maar iedereen die denkt dat Forum iets heel anders moet worden, kan zich ook kandideren.'

Baudet kreeg direct steun van de gewezen VVD'er Wybren van Haga, die zich dit najaar aansloot bij Forum. Op Twitter zegt het Kamerlid dat hij 'zeer verheugd' is dat Baudet toch weer partijleider wil worden. 'Dit is zoals het hoort in een democratische partij.' Baudet is volgens Van Haga 'cruciaal voor Nederland en heeft daarom mijn onvoorwaardelijke steun'. Van Haga neemt plek acht in op de kieslijst van Forum.

Andere FvD'ers vinden juist dat er na alle commotie en strijd geen plek meer is voor Baudet binnen Forum. In een woensdag geplaatste brief op TPO schrijven vier van de vijf leden van de Overijsselse Statenfractie dat Baudet 'een bestuurslid is die zonder overleg een circusshow organiseert'. Volgens het viertal kan Baudet 'niet meer geloofwaardig' functioneren binnen Forum en dient hij te vertrekken. 'FvD is een politieke partij. Het is geen decorum voor optredens die thuishoren in een circus en die zijn afgelopen zodra de spotlights zijn gedoofd.'

Op dezelfde site haalde Annabel Nanninga dinsdagavond al hard uit naar Baudet. De Amsterdamse fractievoorzitter zei dat Baudet zich de afgelopen dagen 'volstrekt onmogelijk' heeft gemaakt en eigenlijk 'op staande voet geroyeerd' moet worden. Nanninga stelde dat Baudet veel harder had moeten optreden tegen de extreemrechtse uitspattingen binnen de JFvD en eiste dat Baudet uit het bestuur moet en niet op de kieslijst komt te staan. Ze riep partijgenoten op 'zich hier in overeenstemming met hun geweten over uit te spreken'.

Later meer
FD.nl
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 november 2020 14:31:

[...]
Jij gaat dus weer op hem stemmen.....???
Ben lid van deze club. Ik moet me dus in overstemming met mijn geweten gaan uitspreken over Baudet van Nanninga.
Chiddix
0
Baudet probeert de rijen weer te sluiten terwijl Hiddema en Cliteur het hazepad kozen. Te impulsief gehandeld maar het kwaad is geschied. Hiddema keert niet meer terug in de TK.
DeZwarteRidder
2
quote:

Chiddix schreef op 25 november 2020 16:16:

Baudet probeert de rijen weer te sluiten terwijl Hiddema en Cliteur het hazepad kozen. Te impulsief gehandeld maar het kwaad is geschied. Hiddema keert niet meer terug in de TK.
Hiddema is dolblij dat hij een mooi excuus kreeg om deze poel van ellende te verlaten.
JP Samosa
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 november 2020 15:16:

Bodet is een mooie opvolger van John Lanting (de klucht-meester).
Ik heb wel sympathie voor Baudet. ( niet dat ik t altijd met ‘m eens ben)
Het is toch een originele jongen tussen al die grijze muizen met hun neus dezelfde kant op.
Dus die onverwachte move van vandaag om n lijsttrekkers verkiezing te houden kan ik wel waarderen.
Men hoeft daar niet zo overspannen op te reageren. Het hoeft toch niet altijd volgens de geijkte regeltjes te gaan?
Want laten we wel wezen, Baudet heeft Forum opgericht.

Laat de leden maar kiezen. Gogo Thierry
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,71  +14,44  +1,66%  16:36
 Germany40^ 18.191,80 +1,53%
 BEL 20 3.881,95 +0,62%
 Europe50^ 5.016,88 +1,58%
 US30^ 38.172,63 +0,13%
 Nasd100^ 17.584,28 +0,89%
 US500^ 5.099,54 +1,08%
 Japan225^ 37.998,05 +0,72%
 Gold spot 2.337,25 +0,22%
 EUR/USD 1,0692 -0,35%
 WTI 83,51 -0,29%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
ASMI +8,32%
Alfen N.V. +6,87%
NX FILTRATION +6,77%
TomTom +4,13%

Dalers

SIGNIFY NV -8,37%
Wereldhave -7,19%
IMCD -5,97%
AMG Critical ... -5,08%
BESI -4,49%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront