Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Clowneske discussie van de dag.

13 Posts
ffff
0
Oh. oh, oh...... Ik hoor ook bij die onwetende mensen die dus tot vandaag altijd gedacht hebben dat cliniclowns vrijwilligers waren met een heel ruim hart en gevoel voor humor.

Wat mij betreft weet ik dus een postje waarop bezuinigd kan worden en een loonsverhoging voor de IC= verpleegkundigen.

De verpamperde verzorgingsmaatschappij was en is dus eigenlijk nog ietsje omvangrijker, groter, duurder dan ik tot zojuist beseft heb......

Alleen: Wie heeft de ( gore) lef om wat cliniclowns te bedanken voor hun diensten.....
Niemand toch, want anders was het toch allang gebeurd. Dus dan maar de premie gezondheidszorg wat verhogen en vooral niet zeuren......

Peter
gbakl
0
gewetensvraagje, werken de cliniclowns voor hun blijkbaar riante vergoeding ook in onregelmatige diensten in weekends
en in slecht bemande nachtdiensten met torenhoge verantwoordelijkheid en met patienten in (bijna) terminale toestand?

wordt er mogelijk nog bijgebeund (toch in weekends dus) terwijl de verpleegkundigen standby diensten draaien
of uitgeblust bijkomen van zware dagen ?
ffff
0
Ik denk , gbakl, dat de vakbonden zo goed als zeker een extra toeslag van 25 % tot 50% hebben verkregen voor cliniclowns die op zon- en feestdagen werken.

En anders maken we nog een keer de dag mee dat ze de toegang tot het ziekenhuis barricaderen om aan hun salariseisen tegemoet te komen.

Overigens: Ik zit er natuurlijk sinds een half uur wat over na te denken: maar eigenlijk toch te gek voor woorden dat bijgeschoolde, met onregelmatige werktijden belaste IC verpleegkundigen minder verdienen dan ....cliniclowns.

Voor mij echt te gek voor woorden, maar ja, ik begrijp zoveel dingen niet uit de moderne maatschappij.

Peter
ffff
0
Gbakl,

In de materie zwart bijbeunen ben ik ( super) specialist. Ik verzeker je voor de 100 procent dat ook IC- verpleegkundigen wel eens bijbeunen. Ik zeg dus niet IEDERE IC verpleegkundige, maar bijbeunen, best Gbakl, komt vrijwel overal voor.
Je hebt mensen die 30 uur per week werken en dat mooi genoeg vinden en je houdt mensen die wel degelijk bijna 60 uur per week werken, maar natuurlijk niet om de verdiensten allemaal af te staan....

Bedankt voor de draad, Gbakl, want we hebben alle twee vandaag weer iets geleerd.
gbakl
0
Zo heb ik persoonlijk clowns nooit naar waarde geschat al kun je als kleuter natuurlijk wel een beetje lachen om
aanstellerig uitbundig gedrag wat meer naar kleuterniveau neigt dan een volwassen en geschoold niveau om zieke kinderen
verantwoord af te leiden en een beetje te begeleiden.

het schijnt wel te werken en prima dus maar hoger ingeschaald dan levensreddende zorg...
ik zou me plaatsvervangend rode wangen en een rode neus schamen.
gbakl
2
met dank aan Youpie voor de info en de inspiratie en zijn scherpe observaties
.
Kliniekclowns
23 oktober 2021Youp van 't Hek
Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met de alarmlichten aan. En met mijn voorhoofd op de claxon. Al gauw kwam er hulp en werd ik per ambulance naar het AMC gebracht. Kwestie van je sprakeloos gedragen. Op de Spoedeisende Hulp heb ik namens het gehele Nederlandse volk mijn oprechte excuses aangeboden aan het verplegend personeel van het gehele ziekenhuis en ik heb ze gevraagd of ze mijn verontschuldigingen ook willen overbrengen aan al hun collega’s in de rest van het land. Ook heb ik ze aangeraden om volgende week massaal met een rode clownsneus en een kapotte viool naar hun werk te gaan. Landelijk.

Hierna wandelde ik opgewekt en monter het ziekenhuis uit, terwijl ik aan iedere rolstoel of krukkenkoning vroeg wat er nou toch gebeurd was. Uit verveling door opgeschoten jongens voor de tram geduwd? Hooligans van een andere club ontmoet? De gewone doordeweekse akkefietjes.
In de metro heb ik nog een radeloze tirade gehouden over de te verwachten zouteloze zeikreactie van politiek Den Haag op dit ridicule inkomensverschil tussen de clowns en de verpleegkundigen. Er komt een onderzoek. Een diepgaand onderzoek. Paul Blokhuis zegt dat. Net als Hugo. En die van Huffelen. Nee, die heeft geen mening. Eerst onderzoek! Misschien ook nog iets met ‘onderste steen moet boven!’

Cliniclowns. Ik ken mensen die als kleuter zo’n opdringerige griezel aan hun ziekbed hebben gehad en daar nog steeds heel slecht van slapen. Een vriendin vertelde dat die geruite lolbroeken tegenwoordig ook demente bejaarden aan het schrikken maken met hun fratsen en dat die oudjes daarna vaak direct overlijden. Na zo’n clownsbezoekje is er geen enkele reden meer om nog langer op aarde rond te scharrelen.
Met de metro kwam ik langs de Johan Cruijff Arena en kreeg onmiddellijk mijn goede humeur terug. Dat kwam door de hoogmis die de godenzonen van Ajax afgelopen dinsdag hebben opgevoerd tegen de Duitsers uit Dortmund. Zelden heb ik het stadion zo zien hossen. En zo terecht zien hossen. Ik deed vrolijk mee. Moest onderhand wel steeds denken aan dat Nijmeegse Goffertstadion dat afgelopen weekend door zijn hoeven ging door twintig springende Arnhemmers. Het stadion wordt komende week persoonlijk gekeurd door de Nijmeegse burgemeester Bruls zelf. Die gaat in ieder vak in zijn uppie een dansje doen op muziek van de Snollebollekes en als het beton dat houdt dan mag heel Nijmegen er weer in.

Niet veel later wandelde ik het Centraal Station uit en meldde me in mijn vaste koffietent waar iedereen zich hardop afvroeg of onze burgemeester Femke Halsema ook zo geschrokken is van het dodelijke schot dat de acteur Alec Baldwin op een Amerikaanse filmset gelost heeft. En of ze het drama met haar man besproken heeft? Hij is tenslotte de pistooltjesexpert!
Toen ik vertelde over mijn spontane ziekenhuisbezoek dacht men eerst dat ik boven alle bedden van de rochelende wappies een bordje met ‘Voorkomen is beter dan genezen!’ had gehangen. Maar ik vertelde de kroeg over mijn excuses die ik aan de verpleegkundigen had aangeboden en dat ik ze heb voorgesteld om binnenkort massaal met een rode clownsneus naar het werk te gaan. Maar dan ook echt met zijn allen. In alle huizen in Nederland waar verpleegd, verzorgd en onderbetaald wordt.

Snoeihard! En daarna grote foto’s in alle media. Tienduizenden verpleegkundigen! Allemaal met die rooie clownsneus op. En daarna met zijn allen naar Den Haag. Alle neuzen dezelfde kant op! En hij gaat pas af als er eindelijk normaal betaald wordt. Minimaal hetzelfde salaris als die muffe Cliniclowns.

“Maar ja”, zei Leo de barman, “waar haal je zo gauw een kleine 200.000 van die rooie doppies vandaan? Want om zoveel mensen gaat het in de Zorg. En ook nog binnen een week? Is dat niet iets voor iemand binnen het CDA? Daar kennen ze vast wel een paar aardige jongens die die dingen voor niks uit China willen halen.”
ffff
0
Gelukkig zijn er toch meer mensen die stomverbaasd tegen deze situatie aankijken.

Wat mij wel eens is opgevallen bij die tv-reportages over het werk van cliniclowns is het feit dat je gewoon kon zien dat het bezoek wat bij het zieke kind aanwezig was een blik had van: " wat zijn dat voor enorme aanstellers..." Wat doen die overdreven.....

Maar goed, toen dacht ik nog dat het gratis liefdewerk was, maar het blijkt dus flinke geldsmijterij in de gezondheidszorg te zijn.....

En nu besef ik ook, dat die clowns zich dus ook gewoon ziek kunnen melden en van een riante uitkering genieten. Grote G..... , wat een uit de hand gelopen verpampering en verspilling.

Peter
gbakl
0
Ja Peter, en dan besef je nog niet eens dat heel veel budget voor de cliniclowns komt van de goede doelen potjes
van de loterijen etc. die ons doen geloven dat ze de winst heeeel goed besteden aan geselecteerde kandidaten
.
www.cliniclowns.nl/over-ons/de-organi...
.
en wat jammer nou toch weer dat in die uitgebreide info met het uitvoerig benoemen van ZOveel vrijwilligers de basic
info ontbreekt:
.
Cliniclowns: salaris directeur €134.386

die heeft vast ook een rode neus op om het schaamrood op de kaken te camoufleren...
josti5
0
quote:

gbakl schreef op 3 november 2021 18:17:

Ja Peter, en dan besef je nog niet eens dat heel veel budget voor de cliniclowns komt van de goede doelen potjes
van de loterijen etc. die ons doen geloven dat ze de winst heeeel goed besteden aan geselecteerde kandidaten
.
www.cliniclowns.nl/over-ons/de-organi...
.
en wat jammer nou toch weer dat in die uitgebreide info met het uitvoerig benoemen van ZOveel vrijwilligers de basic
info ontbreekt:
.
Cliniclowns: salaris directeur €134.386

die heeft vast ook een rode neus op om het schaamrood op de kaken te camoufleren...
einde quote.

@gbakl: opvallend, dat jij wél valt over het profiteren van de Cliniclowns van de 'goede doelen', maar dat jij je muisstil houdt over al die andere 'goede doelen', w.o. de Clinton Foundation, die sinds 2005 al 33,2 miljoen euro heeft ontvangen: www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/o...

En zo is er nóg een hele reeks van linkse politieke organisaties, die zich verschuilen achter 'goed doel'!
gbakl
0
'' maar dat jij je muisstil houdt over...''
.
en dan had ik nog niet eens de jostiband genoemd...

(maar ik zal er maar meteen bij vermelden dat dit niet serieus bedoeld is net zomin als ik al te politiek correct
commentaar constant serieus neem en er zijn nogal wat aanvaringen geweest met josti nummer5...)
ffff
0
Die gift aan de Clinton Foundation..... Zouden ze die gebruikt hebben om Monica ( Lewinski) van haar zwaar psychisch trauma, vallend onder de categorie " Me too " financieel wat tegemoet te komen?

Goed dat je ook dat voorbeeld noemt, John, want hemeltergend waar al die giften naar toe gaan.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  18:05
 Germany40^ 18.779,30 +0,50%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,87 +0,60%
 US30^ 39.531,10 +0,31%
 Nasd100^ 18.167,90 +0,27%
 US500^ 5.224,56 +0,17%
 Japan225^ 38.167,80 -0,70%
 Gold spot 2.366,27 +0,85%
 EUR/USD 1,0776 -0,05%
 WTI 78,37 -1,56%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront