Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

whammy
0
quote:

josti5 schreef op 30 april 2021 18:02:

Rutte? Ik heb, ondanks al mijn bezwaren tegen hem, zo langzamerhand met hem te doen.
Door zijn lange aanblijven is hij natuurlijk het boegbeeld van de 'oude' politiek geworden, en niet voor niets heeft deze omhoog gevallen geschiedenisleraar de bijnaam 'de lachende leugenaar' gekregen.
Triest, dat deze eenzame man zo aan het pluche blijft kleven - maar da's hoogstwaarschijnlijk het enige dat hij nog heeft, en kan hij niet anders.

Volg vriend Jort Kelder is zijn werk het allerbelangrijkste. Zegt wel ooit Rutte: stopt eens een keer met altijd dat werken. Vaak geen tijd voor iets ander. We zitten echter wel in een crisis hoe je het went of keert.

whammy
3
quote:

josti5 schreef op 30 april 2021 18:08:

[...]

Vroeger of later gaat er wel een of andere kast open.
Een man in zijn functie kan dat voor de paparazzi niet verborgen houden.
Je suggereert weer iets Josti.
JP Samosa
3
quote:

whammy schreef op 30 april 2021 17:50:

Misschien kan Rutte z’n relatie heel goed verborgen houden. Wie weet :-)
Denk het niet

Zitten aardigwat nieuwe vrouwen in de kamer, misschien zit daar wat voor Rutte bij.
Of wellicht een journaliste ( zie henkie Bleeker).

[verwijderd]
2
quote:

josti5 schreef op 30 april 2021 18:02:

Veel gepraat voor de Bühne weer gisteren,.

Prima bijdrage Josti. Ben het op de meeste plaatsen oneens, maar dat moet kunnen. Ga zo verder.
DurianCS
1
quote:

drooglegging schreef op 30 april 2021 17:46:

"In totaal hebben 25.946 ouders zich gemeld voor 15 februari, in de dagen daarna liep het aantal zelfs op tot 35.000. Dat is meer dan de 30.000 die het kabinet had verwacht"
...
Ja, dat is inclusief de mensen zonder kinderen en mensen die nooit een uitkering gehad hebben.
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 30 april 2021 17:27:

[...]

Ja, laten we eens analyseren hoe de persoon Rutte in elkaar zit.

Een asexueel, zonder schuldgevoelens of inlevingsvermogen, grote ambitie, beperkte intelligentie, soort verwaterd christelijk levensgevoel, vul aan, voeg toe.
Iemand die politicus-bestuurder speelt, want dat is wél z'n lust en z'n leven. Het gaat hem om het spel op zich, niet om de effecten daarvan op medemens en maatschappij. Samen met bovenstaande elementen kenmerkend voor een psychopaat, zoals ik me die althans voorstel.

Dus, voor wie niet zegt te snappen waarom de man ondanks alle weerstand en kritiek maar door blijft gaan: deze situatie is z'n enige bestaansrecht, het voedt hem zoals Dracula bloed slurpt. Bovendien vallen weerstand en kritiek wel mee, grotendeels voor de Bühne: het gros stapt maar wat graag mee op het bootje van de macht, waarbij eigen principes en andere waarden gemakshalve over boord worden gekieperd alsof ze nooit bestaan hebben....
[verwijderd]
1
Eens met de critici op de politieke en maatschappelijke mode om geen argwaan meer te (mogen) koesteren jegens "toeslagouders", zowel voor wat betreft de jaren vanaf invoering waarin de uitvoering deels is verkloot, als voor wat betreft de aanvraag van compensatie om aan die verkloting tegemoet te komen.

Wat is er mis in subsidie- en andere ondersteunende zaken om elk geval grondig en kritisch te beoordelen, de regels toe te passen en naar bevind van zaken te handelen? Voor wie die sfeer van wantrouwen tegen staat: er bestaat ook zoiets als "gezond" wantrouwen.

Mmmmmmmmmmmm, 36.000 maal 30.000, maakt dat in euro's niet meer dan 1 miljard? Om te beginnen natuurlijk. Dat wordt weer belastinggeld ophalen bij de middengroepen, voor zover niet failliet gegaan aan het coronabeleid....

Van Huffelen moest weer stof happen vanwege een foutieve brief die recentelijk was rond gestuurd. Dit behoort inmiddels zo ongeveer tot standaardrepertoire van onze Belastingdienst.

Verder wordt 1 mei a.s. weer niet gehaald als datum waarop alle 30k overmakingen uitgevoerd zouden zijn. Gevalletjes opsporing verzocht? Misschien zijn er wel personen bij die echt niet meer warm lopen voor dit soort bedragjes, zodat zij liever (op warmer oorden) verborgen blijven en zich zeker niet eigener beweging willen melden.....
josti5
1
quote:

whammy schreef op 30 april 2021 18:44:

[...]

Je suggereert weer iets Josti.
Hoezo?
Ik heb het over 'een of andere kast', en niet over 'uit de kast komen'.
Welke gevoelens of welke gerichtheid van de goede man dan ook: vroeger of later wordt dat bekend - da's alles wat ik zeg.
rationeel
2
twitter.com/WybrenvanHaga/status/1388...

Het blijft een wonderlijke stemmingsuitslag...

De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
spreekt uit dat er in de toekomst nooit sprake mag zijn van een directe of indirecte coronavaccinatieplicht,
en gaat over tot de orde van de dag.

Alleen VVD en D66 stemden tegen!
rationeel
1

Bob
@thatslekker

Als antwoord op
@WybrenvanHaga
Klauss heeft de touwtjes stevig in handen bij die 2
jowi
2
Beste Mao,

Dat gaat over belasting over lonen. Je weet dat onze (rover)heid de belasting op arbeid aan het verlagen is en verschuift naar consumptie: Wat dacht je van:
* BTW en ook ass belasting 21%
* overdrachstbelasting
* schenk en erfbelasting
* BPM en MRB
* Gemeentelijke heffingen (WOZ, afvalstofheffing, ingezetene omslag/heffing, provinciale opcenten,
leges etc etc )
* Energiebelasting en ODE (we zijn de duurste van Europa qua gasprijs o.a. door de
energiebelasting)

En ik vergeet er nog vele.

Neem maar van mij aan dat NL in de top van de wereld qua belastingheffing zit. Ze noemen het vaak anders. Windowdressing.
jowi
4
Beste Whammy, vroeger hadden we die uitkeringfraude met Turken en Marokkanen die op vakantie
in het thuisland met een doktersverklaring weken ziekengeld opstreken. En nu met al die Oost Europeanen.

Fijn he al die arbeidsmigranten die hier aan de economische groei en hoger BBP werken en vervolgens nagenoeg geen belasting betalen zodat de EU over dit hogere BBP kan heffen.

En wij maar betalen. Ze leren het nooit de dom oren in Den Haag.
A Mao
2
I know, gelukkig behoor ik tot de groep die flink mag bijdragen.
Als ze er maar eens wat nuttigs mee doen
Laten we het zo stellen er gaat veel goed maar er zijn nog wel wat verbeterpuntjes….
jowi
2
Ik denk dat ik me ook bij de club van Van Huffelen meldt als benadeelde belastingbetaler.
Ms krijg ik ook wel € 30.000 kado !!!!!
izdp
0
quote:

A Mao schreef op 1 mei 2021 00:16:

I know, gelukkig behoor ik tot de groep die flink mag bijdragen.
Als ze er maar eens wat nuttigs mee doen
Laten we het zo stellen er gaat veel goed maar er zijn nog wel wat verbeterpuntjes….
Dikke onderstreping van mijn kant.
Je verrast me heerlijk positief.
Plein777
1
Veterstrikdiploma
===============

Youp

Bij de sporthal stonden woensdag zeven verkeersregelaars in veel te ruime fluorescerende pakken mij op te wachten. Wat ik kwam doen? Ik kwam een prik halen. Twee van de zeven pakken wezen mij op drie vrije parkeerplekken naast elkaar. Recht tegenover de ingang. Daar mocht ik hem neerzetten.

Toen ik uitstapte wees een derde pak mij op de ingang. Daar moest ik naar binnen. Ik dankte voor de hulp. Bij de deur zat iemand en die vroeg of ik voor de vaccinatie kwam. Dan was ik aan het goede adres. Of ik mijn ID bij me had? Dat had ik. Of ik een gezondheidsverklaring had? Die had ik ook.

Ik mocht naar het eind van de gang alwaar een andere medewerker van de GGD vroeg of ik voor de prik kwam en of ik een gezondheidsverklaring bij me had? Ja. En mijn ID? Dan mocht ik door naar een dame achter een plexiglas schermpje.

Ik legde mijn gezondheidsverklaring en mijn ID op de balie. Ik kreeg een compliment alsof ik net mijn veterstrikdiploma had gehaald. Na wat geharrewar in een computer ontving ik een vaccinatiebewijs en dat moest ik bij de tweede prik niet vergeten. Net als mijn gezondheidsverklaring en mijn ID. Ik mocht mij melden bij hokje 2. Daar moest ik even wachten. Ik nam plaats op een plastic tuinstoel naast hokje 2.

Al gauw kwam er een medewerker vragen voor welk hokje ik kwam. Voor hokje 2. Dan zat ik op de goede stoel. Er was namelijk nog wel eens verwarring. Dat mensen voor hokje 2 op de stoel van hokje 3 gingen zitten. En dan werd het chaos. Daarom was zij er om alles in goede banen te leiden.

Vier minuten later had ik de spuit in mijn arm en moest ik een kwartiertje in een wachtruimte plaatsnemen. Daar was een opgewekte mevrouw die mij heel vriendelijk op een lege stoel wees. Maar ik mocht ook een andere lege stoel kiezen.

Toen ik naar buiten liep stond er een meneer die vertelde dat ik nu aan de achterkant van de sporthal was, maar als ik drie keer links ging was ik weer bij mijn auto.

Terwijl ik om de sporthal liep dacht ik: laat dit troosteloze hol maar heel lang priklocatie blijven. Als hier maar nooit meer kleine kinderen onder leiding van een of andere gefrustreerde turngestapo hoeven te gymnastieken. Wel aandoenlijk dat die turnbondmevrouw deze week haar excuses heeft aangeboden. Daarna is ze naar Hans Anders gebracht om zowel haar stekeblinde ogen als haar kwarteldove oren te laten nakijken. Wir haben es nicht gewusst.

Thuisgekomen stond er een fluorescerende meneer van de GGD voor mijn deur die mij vertelde dat ik daar woonde en dat ik mijn auto kon neerzetten waar ik wilde. En dat ik, als ik een parkeervergunning had, niet hoefde te betalen. Anders wel. Hij vroeg of ik thuis naar boven ging en of ik wist waar de trap was. Anders liep hij wel even mee om die te wijzen.

Donderdag voelde ik de prik wel en hing ik licht stoned van de Pfizer op de bank. Ik zag onze politici lekker lang liegen. Alles wat ze wel zo bedoeld hadden, hadden ze niet zo bedoeld. En die Rob Jetten komt zeker in Mark zijn nieuwe regering. Zelden iemand zo openlijk zien solliciteren. Normaal geeft Rutte op donderdag trouwens les op een vmbo-school.

Maatschappijleer om precies te zijn. Dus dan legt hij aan kinderen uit wat de functie van de regering is en hoe belangrijk de rol van de Tweede Kamer is. Ik werd vrolijk van dat idee. Net als van het feit dat prinses Amalia na haar eindexamen een gezellig tussenjaar neemt.

Beetje reizen en zo. Dus die 1,6 miljoen zakgeld komt goed uit. Hoop wel dat ze het geld op tijd op haar rekening heeft. Omdat dat volgens onze staatssecretaris Van Huffelen met die uitkeringen nog wel eens lelijk mis wil gaan.

Ondertussen weten we van drie miljoen vaccinaties niet bij wie ze gezet zijn en die avondklok sloeg volgens Ernst Kuipers ook nergens op. Ik zet het op een zuipen. Op mijn eigen terras. Hoewel ik dat eerst onkruidvrij ga maken. Hoe? Op rigoureuze Utrechtse wijze!
Chiddix
1
Tjeerd Willink is tot de conclusie gekomen in zijn rapport , dat veel partijen geen bezwaar meer hebben om eventueel onder Rutte een nieuw kabinet te vormen . Uitgezonderd PVV, SP en Bij1.
Aan de andere kant willen partijen als VVD,D66 en CDA niet regeren met PVV en FvD.
Het belangrijkste na de eerste verkenning is, dat PvdA , GL en CU de deur op een kier gezet hebben , om onder Rutte mee te doen.
ffff
2
Prinses Amaila neemt een gezellig tussenjaar. Ik zou haar adviseren eens een goede diëtiste op te zoeken en eigenlijk eens op bezoek gaan bij haar collegaatje prinses Elisabeth, die op de militaire academie onder meer door modder en slijk moet kruipen, en wellicht daardoor zo slank is....

Peter
rationeel
0
Jammer dat heer YOUP de stap niet zet naar de dictatuur waarin hij zich laat strikken.

Dat doet heer YOUP niet, want heer YOUP is namelijk een laffe verhaaltjes maker, dat is zijn broodwinning.

Eens was dat een bijzonder waardig beroep, mensen bewustzijn bijbrengen middels grollen en grappen.

Lachen om jezelf. Lachen om je eigen dommigheden.

Zeker niet het zitten op de stoel van de hogepriester, je wentelend in het eigen gelijk.

De anderen dom, maar niet zien dat JIJ de lafste bent.

Plein777
2
quote:

ffff schreef op 1 mei 2021 10:05:

Prinses Amaila neemt een gezellig tussenjaar. Ik zou haar adviseren eens een goede diëtiste op te zoeken en eigenlijk eens op bezoek gaan bij haar collegaatje prinses Elisabeth, die op de militaire academie onder meer door modder en slijk moet kruipen, en wellicht daardoor zo slank is....

Peter
Goed idee Peter, naar Sandhurst en daarna nog een jaartje backpacken in Australia .
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2162 2163 2164 2165 2166 2167 2168 2169 2170 2171 2172 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.185,00 +1,49%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.014,61 +1,53%
 US30^ 38.281,57 +0,41%
 Nasd100^ 17.750,31 +1,85%
 US500^ 5.108,03 +1,25%
 Japan225^ 38.370,55 +1,71%
 Gold spot 2.338,45 +0,28%
 EUR/USD 1,0700 -0,27%
 WTI 83,60 -0,18%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront