Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

[verwijderd]
1
quote:

Henk Hesel schreef op 10 februari 2021 11:47:

[...]

Het gaat goed. Ik heb vorige week vrijdag de eerste operatie aan mijn longen ondergaan. In de Helios Kliniek in Krefeld. Muv wat kleine complicaties is alles goed verlopen.
In april zal de 2e operatie volgen.
Dan moet ik weer "schoon" zijn.
Geweldig.
luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 10 februari 2021 13:02:

[...]

Waarde van dinsdag 9 februari · Bron: RIVM, LNAZ & GGD-GHOR

Aantal gezette prikken

Berekend aantal

595.934

Dit getal is een rekenkundige aanname van hoeveel prikken in totaal zijn gezet. De GGD-cijfers worden gemeld door de GGD-GHOR en de ziekenhuiscijfers door het LNAZ. Voor de langdurige zorginstellingen maakt het RIVM een berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

340.601 gezet door GGD'en
Gemeld aantal tot en met 8 februari

93.816 gezet in ziekenhuizen
Gemeld aantal tot en met 8 februari

161.517 gezet in langdurige zorginstellingen
Berekend aantal tot en met 8 februari

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
Waarde van woensdag 10 februari · Bron: RIVM, LNAZ & GGD-GHOR

Aantal gezette prikken

Berekend aantal

626.146

Dit getal is een rekenkundige aanname van hoeveel prikken in totaal zijn gezet. De GGD-cijfers worden gemeld door de GGD-GHOR en de ziekenhuiscijfers door het LNAZ. Voor de langdurige zorginstellingen maakt het RIVM een berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

366.436 gezet door GGD'en
Gemeld aantal tot en met 9 februari

93.816 gezet in ziekenhuizen
Gemeld aantal tot en met 9 februari

165.894 gezet in langdurige zorginstellingen
Berekend aantal tot en met 9 februari

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
voda
0
Aantal coronabesmettingen wereldwijd op ruim 107 miljoen

(ABM FN-Dow Jones) Inmiddels zijn er 107,3 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt donderdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van bijna 27,2 miljoen op woensdag naar bijna 27,3 miljoen vandaag, met meer dan 471.000 sterfgevallen.

India volgt op afstand met meer dan 10,8 miljoen besmettingen en ruim 155.000 sterfgevallen. Mexico en Brazilië hebben met respectievelijk 169.760 en 234.850 meer doden te betreuren.

Brazilië heeft 9,7 miljoen coronagevallen, terwijl dat aantal in Mexico nu op net geen 2 miljoen staat.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk met bijna 4 miljoen het hoogste aantal besmettingen. Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland volgen daarna.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.027.023 tegen 1.023.779 miljoen op woensdag, en in België op 730.951 tegen 728.334 een dag eerder. Het aantal mensen dat overleed in Nederland ligt op 14.710, in België op 21.512. Een dag eerder waren dit er respectievelijk 14.629 en 21.472.

In China, waar de uitbraak ruim een jaar geleden begon, zijn nu 100.494 coronagevallen geregistreerd. Dit waren er woensdag 100.475.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 2,354 miljoen mensen aan het virus overleden. Meer dan 60 miljoen mensen zijn inmiddels hersteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
1
Tienduizenden jonge, gezonde Nederlanders gesloopt door corona: ‘Ik neem afscheid van wie ik was’

Artsen slaan alarm over gezondheidsschade op de lange termijn door corona. Op zijn minst enkele tienduizenden Nederlanders kampen maanden na hun besmetting nog met zware klachten. Het gaat om mensen tussen de 20 en 60 jaar, die de ziekte veelal thuis doormaakten.
Sander van Mersbergen, Annemieke van Dongen 11 feb. 2021 Laatste update: 09:10

Babs (52): ,,Van de week heb ik een paar tranen gelaten. Het voelt alsof ik afscheid neem van wie ik was, wat er was.”
Bastien (39): ,,Ik geneer me gewoon voor wie ik nu ben. Ik zit al elf maanden thuis. Het is verschrikkelijk om geen normale vader te kunnen zijn.”
Marlon (29): ,,Er waren nachten dat ik dacht: ik word morgen niet meer wakker. Ik voelde me zo alleen. Dat emotioneert me nog steeds.”

Elke dag horen we op het nieuws hoeveel mensen met corona besmet zijn. Hoeveel patiënten op de ic liggen en hoeveel eraan zijn overleden. Maar hoeveel mensen ziek worden en maar niet genezen? Daarover hoor je bijna niemand. Uit onderzoek van deze site blijkt dat fysiotherapeuten minstens 28.000 gevallen onder behandeling hebben. Huisartsenvereniging NHG schat het aantal tot nu toe op 40.000, en dan moeten de mensen uit de tweede golf grotendeels nog komen.

De gevolgen zijn ingrijpend. We spraken jonge, sportieve, voorheen perfect gezonde mensen wiens leven gesloopt is. Een onderbelicht en grotendeels onbegrepen probleem, stellen artsen die zich bezighouden met de nazorg van deze groeiende groep. Vooral voor jonge mensen is de kans dat corona ze op deze manier treft veel groter dan dat ze door het virus in het ziekenhuis belanden.

Bastien Veen (39) is havenloods en heeft drie kinderen. Babs Schipper (52) is directeur van vier scholen en heeft vijf kinderen. De Brabantse Marlon (29) woont samen en heeft een juridische functie. Alle drie kregen ze in maart 2020 corona. De ziekte haalde hen volledig onderuit. Lees hieronder hun verhaal.

Marlon: ,,Het voelde alsof er haakjes in mijn keel werden gezet. Snotterig, brandende longen. Een week later werd ik van het ene op het andere moment helemaal akelig. Ik kreeg geen lucht, had koorts, kon niet meer op mijn benen staan. Twee weken heb ik op bed gelegen, daarna ben ik nog een week of vier ziek geweest. De trap af was al te veel inspanning.’’
Bastien: ,,Het begon als griep, met druk op de borst. Ik voelde me behoorlijk rot. Na een week of drie herstelde ik. Ik ging weer werken, beetje joggen. Na een week of zes voelde ik me weer redelijk fit. Maar toen kwam de man met de hamer.’’
Babs: ,,Ik ben twee weken erg ziek geweest. Hoge koorts, slap, ongelooflijke hoofdpijn. Toen ik daarna mijn eerste stap in de tuin deed, kwamen de tranen. Ik was zó blij dat het achter de rug was. Achteraf begon toen pas een ongelooflijke strijd.’’
De cijfers: tienduizenden Nederlanders houden last

Fysiotherapeutenbond KNGF schat op basis van onderzoek onder haar leden dat minimaal 28.000 ex-covidpatiënten op dit moment onder behandeling zijn voor herstelzorg. Daarvan is ruim de helft (54 procent) jonger dan 55 jaar.

Jako Burgers van het Nederlands Huisartsen Genootschap denkt ook dat het om tienduizenden mensen gaat. ,,In mijn praktijk heb ik tien mensen met zo’n lange nasleep. Er zijn vijfduizend huisartsenpraktijken, stel dat die er allemaal acht hebben. Dan zit je op veertigduizend mensen. Ik denk dat dat een reële inschatting is, die ook ondersteund wordt door internationaal onderzoek.”

Zorgverzekeraars Nederland vergoedde tot en met november aan ruim 1100 mensen herstelzorg vanuit het basispakket, en zegt dat het aantal mensen dat daar gebruik van maakt blijft groeien. Bij het relatief onbekende C-support meldden zich tot dusver 1300 mensen die na drie maanden nog steeds niet de oude zijn.
luchtschip
0


US COVID vaccinaties

Vaccinated:
- 1st dose: 34.9M (+791K)(10,5 % van de bevolking 330 miljoen)
- 2nd dose: 11.1M (+800k)(3,3 % van de bevolking 330 miljoen)

twitter.com/BNODesk/status/1359673163...

U.S. coronavirus death toll hits 475,000

twitter.com/BNODesk/status/1359654370...
voda
0
Mensen met ernstig overgewicht krijgen eerder coronavaccin
NU.nl 59 min geleden

© Aangeboden door NU.nl

Mensen die morbide obees zijn, ofwel een BMI van 40 of hoger hebben, krijgen voorrang bij de COVID-19-vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. Ook mensen met het syndroom van Down en mensen die moeilijk kunnen ademhalen krijgen voorrang, zo blijkt donderdag uit berichtgeving van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en het AD.

De reden dat mensen met zwaar overgewicht eerder worden ingeënt, is dat zij als gevolg van hun gewicht meer risico lopen bij een coronabesmetting.

Zo bleek vorig jaar in maart, tijdens de eerste coronagolf, dat 80 procent van alle Nederlandse COVID-19-patiënten die op de intensive care werden behandeld overgewicht had.

De Gezondheidsraad adviseerde onlangs dat mensen die jonger dan 65 jaar zijn, ingeënt moeten worden met het AstraZeneca-vaccin. Daarnaast werden drie risicogroepen aangewezen die voorrang zouden moeten krijgen: mensen met het syndroom van Down, mensen met morbide obesitas en mensen die moeilijk kunnen ademhalen door een neurologische aandoening.

Ongeveer 100.000 mensen met morbide obesitas
Nederland telde in 2018 ongeveer 100.000 volwassenen met morbide obesitas en naar schatting dertienduizend mensen met het syndroom van Down. Het is onbekend hoeveel mensen last hebben van hun ademhaling door een neurologische aandoening.

Omdat AstraZeneca maar beperkt beschikbaar is, zijn de risicogroepen landelijk gezien niet tegelijk aan de beurt. De inenting gaat per regio.

"Het RIVM bepaalt op basis van een aantal criteria in welke volgorde de regio's worden beleverd. Wat vaststaat, is dat de eerste leveringen naar alle huisartsenpraktijken in Zeeland zullen gaan", aldus de LHV.
[verwijderd]
0
Mensen met ernstig overgewicht krijgen eerder coronavaccin

zijn ze nu toch eens naar de data aan het kijken...zal wel moeten he, DIT kan ZO niet langer doorgaan, volk begint te morren en Verkiezingen he..maar jammer het zal te laat zijn deze schade is NIET meer in te halen.
Rowi62
0
Iedereen krijgt makkelijk het virus en kan flink ziek worden lazen we hier vandaag nog eens maar de lock down is met name op de IC gericht. En daar liggen voornamellijk erg dikke mensen met een tweede kwaal erij en die liggern er vervolgens ook nog het langst.

Eindelijk is ook de Jonge gaan inzien dat met het lage aantal besmettingen de IC opname amper lager wordt. Op aandringen van intensivisten uit Groningen, Amsterdam en de niet aflatende heer van Haga komt er nu beweging in en bewegen is goed!

Gommers heeft in al zijn ijver vergeten dit punt aan te kaarten. Dit tot ergernis van zijn collega's. Maar het is nog niet te laat.

[verwijderd]
0
quote:

Rowi62 schreef op 11 februari 2021 14:23:

Iedereen krijgt makkelijk het virus en kan flink ziek worden lazen we hier vandaag nog eens maar de lock down is met name op de IC gericht. En daar liggen voornamellijk erg dikke mensen met een tweede kwaal erij en die liggern er vervolgens ook nog het langst.

Eindelijk is ook de Jonge gaan inzien dat met het lage aantal besmettingen de IC opname amper lager wordt. Op aandringen van intensivisten uit Groningen, Amsterdam en de niet aflatende heer van Haga komt er nu beweging in en bewegen is goed!

Gommers heeft in al zijn ijver vergeten dit punt aan te kaarten. Dit tot ergernis van zijn collega's. Maar het is nog niet te laat.

Maart 2020:
www.telegraaf.nl/nieuws/401591346/gom...
luchtschip
0
quote:

Rowi62 schreef op 11 februari 2021 14:23:

Iedereen krijgt makkelijk het virus en kan flink ziek worden lazen we hier vandaag nog eens maar de lock down is met name op de IC gericht. En daar liggen voornamellijk erg dikke mensen met een tweede kwaal erij en die liggern er vervolgens ook nog het langst.

Eindelijk is ook de Jonge gaan inzien dat met het lage aantal besmettingen de IC opname amper lager wordt. Op aandringen van intensivisten uit Groningen, Amsterdam en de niet aflatende heer van Haga komt er nu beweging in en bewegen is goed!

Gommers heeft in al zijn ijver vergeten dit punt aan te kaarten. Dit tot ergernis van zijn collega's. Maar het is nog niet te laat.

artikel van een jaar geleden 30 3 2020

Veel patiënten op IC met overgewicht, 'maar ga nu niet te streng diëten'

Artsen raden mensen met obesitas af om direct streng te gaan diëten omdat ze bang zijn dat zij anders bij een coronabesmetting op de IC terechtkomen. Aanleiding zijn de berichten dat 80 procent van de coronapatiënten die op de IC liggen te kampen heeft met overgewicht.

Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, kwam vrijdag in het televisieprogramma Jinek met deze cijfers. Volgens Gommers kan overgewicht het gevolg zijn van bijvoorbeeld suikerziekte of hoge bloeddruk. Ook hebben mensen met overgewicht een zwaardere borstkas waardoor ze moeilijker kunnen ademhalen.

Liesbeth van Rossum, internist bij het Erasmus MC in Rotterdam, waarschuwt mensen om na deze berichten niet te beginnen aan een zogenoemd crash-dieet. "We zien echt schrikbarende getallen van mensen met ernstig overgewicht die op de IC belanden. Het is ook echt een risicofactor doordat het immuunsysteem is aangetast, maar met een crash-dieet los je je obesitasprobleem niet op", zegt Van Rossum in het NOS Radio 1 Journaal.

Door het strenge dieet kan er bovendien een gebrek aan voedingsstoffen ontstaan, waardoor je een voedingspatroon krijgt dat je immuunsysteem nog verder aantast.

"Het probleem van je overgewicht is niet in een dag opgelost."

Aldus Liesbeth van Rossum, internist Erasmus MC

"Natuurlijk is het goed om obesitas op te lossen, maar dat is niet in een dag gebeurd. Dan moet je langdurig je eet- en leefpatroon veranderen, en dat is niet makkelijk in zo'n quarantaineperiode. Ook moet de oorzaak van de obesitas worden aangepakt. Dat kan bijvoorbeeld stress of slaaptekort zijn." Volgens Van Rossum moeten mensen met obesitas vooral voorkomen dat ze besmet raken met het virus.

Veel verontruste berichten van mensen met overgewicht krijgt Van Rossum overigens niet, maar dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de zorg voor obesitaspatiënten wordt gezien als chronische zorg en momenteel op een lager pitje staat. De spreekuren zijn bijvoorbeeld alleen nog telefonisch.

Van Rossum vindt het belangrijk dat mensen die nu thuiszitten en stress ervaren, omdat ze bijvoorbeeld niet zeker weten of ze hun baan zullen behouden, wel gezond blijven leven. "Mensen grijpen dan eerder naar snacks of alcohol, maar troost jezelf vooral met een gezonde levensstijl en voorkom dat je kilo's verder toenemen. Dit staat overigens los van de huidige obesitaspatiënten, want dat probleem hadden we al eerder aan moeten pakken om de huidige complicaties op te vangen."

nos.nl/artikel/2328804-veel-patienten...
Rowi62
0
Liesbeth - ik mag haar Liesbeth noemen - heeft later gezegd bij Jinek "elke kilo telt" maar we zijn het eens denk ik.

Hieronder voor de liefhebber de OVERSTERFTE van 2020 per leeftijdsgroep en apart mannen en vrouwen.
Circa 13500 meer dan verwacht en verrassend daarvan de helft in Q4.

Bijlage:
luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 10 februari 2021 22:46:

[...]

Waarde van woensdag 10 februari · Bron: RIVM, LNAZ & GGD-GHOR

Aantal gezette prikken

Berekend aantal

626.146

Dit getal is een rekenkundige aanname van hoeveel prikken in totaal zijn gezet. De GGD-cijfers worden gemeld door de GGD-GHOR en de ziekenhuiscijfers door het LNAZ. Voor de langdurige zorginstellingen maakt het RIVM een berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

366.436 gezet door GGD'en
Gemeld aantal tot en met 9 februari

93.816 gezet in ziekenhuizen
Gemeld aantal tot en met 9 februari

165.894 gezet in langdurige zorginstellingen
Berekend aantal tot en met 9 februari

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
Waarde van donderdag 11 februari · Bron: RIVM, LNAZ & GGD-GHOR

Aantal gezette prikken

Berekend aantal

660.284

Dit getal is een rekenkundige aanname van hoeveel prikken in totaal zijn gezet. De GGD-cijfers worden gemeld door de GGD-GHOR en de ziekenhuiscijfers door het LNAZ. Voor de langdurige zorginstellingen maakt het RIVM een berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

395.742 gezet door GGD'en
Gemeld aantal tot en met 10 februari

93.816 gezet in ziekenhuizen
Gemeld aantal tot en met 10 februari

170.726 gezet in langdurige zorginstellingen
Berekend aantal tot en met 10 februari

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
voda
0
Aantal coronabesmettingen wereldwijd op bijna 107,8 miljoen

(ABM FN-Dow Jones) Inmiddels zijn er bijna 107,8 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt vrijdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van bijna 27,2 miljoen op donderdag naar bijna 27,4 miljoen vandaag, met meer dan 475.000 sterfgevallen.

India volgt op afstand met bijna 10,9 miljoen besmettingen en circa 155.500 sterfgevallen. Mexico en Brazilië hebben met respectievelijk ruim 171.000 en meer dan 236.000 meer doden te betreuren.

Brazilië heeft meer dan 9,7 miljoen coronagevallen, terwijl dat aantal in Mexico nu op net geen 2 miljoen staat.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk met meer dan 4 miljoen het hoogste aantal besmettingen. Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland volgen daarna.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.031.454 tegen 1.027.023 miljoen op donderdag, en in België op 733.100 tegen 730.951 een dag eerder. Het aantal mensen dat overleed in Nederland ligt op 14.782, in België op 21.551. Een dag eerder waren dit er respectievelijk 14.710 en 21.512.

In China, waar de uitbraak ruim een jaar geleden begon, zijn nu 100.527 coronagevallen geregistreerd. Dit waren er donderdag 100.494.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 2,368 miljoen mensen aan het virus overleden. Circa 60,3 miljoen mensen zijn inmiddels hersteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Het verdwijnt uit het nieuws, er ontstaat gewenning, het zal wel zo wezen!

we zijn de top voorbij, de dagen worden langer, de zon wordt krachtiger, winkels gaan weer geleidelijk open, back to normal gaat nu ter sprake komen.

Ook dit draadje zal langzaam doodbloeden en geschiedenis worden, zoals alles eigenlijk.

Het was een lesje in nederigheid en zelfreflexie, over een jaar zijn we alle weer vergeten en zullen we waarschijnlijk alles inhalen wat het laatste jaar is achtergebleven, want zo werkt het nou eenmaal!
New dawn
1
De lange termijn wat betreft het coronavirus is m.i. onzeker. Virologen verwachten dat het virus blijft met name door de mutaties die ze verwachten. Er zullen mogelijk mutaties komen waarvoor een vaccin geen bescherming biedt. Bij Astra-Zeneca zijn vaccin is dit al het geval.

Ook zal ieder jaar verwachten zij een nieuw vaccin moeten worden ontwikkeld vergelijkbaar met een griepvirus.
[verwijderd]
0
Fußballer zuerst impfen? Unverständnis für Rummenigge-Vorstoß
Stand: 11.02.2021

Vorstandschef Karl-Heinz Rummenigge vom FC Bayern muss für seinen Vorschlag, Fußball-Profis "als Vorbilder" zuerst gegen Corona zu impfen, viel Kritik einstecken. Besonders Bremens Bürgermeister Andreas Bovenschulte fand klare Worte.

www.ndr.de/sport/fussball/Bundesliga-...,rummenigge136.html

kijk zo kan het ook .........(niet normaal deze mensen ..)
luchtschip
0

Ministerie VWS ( Volksgezondheid Welzijn en Sport) :

De eerste vaccins van AstraZeneca zijn vandaag gezet in de vaccinatielocatie van de GGD bij het stadion van ADO Den Haag. Vanaf volgende week starten de huisartsen met met het vaccineren van de groep 60 tot en met 64 jarigen.

Meer informatie:
coronavaccinatie.nl

twitter.com/MinVWS/status/13602129911...

Pfizer, Moderna en nu ook de AstraZeneca vaccins worden toegediend.
luchtschip
0

Pfizer, Moderna of AstraZeneca

Deze foto circuleert op internet in Italie

Bepaal aan de hand van je eigen postuur welk vaccin het meest geschikt voor U is :

pbs.twimg.com/media/Et-Dxa5WYAY7xbV?f...

twitter.com/pmakela1/status/136016801...

Als reactie daarop het Sputnik V vaccin :

pbs.twimg.com/media/Et-Gl1yXAAANopH?f...

en :

pbs.twimg.com/media/EuB3qLVWQAIVQSY?f...

twitter.com/ViralRNA/status/135995050...

en :

zie 2de tweet

twitter.com/DarkLordBaudish/status/13...

En Flip de Fluiter op twitter :

De huisartsen en zorgsector weten wel waar ze zich mee laten vaccineren.....

Nu gaan ze het volk vaccineren.......3x raden ...... Knipogend gezicht :

twitter.com/K_ee_S_ee/status/13601624...

Rowi62
0
Victoria (Melbourne) gaat weer op slot na 13 positieven ( ja 13 niet 1300) door een medewerker in een quarantaine hotel die intiem was met een gast. Publiek moet weer weg bij de Australian Open.

"Many Melbourne residents have expressed dismay but also resignation over the retreat into lockdown again."

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 1332 1333 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +1,47%
 US30^ 38.211,61 +0,23%
 Nasd100^ 17.698,09 +1,55%
 US500^ 5.095,29 +1,00%
 Japan225^ 38.345,55 +1,64%
 Gold spot 2.337,30 +0,23%
 EUR/USD 1,0694 -0,32%
 WTI 83,64 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront