Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
0

Deze impeachment zal anders zijn
Robert Harrington | 17:00 EST 8 februari 2021

Van de vier afzettingen van Amerikaanse presidenten in de geschiedenis is Donald Trump de trotse eigenaar van de helft. Omdat hij dol is op superlatieven kan hij eerlijk zeggen dat niemand beter wordt aangeklaagd dan hij. Hij wordt zwaar aangeklaagd. Al zijn impeachments zijn enorm. Hij krijgt alleen de beste impeachments.

Lees verder.
Link Engels.

www.palmerreport.com/analysis/this-im...
luchtschip
0


Mark Meadows(Trump's White House Chief of Staff) going on Fox Business to blame Mayor Bowser (of Washington DC) for a MAGA mob descending on the Capitol for a deadly insurrection is as shameless as it gets

video 1:18 minuut

twitter.com/RepDonBeyer/status/135884...

Dit is een complete leugen.
Trump's Minister van Defensie , Christopher Miller heeft juist een memorandum op 4 januari verstuurd, waarin hij stipuleert dat National Guard troepen volledig werden beperkt in het uitvoeren van de verdediging van het Capitol op 5 en 6 januari, toen de protesten plaats vonden.

Zonder zijn uitdrukkelijke toestemming mogen de National Guards

1geen wapens verstrekt worden
2 niet fysiek de demonstranten tegenhouden
3geen "riot control agents" inzetten
4geen materiaal uitwisselen met andere wetsdienaren
5geen "intelligence,surveillance and reconnaissance " activiteiten uitvoeren
6geen helicopters of andere observatie vanuit de lucht
7geen fouilleringen, inbeslagneming, arrestaties of andere taken van wetsdienaren uitvoeren
8geen hulp inroepen van National Guard troepen van andere dan DC National Guards troepen.

Hier het memorandum van Acting Secretary of Defense Christopher Miller :
pbs.twimg.com/media/Es1Y57YXIAIaT_w?f...

Trump heeft in zijn speech de MAGA menigte opgehitst om naar het Capitol te gaan, in de wetenschap dat zijn Minister van Defensie de verdediging van het Capitol tot nul had gereduceerd.

En nu komt Mark Meadows met het verhaal dat Trump alle steun had geboden om het Capitol, te verdedigen, maar de burgermeester van Washington deze steun niet geaccepteerd had.

Trump en consorten zijn er meester in om de schuld bij anderen te leggen.
Met droge ogen durven ze deze leugen te vertellen voor het oog van de camera.
izdp
6
quote:

hirshi schreef op 8 februari 2021 18:45:

[...]

Dat heeft niets met democratie te maken.
CNN als bron gebruiken?
Dan weet je alvast zeker dat je geen onpartijdige berichtgeving tegemoet kan zien.
Nee joh, dan de trumpettisten die een achterlijke gladiole oplichter, die als zogenaamde president op alle mogelijke en onmogelijke manieren de democratie aldaar verkrachtte, verdedigen uit naam van de democratie.
Dan moet je toch geen enkel moreel besef hebben of te stom zijn om voor de duvel te dansen.
izdp
2
Is trouwens die halve gare Pete Hoekstra de wacht nog niet aangezegd?
Met pek en veren ons land uitzetten!
Weg met de trumpterroristen!

Ah, ik lees bij draadje Joe, dat die al op 18 januari gevlogen is.
Gelukkig weer een hals minder hier!
Gijs T
1
quote:

hirshi schreef op 8 februari 2021 18:45:

[...]

Dat heeft niets met democratie te maken.
CNN als bron gebruiken?
Dan weet je alvast zeker dat je geen onpartijdige berichtgeving tegemoet kan zien.
@ hirshi: bedankt voor je bericht.
Ik ben namelijk op zoek naar een bron die wel onpartijdig bericht geeft .
Welke zou jij aanraden??
ff_relativeren
1
De Staat Georgia gaat onderzoek doen naar de manier waarop Donald Trump probeerde om in Georgia de verkiezingsresultaten omver te werpen : edition.cnn.com/2021/02/08/politics/g... .
Plein777
0
quote:

ff_relativeren schreef op 9 februari 2021 02:08:

De Staat Georgia gaat onderzoek doen naar de manier waarop Donald Trump probeerde om in Georgia de verkiezingsresultaten omver te werpen : edition.cnn.com/2021/02/08/politics/g... .
Hier het telefoongesprek, met de oud maffia potus:

www.youtube.com/watch?v=lTzWEkbTs7w

Trump demands Georgia election official 'finds' thousands of votes to overturn Biden
gnocchi.
1
quote:

ff_relativeren schreef op 9 februari 2021 02:08:

De Staat Georgia gaat onderzoek doen naar de manier waarop Donald Trump probeerde om in Georgia de verkiezingsresultaten omver te werpen : edition.cnn.com/2021/02/08/politics/g... .
Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/georgia...

Ik zelf geloof niet dat Donald ooit in de gevangenis komt, maar misschien wel een kansje dat er zoveel corrupte dingen naar boven komt dat hij nooit meer een functie meer krijgt of mag hebben in de politiek.

Georgia opent onderzoek naar Donald Trump
Bill Palmer | 10:30 pm EST 8 februari, 2021

Eerder deze week wees Palmer Report erop dat ondanks enkele misleidende koppen in de mainstream media, Donald Trump goed op weg is om in de gevangenis te belanden voor de misdaden die hij in New York heeft begaan. Nu zien we de laatste herinnering dat New York niet het enige rechtsgebied is waar Trump zich zorgen over moet maken.

Vorige maand liet de officier van justitie van Fulton County weten dat ze een onderzoek startte naar de poging van Trump om de staatssecretaris van Georgia, Brad Raffensperger, onder druk te zetten om illegaal met de verkiezingsuitslag te knoeien. Nu bevestigt het kantoor van Raffensperger vandaag dat het een onderzoek is gestart naar het telefoongesprek, dat het een "fact finding" missie noemt. Het bureau impliceert ook dat de bevindingen zullen worden overgedragen aan de procureur-generaal van Georgia voor een eventuele vervolging.

De kans is dus groot dat Trump strafrechtelijk zal worden vervolgd door de openbare aanklager van Fulton County, samen met dit nieuwe onderzoek op het niveau van de staat. Trump kan in principe al de gevangenis in in New York, waar hij wordt geconfronteerd met het soort duidelijke financiële aanklachten waarvoor jury's bijna automatisch tot veroordeling overgaan. Maar New York is misschien niet eens de enige staat waar Trump strafrechtelijk zal worden vervolgd. En dan hebben we het nog niet eens over de vraag of het Amerikaanse ministerie van Justitie een federale aanklacht tegen Trump zal indienen.
gnocchi.
1
Link Engels.
www.palmerreport.com/factcheck/fact-c...

Feitencheck: Nee, Paul Manafort is niet ineens van de juridische haak
Bill Palmer | 9:09 pm EST 8 februari, 2021

Onmiddellijk nadat Paul Manafort was veroordeeld in de federale rechtbank, diende de staat New York in wezen dezelfde aanklachten tegen hem in, als backup voor het geval Trump Manafort gratie zou verlenen op federaal niveau. Vandaag oordeelde een hof van beroep dat die aanklachten in strijd waren met de New Yorkse wet op de dubbele strafbaarheid. Meerdere media presenteren dit als een uitspraak dat Manafort van rechtsvervolging is ontslagen - maar dat is niet wat de feiten zeggen.

Ten eerste geldt deze dubbele strafbaarstelling alleen voor identieke of inhoudelijk vergelijkbare aanklachten. Het team van Mueller heeft al publiekelijk bevestigd dat het om deze reden heeft afgezien van het aanklagen van Paul Manafort voor een aantal van zijn misdrijven. De staat New York moet Manafort dus gewoon voor andere misdrijven aanklagen dan die waarvoor hij gratie heeft gekregen.

Bovendien hebben juristen verklaard dat de federale gratie van Trump aan Manafort zo slecht in elkaar zat, dat de deur nog wagenwijd openstaat voor het Openbaar Ministerie om Manafort nog eens federaal aan te klagen. Manafort is dus nog niet eens van de federale haak af, laat staan van de staatshaak.

Tot slot, nadat Manafort begin 2019 door de staat New York was aangeklaagd, wijzigde de staat eind 2019 zijn wet inzake dubbele strafbaarheid. Dus terwijl deze rechterlijke uitspraak de aanklachten tegen Manafort veroordeelt, is het mogelijk niet van toepassing op aanklachten van de staat die na de inwerkingtreding van de wet zijn ingediend. Dus dit schept niet noodzakelijk een precedent tegen New York om identieke aanklachten in te dienen tegen de andere mensen die Trump gratie heeft verleend.

Waar het op neerkomt: als je hoopt dat iemand als Paul Manafort naar de gevangenis gaat, was deze uitspraak van het hof niet precies waar je op hoopte. Maar het betekent geenszins dat Manafort, of iemand anders die door Trump gratie is verleend, van de juridische haak is.
gnocchi.
1

Nadat Stephanie Winston Wolkoff een tell-all boek publiceerde waarin ze Melania en Donald Trump ontmaskerde, nam het Trump-regime wraak door het Departement van Justitie een belachelijk ongepaste rechtszaak tegen haar te laten aanspannen.

Maar nu Trump niet langer de baas is over het DOJ, heeft het maandag formeel de zaak tegen haar ingetrokken. Stephanie Winston Wolkoff tweette dit als reactie: "Het seponeren van de zaak van de DOJ tegen mij is een rechtvaardiging tegen de krachten van de voormalige president en Melania, die probeerden hun macht te gebruiken om mij het zwijgen op te leggen door mij te intimideren om de waarheid te spreken. Dit is een teken dat gerechtigheid wordt hersteld in onze grote natie."

Het is het zoveelste voorbeeld van de Trumps die hun positie misbruiken om te proberen kleine wraakacties uit te voeren, maar daarin falen en het recht zegeviert. Stephanie Winston Wolkoff's boek is verkrijgbaar op Amazon. U kunt uw exemplaar hier verkrijgen.

Link Engels
www.palmerreport.com/analysis/stephan...
gnocchi.
2
Link Engels.
hillreporter.com/another-psaki-bomb-d...

Nog een "Psaki-bom" valt op Fox's Doocy
door Timothy Evans 8 februari, 2021

Fox News heeft lang zijn valse handel in desinformatie uitgeoefend door het gebruik van wat alleen maar memes genoemd kunnen worden. Beweringen die logisch genoeg klinken om waar te zijn, maar zonder de nodige informatie om ze tot feiten te maken. Een goed voorbeeld is het constante geraaskal van het netwerk tegen de zogenaamde "oorlog tegen Kerstmis" van de liberalen. Er is natuurlijk nooit een oorlog tegen Kerstmis geweest, maar Fox heeft veel valse verontwaardiging over het concept opgewekt met talloze segmenten in zijn programmering.

"Fox & Friends" presentator Steve Doocy leidde veel van die discussies en het lijkt erop dat zijn zoon, Peter, die nep techniek goed heeft geleerd op de knie van zijn vader. Peter probeerde het maandag in de perskamer van het Witte Huis uit op perschef Jen Psaki en dat ging hem niet goed af. Doocy vroeg welke banen er beschikbaar waren voor de "duizenden" arbeiders waarvan hij zei dat ze werkloos zouden worden als gevolg van president Joe Biden's decreet om de aanleg van de Keystone oliepijplijn tegen te houden.

Psaki, die al tien jaar langer woordvoerder is dan de jongere Doocy, had vragen voor de Fox News-verslaggever. "Ik zou het zeker op prijs stellen als u uw gegevens zou presenteren over al die duizenden en duizenden mensen die geen groene baan zullen krijgen, misschien kunt u dat de volgende keer dat u hier bent presenteren," bood Psaki hoffelijk aan.

Doocy, wiens enige baan sinds zijn afstuderen aan de Villanova Universiteit in 2009 bij Fox was, dacht dat hij de ervaren Psaki dood had met dit vervolg: "Richard Trumpka, hij is een oude vriend van Joe Biden, hij zegt over die eerste Keystone deal, hij zegt: 'Ik wou dat de president dat zorgvuldiger had gekoppeld aan de dingen die hij als tweede deed door te zeggen hier creëren we de banen. Dus er is gedeeltelijk bewijs van Richard Trumpka."

De perschef was er klaar voor, duidelijk het interview bekeken te hebben waar de junior Doocy naar verwees. "Nou, je hebt niet zijn hele interview opgenomen. Wat de heer Trumpka ook aangaf in hetzelfde interview is dat president Biden een plan heeft voorgesteld met transformatieve investeringen in de infrastructuur en een plan heeft uiteengezet dat niet alleen miljoenen goedbetaalde vakbondsbanen zal creëren, maar ook zal helpen de klimaatcrisis aan te pakken."
gnocchi.
1
Link Engels.

hillreporter.com/feature-its-me-parle...

"Ik ben het... Parlertakes!"
DOOR Brett D. Gilman 9 februari, 2021

*Editor's Note: Twitter heeft veel anonieme en parodie accounts. Sterker nog, ik heb zelf een anoniem account (dat steeds minder anoniem wordt... maar dat is een heel ander verhaal. Parlertakes is in november 2020 in de Twittersfeer ontploft en heeft al snel bijna 400.000 volgers. Hoe bereikt een gewoon iemand zo'n brede aandacht? We laten Parlertakes het zelf vertellen in een uitgebreid verhaal geschreven door de eigenaar van het account:

Toen ik met dit hele ding begon, was het maar een grapje. Ik dacht dat Parler wat rare dingen op zijn account had staan, dus ik dacht dat het grappig zou zijn om een paar dingen te screenshotten en op Twitter rond te trollen. Dat was op 22 november 2020, en twee en een halve maand later heeft mijn account bijna 400.000 volgers.
(Foto illustratie door Thiago Prudêncio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Ik had nooit gewild dat het zo zou lopen. Het enige wat ik wist is dat ik een hoop wrok en woede had opgebouwd tegen de hele MAGA-beweging, en dit gaf me een soort uitlaatklep daarvoor. Ik herinner me dat ik door Parler scrolde en me afvroeg of alle "Parlerfielen" een grapje maakten of dat ze serieus waren. Sommige van de berichten waren gewoon hilarisch verkeerd geïnformeerd. Maar sommige waren donker, verdraaid en gewelddadig. Parler was als een mosh pit van "patriotten" die met het hoofd tegen elkaar sloegen in een slecht verlichte kerker, dronken van desinformatie en verkeerde informatie.

Dus, wie ben ik? Ik heb mensen gehad die mij van beide kanten van het gangpad in twijfel trokken. Ik begrijp de argwaan. Ik ben een willekeurige anonieme account die opdook uit het niets. Dus, laat me je een beetje achtergrond geven over wie ik ben (minimaal voor mijn persoonlijke veiligheidsredenen). Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin, met liefhebbende ouders. Er is veel gebeurd dat me van het christendom heeft geduwd, maar dat is een heel ander verhaal. Hoe dan ook, ik heb de wereld rondgereisd, en ik ben van plan dat te blijven doen zodra we deze pandemie onder controle hebben. Ik hou van gitaar spelen, goede koffie zoeken, en snowboarden. Wacht, begint dit te klinken als een dating app profiel? LOL. Ik zal hier dan maar stoppen.

Toen mijn account groeide en aandacht kreeg van verschillende mensen, begon ik Parlertakes te zien als een middel voor verandering. Te midden van alle chaos en wanhoop die we hebben meegemaakt, is humor iets moois. Natuurlijk, ik ben niet iedereen zijn kopje thee, maar iedereen is voorbestemd om iemand te beledigen op een bepaald punt. Ik wil ook boodschappen versterken die ik belangrijk vind. We hebben grote problemen in dit land op dit moment, en het is een kern principe van mij om ervoor te zorgen dat bepaalde berichten worden gehoord.

Waar dit ook heen gaat, weet dit: Als je aan de kant staat van democratie en het heropbouwen van Amerika's status thuis en in de wereld, dan zitten we in hetzelfde team. Laten we #BuildBackBetter.
gnocchi.
1
gnocchi.
1
Het tweede impeachment proces van voormalig president Trump begint dinsdagmiddag. Dit is wat we weten over wat er zal gebeuren. | Analyse door @zbyronwolf

twitter.com/CNN/status/13590123747626...

edition.cnn.com/2021/02/08/politics/i...
gnocchi.
1
gnocchi.
1
Nieuw: wetshandhavers staan op scherp voor afzettingsproces. De FBI blijft toezicht houden op een aantal mensen in de VS, in gevallen waarin er voldoende waarschijnlijke reden is om dit te doen, vertelt de bron aan CNN.

Volledig verhaal met @ShimonPro
&@WhitneyWReports

twitter.com/ZcohenCNN/status/13589290...
gnocchi.
1
Trump vertelt assistenten dat hij denkt dat hij zal worden vrijgesproken, omdat hij gefixeerd blijft op 'verantwoording' voor GOP-wetgevers die hebben gestemd voor afzetting |@Acosta
&@CNNPaul
twitter.com/CNNSotu/status/1358912133...
Plein777
1
quote:

gnocchi. schreef op 9 februari 2021 08:58:

QAnon Shaman "is teleurgesteld in Trump, betreurt de bestorming van het Capitool.

verklaring van zijn advocaat:

twitter.com/ShimonPro/status/13589749...
@ gnocchi dank voor al de geplaatste stukken op deze zonnige dinsdag morgen :-)
hirshi
1
quote:

Gijs T schreef op 9 februari 2021 02:01:

[...]

@ hirshi: bedankt voor je bericht.
Ik ben namelijk op zoek naar een bron die wel onpartijdig bericht geeft .
Welke zou jij aanraden??
Dat wordt lastig in een tot op het bot verdeeld Amerika.
Ook van de opgewonden standjes op dit forum wordt je niet veel wijzer.

Dan is de berichtgeving van de NOS nog niet zo gek.

Uit een bericht van vandaag:

"Dat de bestorming op 6 januari een misdaad is, met vijf doden tot gevolg, ontkennen maar weinigen. Voor de onafhankelijke toeschouwer ligt een verband tussen Trumps daden en de uiteindelijke bestorming voor de hand. Maar hard bewijs leveren dat Trump zich heeft schuldig gemaakt aan opruiing, zal moeilijk worden.

En als dat al lukt, blijft het een politieke keuze of 67 van de honderd Senatoren dat bewijs ook voldoende vinden om Trump te veroordelen. Naast vijftig Democraten zullen ook zeventien Republikeinen in de Senaat de oud-president moeten laten vallen. Het is al zo goed als zeker dat dit niet gaat gebeuren."

nos.nl/artikel/2367914-historisch-twe...

70.794 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2665 2666 2667 2668 2669 2670 2671 2672 2673 2674 2675 ... 3536 3537 3538 3539 3540 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +1,47%
 US30^ 38.211,61 +0,23%
 Nasd100^ 17.695,59 +1,53%
 US500^ 5.094,79 +0,99%
 Japan225^ 38.345,55 +1,64%
 Gold spot 2.338,63 +0,28%
 EUR/USD 1,0695 -0,32%
 WTI 83,64 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront