Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Boskalis in 2022

1.170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
objectief
1
quote:

Chiclana schreef op 9 mei 2022 09:35:

Ik heb ze verkocht stel dat Boka een hoger bod wil en Hal trekt het bod in. Dan zakt de koers in deze markt snel naar 25 is dus -8 wordt het bod verhoogt naar bv 36 dan is een plus van 2,80 ik vind het risico down hoger dan up. Je kan met het vrij gemaakte geld nu goedkoper aandelen kopen dan 8 weken geleden.
Je vergeet dat Boka en HAL al jaren met elkaar verbonden zijn en dat een intrekking van het bod zeer zeer onwaarschijnlijk is.
Het aanhouden van de aandelen biedt juist bescherming tegen de koersdalingen van de laatste maanden.
guusje
1
quote:

objectief schreef op 9 mei 2022 09:59:

[...]

Je vergeet dat Boka en HAL al jaren met elkaar verbonden zijn en dat een intrekking van het bod zeer zeer onwaarschijnlijk is.
Het aanhouden van de aandelen biedt juist bescherming tegen de koersdalingen van de laatste maanden.
Boskalis zit wel veilig met Hal verwacht geen intrekking van het bod. Sluit ook niets uit. Blijf toch maar zitten want de ruil met andere aandelen heeft mij nooit geluk gebracht. Bovendien heeft Hal geld genoeg om het bod te laten slagen.
Chiclana
0
Vergeet ook niet dat het ordeboek geweldig gevuld is maar tegen welke prijs ?grondstoffen en personeelskosten stijgen geweldig wat ten koste gaat van de winst. Die grote projecten zijn lang geleden afgesloten toen speelde dit nog niet zo. Geen flauw idee of ze dat kunnen doorberekenen Hal kan natuurlijk ook zijn geld verder stoppen in bv Vopak waar ze ook al belang in hebben en die zijn qua KW veel aantrekkelijker.
guusje
1
Mailbox
2
Hat zal de bedoeling zijn dat de buro’s die nu onderzoek doen voor BK inzake het bod een eerlijke prijs daarvoor gaan berekenen. Het zou ongewenst zijn als ze de waarde zouden gaan opdrijven. Er moet ook een stukje marge zijn om te gaan onderhandelen. Als BK 46 euro per aandeel gaat vragen wordt het natuurlijk niets. Maar dat scenario verwacht ik niet. Vermoedelijk zullen zal het uiteindelijke bod zo tussen 36 en 38 euro uitkomen, verwacht ik. Maar wie ben ik?
The Duck Master
0
Het feit dat ondanks de enorme beursdaling van de laatste weken de koers van Boskalis ruim boven het bod blijft liggen zegt mij ook genoeg dat de markt een substantieel hoger bod in prijst.
Of het werkelijk komt blijft afwachten, maar voorlopig nemen er weinig mensen nog afscheid op koersen van 33+ terwijl de rest van menig porto flink aan het wegzakken is.
Kaviaar
1
Krijgen we voor de AVA nog nieuws m.b.t. overnamebod. Dan hebben we nog twee hele beursdagen.
voda
1
HAL is een (te) zuinige bieder

Categorie: Beurs vandaag, Redactioneel
Door IEX in Actie op dinsdag 10 mei 2022
Views: 3.345

Boskalis heeft zich nog altijd niet uitgesproken over het overnamebod van HAL, dat volgens IEX in Actie te laag is. Zo'n karig bod is trouwens niet verrassend als je het track record van de investeerder bekijkt.

Het beursgenoteerde HAL (Holland America Line) exploiteerde oorspronkelijk cruiseschepen. In 1989 werd het cruisebedrijf voor 1,2 miljard gulden, omgerekend €544 miljoen euro, verkocht aan Carnival. Sindsdien is HAL een bedrijvenverzamelaar (terminologie FD) die een bonte verzameling bedrijven opbouwde variërend van tankopslag (Vopak), brillen (het net verkochte Grandvision), en een webshop (Coolblue) tot een eigen krant (het FD) en bouwmaterialenbedrijf TABS Holland.

HAL betaalt niet graag te veel. Bijvoorbeeld niet te veel belasting. De onderneming HAL Holding NV is gevestigd op Curaçao, het postadres is in Monaco. En de aandelen van HAL Holding NV zijn in bezit van de HAL Trust, waarvan het vermogen beheerd wordt op de Bermuda Eilanden. Plaatsen die niet alleen zijn gekozen vanwege het mooie weer, maar waar ook het fiscale klimaat prettig is.

Zuinig is een deugd, maar té zuinig?
Ook in zakendoen is HAL zuinig. Bij bedrijvenverzamelaars en investeerders is dat een deugd. Laag kopen, hoog verkopen. Het onlangs verkochte Grandvision kan dienen als optisch voorbeeld. In 2004 haalde HAL het Franse Grandvision (ook Frans uitgesproken) van de beurs van Parijs.

Daarna werd het samengevoegd met Pearl. Totale prijskaartje: €1,2 miljard. De brillentak werd in 2014 voor 5 miljard euro naar de Amsterdamse beurs gebracht en uiteindelijk in 2021 voor €7,2 miljard verkocht aan Essillor-Luxotica. Buy low, sell high.

Bij Coolblue mislukte de beursgang vorig jaar vanwege een te hoge verwachte introductiekoers. Een succesvol zuinig bod en een fors gewaardeerde IPO getuigen misschien van goed “Hollands” koopmanschap. Maar soms is HAL té zuinig.

In juli 2019 deed HAL een poging om de laatste 5% in TABS Holland in bezit te krijgen. TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout en bouwmaterialen waaronder onder meer PontMeyer en Jongeneel vallen. HAL had al ongeveer 95% in handen en de minderheidsaandeelhouders nog maar 4,9%.

'Fair en passend'
Dus bracht HAL een bod uit op de resterende aandelen: €34,24 per aandeel TABS. Het was niet zomaar een bod. Het ging gepaard met een positief advies van de Raad van Commissarissen van TABS dat de bieding ‘een fair en passend voorstel aan de minderheidsaandeelhouders’ noemde. Het bod ging wel met de nodige dreigementen gepaard.

“HAL is voornemens om kort na afronding van het Bod nadere stappen te zetten teneinde 100% van de zeggenschap over (de onderneming van) TABS Holland te verkrijgen. Naar verwachting zal een uitkoopprocedure worden geïnitieerd.” En de Raad van Bestuur van TABS Holland gaf aan voornemens te zijn de notering aan NPEX op korte termijn te beëindigen: “De verhandelbaarheid van aandelen in TABS Holland via NPEX zal naar verwachting uiterlijk medio december 2019 eindigen.”

Uiteindelijk lieten vrijwel alle minderheidsaandeelhouders het ‘faire en passende’ bod van HAL aan hun neus voorbij gaan. Een bod dat TABS op slechts 5,5 keer de nettowinst waardeerde. En dat bij een bedrijf dat positief was over de groeimogelijkheden.

Wat heeft HAL geleerd?
Inmiddels – ruim 2,5 jaar later – noteert het aandeel TABS Holland op NPEX ongeveer €110. De winst per aandeel is gestegen tot €15,70. De minderheidsaandeelhouders zijn dolblij dat ze niet op het bod van HAL zijn ingegaan. Omgerekend werd TABS gewaardeerd op iets meer dan 2 keer de winst van 2021. Het bod was veel en veel te laag.

En de volhouders zijn ook blij dat ze niet voor de dreigementen van HAL zijn gezwicht. Bij HAL zelf zullen de gemengde gevoelens overheersen. Blij met de goede ontwikkeling van TABS, maar zuur omdat het de resterende 4,9% niet heeft binnengesleept.

De vraag is of HAL geleerd heeft van de misser bij TABS. Als bestuur en Raad van Commissarissen van Boskalis opkomen voor het belang van Boskalis-aandeelhouders, dan wordt nu onderhandeld over een veel beter bod. En hopelijk ziet HAL ditmaal af van dreigementen om de notering te beëindigen, minderheidsaandeelhouders uit te roken of het dividend stop te zetten.

IEX in Actie blijft van mening dat het bod op Boskalis veel te laag is en zet zich onverminderd in voor een faire prijs. De Raad van Bestuur van Boskalis heeft inmiddels een brief ontvangen namens de deelnemers aan IEX in actie, waarin wij een 16-tal vragen hebben gesteld over het bod van HAL en het nog altijd uitblijvende standpunt van Boskalis daarover. Een antwoord hebben we nog niet mogen ontvangen. We houden u op de hoogte.

Boskalis-aandeelhouders kunnen zich nog steeds aanmelden via deze link.

IEX in Actie is de naam waaronder IEX namens groepen beleggers actie onderneemt ter behartiging van hun belangen. De inhoud van dit artikel is geen professioneel beleggingsadvies of een aansporing tot het aangaan van bepaalde investeringen.

www.iex.nl/Artikel/746543/HAL-is-een-...
Mailbox
0
Ik vermoed dat HAL niet erg onder de indruk is van deze publicatie van IEX, noch van de aktie die ze zijn begonnen. HAL heeft niets met IEX te maken. Het is een aardig verhaal dat ze vandaag schrijven, maar laat ze nu eerst eens wachten op de reaktie van BK en de onderhandelingen die gaan volgen. Dit soort stukken zaait alleen maar onrust onder kleine beleggers die lezen dat HAL zuinig is en die gaan hun aandelen verkopen. Je ziet dat de koers vandaag wegzakt onder 33 euro. Als er straks een hoger bod komt vissen deze mensen achter het net omdat ze angst is aangepraat.
objectief
0
quote:

Mailbox schreef op 10 mei 2022 17:22:

Ik vermoed dat HAL niet erg onder de indruk is van deze publicatie van IEX, noch van de aktie die ze zijn begonnen. HAL heeft niets met IEX te maken.
IEX vertegenwoordigt beleggers en zijn zeker een belangrijke partij voor HAL, want je aandeelhouders negeren kan je vroeg of laat opbreken. HAL kan wel een beetje positief nieuw gebruiken na een aantal slecht renderende jaren.
Mailbox
0
quote:

objectief schreef op 10 mei 2022 17:37:

[...]

IEX vertegenwoordigt beleggers en zijn zeker een belangrijke partij voor HAL, want je aandeelhouders negeren kan je vroeg of laat opbreken. HAL kan wel een beetje positief nieuw gebruiken na een aantal slecht renderende jaren.
Ach, bij ieder overnamebod op een beursfonds zijn er aandeelhouders die protesteren en meer willen. En dat is logisch, en ik denk dat HAL heus nog wel een reservebod voorhanden heeft. Maar het gaat erom met BK uit te komen en dit soort publicaties is voor de Bühne. Het percentage van de aandeelhoudertjes die aan die IEX aktie meedoen is marginaal, vrijwel nihil.
objectief
1
quote:

Mailbox schreef op 10 mei 2022 18:29:

[...]

Het percentage van de aandeelhoudertjes die aan die IEX aktie meedoen is marginaal, vrijwel nihil.
Hoe weet je dat? werkt je vriendin op de administratie bij IEX?
Mailbox
0
quote:

objectief schreef op 10 mei 2022 19:00:

[...]

Hoe weet je dat? werkt je vriendin op de administratie bij IEX?
Neem het maar nou maar rustig van me aan. Denk je soms dat 20% van de aandeelhouders meedoet?
wiegveld
0
Ik denk dat dit werk voor de VEB is.
Maar Berdowski kan ook zelf op AVA een duidelijk standpunt innemen.
Ik gok op verhoging bod morgenvroeg of overmorgenvroeg voorbeurs met 2-3 euro.
Mailbox
0
De VEB bemoeit zich hier niet mee. Het is een zaak tussen HAL en BK. Er gebeuren geen onrechtmatige zaken en het bod van 32,50 is niet echt onredelijk, er zit wel een aardige premie op tov de laatste koers voor het bod. Of het bod te laag is, is aan BK en de andere aandeelhouders.
guusje
1
VEB komt alleen op voor zijn leden die betalen en lid zijn de IEX doet het gratis en komt voor alle aandeelhouders op dat is wel zo eerlijk. Je hoef niet eens premium lid te zijn.
Stork 49
0
quote:

guusje schreef op 11 mei 2022 09:37:

VEB komt alleen op voor zijn leden die betalen en lid zijn de IEX doet het gratis en komt voor alle aandeelhouders op dat is wel zo eerlijk. Je hoef niet eens premium lid te zijn.
ook maar een manier om je in de kijkerd te spelen!
guusje
0
quote:

wiegveld schreef op 10 mei 2022 20:32:

Ik denk dat dit werk voor de VEB is.
Maar Berdowski kan ook zelf op AVA een duidelijk standpunt innemen.
Ik gok op verhoging bod morgenvroeg of overmorgenvroeg voorbeurs met 2-3 euro.
De waarde zal met die sleeptak van Smid wel veel hoger zijn. Hoe ze het .berekenen weet ik niet misschien een beetje natte vinger werk met een paar euro hoger. We hebben ook recht op 0,50 dividend wat niet teveel is.
Mailbox
0
quote:

guusje schreef op 11 mei 2022 09:37:

VEB komt alleen op voor zijn leden die betalen en lid zijn de IEX doet het gratis en komt voor alle aandeelhouders op dat is wel zo eerlijk. Je hoef niet eens premium lid te zijn.
Dat is ook de reden dat het niet veel indruk zal maken. Iedereen kan een aktie beginnen, IEX maar jij ook. Gewoon een paar aandeelhouders mobiliseren en gaan met die banaan.
objectief
0
quote:

Mailbox schreef op 11 mei 2022 10:13:

[...]

Dat is ook de reden dat het niet veel indruk zal maken. Iedereen kan een aktie beginnen, IEX maar jij ook. Gewoon een paar aandeelhouders mobiliseren en gaan met die banaan.
Als je tegen IEX bent, dan lijkt het me gepast van deze site te verdwijnen.
Wij aanhangers zitten hier niet op te wachten.
1.170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +1,47%
 US30^ 38.211,61 +0,23%
 Nasd100^ 17.698,09 +1,55%
 US500^ 5.095,29 +1,00%
 Japan225^ 38.345,55 +1,64%
 Gold spot 2.337,95 +0,25%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront