Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1

McCarthy prijst Donald Trump nadat hij een parlementszetel heeft gewonnen
Door Todd Neikirk / 7 januari 2023.

Link Engels.
hillreporter.com/mccarthy-gives-prais...

Nadat hij vrijdagavond ternauwernood de voorzitter van het Huis werd, heeft Kevin McCarthy Donald Trump uitgebreid geprezen. 

Trump heeft McCarthy lang gesteund voor de positie. De voormalige president probeerde het Californische congreslid deze week een hart onder de riem te steken, maar zijn steun viel in dovemansoren. Toch vertelde McCarthy aan verslaggevers:

"Maar ik wil vooral president Trump bedanken. Ik denk niet dat je aan zijn invloed moet twijfelen. Hij was vanaf het begin bij me... En hij was helemaal in. Hij belde mij en hij belde anderen.

En hij was echt - ik sprak hem vanavond nog - aan het helpen om die laatste stemmen te krijgen. En wat hij echt zegt voor de partij en het land, dat we samen moeten komen. We moeten ons richten op de economie. We moeten ons richten op het beveiligen van de grens. We moeten zoveel werk doen, en hij was een grote invloed om dat allemaal te laten gebeuren. Dus bedankt, president Trump.

Hoewel McCarthy nu een van de machtigste posities binnen de Republikeinse partij bekleedt, zal hij nog veel mensen moeten verantwoorden. Dit omvat de Republikeinse wetgevers aan wie hij talloze beloftes heeft gedaan. Maar het omvat ook Trump aan de top, aan wie McCarthy altijd gehoor heeft gegeven. 
gnocchi.
1
New Yorkse rechter verwerpt motie van Trump en familie om rechtszaak van 250 miljoen dollar te verwerpen
Kara Scannell
Door Kara Scannell, CNN
Bijgewerkt 7:24 PM EST, vr 6 januari 2023.

Link Engels.
edition.cnn.com/2023/01/06/politics/n...

Een rechter in de staat New York heeft vrijdag moties afgewezen van voormalig president Donald Trump, Donald Trump Jr., Eric Trump en Ivanka Trump om de rechtszaak van 250 miljoen dollar van de procureur-generaal van New York te verwerpen, waarbij hij sommige argumenten "lichtzinnig" vond.

Rechter Arthur Engoron had eerder verschillende juridische argumenten van de Trumps verworpen toen hij vorig jaar een monitor aan de Trump Organization oplegde.

Vrijdag oordeelde hij in een schriftelijke beschikking dat de herhaling van de argumenten door de Trumps "lichtzinnig" was.

"Het lezen van deze argumenten was, om de honkbal wijsgeer Lawrence Peter ('Yogi') Berra te citeren, 'Déjà vu all over again,'" schreef de rechter.

Engoron had overwogen de advocaten van de Trumps sancties op te leggen, maar besloot daarvan af te zien.

"Verfijnde verdedigers hadden beter moeten weten," schreef de rechter, eraan toevoegend: "In zijn discretie zal dit Hof geen sancties opleggen, die het Hof onnodig acht, nu het zijn punt heeft gemaakt."

De rechter verwierp ook de argumenten van de Trumps dat een deel van het vermeende frauduleuze gedrag plaatsvond na de wettelijk toegestane verjaringstermijn.

Ivanka Trump, die het bedrijf verliet om in 2017 naar het Witte Huis te gaan, voerde aan dat de claims tegen haar verjaard waren en dat ze niet persoonlijk bedrijfsgegevens heeft vervalst. De rechter zei dat het kantoor van de procureur-generaal "voldoende" aansprakelijkheid heeft aangevoerd voor Trump om een motie tot verwerping te overleven.

In een motie tot verwerping moet de rechter een gunstiger gewicht toekennen aan de beweringen van de aanklagers.

New York Attorney General Letitia James diende de rechtszaak aanvankelijk in september in, waarin ze beweerde dat de Trumps frauduleuze financiële verklaringen hebben gebruikt om gunstige tarieven voor verzekeringen en leningen en belastingvoordelen te verkrijgen. De Trumps zeggen dat het onderzoek politiek gemotiveerd is.

In de maanden daarna heeft Donald Trump, die elke overtreding heeft ontkend, geprobeerd het onderzoek van James via meerdere juridische kanalen te blokkeren.

In december verwierp een federale rechter in Florida zijn verzoek om het kantoor van James te blokkeren voor het verkrijgen van documenten van de Donald J. Trump Revocable Trust, die hij gebruikte om zijn bedrijven te houden toen hij in 2017 president werd.

Donald Trump diende de civiele rechtszaak in november in, uren nadat een rechter in New York een poging afwees om James' rechtszaak te verplaatsen naar een andere afdeling van de New Yorkse staatsrechtbank.

Dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende informatie.
Lepre Chaun
0
Donald Trump tegen 'Trump condooms'

De voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump is in beroep gegaan tegen het verzoek van een Duitse zakenman om met het merk 'Trump' condooms, bieren en andere alcoholische dranken op de markt te brengen die de 27 landen van de EU vormen.

De aanvraag om onder de merknaam 'Trump' condooms, bieren, sappen en alcoholische dranken te verkopen, is vanuit het kleine stadje Oberlichtenau, in de deelstaat Saksen, door de Duitse ondernemer Frank Lindner ingediend bij het BUREAU VOOR INTELLECTUELE EIGENDOM VAN DE EU (EUIPO), dat is gevestigd in Alicante.

Het bedrijf van de voormalige Amerikaanse president dat het intellectuele eigendom (IP) neemt, DTTM Operations LLC, heeft voor het EUIPO een oppositie tegen de aanvraag van Lindner geformaliseerd via een Zweeds advocatenkantoor gespecialiseerd in IE-zaken, Potter Clarkson.

De vertegenwoordigers van Donald Trump hebben in de juridische strijd die door deze zaak is geopend betoogd dat potentiële Europese kopers van condooms en 'Trump'-drankjes die items kunnen verwarren met de bedrijven van de politicus, voornamelijk in de hotelsector en golfbanen.

Daarnaast waarschuwen ze dat de aard van de producten die Lindner wil verkopen onder de naam 'Trump' de reputatie en goede naam van de voormalige president kan ondermijnen, die onlangs heeft bevestigd dat hij opnieuw wil meedoen aan de verkiezingen voor het Witte Huis van de Verenigde Staten.

www.cope.es/actualidad/economia/notic...
gnocchi.
0
[Gezochte crimineel 'George Santos' beëdigd in het echte Amerikaanse Congres na oproepen tot aftreden
Door Tara Dublin / 7 januari 2023.

Link Engels.
hillreporter.com/watch-commentary-wan...

Ondanks dat de Braziliaanse autoriteiten nu precies weten waar hij is, hebben ze Rep. George "MAGA Mr. Ripley" Santos nog steeds niet gearresteerd, die in de kleine uurtjes van 7 januari werd beëdigd in het 118e Congres onder de zwakste voorzitter die ooit de voorzittershamer hanteerde.

Santos, die officieel is gesignaleerd door de FEC, heeft al beloofd te stemmen voor het volledige MAGA-plan om al het goede dat de regering Biden tot nu toe heeft bereikt ongedaan te maken, dus het zou geweldig zijn als de Braziliaanse politie hun dreigementen om Santos te arresteren voor chequefraude zou waarmaken.
Natuurlijk heeft hij al vrienden gemaakt met het gemeenste MAGA meisje...

Nu de GOP volledig ontwricht is en Rep. Kevin "Thank You Sir May I Have Another" de komende twee jaar niets anders wil doen dan dwarsliggen, heeft het Congreslid Santos de bescherming van zijn partij, mochten de Democraten in de House Ethics Committee proberen een eigen onderzoek in te stellen naast de vele die al lopen.

De mensen die Santos hebben overgehaald om op hem te stemmen, zouden graag zien dat hij aftreedt, en ze zijn terecht boos omdat ze zijn opgelicht - al is het hier een echte "caveat empty-ier"-situatie omdat ze in de eerste plaats op een MAGA-man hebben gestemd. 

In een verklaring na zijn beëdiging zei Santos dat hij "zijn kiezers wil dienen" en noemde hij Republikeinse thema's als inflatie- en misdaadbestrijding.

Oké, Trumper.

Santos heeft misschien toegegeven dat hij heeft gelogen over letterlijk alle belangrijke details over zijn leven, waaronder dat hij is afgestudeerd aan de universiteit (waar hij nooit is geweest) en dat hij heeft gewerkt voor Goldman Sachs Group Inc. en Citigroup Inc. (wat hij nooit heeft gedaan). Hij heeft ook eerder gesuggereerd dat hij Joods was, maar toen was hij helemaal, "Hé, ik bedoelde gewoon dat ik me Joods voel."

De Braziliaanse autoriteiten zeiden dinsdag dat ze een fraudezaak tegen Santos uit 2008 zouden heropenen. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat Santos wordt uitgeleverd aan Brazilië, en hopelijk voordat hij daadwerkelijk invloed kan uitoefenen op Amerikaanse wetten.
gnocchi.
0

'Grondwet boven sekte': Hakeem Jeffries' 'meesterwerk' A tot Z speech gaat viral
David Badash, De nieuwe burgerrechtenbeweging
08 januari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/constitution-over-cu...

In de vroege minuten van zaterdagochtend kozen de Republikeinen Kevin McCarthy bij de vijftiende poging tot voorzitter van het Huis. Minuten eerder brak er bijna een vuistgevecht uit toen een GOP-lid fysiek moest worden tegengehouden om Matt Gaetz aan te vallen.

Na vijf dagen zwoegen en handelen achter gesloten deuren, en enkele minuten nadat McCarthy in het openbaar in de kamer van het Huis leek te smeken om Gaetz's stem (die hem werd geweigerd), werd de Republikeinse Meerderheidsleider voorzitter van het Huis.

Maar voordat hij McCarthy officieel de voorzittershamer overhandigde (de hamer waarmee de Republikein uit Californië maanden eerder "grapte" dat het "moeilijk zal zijn Nancy Pelosi niet te raken") begon de Democratische Minderheidsleider van het Huis, Hakeem Jeffries, met wat sommigen een "meesterwerk" noemen, zijn toespraak waarin hij het hele Huis van Afgevaardigden vertelde waarom Democraten beter zijn dan Republikeinen, op alfabetische volgorde - en zonder autocue.

"We zullen nooit onze principes compromitteren," beloofde leider Jeffries. "Huis Democraten zullen altijd Amerikaanse waarden boven autocratie stellen, welwillendheid boven onverdraagzaamheid, de grondwet boven de sekte, democratie boven demagogen, economische kansen boven extremisme, vrijheid boven fascisme, regeren boven gaslighting, hoop boven haat, inclusie boven isolatie, gerechtigheid boven rechterlijke overreach, kennis boven kangoeroe rechtbanken, vrijheid boven beperking, volwassenheid boven Mar-a-Lago, normaliteit boven negativiteit, kansen boven obstructie, mensen boven politiek, kwaliteit van leven boven QAnon, rede boven racisme, inhoud boven laster, triomf boven tirannie, begrip boven lelijkheid, stemrecht boven kiezersonderdrukking, werkende gezinnen boven de welgestelden, xenial boven xenofobie, 'Yes we can' boven 'You can do it', en ijverige vertegenwoordiging boven zero-sum confrontatie. "

Jeffries plaatste de video later op Twitter, waar hij viraal ging en binnen acht uur meer dan 285.000 keer werd bekeken. Een andere clip van dat deel van zijn toespraak heeft een miljoen views. Social media influencer Majid Padellan, beter bekend als BrooklynDad_Defiant, plaatste een langere clip van Jeffries' toespraak. Die video is nu twee miljoen keer bekeken.

"Onze diversiteit is een kracht. Het is geen zwakte," zei Jeffries, de eerste zwarte wetgever die een politieke partij in het Congres leidt, in die toespraak ook tegen het Huis. "Een economische kracht. Een concurrerende kracht. Een culturele kracht. Onze diversiteit is een kracht, geen zwakte."

"We zijn een prachtig mozaïek van mensen uit de hele wereld," vervolgde hij. "Zoals John Lewis ons er hier soms aan herinnerde: 'We zijn misschien op verschillende schepen overgekomen, maar we zitten nu allemaal in hetzelfde schuitje.

"We zijn blank, we zijn zwart, we zijn Latino, we zijn Aziatisch, we zijn Native American, we zijn christen, we zijn joods, we zijn moslim, we zijn hindoe, we zijn religieus, we zijn seculier," legde hij trots uit. "We zijn homo, we zijn hetero, we zijn jong, we zijn ouder, we zijn vrouwen, we zijn mannen, we zijn burgers, we zijn dromers."

"Uit velen zijn we één."

"Dat is wat Amerika tot een groot land maakt. En welke haters ons ook proberen te verdelen, dat laten we ons door niemand afnemen. Niet nu. Nooit."

Ook dat is viraal gegaan, met verschillende clips met honderdduizenden views.
gnocchi.
0
HuffPost
Arizona Columnist hekelt Kari Lake's 'koekoeksland' waan om gouverneur te zijn
Mary Papenfuss
Zon, 8 januari 2023.

Link Engels.
www.yahoo.com/news/arizona-columnist-...

Een ervaren columnist in de Arizona Republic heeft de Republikeinse Kari Lake en haar voortdurende "koekoeksland"-fantasie dat zij de gouverneur van de staat is, neergesabeld.

De mislukte Donald Trump-voorgedragen kandidaat verloor in november de gouverneursverkiezingen van de Democraat Katie Hobbs. Maar ze staat er nog steeds op om zichzelf de "naar behoren gekozen gouverneur van Arizona" te noemen, ondanks het feit dat ze ook een beroep op de verkiezingen en een rechtszaak tegen de resultaten heeft verloren.

Als Lake ergens gouverneur is, dan is het wel de gouverneur van Neverland of Narnia, Middle Earth, Oz of Wonderland - en zelfs dan zit het allemaal in haar hoofd, schreef schrijver EJ Montini vrijdag in zijn column. Lake blijft "wonen in een fantasievolle fantasie van haar eigen creatie", voegde hij eraan toe. Het is echter niet duidelijk of ze die fantasie echt gelooft of alleen maar doet alsof, merkte Montini op.

Hij schreef Lake's reis naar de politieke ozonlaag toe aan haar bezoeken aan Mar-a-Lago, "Donald Trump's persoonlijke Disneyland", waar ze "volledig in de ban lijkt te zijn geraakt van de verrukte proselieten die het samenzweringsgedreven Shangri-la van de voormalige president bevolken".

Ze heeft daar blijkbaar geleerd dat je kunt zeggen dat je een verkiezing hebt gewonnen, zelfs als je hebt verloren, en dat je je niet schaamt om dat te zeggen.

Lake "verbleef vroeger in de echte wereld, de wereld waar feiten feiten zijn en gebeurtenissen die echt, je weet wel, gebeuren," grapte Montini. Maar nu niet meer.

"Alice werd wakker en verliet Wonderland. Dorothy keerde terug naar Kansas vanuit Oz," schreef Montini.

"Niet Kari."

twitter.com/MikeSington/status/161078...
Lepre Chaun
1
Meer dan 60 procent van de rechtse kiezers steunt Trump nog altijd.

Afgelopen maanden zinspeelde McCarthy op onderzoeken naar de dramatische terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Afghanistan in 2021, de chaos aan de grens met Mexico en de groeiende invloed van China.
Dan zijn er nog de perikelen rond Hunter Biden, de zoon van de president.
De Republikeinen hameren al lang op diens vermeende zakelijke malversaties, waar nog altijd geen concreet bewijs voor is gevonden. ‘Het doel van de Republikeinen is om de Democraten er slecht uit te laten zien, wanneer ze maar kunnen’, zegt Martin Wattenberg, verkiezingsexpert van de universiteit van Californië.

Volgens Wattenberg en andere experts zullen de Republikeinen proberen Joe Biden af te zetten met een impeachmentprocedure, zoals de Democraten die twee keer inzetten tegen Donald Trump.
‘En wanneer die poging sneuvelt in de Democratische Senaat, proberen ze het nog een keer’, zegt Wattenberg. ‘En nog een keer, en misschien nog een keer.’
luchtschip
1
quote:

Lepre Chaun schreef op 8 januari 2023 17:18:

Meer dan 60 procent van de rechtse kiezers steunt Trump nog altijd.

Afgelopen maanden zinspeelde McCarthy op onderzoeken naar de dramatische terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Afghanistan in 2021, de chaos aan de grens met Mexico en de groeiende invloed van China.
Dan zijn er nog de perikelen rond Hunter Biden, de zoon van de president.
De Republikeinen hameren al lang op diens vermeende zakelijke malversaties, waar nog altijd geen concreet bewijs voor is gevonden. ‘Het doel van de Republikeinen is om de Democraten er slecht uit te laten zien, wanneer ze maar kunnen’, zegt Martin Wattenberg, verkiezingsexpert van de universiteit van Californië.

Volgens Wattenberg en andere experts zullen de Republikeinen proberen Joe Biden af te zetten met een impeachmentprocedure, zoals de Democraten die twee keer inzetten tegen Donald Trump.
‘En wanneer die poging sneuvelt in de Democratische Senaat, proberen ze het nog een keer’, zegt Wattenberg. ‘En nog een keer, en misschien nog een keer.’
"Meer dan 60 procent van de rechtse kiezers steunt Trump nog altijd. "

In de poll van december nog maar 46 %

Donald Trump’s popularity with Republican voters is sinking
Polls reveal a fall in support for him to Make America Great Again, again

According to YouGov’s latest poll, conducted between December 10th and 13th, just 46% of respondents who said they were either Republicans or independents who “lean towards” the Republican Party said they wanted Mr Trump to run for their party’s nomination again. And 37% did not want him to run. These polls were in the field before the House select committee investigating January 6th released its full report, which seems unlikely to help the former president either.

www.economist.com/united-states/2022/...

Zinloos lawaai en stennis maken om zaken waarvan in het verleden al is gebleken dat ze weinig om het lijf hebben, buiten een hoop geschreeuw
Chaos creëren en een goed bestuur trachten onmogelijk te maken, is het enige wat de Republikeinen nastreven
Met een kleine meerderheid in het Huis, over onzin zaken praten, terwijl ze weten dat de Democraten meerderheid in de Senaat, hier geen goedkeuring aan gaat geven

Eraan denken wat goed is voor de bevolking, is er blijkbaar niet bij

Houdt ons op de hoogte over hoe de Republikeinen chaos proberen te creëren
gnocchi.
0
Op #WeveGotIssues zegt David Cay Johnston dat hij bewijs heeft gevonden van 'brutale' misdaden in de belastingaangiften van Trump.

Plus: Kevin McCarthy's overgave aan MAGA-opstandelingen zal ernstige gevolgen hebben in de echte wereld.

twitter.com/RawStory/status/161215680...
Lepre Chaun
0
Trump neemt de eer op voor McCarthy Speaker-overwinning

Voormalig president Trump neemt een overwinningsronde na de overwinning van speaker Kevin McCarthy (R-Calif.) na 15 stemrondes.

"De Fake News Media was, geloof het of niet, zeer genadig in hun berichtgeving dat ik Kevin McCarthy enorm heb geholpen om de positie van voorzitter van het Huis te bereiken", schreef Trump zaterdag in een bericht op zijn Truth Social-platform.

"Bedankt, ik heb ons Land een groot plezier gedaan!"

Hoewel er sprake was van de verzwakte politieke invloed van Trump nadat Republikeinen die tegen McCarthy's speakerschap waren, het aandringen van de voormalige president om hem te steunen negeerden, toonden rapporten tijdens het dagenlange stemproces aan dat Trump mogelijk met succes enkele van McCarthy's GOP-tegenstanders heeft beïnvloed.

Trump plaatste een potentieel kritisch telefoontje naar afgevaardigde Matt Gaetz (R-Fla.), wiens "huidige" stem de nederlaag van McCarthy bij de 14e stemronde vrijdagavond laat verstevigde, volgens The New York Times. De voormalige president sprak ook aan de telefoon met afgevaardigde Andy Biggs (R-Ariz.), een andere vocale McCarthy-holdout, meldde CNN.

Trump had ook contact met rep. Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) op de avond dat McCarthy het Speakership won, die te zien was op een wijd verspreide foto terwijl ze haar telefoon probeerde vast te houden aan Rep. Matt Rosendale (R-Mont.), een van McCarthy's laatst overgebleven tegenstanders. De beller-ID op de foto luidde "DT", en Greene bevestigde later dat het in feite Trump aan de andere lijn was.

McCarthy prees Trump terwijl hij met verslaggevers sprak nadat hij de gavel had veiliggesteld en zei: "Ik denk niet dat iemand aan zijn invloed moet twijfelen. Hij was vanaf het begin bij me."
het zwaard
0
In Brasilia, de hoofdstad van Brazilië, hebben honderden aanhangers van de voormalige president Jair Bolsonaro het congresgebouw en het hooggerechtshof bestormd. Ze proberen ook het presidentieel paleis te omsingelen. De militaire politie heeft traangas ingezet en probeert de situatie onder controle te krijgen.

Het gebied rond het congresgebouw was vooraf wel door de autoriteiten afgezet, maar de fans van Bolsonaro slaagden erin door de veiligheidscordons heen te breken. De extremisten, gekleed in de kleuren van de Braziliaanse vlag, vielen de politie aan. Enkele tientallen van hen zijn erin geslaagd het gebouw te beklimmen en het dak te bezetten
Zal Trump nu ook de aanhangers van Bolsonaro feliciteren ?
gnocchi.
0
Als je je zorgen maakt over de vervolging van Trump en cohorten... dan ben je dat niet meer nadat je naar deze podcast "JACK" hebt geluisterd

Veruit een van de beste podcasts die ik ooit heb geluisterd. Ik moest binge-luisteren omdat ik zoveel aan het leren was dat ik niet kon stoppen

Bedankt @MuellerSheWrote
& Andy McCabe.

twitter.com/RNjudyFlorida/status/1612...
gnocchi.
0

Dit voelt als het einde van Steve Bannon.
Bill Palmer | 6:53 pm EST januari 8, 2023.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/this-fe...

De DOJ heeft Steve Bannon al veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens minachting, waartegen hij momenteel in beroep gaat. New York heeft Bannon beschuldigd van ernstigere misdrijven, en hij wacht op zijn proces. Dit komt zelfs terwijl we ons voorbereiden om uit te vinden of Special Counsel Jack Smith Bannon zal aanklagen als onderdeel van zijn 6 januari gerelateerde onderzoek.

In de tussentijd heeft Bannon onlangs geprobeerd zich te mengen in de presidentsverkiezingen in Brazilië. Nadat zijn uiterst rechtse kandidaat Jair Bolsonaro de herverkiezing had verloren, moedigde Bannon hem publiekelijk aan om te beweren dat het gemanipuleerd was en gewoon in functie te blijven (klinkt bekend?). Dat werkte niet, want Bolsonaro heeft sindsdien zijn ambt verlaten en men denkt dat hij in Florida rondhangt (klinkt bekend?). Nu hebben Bolsonaro's aanhangers vandaag het Capitool in Brazilië bestormd, in een zwakke en doelloze maar niettemin verontrustende poging om de nieuw gekozen president met geweld omver te werpen (klinkt bekend?).

Het zit zo. Bannon praat over legers en revoluties, maar het zijn altijd maar ongeorganiseerde idioten die op een gebouw afrennen, zonder enig nut. Hij brengt net genoeg cosplay spul op gang om er geld mee in te zamelen. Hij is geen revolutionair, hij is een financiële fraudeur. Dit is allemaal een spel voor hem, om zijn zakken te vullen.
   
Zelfs nu we wachten op meer details over de mislukte couppoging in Brazilië, moeten we in gedachten houden dat Bannon al een keer strafrechtelijk is veroordeeld, en hij probeert zich te weren uit de federale gevangenis. De meer recente aanklachten tegen hem lijken er bijna op dat hij in de staatsgevangenis belandt. Er lijken meer federale aanklachten te komen. En gezien het feit dat hij (op zijn minst) heeft bijgedragen aan het huidige geweld in Brazilië, zal er nu waarschijnlijk een verhoogde urgentie zijn om hem op te pakken. Het begint erop te lijken dat we vandaag zullen terugkijken als het einde van Steve Bannon.

gnocchi.
0

'Het gaat om jou, domoor': George Santos wijkbewoners zijn niet blij met zijn leugens
Sarah K. Burris
08 januari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/george-santos-distri...

Rep. George Santos (R-NY) probeert nog steeds de gevolgen te verwerken van het feit dat bekend is geworden dat hij over zijn hele identiteit heeft gelogen. In een Fox 27 News interview, wimpelde hij zijn fraude af door het niets meer dan "een fout" te noemen die "gebrekkige" mensen de hele tijd maken.

"De realiteit is dat ik alles blijf doen wat ik in mijn campagne heb voorgesteld. Ik ben geen fraudeur. Ik ben niet nep," zei hij.

Toen hem werd gevraagd of hij zich "niet schaamt" voor "flagrante leugens", legde hij uit dat Democraten op de een of andere manier net zo slecht zijn en viel hij president Joe Biden aan, maar legde nooit volledig uit hoe Democraten een heel ander persoon hebben verzonnen.

In een gesprek met The Guardian noemde Marylou Albertini, inwoonster van Long Island, haar nieuwe congreslid "een kruimel".

"Het is echt alsof hij zegt dat het OK is om het te doen. Wat echt verkeerd is," legde ze uit. Ze merkte op dat ze politici meestal "oplichters" vindt, maar dat Santos de zaken naar een heel ander niveau bracht.

"Ik hoorde hem eigenlijk zeggen: 'Waarom zou dat er toe doen, want andere politici liegen'," zei Albertini. "Nou, dit gaat niet over hen. Het gaat over jou, domoor."

Het zijn geen witte leugens over een 4.0 GPA of een topatleet zijn op de middelbare school. Santos loog over zijn opleiding, zijn ervaring, zijn banen, zijn hele cv, zijn bedrijf, zijn liefdadigheid, zijn werknemers, zijn financiën, waar hij woonde, zijn huwelijk, zijn familie en zelfs 11 september. Santos beweerde dat zijn moeder in de South Tower van het World Trade Center was op 11 september 2001, en dat ze een paar jaar later overleed. Daar is geen bewijs voor en ze stierf in 2016. De vraag blijft wat Santos niet heeft gelogen.

"Iedereen kan dat verwachten - misschien heeft hij zich vergist of zo. Maar als je over 100% van alles liegt, kunnen mensen dat niet verwachten," zei buurtwinkelier Gary Dhindsa.

"Mensen zijn verraden," zei Dhindsa. "Ze voelen zich verraden omdat hij complete leugens vertelde. Hij manipuleerde alles. Niet één of twee dingen. Alles."

Lees het volledige verslag bij The Guardian.

www.theguardian.com/us-news/2023/jan/...

gnocchi.
0
'Jim Jordan moet zijn bek houden': Voormalig GOP-adviseur begraaft 'opstandige' wetgever over zijn laatste opmerkingen
Tom Boggioni
08 januari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/jim-jordan-insurrect...

Na het zien van een clip van Rep. Jim Jordan op Fox News op zondag, ging de voormalige Republikeinse partij adviseur Tara Setmayer op een uitgebreide rant over de Ohio Republikein die binnenkort voorzitter zal zijn van het House Judicial Committee.

Tijdens haar optreden op MSNBC's "The Sunday Show," maakte Setmayer er een punt van om op te merken dat de GOP-wetgever waarschijnlijk wordt onderzocht door het DOJ en dat zijn commissie toezicht zal houden op hun werk.

"Ik wil de mensen eraan herinneren wie Jim Jordan is," zei Setmayer tegen presentator Jonathan Capehart. "Jim Jordan wordt mogelijk onderzocht door het Ministerie van Justitie. Hij staat nu op het punt om voorzitter te worden van de gerechtelijke commissie die direct toezicht heeft op het ministerie van Justitie; daar is iets ongelooflijks mis mee."

"Jim Jordan was een opstandeling," beschuldigde ze. "Hij was een van de mensen in die achterdeurdeals met Rudy Giuliani en al die anderen om de eerlijke verkiezingen in dit land ongedaan te maken. Hij heeft nu de macht van de voorzittershamer, van het toezichtcomité voor het Ministerie van Justitie. Dit is wat de mensen in de macht hebben gestemd."

"Ik denk dat het een verantwoordelijkheid is voor ons allemaal die een platform hebben om het Amerikaanse volk eraan te herinneren dat verkiezingen gevolgen hebben," vervolgde ze. "We kunnen niet de rol negeren die ze hebben gespeeld in het bijna verliezen van onze democratie op 6 januari, ze moeten allemaal verantwoordelijk worden gehouden en vragen over worden gesteld."

"Jim Jordan moet echt ophouden met die rechtschapen verontwaardiging over alles," riep ze uit, "want hij is niet verantwoordelijk gehouden voor zijn eigen overtredingen en ik denk dat die eerder vroeger dan later moeten komen."
gnocchi.
1
[Michigan AG heropent zaak van Trump over valse kiezers
Door Tara Dublin / 8 januari 2023.

Link Engels.
hillreporter.com/watch-michigan-ag-re...

In een omkering van een eerdere beslissing kondigde de procureur-generaal van Michigan, Dana Nessel, vrijdag haar voornemen aan om een strafrechtelijk onderzoek te heropenen naar een groep Republikeinen die volgens haar ongepast hebben geprobeerd om de kiesmannen van de staat toe te kennen aan Donald Trump na zijn verlies tegen Joe Biden in november 2020.

Nessel had eerder gezegd dat ze genoeg bewijs had om de zogenaamde "nepverkiezers" aan te klagen, maar liet in plaats daarvan de federale autoriteiten een breder onderzoek instellen. Tijdens een persgesprek met de Democratic Attorneys General Association op vrijdag leek ze echter te laten zien dat ze haar geduld met federale aanklagers had verloren.

Het was geen toeval dat Nessel haar beslissing aankondigde op de tweejarige verjaardag van de aanslag van 6 januari op het Amerikaanse Capitool, want ze heeft consequent betoogd dat de poging van de zogenaamde "nep-kiezers" eind 2020 deel uitmaakte van een veel breder plan om de rechtmatige overwinning van president Joe Biden ongedaan te maken.

Nadat Trump in november 2020 in Michigan had verloren van Joe Biden, probeerden MAGA-aanhangers in Michigan en elders "alternatieve lijsten" van kiesmannen aan te bieden. De Trump-campagne en anderen suggereerden ten onrechte dat Michigan rechtmatig een afzonderlijke GOP-lijst van afgevaardigden kon aanbieden en dat het Congres die afgevaardigden kon aanvaarden, ondanks het feit dat president Joe Biden Michigan won met meer dan 154.000 stemmen.

Zestien Trump-aanhangers ondertekenden een vals document dat aangaf dat zij "legitieme Electoral College afgevaardigden" waren voor Michigan en stuurden het naar het kantoor van vice-president Mike Pence, de Michigan Secretary of State, de National Archivist en de hoofdrechter van het westelijke district van Michigan. 

Die zestien personen zullen nu de focus zijn van haar onderzoek, terwijl de federale regering hun eigen onderzoek voortzet.
gnocchi.
1

Trump's advocaten hebben het moeilijk nu rechters hun 'kwade trouw' vertragingstactieken doorzien
Tom Boggioni
09 januari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/donald-trump-lawyers...

Volgens een verslag van Jose Pagliery van de Daily Beast raken de advocaten van Donald Trump in New York hun tijd en het geduld van de rechters op als ze verweer blijven voeren dat door één rechter "vexatoir en lichtzinnig" wordt genoemd.

Vertragingstactieken die de voormalige president decennialang goed hebben gediend, vallen nu in dovemansoren nu de rechters moe en boos worden en hun gevoelens duidelijk kenbaar maken in meerdere uitspraken waarin ze de juridische vertegenwoordiging van Trump afwijzen.

De advocaten van Trump hebben het vooral moeilijk met de New Yorkse procureur-generaal Letitia James in Manhattan, waar ze voortdurend zijn afgepoeierd toen ze probeerden het werk van de voormalige president te doen.

"De laatste mislukking van Trump in de rechtbank van New York laat zien hoe ver zijn advocaten bereid zijn te gaan om de voormalige president gunstig te stemmen en hoeveel potentiële professionele problemen ze zichzelf willen aandoen," schreef Pagliery voordat hij eraan toevoegde: "Vrijdag weigerde een rechter in de staat New York de civiele zaak van 250 miljoen dollar van de officier van justitie tegen de Trump Organization wegens bedrijfs- en belastingfraude te verwerpen, door te zeggen dat hij absoluut niet overtuigd was door dezelfde zwakke argumenten die hij al eerder had afgewezen."

Zoals het rapport opmerkt, is rechter Arthur F. Engoron snel geïrriteerd geraakt door de advocaten van de voormalige president die oude argumenten herhalen, waarbij Pagliery schrijft: "Op woensdag waarschuwde hij de advocaten van Trump om te stoppen met het naar voren brengen van dezelfde afgewezen argumenten in een e-mail waarin hij waarschuwde dat hij 'overwoog sancties op te leggen voor lichtzinnige procesvoering'. Op vrijdag gaf hij uiteindelijk een beschikking waarin hij hun verzoek om de zaak te verwerpen afwees en opmerkte dat 'een geraffineerde verdedigingsadvocaat beter had moeten weten'."

Het rapport voegt eraan toe: "Het feit dat het Trump-team op komische wijze erkende dat ze de voormalige president vertegenwoordigen door dezelfde argumenten 'opnieuw te laten presenteren', bracht Engoron ertoe te schrijven dat hun actie 'sterk wijst op lichtzinnigheid.'"

Volgens Stephen Gillers, professor aan de New York University Law School, kunnen de advocaten van Trump aan een korte lijn zitten met sommige rechters na enkele lelijke uitwisselingen in de rechtszaal.

"Het is vrij zeldzaam. De advocaten moeten zich niet alleen zorgen maken over monetaire sancties, die misschien niet zo'n grote zorg zijn, maar ook gerechtelijke discipline die kan leiden tot een publieke censuur, schorsing van de licentie of een royement," legde hij uit.

U kunt hier meer lezen.

www.thedailybeast.com/donald-trumps-l...
gnocchi.
0
[Rechter beveelt Donald Trump te verschijnen in rechtszaak van NY AG
Door Tara Dublin / 8 januari 2023.

Link Engels.
hillreporter.com/watch-judge-orders-d...

Donald Trump moet verschijnen voor een rechtszaak van de procureur-generaal van de staat New York die hem beschuldigt van frauduleuze overwaardering van de activa van zijn gelijknamige vastgoedbedrijf en zijn eigen nettowaarde, oordeelde een rechter vrijdag.

Rechter Arthur Engoron van het Hooggerechtshof in Manhattan verwierp de beweringen van de verdediging dat AG James "te lang heeft gewacht" met haar rechtszaak, geen fraude heeft aangetoond en de 250 miljoen dollar schadevergoeding die zij in haar rechtszaak eist "beter had moeten rechtvaardigen".

Advocaat-generaal Letitia James van de staat New York had Trump, zijn volwassen kinderen Donald Jr, Eric en Ivanka en de Trump Organization in september aangeklaagd wegens een vermeend plan om het vermogen van Trump met miljarden dollars op te blazen door tien jaar lang te liegen tegen banken en verzekeraars, in wat zij een "onthutsende" fraude noemde.

Justitie Engoron zei vrijdag ook dat Ivanka Trump kan worden aangeklaagd ondanks haar beweringen dat ze geen taxaties heeft vervalst en sinds 2017 niet meer voor de Trump Organization heeft gewerkt, en zei dat ze aansprakelijk zou kunnen zijn voor deelname aan "voortdurende misstanden".

Reuters meldt dat Engoron ook besloot de beklaagden niet te bestraffen voor het aanvoeren van argumenten, waaronder dat procureur-generaal James een politieke "heksenjacht" nastreefde en geen wettelijke bevoegdheid had om aan te klagen. "Verfijnde verdedigers hadden beter moeten weten," schreef rechter Engoron in zijn beslissing.

In een persverklaring zei AG James dat ze de Trumps ook wil verbieden bedrijven te runnen in New York en Trump en zijn bedrijf gedurende vijf jaar wil verbieden daar onroerend goed te verwerven. Ze zei dat Donald Trump "zich jarenlang heeft ingelaten met uitgebreide financiële fraude om zichzelf te verrijken en het systeem te bedriegen" en dat hij zich voor de rechter moet verdedigen.

Een proces op 2 oktober is gepland.  Het kantoor van de officier van justitie in Manhattan voert ook een strafrechtelijk onderzoek uit in verband met de civiele zaak van James, en de Trump Organization wordt op 13 januari veroordeeld wegens belastingfraude in een andere zaak in New York.
gnocchi.
0
Kijk: Joe Scarborough legt uit waarom GOP zich opmaakt voor meer grote verliezen in 2024
Door Todd Neikirk / 9 januari 2023.

Link Engels.
hillreporter.com/watch-joe-scarboroug...

Na hun rampzalige afgelopen week voorspelt Joe Scarborough dat de Republikeinen zich opmaken voor meer verliezen in 2024. 

De GOP herwon de controle over het Huis van Afgevaardigden in 2022, hoewel met een veel kleinere marge dan verwacht. Een van hun eerste acties was een vernederende stemming over de voorzitter, waarbij 15 pogingen nodig waren om Kevin McCarthy te kiezen. 

De MSNBC presentator vertelde zijn publiek, "Dit is zo'n kolossaal slechte politiek. Deze gekken gaan snijden in het defensiebudget, en laten de Democraten in de Senaat en Joe Biden de beschermers zijn van Amerika's defensie. Deze gekken begrijpen niet dat ze recht op een nieuw verlies aflopen in 2024."

Het voormalige GOP congreslid ging verder:

"Ze trekken ten strijde tegen de inlichtingengemeenschap. Ze vallen de FBI en de CIA aan. In de koortsige moerassen van het Trumpisme gaan ze, laten we de inlichtingengemeenschap verpletteren; laten we de diepe staat verpletteren. Weet je wat mensen in Atlanta en de buitenwijken van Philly, en in Wisconsin en Michigan denken, die jongens zijn professionals, ze staan aan onze kant, en ze beschermen ons tegen terroristen, radicale terroristen van over de hele wereld."

Scarborough besloot: "Zij (Republikeinen) steunen een volledige oorlog tegen de mannen en vrouwen die de professionals zijn in onze inlichtingengemeenschappen. Veel geluk om dat te verkopen in '24. Je hebt zojuist Joe Biden's dag goed gemaakt. Kun je politiek nog dommer worden?

Bekijk hieronder een fragment van het segment, met dank aan MSNBC:

www.youtube.com/watch?v=n0qpD6pHGVI&a...
70.794 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3123 3124 3125 3126 3127 3128 3129 3130 3131 3132 3133 ... 3536 3537 3538 3539 3540 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront