Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 164 » | Laatste
voda
1
Minder faillissementen in februari
12-mrt-2024 06:58

Daling van 7 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal faillisementen is in februari gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In februari zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari. Dat is een daling van 7 procent.

De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter al bijna 2 jaar stijgend. In de eerste twee maanden van 2024 zijn ruim 40 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Daarna is het aantal faillissementen verder afgenomen en bereikte in augustus 2021 met 109 een laagterecord. Vanaf mei 2022 lag het aantal faillissementen onafgebroken hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in februari 320 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 65. Dat is echter wel 19 procent minder dan in januari.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Nederlandse inflatie in februari inderdaad gedaald
12-mrt-2024 07:01

Tot onder de drie procent.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Nederland zijn in februari op jaarbasis minder hard gestegen dan een maand eerder. Dit bleek dinsdag uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Afgelopen maand steeg het prijspeil, conform de voorlopige cijfers, met 2,8 procent op jaarbasis. In januari was de prijsstijging nog 3,2 procent. De prijzen van diensten en voedingsmiddelen stegen relatief hard, hoewel minder hard dan in januari.

De prijsontwikkeling van voeding zorgde voor een daling van de inflatie, aldus het CBS. Voedingsmiddelen waren in februari 0,3 procent duurder dan een jaar eerder. In januari waren de prijzen 2,1 procent hoger dan vorig jaar. De kleinere prijsstijging komt vooral door de prijsontwikkelingen van brood- en graanproducten, groenten en vlees.

Ook de prijsontwikkeling van woonproducten zoals meubelen en huishoudelijke artikelen had een drukkend effect op de ontwikkeling van de inflatie. Prijzen van deze productgroep waren in februari gemiddeld 2,7 procent lager dan vorig jaar. In januari was de prijsdaling op jaarbasis 0,5 procent. De grotere prijsdaling van deze productgroep komt met name door de prijsontwikkelingen van meubelen voor in het huis en niet-elektrische keukenartikelen.

De prijsontwikkeling van motorbrandstoffen had daarentegen een verhogend effect op de ontwikkeling van de inflatie. In februari waren motorbrandstoffen 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. In januari waren de prijzen 4,3 procent hoger dan een jaar eerder. Een liter Euro 95 kostte gemiddeld 1,97 euro in februari, in januari was dat 1,91 euro. De prijs van een liter diesel nam toe van 1,74 euro in januari naar 1,81 euro in februari.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Nederlander weer minder negatief
20-mrt-2024 06:49

In maart.

(ABM FN-Dow Jones) De stemming onder consumenten is in maart verder verbeterd, maar het vertrouwenscijfer bleef nog wel negatief. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het consumentenvertrouwen steeg van -27 in februari naar -22 deze maand, zei het CBS. Hiermee ligt het consumentenvertrouwen nog steeds onder het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar van -10.

Consumenten waren in maart minder pessimistisch over de economie dan in februari, aldus het CBS. De deelindicator economisch klimaat kwam uit op -35, tegen -41 in februari. Het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden was minder negatief, maar het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden was een fractie negatiever.

De koopbereidheid kwam in maart uit op -14, tegen -17 in februari. Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden en het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden verbeterden.

Verder vonden consumenten volgens het statistiekbureau de tijd voor het doen van grote aankopen minder ongunstig dan in februari.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Lagarde: ECB kan in juni rente verlagen als inflatie blijft dalen
20-mrt-2024 11:42

Sterkste hint tot nog toe.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank kan de beleidsrente in juni verlagen, indien de eerstvolgende cijfers over de inflatie en de lonen voldoen aan de verwachtingen van de ECB. Dit stelde voorzitter Christine Lagarde woensdag.

Lagarde deed haar uitspraken in een toespraak voor economen en beleggers in de Goethe-Universität in Frankfurt. Het is de sterkste indicatie tot nu toe dat de centrale bank zich voorbereidt op een mogelijke renteverlaging in juni, mits de inflatie verder daalt.

"Als deze cijfers in voldoende mate overeenstemmen met het pad van onderliggende inflatie en onze prognoses, en als we ervan uitgaan dat de doorwerking van het monetaire beleid sterk blijft, zullen we kunnen overgaan naar de fase van terugschakelen in onze beleidscyclus en het beleid minder beperkend maken", zei Lagarde.

Lagarde wees erop dat de meest recente cijfers over de loongroei wijzen op een vertraging in de laatste drie maanden van 2023 en dat in mei cijfers beschikbaar komen voor de eerste drie maanden van dit jaar. " De komende maanden zullen ons helpen om een nog duidelijker beeld te vormen", aldus Lagarde.

Zelfs als de rente in juni wordt verlaagd, zal de ECB voorzichtig blijven, zei Lagarde. Beleidsmakers verwachten namelijk dat de prijzen van diensten sterk blijven stijgen.

"Dit impliceert dat zelfs na de eerste renteverlaging, we ons niet vooraf kunnen vastleggen" , zei ze. "Onze besluiten zullen afhankelijk van de data moeten blijven."

De inflatie daalt overal ter wereld na een sterke stijging na de coronapandemie. Anders dan gebruikelijk heeft de economische productie hier niet sterk onder geleden en is de werkloosheid niet sterk opgelopen. Centrale banken zijn daarom voorzichtig met overhaaste renteverlagingen die mogelijk te vroeg komen en de inflatie zo juist weer aanwakkeren.

De Federal Reserve zal woensdagavond zijn beleidsrente naar verwachting ongewijzigd laten en beleggers vragen zich af of de Fed mogelijk wat langer zal wachten met het verlagen van de rente, omdat de laatste cijfers wezen op een hardnekkige inflatie. Vooralsnog rekent de markt op een renteverlaging in juni.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Nagel ziet kans op renteverlaging ECB stijgen
22-mrt-2024 11:38

Eerder juni dan april.

(ABM FN-Dow Jones) Het wordt steeds waarschijnlijker dat de Europese Centrale Bank in de komende maanden overgaat tot de eerste renteverlaging. Dit zei voorzitter Joachim Nagel van de Duitse Bundesbank vrijdag bij een zogeheten MNI Webcast.

Nagel, ook ECB-bestuurder, verwacht een verlaging voor de zomervakantie. Daarbij is juni kansrijker dan april, aldus de bankier.

Deze uitspraken sluiten aan op de woorden van voorzitter Christine Lagarde.

Nagel waarschuwde wel dat de ECB de rente niet te snel moet verlagen of dat een eerste renteverlaging automatisch wordt gevolgd door een serie verlagingen.

"Het is geenszins een uitgemaakte zaak dat alles soepel verloopt in de rest van het jaar", aldus Nagel vrijdag. Hij zei ook dat de ECB niet te veel moet kijken naar de centrale banken elders in de wereld.

De euro daalde vrijdag 0,4 procent naar 1,0819 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Huishoudens hadden vorig jaar meer te besteden door hogere lonen
Vandaag, 09:4 1in GELD

DEN HAAG (ANP) - Huishoudens hadden vorig jaar gemiddeld meer te besteden dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. Volgens het statistiekbureau is de voornaamste reden hiervoor de stijging van de lonen.

Het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens nam vorig jaar toe met 1,4%. Dit is de toename van het beschikbaar inkomen, gecorrigeerd voor prijsstijgingen.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/172419986...
voda
2
2024 heeft qua aandelentransacties sterkste start in drie jaar; beursintroducties blijven achter
DFT/REUTERS

1 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Wat betreft het sluiten van transacties op de mondiale aandelenmarkten kent 2024 de sterkste start in drie jaar, aldus data van Dealogic. De markt voor beursintroducties blijft nog wel achter.

Bankiers hebben in het eerste kwartaal van dit jaar $143,9 miljard aan aandelen verkocht wereldwijd. Daarmee is dit het beste kwartaal sinds de eerste drie maanden van 2021.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/623911605...
ffff
1
Vooruit Hans: Nog meer echt postief neiuws: Gisteravond op Wirtschaft vor Achten, dus op de Duitse zender: Dividenduitbetalingen zullen alweer omhoog gaan en zijn nog nooit zo hoog geweest.

Bravo....
Maar dan de terecht kanttekening van de kundige verslaggever/presentator: Toch eigenlijk jammer dat veel daarvan naar het buitenland gaat en NIET naar Duitse beleggers.

Tja......beleggen is en blijft risico nemen en als je daar wat schrik van hebt, zoals de Duitsers blijkbaar.

Peter
ffff
1
Het was toch speciaal.........Ondanks de giften en uitgaven....Nog nooit was het belegde vermogen zo groot.....

Met als heel juiste kanttekening: Dat is dan wel in ondertussen gedevalueerde Euro's. Als je die gruwelijke inflatie over vele jaren er ook nog bij moet betrekken worden het allemaal wel erg ingewikelde berekeningen.

Ik houd het dan toch maar bij mijn opmerking ooit aan Willem Okkerse gedaan: Willem, het totaal op je effectenrekening plus bankrekening liegt nooit...... En daar had zelfs Willem toentertijd niet van terug.

Je hoort trouwens nooit meer iets van zijn beoordelingssysteem. Met het overlijden van Willem is dat blijkbaar ook een stille dood gestorven.

Peter
Plein777
0
Ik wens alles posters hier van dit draadje een Zalig Pasen toe.

www.youtube.com/watch?v=WqVsbuWHsiw

Altijd mooi en indrukwekkend om jaarlijks de Semana Santa hier in Alicante mee te mogen maken..
voda
0
Beursblik: ECB steeds optimistischer over versoepeling beleid
11-apr-2024 14:43

Maar Deutsche Bank verwacht geleidelijke aanpak.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank wordt steeds optimistischer dat de voorwaarden voor een versoepeling van het beleid op hun plaats vallen. Dit schreef econoom Mark Wall van Deutsche Bank donderdag in een eerste reactie op het rentebesluit.

"Niemand zou verrast moeten zijn door een renteverlaging in juni", volgens de expert van de Duitse bank.

Maar volgens Wall is het de vraag of er na een eventuele verlaging in juni, in juli opnieuw een verlaging volgt, gezien de "voortdurende voorzichtigheid van de ECB ten aanzien van de binnenlandse inflatie", aldus de econoom van Deutsche Bank.

"Het terugschroeven van de restrictiviteit, om de woorden van president Lagarde te gebruiken, zou geleidelijker kunnen gaan", denkt Wall.

De ECB liet de basisrente donderdag ongemoeid op 4,50 procent, de marginale beleningsfaciliteit bleef staan op 4,75 procent en de depositofaciliteit op 4,00 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ECB op koers voor renteverlaging in juni
11-apr-2024 16:04

Centrale bank niet afhankelijk van wat Fed doet.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank ligt op koers voor een eerste renteverlaging in juni, hoewel het versoepelen van het monetaire beleid afhankelijk blijft van inkomende economische data. De ECB zal zich echter niet laten leiden door de Amerikaanse Federal Reserve, benadrukte voorzitter Christine Lagarde donderdag in haar toelichting op het rentebesluit.

Als "de geactualiseerde beoordeling van de Raad [van Bestuur] ten aanzien van de inflatievooruitzichten, de dynamiek van de onderliggende inflatie en de kracht van de monetairbeleidstransmissie zijn vertrouwen dat de inflatie zich op duurzame wijze richting het doel beweegt verder zou vergroten, zou het gepast zijn het huidige niveau van monetairbeleidsverkrapping te verlagen", zei de ECB donderdag in het rentebesluit, waarbij het de belangrijkste rentestanden conform de marktverwachting ongewijzigd liet.

Daarmee zette de ECB "officieel" de deur open naar een renteverlaging in juni, meent econoom Carsten Brzeski van ING.

"Dit is de eerste keer dat de ECB in haar officiële beleidsaankondiging spreekt over renteverlagingen", zei de econoom.

Volgens voorzitter Lagarde waren er tijdens de vergadering over het rentebesluit zelfs "enkele bestuurders" die nu al voldoende vertrouwen hebben in een renteverlaging.

Maar, zo benadrukte Lagarde, de ECB blijft afhankelijk van de economische cijfers die de komende periode binnenkomen. "In juni hebben we veel meer informatie", aldus de ECB-voorzitter.

Daarbij legt de centrale bank zich niet op voorhand vast op een bepaald rentetraject.

"De richting [van het monetaire beleid] is vrij duidelijk, maar er is geen specifiek pad", benadrukte Lagarde donderdag.

Ook is de ECB niet afhankelijk van het moment dat Fed de rente zal verlagen. In de Verenigde Staten is de kans op een renteverlaging in juni kleiner geworden na de tegenvallende inflatiecijfers die woensdag verschenen.

"Ik wil niet speculeren over de acties van andere centrale banken", zei Lagarde, maar de ECB "is niet afhankelijk van de Fed", benadrukte zij.

"We moeten er niet van uitgaan dat wat er in de eurozone gebeurt, de VS weerspiegelt", zei de ECB-voorzitter in haar persconferentie. Volgens haar is de aard van de inflatie in de eurozone anders dan die in de VS.

Mogelijke schommelingen in de euro/dollar koers door een afwijking in het rentebeleid van de ECB ten opzichte van de Fed, bijvoorbeeld wanneer de Europese Centrale Bank eerder de rente gaat verlagen, zijn voor de ECB niet relevant, "want het monetaire beleid richt zich niet op wisselkoersen", aldus Lagarde.

De voorzitter van de ECB zei donderdag verder dat men verwacht dat in 2025 het inflatiedoel van 2,0 procent wordt bereikt. Dat zal volgens Lagarde met de nodige schommelingen gepaard gaan. Belangrijk blijven de ontwikkeling van de lonen en bedrijfswinsten. Volgens Lagarde wijzen recente indicatoren op een verdere loonmatiging in de eurozone.

Dat de diensteninflatie in de eurozone vooralsnog hardnekkig blijkt, hoeft de ECB niet per se te belemmeren in het besluit om de rente te verlagen.

"We gaan niet wachten tot alles tot alles weer rond 2 procent uitkomt", zei Lagarde donderdag. Volgens haar is het onvermijdelijk dat sommige indicatoren op hogere niveaus blijven en kijkt men naar het complete plaatje om te bepalen of er genoeg vertrouwen is om de rente te verlagen.

"Hoewel in het rentebesluit juni niet expliciet wordt genoemd als het moment voor een eerste renteverlaging, denken wij dat de vergadering van vandaag de laatste halte voor de verlaging zou moeten zijn", aldus Brzeski van ING.

De sneller dan verwachte daling van de inflatie en de zwakke groei hebben de deur geopend voor een aantal renteverlagingen, maar de Amerikaanse inflatiecijfers laten zien dat reflatie altijd op de loer ligt, en dus is de manoeuvreerruimte voor de ECB om de rente aanzienlijk te verlagen na de vergadering in juni beperkt, volgens de econoom.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
LIVE: AEX zet stevige stap naar 900 punten
JOHAN WIERING

Aangepast: 34 min geleden 35 min geleden in FINANCIEEL

AEX
893.75
1.13%

De AEX staat vanochtend duidelijk hoger. Beleggers zien zich gesterkt door het sterke verloop van de Nasdaq gisteravond, gesteund door meevallend nieuws over de producentenprijzen. Ze lijken ook vertrouwen te hebben in het kwartaalcijferseizoen, dat vanmiddag door Amerikaanse banken wordt afgetrapt. Midkapper Just Eat Takeaway blinkt uit. Smallcap Kendrion wint op de verkoop van zijn automotive-activiteiten.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/143261290...
voda
0
Nog nooit zo’n sterke daling CO2-uitstoot in industrie
Aangepast: 1 uur geleden Vandaag, 08:13 in FINANCIEEL

DEN HAAG (ANP/DFT) - Niet eerder daalde de CO2-uitstoot van grote industriebedrijven in Nederland zo sterk als vorig jaar, meldt de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). De organisatie zag in tien jaar relatief de grootste afname in de energiesector. Daar werd in 2023 flink meer elektriciteit opgewekt uit hernieuwbare bronnen in plaats van uit kolen. De luchtvaart stootte meer uit.

Volgens de NEa ging de uitstoot van 345 Nederlandse industrie- en energiebedrijven die onder het Europese emissiehandelssysteem (EU ETS) vallen met ruim 13 procent omlaag tot zo’n 58,9 miljoen ton CO2. De installaties in Nederland die onder het Europees emissiehandelssysteem vallen, stoten samen ongeveer de helft van de Nederlandse broeikasgassen uit.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/149203654...
voda
1
LIVE: AEX nadert recordslot na sterke start Wall Street
Aangepast: 7 min geleden 8 min geleden in FINANCIEEL

De Amerikaanse beurzen zijn duidelijk hoger geopend. Beleggers maken zich minder zorgen over de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten over de hardnekkige inflatie. De AEX lijkt hard op weg richting een hoogste slotkoers.

www.telegraaf.nl/financieel/188516904...
Freemoneyforever
0
quote:

voda schreef op 15 april 2024 15:42:

LIVE: AEX nadert recordslot na sterke start Wall Street
Aangepast: 7 min geleden 8 min geleden in FINANCIEEL

De Amerikaanse beurzen zijn duidelijk hoger geopend. Beleggers maken zich minder zorgen over de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten over de hardnekkige inflatie. De AEX lijkt hard op weg richting een hoogste slotkoers.

www.telegraaf.nl/financieel/188516904...
Dit mag niet (het is immers niet voor iedereen positief nieuws, overigens wel voor mijn optiestrategieën): Techn. analist Nico B. stelt dat de beurs (AEX) met een dodji is gesloten, en momenteel geen richting vindt.
voda
0
Media: Lagarde wil ECB-rente weldra verlagen
16-apr-2024 16:49

Mits grote schokken uitblijven.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank blijft op koers om de rente spoedig te verlagen, als er zich geen grote schokken voordoen. Dat zei president Christine Lagarde van de centrale bank dinsdag tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

De ECB houdt de olieprijzen "zeer nauwlettend" in de gaten, nu de angst is toegenomen dat het conflict in het Midden-Oosten kan overslaan. Sinds de luchtaanval van Iran op Israël, was de reactie van de olieprijs echter "relatief mild."

Lagarde deed de uitspraken kort nadat de centrale bank zijn duidelijkste hint tot dusverre gaf, dat de rente kan worden verlaagd bij de vergadering in juni.

"We nemen een desinflatoir proces waar, dat volgens onze verwachtingen beweegt", citeerde CNBC Lagarde in de wandelgangen van de voorjaarsconferentie van het IMF. "We moeten alleen wat meer vertrouwen opbouwen in dit proces van desinflatie, maar als het volgens onze verwachtingen beweegt, als we geen grote schok in de ontwikkeling hebben, dat zijn we op weg naar een moment waarop we het restrictieve monetaire beleid moeten matigen", aldus Lagarde volgens CNBC.

Vorige week donderdag hield de ECB de beleidsrente voor de vijfde maal op rij ongewijzigd en gaf een signaal af dat de afkoelende inflatie betekent dat de centrale bank mogelijk binnenkort zal beginnen met het verlagen van de rente.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Inflatie eurozone gedaald
17-apr-2024 11:09

Kerninflatie in maart op 2,9 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in de eurozone is in maart gedaald, zoals voorlopige cijfers al hadden laten zien. Dit bleek woensdag uit de definitieve cijfers van Eurostat.

De consumentenprijzen stegen afgelopen maand met 2,4 procent op jaarbasis, conform de voorlopige cijfers. De inflatie was nog 2,6 procent in februari.

De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in maart 2,9 procent op jaarbasis, tegen 3,1 procent een maand eerder. In de kerninflatie worden de volatiele prijzen van energie, voeding, alcohol en tabak niet meegenomen.

Op maandbasis stegen de consumentenprijzen in de eurozone in maart met 0,8 procent en de kernprijzen met 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Video: oplopende rente en hoge inflatie geen probleem voor aandelen
17-apr-2024 15:55

Simon Wiersma van ING Investment Office ziet aandelen dit jaar verder stijgen.

(ABM FN-Dow Jones) De opgelopen rente door de aanhoudend hoge inflatie is geen groot probleem voor aandelenbeleggers. Dit stelde investment manager Simon Wiersma van ING Investment Office voor de camera van ABM Financial News op Beursplein 5.

Klik hier: oplopende rente en hoge inflatie geen probleem voor aandelen

youtu.be/6b3tprRReC4

"Voor obligatiebeleggers is het wel heel erg lastig", erkent Wiersma. "Maar voor aandelenbeleggers hoeft dat niet zo'n probleem te zijn", meent de beleggingsexpert van ING. De inflatie is nu vraaggedreven, en niet zoals in de coronacrisis een aanbodgedreven inflatie.

Daarmee gaat de hogere inflatie niet ten koste van de marges, aldus Wiersma.

"Die hogere rentes zijn wel een probleem, maar omdat de winstgroei nu sterker is dan de stijging van de rente, zijn wij van mening dat aandelenmarkten ook richting het einde van het jaar nog wat hogere niveaus op kunnen gaan zoeken."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Minder werklozen in Nederland
18-apr-2024 07:22

Werkloosheid naar 3,6 procent in maart.

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Nederland is in maart teruggelopen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aantal werklozen lag vorige maand op 371.000, tegen 379.000 een maand eerder.

Het werkloosheidspercentage daalde zo van 3,7 procent in februari naar 3,6 procent in maart. In januari stond de werkloosheid ook op 3,6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront