nobahamas schreef op 5 december 2020 23:20:
Iets om je eens in te verdiepen:
Wij eten om onze dagelijkse benodigde voedingsstoffen op te nemen.
Voedsel om te overleven, om optimaal te kunnen presteren, en ook lang te kunnen leven.
Of eten wij stoffen waar we verzot op zijn, stoffen die onze smaakpapillen strelen, en die snel voor handen zijn?
Wij zijn mensen die vaak uit zijn op genot, snel en met minimale actie / arbeid.
Wanneer je je een beetje verdiept in voeding, in wat wij nu eten, wat ons lichaam nodig heeft, dan kom je als snel tot de conclusie dat het gemiddeld aanbod in de supermarkt niet in lijn ligt met wat een mens werkelijk nodig heeft.
Op de manier waarop ons vegetarisch voedsel gekweekt wordt, krijgen we nog niet een derde van de mineralen binnen van wat 50 jaar geleden normaal was. We krijgen wel drie maal zoveel pesticiden binnen als toen gebruikelijk.
Weet dat ons immuumsysteem bouwstoffen nodig heeft, o.a. veel mineralen en vitaminen. Die haal je niet uit pakjes in de supermarkt.
Ik heb in de laatste dertig jaar geleerd dat je alle smaakjes van de pakjes in de supermarkt, en van de mc Donalds ook simpel zelf kunt maken met kruiden, en als je dit combineert met de giga diversiteit van de biologische landbouw, je bijzonder voedingsrijke / smaakvolle / zuivere maaltijden op tafel kunt zetten.
Maaltijden bedoeld voor mens en dier, zonder manipulatie, uit de eigen regio.
p.s.
Twee weken geleden getest voor corona, collega van mijn dochter was positief.
Mijn dochter niet positief, ik wel.
Nu na twee weken, geen verschijnselen, niet eens een snottebel…..