Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

jowi schreef op 23 augustus 2022 00:48:

[...]

En als mijn aanname (a.g.v. de door mij geconstateerde verbanden) onjuist is, daarvoor bood ik mijn excuses aan.
Beetje doorzichtige constructie. Eigenlijk zou de moderator tegen deze beschuldiging moeten optreden (en dat heb ik nog nooit geschreven).
Die kent de twee identiteiten.
Beperktedijkbewaking
2
quote:

gokker schreef op 22 augustus 2022 18:35:

[...]
Niet waar. Ruim 60% komt uit Europa. 7.8% komt terug naar Nederland.

www.cbs.nl/nl-nl/dossier/dossier-asie...

Migratie is de gewoonste zaak van de wereld. Ik was ook een emigrant. Jij bent blijven hangen maar veel van je familieleden zijn uit Nederland vertrokken, schrijf je zelf.
Je link geeft bij mij een error, maar je hebt het kennelijk over alle immigranten, incl. 'kennismigranten' (mensen met een arbeidscontract en studenten), terugkeerders en echte vluchtelingen.
Ik had het natuurlijk over niet-uitgenodigde werkloze en niet-studerende gelukszoekers, van buiten Europa, die na tig veilige landen door gereisd te hebben zich hier in Ter Apel als zielige 'vluchteling' komen aanmelden. Of zich daar helemaal niet melden, maar illegaal het land binnenkomen en illegaal blijven.

Ik beweerde dat meer dan de helft van de 'Ter-Apelaars' tot deze categorie behoren. Dat kan ik met diverse CBS-tabellen en artikelen staven, neem bijvoorbeeld deze link:
www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/29/meer-...

In de tweede figuur zie je dat meer dan de helft van alle niet-Europese (niet EU/EFTA) immigranten als motief 'asiel' of 'gezinshereniging' hadden. QED.

Hoe kom je erbij dat 'veel' van mijn familieleden uit NL zijn vertrokken? Ik zou in dat verband alleen mijn dochter kunnen noemen. Die heeft inmiddels een permanente verblijfsvergunning in Australië (nog niet de nationaliteit, daar zijn ze daar heel zuinig mee) omdat ze met een echte Aussie getrouwd is. Dus niet omdat ze ihkv 'gezinshereniging' een asielzoeker daar is nagereisd.
Bovendien dopt ze daar haar eigen financiële boontjes, ze runt een kleine rozenkwekerij.

Daarnaast ken ik meerdere Zuid-Afrikanen die nu in NL wonen en werken, soms al heel lang (bv. de schoonouders van mijn zoon). Maar ook dat zijn of waren geen asiel- laat staan 'gelukszoekers'. Sommigen hadden van oudsher al een NL paspoort. Anderen kwamen cq zijn hier met arbeidscontract en (langdurige) werkvergunning. Waaronder een heel bekwame jonge werktuigbouwkundige die ik in de klimaatdraad enkele keren genoemd heb, en die veel van wat Ronald Engels daar schreef over energiecentrales en bv. synthetische benzine (uit steenkool) begreep en kon beamen. Nu werkt hij (indirect) voor RCN in Petten.
Beperktedijkbewaking
6
quote:

izdp schreef op 22 augustus 2022 17:18:

[...]
In dit geval?
Allemachtig, gaat het wel goed met je?
Rustig effe. Ik ben helemaal niet van het FvD. Ik deel hun visie op immigratie (maar daar zijn ze niet uniek in, dat deel ik ook met PVV, JA21, Haga, SGP en een beetje VVD of 50PLUS), en over de stikstofkwestie kunnen ze mij ook volgen. (Bewust zo geformuleerd!)

Maar voor de rest vind ik Baudet maar een pedant en narcistisch, aandachtvragend ventje. Ratio roemt zijn kennis en intelligentie, dat moge op een bepaald gebied zo zijn, maar het blijft een irritant kereltje. Hij kent meer politiek-filosofische schrijvers dan ik, maar altijd van die extreme (zoals die Rus met zijn nu vermoorde dochter). Waarom noemt hij nooit Hannah Arendt of Charles Taylor?

Ik schreef dat ik FvD in dit geval wel kon volgen. Waar ging het om?
Om het idiote antwoord van de regering over de evt. contacten van ministers met het WEF:
"Daar mochten ze van het WEF niks over zeggen".

Dat FvD-er Gideon van Meijeren daar verbijsterd over was, tja, dat kon ik wel invoelen.
Niks meer, en niks minder.
Beperktedijkbewaking
8
quote:

luchtschip schreef op 22 augustus 2022 16:01:

[...]
...
De FvD en zijn individuele kamerleden verzuimen hun verontwaardiging uit te spreken over de autobom aanslag op de Russische Durya Dugin

Zij is de dochter van Alexandr Dugin, die Putin adviseert met rechts radicale, fascistische ideeën voor imperialistische machtsuitbreiding van Rusland in de wereld

Alexandr Dugin, heeft al decennia lang zijn rechts radicale fascistische visie uitgedragen
Zijn dochter Durya verspreidt deze visie onder meer via het instituut van TsarGrad met een eigen TV station

In 2018 waren Geert Wilders en ook Thierry Baudet in Moskou om instructies te krijgen, samen met andere Europese rechtse partijen, hoe de Europese verkiezing en het Euro Parlement te kunnen ondermijnen, middels het indienen van rechts radicaal getinte moties
Thierry Baudet heeft toen Alexandr Dugin ontmoet en kent ook zeker zijn dochter, die nu omgekomen is

En geen enkele verontwaardiging van de FvD en zijn partijleden op twitter

24 maart 2019 kwam dit bericht :
Putin adviseur Alexandr Dugin : Baudet is ticket voor de toekomst

Alexandr Dugin, de ultrareactionair Russische denker is na een ontmoeting vorig jaar zeer gecharmeerd van FvD voorman Thierry Baudet.
Diens stembuszege toont volgens hem dat grote verandering op til is in het Westen
pbs.twimg.com/media/Eigz4N1WoAAitXe?f...

zie 4rde tweet
twitter.com/mmeeuw/status/13083413172...

Totaal geen verontwaardiging na een brute aanslag op de Russische top die onder meer de FvD leidt in staats ondermijnende actie in de Nederlandse en Europese politiek

Hier steekt het kritische FvD, dat selectief verontwaardigd is, wel erg zijn kop in het zand en vergeet zijn verontwaardiging uit te spreken over deze brute moord
Wat is nu eigenlijk je punt, luchtschip?
Zie je eigen redeneerfout niet? Denk eerst eens rationeel na over je schrijfsels, alvorens ze te plaatsen.

Je schrijft over de nauwe banden tussen Baudet en Alexandr Dugin, die extreem conservatieve en nationalistische Russische filosoof. Je zou misschien verwachten dat Baudet nu op felle toon zijn verontwaardiging zou uitspreken. Waarna jij daar ongetwijfeld weer je vitriolen van kritiek over zou hebben uitgestort.

Baudet heeft dat (tot nu toe) niet gedaan. Hij houdt zich terecht rustig, de echte feiten zijn nog niet bekend.
Bovendien is het nog maar de vraag hoe Baudet zou of zal reageren. Ik neem aan met een veroordeling van terroristische moorden (want dat is dit, ook al was niet Dugin maar zijn dochter het slachtoffer).
Zou Baudet direct allerlei burgerlijke, democratische of meer 'linkse' bewegingen gaan beschuldigen? Dat is nog maar de vraag.

Baudet zegt even niets, en nu is het voor jou weer niet goed?
Kom nou, bevooroordeelde en altijd ter snel oordelende luchtballon.

P.S. en voor de goede orde:
Met die Dugin heb ik niks. Een extreem rechtse en ultra-conservatieve nationalist, van dezelfde orde als Stalin, Beria, Goebbels, Verwoerd, Videla, Salazar, Pinochet, Ayn Rand of onze eigen Mussert. Wel wat belezener dan Mussert.
Beperktedijkbewaking
4
Ik ben vannacht/vanmorgen nog niet uitgepraat. Op de pensioendraad heb ik mijn gal gespuwd over de modale-ouderenhaters van het decadente D'66. Lees mijn posts vanaf 23 augustus 2022 03:43 :
www.iex.nl/Forum/Topic/1360659/Koffie...

Met name met trut mw. dr. prof. Henriëtte Prast reken ik daar af. En hoe.
Inmiddels zit deze ex-DNB medewerkster (ja heus, bij Knot!) leuk vegetarisch te doen bij
de PvdD.

Zeggen dat ze nu te oud is voor Me-Too zou flauw zijn.
Maar er blijft genoeg kritiek over. Met name dat ze niet rekenen kan.
Zie de link hierboven.
objectief
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 23 augustus 2022 07:01:

Ik ben vannacht/vanmorgen nog niet uitgepraat.
Heb je het stokje voor het Forum overgenomen van ratio!
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 23 augustus 2022 01:48:

[...]
Je link geeft bij mij een error, maar je hebt het kennelijk over alle immigranten, incl. 'kennismigranten' (mensen met een arbeidscontract en studenten), terugkeerders en echte vluchtelingen.
Het debat gíng over alle immigranten dit keer en niet over asielzoekers. Mijn eigen familie staat in de statistieken waarmee geschermd wordt (wij zijn immigranten met Nederlandse nationaliteit).

Enig idee welk percentage van de werknemers van de in de IEX genoteerde bedrijven immigranten zijn?
[verwijderd]
0
quote:

gokker schreef op 23 augustus 2022 08:09:

[...]

Het debat gíng over alle immigranten dit keer en niet over asielzoekers. Mijn eigen familie staat in de statistieken waarmee geschermd wordt (wij zijn immigranten met Nederlandse nationaliteit).

Enig idee welk percentage van de werknemers van de in de IEX genoteerde bedrijven immigranten zijn?
AEX uiteraard....
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 23 augustus 2022 00:16:

[...]

Het CDA lijkt bezig de coalitie op te blazen.

We zullen zien.
Niet echt lekker om nog altijd van het CDA afhankelijk te moeten zijn, maar voor deze ene keer (en laatste keer) moeten we dat dan maar slikken....

Dan zal het volgende wel weer passeren:

1. Men blijft toch maar zitten, want NL kan zich geen politieke leemte permitteren, gelet op alle dramatische crises waar we in zitten (maar wie zou die hebben veroorzaakt?).

2. Men blijft zelfs na een val nog geruime tijd zitten. Vroeger had je dan nog een stop wegens controversieel, maar dat voorbehoud is langzaam aan met een beroep op "nood" komen te vervallen. Sterker nog, demissionair denkt men vrijer zijn gang te kunnen gaan dan in missionaire status.

3. De electorale slachting bij VVD en D66 zou extreem groot moeten zijn, anders komt men na verkiezingen gewoon weer terug.

"De Telegraaf" is in ieder geval weer op een van haar campagnes. Als vertegenwoordiger van de oude media nog wel. Kennelijk eindelijk toch geschrokken van de D66-woke, en Rutte zit al zo lang, die mag ook voor de bus, in die trant.
rationeel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 23 augustus 2022 02:22:

[...]
Rustig effe. Ik ben helemaal niet van het FvD. Ik deel hun visie op immigratie (maar daar zijn ze niet uniek in, dat deel ik ook met PVV, JA21, Haga, SGP en een beetje VVD of 50PLUS), en over de stikstofkwestie kunnen ze mij ook volgen. (Bewust zo geformuleerd!)

Maar voor de rest vind ik Baudet maar een pedant en narcistisch, aandachtvragend ventje. Ratio roemt zijn kennis en intelligentie, dat moge op een bepaald gebied zo zijn, maar het blijft een irritant kereltje. Hij kent meer politiek-filosofische schrijvers dan ik, maar altijd van die extreme (zoals die Rus met zijn nu vermoorde dochter). Waarom noemt hij nooit Hannah Arendt of Charles Taylor?

Ik schreef dat ik FvD in dit geval wel kon volgen. Waar ging het om?
Om het idiote antwoord van de regering over de evt. contacten van ministers met het WEF:
"Daar mochten ze van het WEF niks over zeggen".

Dat FvD-er Gideon van Meijeren daar verbijsterd over was, tja, dat kon ik wel invoelen.
Niks meer, en niks minder.
Het lijkt er op BDB:) dat je de soort KENNIS waarover de partij FVD:) beschikt wilt afwijzen, ipv omarmen.

KENNIS die verbanden zoekt wat mensen bindt ipv wat tweespalt teweeg brengt

IK weet niet of je de afgrijselijke, agressieve discussie die zich hier gisteren op dit blaadje heeft afgespeeld, al bekeken hebt, maar dan vraag ik me in ieder geval af, wat voor mensen dit zijn.

Je volgt de discussies van FVD:)niet, die zij voeren, en waarvan ik denk dat je die zult waarderen, als de koe bij de horens vatten, nl kernachtige discussies zonder te verbloemen waar het om gaat.

Je wilt mensen niet discrimineren naar afkomst, maar dat doe je dus wel als je Baudet:) arrogantie verwijt, want het is gewoon de wijze waarop in bepaalde kringen gesproken en geargumenteerd wordt.

Als je niet naar beneden wilt discrimineren, doe dat dan ook naar boven niet.

Zie in ieder geval je eigen vooroordelen onder ogen.
rationeel
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 23 augustus 2022 03:16:

[...]
Wat is nu eigenlijk je punt, luchtschip?
Zie je eigen redeneerfout niet? Denk eerst eens rationeel na over je schrijfsels, alvorens ze te plaatsen.

Je schrijft over de nauwe banden tussen Baudet en Alexandr Dugin, die extreem conservatieve en nationalistische Russische filosoof. Je zou misschien verwachten dat Baudet nu op felle toon zijn verontwaardiging zou uitspreken. Waarna jij daar ongetwijfeld weer je vitriolen van kritiek over zou hebben uitgestort.

Baudet heeft dat (tot nu toe) niet gedaan. Hij houdt zich terecht rustig, de echte feiten zijn nog niet bekend.
Bovendien is het nog maar de vraag hoe Baudet zou of zal reageren. Ik neem aan met een veroordeling van terroristische moorden (want dat is dit, ook al was niet Dugin maar zijn dochter het slachtoffer).
Zou Baudet direct allerlei burgerlijke, democratische of meer 'linkse' bewegingen gaan beschuldigen? Dat is nog maar de vraag.

Baudet zegt even niets, en nu is het voor jou weer niet goed?
Kom nou, bevooroordeelde en altijd ter snel oordelende luchtballon.

P.S. en voor de goede orde:
Met die Dugin heb ik niks. Een extreem rechtse en ultra-conservatieve nationalist, van dezelfde orde als Stalin, Beria, Goebbels, Verwoerd, Videla, Salazar, Pinochet, Ayn Rand of onze eigen Mussert. Wel wat belezener dan Mussert.
FVD:) heeft gisteren gereageerd, staat hier ook op de site.

Natuurlijk niet op de ophitsende wijze waarop sommigen hier menen hun "GEVOELENS" te moeten uiten.

rationeel 22 augustus 2022 18:28
rene l
3
Never waste a good crisis.

Ik hoop dat Rutte en zijn handlangers nog 1 keer een flinke crisis veroorzaken.

Een onvervalste Kabinetscrisis.

Laat de bende maar met gezwinde spoed klappen, en op naar nieuwe en eerlijke verkiezingen.

Verder wil ik nog wat kwijt, op dit moment is het dikke meuk hier op het forum, de linkse hoek denk dat ze de baas zijn.

Gisteravond hoorde ik nog heel iets opmerkelijks.
Beatrix heeft een paard die ze de naam Volkert gegeven heeft.
Juist op het moment dat van der G. op vrije voeten kwam.

Uiterst beschamend volgens mij, zoiets doe je niet, een trap na richting Pim.
De naam Volkert is namelijk besmet.
Je kind Volkert noemen zou namelijk uiterst beschamend zijn.
Laat staan je hond, stel je voor, iemand vraagt, hoe heet je hond, hij heet Volkert, wat zouden ze in vredesnaam van je denken.
Niet veel goeds denk ik, en volledig terecht.

Hang de vlag maar vast uit, maar dan wel omgekeerd.
objectief
0
quote:

rene l schreef op 23 augustus 2022 09:20:

Gisteravond hoorde ik nog heel iets opmerkelijks.
Beatrix heeft een paard die ze de naam Volkert gegeven heeft.
Juist op het moment dat van der G. op vrije voeten kwam.

Zelfs je dromen zijn bizar; en dan die vlag die al decennia klaar staat in de hoop dat Nederland straks in de armoede gestort wordt.
rationeel
0
quote:

Opus135 schreef op 23 augustus 2022 08:52:

[...]

Niet echt lekker om nog altijd van het CDA afhankelijk te moeten zijn, maar voor deze ene keer (en laatste keer) moeten we dat dan maar slikken....

Dan zal het volgende wel weer passeren:

1. Men blijft toch maar zitten, want NL kan zich geen politieke leemte permitteren, gelet op alle dramatische crises waar we in zitten (maar wie zou die hebben veroorzaakt?).

2. Men blijft zelfs na een val nog geruime tijd zitten. Vroeger had je dan nog een stop wegens controversieel, maar dat voorbehoud is langzaam aan met een beroep op "nood" komen te vervallen. Sterker nog, demissionair denkt men vrijer zijn gang te kunnen gaan dan in missionaire status.

3. De electorale slachting bij VVD en D66 zou extreem groot moeten zijn, anders komt men na verkiezingen gewoon weer terug.

"De Telegraaf" is in ieder geval weer op een van haar campagnes. Als vertegenwoordiger van de oude media nog wel. Kennelijk eindelijk toch geschrokken van de D66-woke, en Rutte zit al zo lang, die mag ook voor de bus, in die trant.
Mijn reactie was eigenlijk vooral geinspireerd door de 2 artikelen, er waren er meer, die ik op IEX had weergegeven, waarin de penibele situatie waarin het CDA zich op dit moment bevindt werd geanalyseerd.

De vergelijkbare onrust binnen de gelederen van de eigen partijen zijn niet uniek voor het CDA.

Partijen verliezen hun leden, en de leden die er nog zijn, doen van zich spreken, en zijn ontevreden over de huidige aanpak.

Ik ben zelf van mening dat de politieke partijen ook niet meer in wat voor samenstelling dan ook, een adekwaat antwoord kunnen formuleren op de huidige situatie.

Simpelweg, ze hebben zz overleefd.

Van binnenuit en van buitenaf, zoveel kritiek waar ze geen antwoord op KUNNEN bieden.

Niet meer toegerust om in de huidige maatschappij te kunnen regeren.
rationeel
0
quote:

objectief schreef op 23 augustus 2022 09:30:

[...]

Zelfs je dromen zijn bizar; en dan die vlag die al decennia klaar staat in de hoop dat Nederland straks in de armoede gestort wordt.
IK heb dat ook gelezen.

Maar of het waar is?
rationeel
0
rationeel
0
quote:

objectief schreef op 23 augustus 2022 09:30:

[...]

Zelfs je dromen zijn bizar; en dan die vlag die al decennia klaar staat in de hoop dat Nederland straks in de armoede gestort wordt.
Jij bent hier op een onaangename, en bizarre wijze, systematisch kritiek aan het leveren.

Wat is je bedoeling?
rene l
4
quote:

rationeel schreef op 23 augustus 2022 09:38:

In ieder geval is de behandeling van de Volkert aanslag, vol vraagtekens.

Voor mij niet meer rationeel,
Pim was een goeie vent die het goed voor had met Nederland.
Zijn visie is helaas waarheid geworden.
rationeel
0
quote:

rene l schreef op 23 augustus 2022 09:45:

[...]

Voor mij niet meer rationeel,
Pim was een goeie vent die het goed voor had met Nederland.
Zijn visie is helaas waarheid geworden.
Er is toch niet voldoende duidelijkheid over wie er achter deze aanslag zaten?

De straf procedure van Volkert is toch ook bizar.
Dirk de Dijker
8
Is dit draadje bedoeld voor algemene vragen/adviezen aan de overheid?
In die context iets vreemds hier in NL.
Een 12 jarig kind mag een geslachtsverandering ondergaan. Biertje kopen mag nog niet, maar met geslachtsverandering is het wel zo praktisch om eerder te beginnen, dus dat mag wel even.
Verwerpelijk is wat mij betreft nog een erg zachte omschrijving hiervoor. Volslagen gestoord is misschien een betere omschrijving.
Een experiment waar het Chinese geexperimenteer in Wuhan bij in het niet valt.
Ik zei het al eens eerder, maar door het loslaten van Christelijke normen en waarden bezegelt het Westen zijn eigen lot. De landen die op dat punt nog wat orthodoxer zijn zoals VS en VK zijn (nu nog wel) sterker.
Met dergelijke onzalige praktijken hier kunnen wij geen enkel respect verwachten van landen als China en Rusland. Helaas moet ik ze op dat punt gelijk geven.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.188,70 +1,51%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.016,42 +1,57%
 US30^ 38.272,07 +0,39%
 Nasd100^ 17.717,71 +1,66%
 US500^ 5.105,78 +1,21%
 Japan225^ 38.248,05 +1,39%
 Gold spot 2.340,89 +0,38%
 EUR/USD 1,0705 -0,22%
 WTI 83,74 -0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront