Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Taiwan

8 Posts
[verwijderd]
0
quote:

Krentenmenten schreef op 10 oktober 2021 20:53:

www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

Hoe zal men reageren????
Taiwan wil ontafhankelijk blijven en heeft een sterke economie en democratie.

Dat wil zeker de meerderheid,
Maar links om of rechts om wordt Taiwan ooit eens ingelijfd, en de Chinezen zijn geduldig.

En het zal van binnenuit moeten gebeuren, China zal onrust gaan faciliteren en paar knokploegen die de boel nog meer op z’n kop zetten… en paar corrupte politici, media die eenzijdige berichtgeving gaat geven enz enz, en wie word de reddende engel.. juist.
[verwijderd]
0
Zijn de VS en China bezig een allesvernietigende valstrik van Thucydides te zetten?

Er is een theorie dat als de gevestigde supermacht wordt bedreigd door een andere supermacht, dit onvermijdelijk tot oorlog leidt. Die heet de Valstrik van Thucydides. Deze Griekse geschiedschrijver stelde dat de groeiende macht van Athene in de klassieke oudheid Sparta zo verontrustte, dat er naar de wapens werd gegrepen. Harvard-historicus Graham Allison concludeerde dat in de afgelopen 500 jaar twaalf keer hetzelfde gebeurde in de strijd voor de wereldsuprematie.

Albert Einstein zei eens: ‘Ik ken de wapens niet waarmee de Derde Wereldoorlog zal worden uitgevochten. Maar ik weet wel dat in de Vierde Wereldoorlog stokken en stenen worden gebruikt.’

www.volkskrant.nl/economie/zijn-de-vs...
[verwijderd]
0
De Valstrik van Thucydides

De Valstrik van Thucydides is de vermeende wetmatigheid dat het tussen een opkomende en een gevestigde supermacht tot oorlog moet komen. In de geschiedenis is het namelijk bijna altijd zo gegaan.

Thucydides concludeerde dat het niet anders kan verlopen bij rivaliserende supermachten. De opkomst van de een boezemt de ander zoveel angst in dat een oorlog onvermijdelijk is. De Valstrik van Thucydides lijkt op een natuurwet maar is dat natuurlijk niet. Dat is een geruststelling, want ook in onze tijd hebben we te maken met een supermacht die opkomt en daarbij een andere supermacht angst inboezemt. Wat minder geruststellend is, is dat het niet om lokale grootmachten gaat maar om wereldmachten, en dat de handwapens van weleer zijn ingeruild voor meedogenloze hightech wapens. Mocht de Valstrik van Thucydides zich ontrollen, dan gaan we allemaal ten onder.

stanlenssen.nl/de-valstrik-van-thucyd...
Krentenmenten
0
Met het weer opstarten van de Kolencentrales in China, gaat de CP niets uit de weg om de macht te houden of uit te breiden. De zwakte van de USA, is dat de infrastructuur verouderd is t.o.v. die van China. Militair zijn ze suprieur, of ze dat ook economisch blijven, weet ik niet.....
Krentenmenten
0
DeZwarteRidder
0
VS geven Taiwan voor 345 miljoen dollar militaire steun

UPDATEDe Verenigde Staten gaan Taiwan voor 345 miljoen dollar (zo’n 312 miljoen euro) militaire steun geven. President Joe Biden heeft zijn goedkeuring gegeven aan het steunpakket, zo maakte het Witte Huis vrijdagavond bekend.
Buitenlandredactie 29-07-23, 02:05 Laatste update: 29-07-23, 04:10

Het gaat om de eerste tranche in een pakket ter waarde van in totaal één miljard dollar dat de VS direct vanuit de voorraden van het Pentagon naar Taiwan gaat verschepen, schrijft de nieuwssite Politico vrijdag.

Nederland riskeert diplomatieke rel met China: Kamerleden bezoeken Taiwan

,,We nemen onze verantwoordelijkheden aan Taiwan en aan het verbeteren van hun mogelijkheid tot zelfverdediging, zeer, zeer serieus”, vertelde John Kirby, de veiligheidswoordvoerder van het Witte Huis tegen journalisten voorafgaand aan de bekendmaking.

Het is ook de eerste keer dat de VS de nieuwe volmacht van het Congres gebruikt om wapens direct van de inventaris van het Pentagon naar Taiwan over te brengen. Dezelfde volmacht wordt ook gebruikt voor Oekraïne sinds de oorlog met Rusland.

Details over de exacte inhoud van de militaire steun van de Amerikanen aan Taiwan werden niet bekendgemaakt vanwege de gevoeligheden met China. Het Witte Huis verwees in een korte verklaring naar ,,defensiematerieel” en ,,militaire training”. Een anonieme Amerikaanse functionaris had eerder op de dag gesproken over bewakings- en verkenningssystemen, munitie en andere reserveonderdelen en apparatuur. Volgens persbureau Reuters zouden mogelijk ook vier onbewapende MQ-9A verkenningsdrones onderdeel zijn van de deal.

China beschouwt het autonome en democratisch bestuurde eiland Taiwan als een afvallige provincie en wil het weer onder China laten vallen. Het heeft de militaire druk op het eiland de laatste jaren flink opgevoerd. Taiwan weigert echter te buigen en stelt dat alleen het Taiwanese volk kan beslissen over zijn toekomst.

De VS erkennen Taiwan niet als onafhankelijke staat, maar zijn wel de belangrijkste wapenleverancier van het land. China heeft de VS al herhaaldelijk gemaand de wapenleveranties aan Taiwan te stoppen.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
892,63  -7,69  -0,85%  18 sep
 Germany40^ 18.750,20 +0,21%
 BEL 20 4.224,97 -0,35%
 EURO50 4.845,23 0,00%
 US30^ 41.510,40 0,00%
 Nasd100^ 19.348,30 0,00%
 US500^ 5.619,30 0,00%
 Japan225^ 36.630,90 0,00%
 Gold spot 2.558,27 -0,03%
 EUR/USD 1,1114 0,00%
 WTI 69,03 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Sif Holding +4,60%
B&S Group SA +2,29%
Brunel +1,97%
RENEWI +1,86%
RANDSTAD NV +1,11%

Dalers

NX FILTRATION -3,46%
Avantium -2,74%
Pharming -2,57%
Arcadis -2,27%
IMCD -2,23%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront