Hagemeyer « Terug naar discussie overzicht

Draadje - Bijzaken en geleuter in de marge!

1.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
[verwijderd]
1
omdat t hier nog wel mag....

Een vrouw heeft ontzettend last van haar vinger. Ze gaat er mee naar de dokter en de dokter begint de vinger te onderzoeken....na 5 minuten aan de vinger getrokken te hebben begint de dokter plotseling aan de borsten van de vrouw te voelen...waarop de vrouw zegt: "maar dokter, wat doet u nu"??
Dokter: "Tsja, ik zit sinds kort bij Artsen zonder Grenzen.........
[verwijderd]
1
quote:

Geerts schreef:

omdat t hier nog wel mag....

Een vrouw heeft ontzettend last van haar vinger. Ze gaat er mee naar de dokter en de dokter begint de vinger te onderzoeken....na 5 minuten aan de vinger getrokken te hebben begint de dokter plotseling aan de borsten van de vrouw te voelen...waarop de vrouw zegt: "maar dokter, wat doet u nu"??
Dokter: "Tsja, ik zit sinds kort bij Artsen zonder Grenzen.........
haha
[verwijderd]
1
Er wordt afgeluld op dit forum,maarja de meesten doen het in de baas zijn tijd.
J.P pakt het anders aan.
Hoop dat ie geen kop anus botsing krijgt.
Slaap lekker ouwe ......
Gr nina
Bijlage:
[verwijderd]
1
Startersleed woningmarkt nekt Randstad
Huizenprijzen lopen hard op
VAN ONZE REDACTEUR

AMSTERDAM - De almaar duurder wordende huizen in de Randstad raken nu ook de arbeidsmarkt. Volgens makelaarsvereniging NVM kiezen starters steeds vaker voor een baan buiten de Randstad.

Voor mensen die voor het eerst een huis kopen, is het vrijwel onmogelijk om nog een betaalbare woning te krijgen in de Randstad, zo signaleert de NVM woensdag in haar presentatie van de huizenmarktcijfers over het tweede kwartaal.

De NVM vreest voor effecten op de arbeidsmarkt in de Randstad. 'Starters kiezen voor werk elders in Nederland, omdat in de Randstad geen woning is te krijgen', zegt Ger Hukker, sinds juni de nieuwe NVM-voorzitter.

'Is een koopwoning voor veel huurders nu al onbereikbaar, dat wordt nog erger', aldus Hukker. Oorzaken zijn de al anderhalf jaar stijgende hypotheekrente en de steeds verder oplopende koopprijzen. In het tweede kwartaal stegen de koopprijzen in geheel Nederland gemiddeld met 2,2% en in de Randstad met 3,2%. 'Instappen in de Randstad zonder eigen vermogen of zonder steun van ouders is voor starters op de koopmarkt heel moeilijk.'

Werkgeversorganisatie VNO-NCW ziet het probleem als urgent. 'We doen al geruime tijd een beroep op het kabinet om het aanbod van huizen te verruimen en te differentiëren, dus ook te bouwen in het duurdere segment', reageert een woordvoerder.

Het kabinet zet in op 80.000 à 100.000 nieuwe huizen per jaar, maar de opverende nieuwbouwproductie zakt alweer terug. Zo werden in het eerste kwartaal van dit jaar 16% minder woningen gebouwd dan in dezelfde periode van 2006. 'Juist meer nieuwbouw zou de prijsstijging in de huizenmarkt kunnen afremmen', zegt de VNO NCW-woordvoerder.

NVM-voorzitter Hukker bekritiseert het nieuwe kabinet, dat 'het nadenken over oplossingen voor de vastzittende woningmarkt in de taboesfeer' heeft getrokken. 'Het feit dat de coalitie het woningmarktdossier met thema's als hypotheekrenteaftrek en huurliberalisatie voor zich uit schuift, zorgt voor grote problemen.'

De Sociaal-Economische Raad gaat zich wel verdiepen in de vastgelopen woningmarkt. 'Die grondige studie, ook naar effecten van de hypotheekrenteaftrek, moet eind 2008 klaar zijn', aldus zegsman.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:

Toepasselijke achternaam heeft die man:

Carlos Slim passeert Bill Gates als 's werelds rijkste
De Mexicaanse tycoon Carlos Slim is Microsoft-oprichter Bill Gates gepasseerd in de lijst van rijkste mensen ter wereld. Met dank aan de snel gestegen waarde van telecom-aanbieder America Movil is het vermogen van Slim nu gegroeid tot circa $67,8 mrd (eur 49,8 mrd).

Volgens Eduardo Garcia van online financieel magazine Sentido Comun is de Mexicaan nu $8,6 mrd rijker dan Bill Gates. Die voorsprong heeft hij geboekt dankzij een koerssprong van het aandeel American Movil, de grootste Latijns-Amerikaanse telecomaanbieder. Tussen maart en juni steeg de waarde van dit bedrijf, waarvan Slim eigenaar is, met 27%.

Drie maanden geleden melde Sentido Comun ook al dat Slim de rijkste zou zijn. Het Amerikaanse zakenblad Forbes dat ook ook de mondiaal rijksten bijhoudt reageerde door de Mexicaan van de derde naar de tweede plaats te laten stijgen. Daarbij passeerde hij superbelegger Warren Buffett. Tegenover persbureau Reuters verklaarde oprichter Garcia van Sentido Comun er nu op te rekenen dat Forbes de Mexicaan verder laat stijgen.

Op een gebied ligt Slim ver voor op Bill Gates. Slim en zijn familie beheren een vermogen dat gelijk staat aan 8% van het bruto nationaal product van zijn land. Als Bill Gates hetzelfde zou willen bereiken moet zijn vermogen van $59,2 mrd nog zeventien keer zo groot zien te maken.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

Hij heeft dit alles te dank aan :

nl.wikipedia.org/wiki/Alexander_Graha...

[verwijderd]
0
De beursdolfijn lacht
Halverwege het jaar kijken beleggers vrolijk terug op een een periode van flinke koersstijgingen. De AEX staat op 553 punten. Nog altijd 150 punten verwijderd van het all time high van april 2000. Maar de beursgraadmeter kroop gisteren naar een nieuw jaarrecord.

Hoogste tijd om te kijken hoe financieel analisten het doen met hun voorspellingen. En hoe de in december door televisieprogramma Nova en het FD geïntroduceerde ‘Beursdolfijn’ heeft gescoord. Het slimste dier uit het dierenrijk neemt het dit jaar namelijk op tegen vijf financieel analisten.

In december 2006 maakte een groep dolfijnen uit het Dolfinarium in Harderwijk een willekeurige selectie van vijf ballen uit een bad van 49 ballen. De ballen staan voor de grote en middelgrote Nederlandse beursfondsen.

Het ludieke experiment met de dolfijnen, samen met de lijstjes terug te zien op www.fd.nl/top5 , is een variant op een Amerikaans fenomeen. Daar stelde een gorilla een beleggingsportefeuille samen door pijltjes te gooien op een dartboard, waarbij elk vakje voor een bepaald fonds staat.

Nu de tussenstand van 2007. Voor beleggers die adviezen inwinnen van de analisten lijkt de vis vooralsnog duur betaald te worden. Het vijftal — experts van ABN Amro , ING , Van Lanschot , Theodoor Gilissen en Iris (Rabobank en Robeco) — baseerde hun portefeuille op een uitvoerige analyse. Maar de rendementen van de dolfijnen blijken niet onder te doen voor het rendement van de hoogopgeleide en duurbetaalde analist.

Het gemiddelde rendement van de door de analisten geslecteerde vijf fondsen uit de AEX en de midkap is 5,4%. Daarmee weten ze de graadmeter AEX van alleen de grootste fondsen niet te verslaan. De AEX staat op 10,7% winst. Bedenkelijker is dat de willekeurige selectie van de Harderwijkse dolfijnen het nog veel beter doet: een plus van 16,7%.

De dolfijnen hadden met ABN Amro in de portefeuille een gouden greep (+42%). De analisten hebben ook goed naar financials gekeken maar kozen voor Fortis dat op de beurs dit jaar niet van de plaats kwam. Ook Wessanen deed het goed (+25%).

De analisten hebben met Fugro een topfonds (+32%) te pakken. Crucell (-15%) maakt de verwachtingen tot nu toe niet waar . De andere fondsen kwamen nauwelijks van hun plaats.

Mogelijk hebben de analisten zich te behoudend opgesteld. In hun algemene analyse over 2007 toonden ze zich ook al voorzichtig. Ze verwachtten gemiddeld niet meer dan 10% rendement.

De analisten vinden het wel zo prettig om de blind geselecteerde top vijf van de dolfijnen te verslaan. Maar ze onderstrepen tegelijkertijd dat ze niet alleen worden gedreven door rendement, maar ook door het beperken van risico’s voor hun beleggende klanten. In het kader van de spreiding moeten zij vaak kiezen voor aandelen met minder potentie.

Allerbelangrijkst is dat het jaar pas halverwege is. Eind 2007 wordt de definitieve balans opgemaakt. Wie het laatste lacht...

Bartjens

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

[verwijderd]
0
Nederlandse inflatie loopt terug in juni
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De inflatie in Nederland bedroeg in juni 1,7%, zo bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In mei lagen de consumentenprijzen nog gemiddeld 1,8% hoger dan een jaar eerder. Dit blijkt donderdag uit het consumentenprijsindexcijfer van het CBS.

De Nederlandse inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode is 1,8%. Dit is een daling van 0,2 procentpunt ten opzichte van mei. De daling van de inflatie is vooral toe te schrijven aan de benzineprijzen.

Volgens een voorlopige raming van Eurostat bedroeg de inflatie in de eurozone in juni 1,9%. De inflatie in Nederland is daarmee weer iets lager dan gemiddeld in de eurozone.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
0
Nederlandse economie groeit met 2,5% in eerste kwartaal
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van 2007 met 2,5% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2006, dat een werkdag meer telde. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook uit een eerste raming rolde al een groei van 2,5%.

In het vierde kwartaal van 2006 was nog sprake van een economische groei van 2,7%, terwijl in het derde kwartaal sprake was van een stijging van het bruto binnenlands product (BBP) met 2,8%. Het eerste kwartaal van 2006 kende een groei van 3,5%.

De economische groei op kwartaalbasis is wel bijgesteld. Ten opzichte van het vierde kwartaal groeide de economie in het eerste kwartaal van 2007 met 0,9%. Dit is 0,3 procentpunt hoger dan bij de eerste raming in mei.

Door het milde winterweer lag de gasproductie in de eerste drie maanden van het jaar een kwart lager dan een jaar eerder. Dit drukte de economische groei in het eerste kwartaal aanzienlijk. Vooral door het lagere gasverbruik groeiden de consumptie van huishoudens en de uitvoer minder dan in 2006.

Het voordeel van het lagere gasverbruik komt pas in de loop van dit jaar terug in de portemonnee van de huishoudens, zo stelt het CBS. Consumenten gaven wel flink meer uit aan duurzame consumptiegoederen zoals kleding en consumentenelektronica.

De uitvoer van Nederlands producten groeide ondanks de daling van de gasexport even snel als vorig jaar. De investeringsgroei was zelfs hoger dan gemiddeld in 2006. Vanuit de productiekant van de economie gezien hadden de commerciele dienstverlening, industrie en bouw sterke groeipercentages.

Het CBS heeft de groeicijfers voor de afgelopen jaren overigens aangepast. Zo komt de economische groei voor 2004 en 2006 iets hoger uit dan eerder gepubliceerd. De groei voor 2004 is bijgesteld naar 2,2%, 0,2 procentpunt hoger dan eerst gemeld. Die voor 2006 is met 0,1 procentpunt verhoogd naar 3,0%. Het groeipercentage voor 2005 is niet gewijzigd.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
0
Politie doof voor gegil martelmoord
door Jolande van der Graaf
PERNIS - Een 28-jarige Rotterdammer blijkt in een woning in Pernis te zijn doodgemarteld terwijl twee gealarmeerde en bewapende politieagenten buiten bijna een half uur lang zijn gegil aanhoorden maar niet ingrepen.



Toen het politieduo daarna alsnog met opgetrommelde versterking het huis binnenviel, was het geschreeuw van telecomexploitant Björn Jue nagenoeg verstomd. De Rotterdammer overleed even later aan zijn verwondingen.

De verbijsterende gang van zaken, bevestigd door het openbaar ministerie in Rotterdam, speelde zich af in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juni in de Rotterdamse deelgemeente Pernis. "Er is op dat moment in overleg een veiligheidsafweging gemaakt door de twee agenten en gewacht op assistentie van meer politiemensen", aldus een woordvoerster van het OM. "Die assistentiegroep moest uit Rotterdam komen. Dat heeft 20 tot 25 minuten geduurd.


Björn Jue

" Als er wel direct actie was ondernomen door de twee agenten, had Björn Jue waarschijnlijk nog geleefd. De man kon geen kant uit: hij was in een dijkwoning aan de Pastoriedijk overmeesterd door bewoner Wouter A. (25) en diens vriend Jeffrey van S. Zij bonden hun slachtoffer vast op een stoel en begonnen hem in koelen bloede te martelen, waarop Jue uit alle macht om hulp bleef roepen.

Naaste buren werden wakker van zijn aanhoudende geschreeuw. Zij grepen direct naar de telefoon om de politie te alarmeren. "Al vijf minuten later waren die twee agenten ter plekke", zegt een getuige. "Maar ze stonden erbij en keken ernaar. De agenten, bezoekers van een nabijgelegen café, voorbijgangers, de hele straat stond vol. Iedereen hoorde de afschuwelijke kreten, maar niemand - ook die twee agenten - deed iets."

Het OM zegt vooralsnog geen reden te zien om de rijksrecherche onderzoek naar de bizarre gebeurtenissen te laten doen. Gisteren werd een derde verdachte, een 24-jarige Rotterdamse, opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord.

stelletje bangerikken....die agenten moeten worden vervolgd
[verwijderd]
0
Duur vorkje prikken met Warren
Wie wil lunchen met superbelegger Warren Buffett moet beschikken over de nodige contanten. Dat ondervond de Amerikaanse fondsmanager Mohnish Pabrai. Met een bedrag van $650.100 heeft hij de jaarlijkse veiling op eBay gewonnen.

De opbrengst is door Buffett bestemd voor het goede doel. Dit jaar is de Glide Foundation de gelukkige. Deze organisatie uit Californië richt zich op het welzijn van dieren.

Pabrai heeft al meerdere pogingen gedaan om de veiling te winnen. Maar met biedingen van respectievelijk $502.300, $300.000 en $202.000 schoot hij tekort in de afgelopen drie jaar.

Warren Buffett is het idool van de 43-jarige Pabrai. 'Zonder hem zou ik nooit fondsmanager zijn geworden', zei hij afgelopen jaar in de Financial Times.'Relatief gezien is dit een klein bedrag om mijn respect te tonen.'

Zes jaar geleden heeft Pabrai bij Buffett gesoliciteerd. 'Ik heb hem een brief geschreven waarin ik zei dat ik bij hem wilde werken. Er bestaat volgens mij geen betere leermeester.'

De winnaar mag binnenkort met zeven vrienden bij de op twee na rijkste man ter wereld aanschuiven. Daar mogen zij hem ondervragen over zijn strategie en zijn beleggingsbeleid.

Frits Conijn
conijn@fd.nl

[verwijderd]
1
[Modbreak Ferdinand (forum@iex.nl): Een aantal berichten is verwijderd. Gelieve hier voortaan te discussiëren over beleggen i.p.v. allerlei moppen te plaatsen.]
[verwijderd]
0
RTRS-Nieuw leven voor 'Ik wil Bolletje'
ALMELO (ANP) - 'Ik wil Bolletje', de slogan die in 1959 het
licht zag en nog steeds bij bijna iedereen tot de verbeelding
spreekt, wordt nieuw leven in geblazen. Alle producten van
beschuit- en koekjesfabrikant Bolletje verliezen hun oude naam
en verpakking. Zo gaan de melkchocoladekoekjes Eindeloos verder
onder de naam 'Ik wil Bolletje nogal lange koekjes'.Bij de presentatie donderdag van de nieuwe verpakkingen,
kondigde het bedrijf ook aan enkele nieuwe producten op de markt
te brengen. Om de consument het zoeken in de winkel makkelijker
te maken en de nieuwe producten te introduceren, start vanaf
september een nieuwe reclamecampagne. In tegenstelling tot de
meestal dertig seconden durende televisiespots van merken,
maakte Bolletje dertig ultrakorte reclamefilmpjes.((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
voda
0
Nog niet jarig
Sommige geruchten zijn te mooi om te laten lopen. Zo circuleert op Wall Street het verhaal van een naakte bankier die zijn secretaresse heeft ontslagen. Volgens goed Amerikaans gebruik is de rechtszaak aanstaande.

Toen de bewuste bankier op een zekere ochtend ontwaakte, had hij zijn vrouw en kinderen rond zijn bed verwacht. Die dag vierde hij immers zijn 45ste verjaardag en een ontbijt op bed lag in de lijn der verwachtingen. Helaas leken zijn naasten de feestelijke gebeurtenis vergeten.

Dus vertrok hij zwaar teleurgesteld naar zijn werk. Gelukkig kreeg hij daar de warmte die hij thuis ontbeerde. Zijn secretaresse nodigde hem uit de lunch in een nabijgelegen restaurant te gebruiken. Na het eten werd bij haar thuis nog even een afzakkertje genuttigd.

De voordeur was nog niet dichtgetrokken, of zij glipte haar slaapkamer in. 'Even iets makkelijkers aantrekken', zei de secretaresse. Volgens de bankier was er sprake van een seksuele uitnodiging en hij strompelde met zijn broek op zijn enkels naar de zitkamer - in afwachting van wat komen ging.

Helaas werd de feestvreugde daar ruw verstoord. In plaats van een seksuele uitspatting, kwam heel de vrienden- en familiekring uit de slaapkamer voor een verrassingsfeestje. Tot overmaat van ramp waren zijn vrouw en kinderen daarbij aanwezig.

Het feestje werd in de kiem gesmoord, het huwelijk werd kort daarop ontbonden en de secretaresse kwam op straat te staan. Zij laat het daar niet bij zitten en heeft een advocaat in de arm genomen. Volgens haar heeft zij geen aanleiding gegeven voor ontslag op staande voet.

Frits Conijn
conijn@fd.nl

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

voda
0
Publicatiedatum: 6-7-2007 17:52

Overnametrein
Amsterdamse hoofdgraadmeter tikte deze week de hoogste stand in bijna zes jaar. Een oplopende rente en een stijgende olieprijs lijken nog steeds geen roet in het eten te kunnen gooien. In plaats daarvan blijven overnames en fusies de beurskoersen stuwen. De AEX wist in een week tijd 1,2% bij te schrijven.

Ook in Azië wisten enkele indices nieuwe mijlpalen te bereiken. In Hong Kong sloot de Hang Seng-index enkele dagen op rij op nieuwe hoogtepunten. Ook in Zuid Korea bereikte Kospi-index in Seoul de hoogste stand uit zijn geschiedenis.

Doordat diverse centrale banken zich zouden uitspreken over de rente, begonnen handelaren afwachtend aan de handelsweek. Voor verrassingen zorgden de rentebesluiten niet. Zoals verwacht verhoogde de Bank of England de rente naar 5,75%, het hoogste percentage sinds 2001. De Europese Centrale Bank liet de rente ongewijzigd op 4%. Ook het feit dat de Amerikanen op dinsdag niet handelden wegens de viering van ‘Independence Day’ zorgde voor een lauwe start van de week.

Uitschieters waren er te vinden op de valutamarkt. Zo wordt Japan steeds goedkoper voor Europeanen: de yen noteerde deze week een historisch dieptepunt. Daar tegenover staat de Britse pond, die op het hoogste punt in 26 jaar noteert ten op zichte van de Amerikaanse dollar, terwijl de euro met een koers van $1,36 weer op de hoogste niveaus tegenover de dollar noteert.

Hotel de botel

Overnames, private equity en een hoge liquiditeit zijn nog altijd de drijvende factor achter de stijgende beurskoersen. Deze week was de hotelsector aan de beurt dankzij een overnamebod van de investeringsmaatschappij Blackstone Group op hotelketen Hilton van $26 mrd inclusief schulden. Hilton is de op één na grootste hotelketen van de VS.

Andere fondsen in de hotelbranche stegen mee. In Parijs behoorde Accor tot de grootste stijgers van de week, terwijl in Londen Intercontinental Hotel en Whitbread enkele procenten wisten te winnen.

‘Het einde van de overnametrein lijkt nog niet in zicht. Er is zoveel geld in de markt dat dit de hogere rente compenseert. Het rentespook is ook niet terug’, aldus een handelaar in Amsterdam.

Geen weg terug

Op het gebied van overnames was er ook op de Nederlandse markt weer voldoende te beleven deze week. De veelgeplaagde automatiseerder Getronics liet dinsdag weten overnamegesprekken te voeren met een Amerikaanse partij. Volgens ingewijden rond de onderneming zou het gaan om SystemsNet, een investeringsvehikel. Het bericht was voldoende om de koers die dag 19% hoger te zetten.

Analist Victor Bareño van SNS Securities vindt de manier van communiceren voordat de deal rond is ‘verrassend’. Hij stelt dat euro 7,50 een realistisch bod op Getronics is. ‘Een lager bod zou een overnamestrijd kunnen uitlokken, maar er is geen enkele reden om een hogere premie te betalen’, aldus Bareño. de analist acht de kans dat Getronics dit jaar van de beurs verdwijnt ‘erg groot, want er is geen weg terug’.

Ook voor Stork is er geen weg terug. De kans dat het aandeel dit jaar van de beurs verdwijnt is groot. Candover heeft euro 47 per aandeel over voor het industriële conglomeraat. Maar LME, een investeringsvehikel van het IJslandse Marel Food Systems, heeft aangegeven dat het als grootaandeelhouder niet zal instemmen met het huidige bod. Marel is vooral geïnteresseerd in Stork Food Systems waar het in december 2005 al tevergeefs een bod op uitbracht. Het einde rond de overname is nog niet in zicht, maar dat er een hogere prijs voor Stork uit de koker zal rollen, is slechts een kwestie van tijd, zeggen handelaren en analisten.

Koekjesspeculatie

Numico werd deze week onderwerp van speculatie na de aankoop van voor Danones koekjesdivisie door het Amerikaanse Kraft, dat bekend is van Milka en Côte d'Or chocola. Beleggers liepen na het nieuws vooruit op mogelijke acquisities van Danone dat euro 5,3 mrd vangt voor de verkoop van de divisie. Voedingsconcern Numico wordt nu gezien als mogelijk doelwit van Danone.

Volgens Patrick Roquas van Rabo Securities is een dergelijk scenario ‘niet onmogelijk’, maar zijn de synergieën beperkt en moet Danone rekening houden met een premie van 25% op Numico's huidige marktwaarde van bijna euro 8 mrd. Voorlopig hoeven beleggers dus nog geen afscheid te nemen van Numico, maar dat zou volgende week zomaar weer anders kunnen zijn.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

voda
0
Buffett zwijgt
Onlangs verscheen de jaarlijkse nieuwsbrief van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett. Net als de voorgaande edities was het schrijven ook dit keer weer een waar genot om te lezen. Een uitstekende stijl, soms een educatief moment en altijd doorspekt met goedgeplaatste grappen. Neem het volgende fragment:

‘In het onderstaande maken wij u deelgenoot van de fondsen die wij in portefeuille hebben. Op twee uitzonderingen na. In die fondsen zijn wij nog steeds bezig onze belangen te vergroten. Ik zou ook die best aan u willen vertellen, maar alleen als ik u daarna mag doodschieten.’

Buffett heeft gelijk met zijn terughoudendheid. Beleggers komen immers altijd af als vliegen op de stroop op fondsen die hij koopt. Met als gevolg dat de koersen stijgen en het voordeel voor Buffett en voor zijn aandeelhouders verloren gaat.

Buffett koopt het liefst aandelen uit de anonimiteit. Daar is de kans op onderwaardering het grootste. Als de andere beleggers ontwaken en die fondsen gaan kopen, kan Buffett zijn winst incasseren.

Deze strategie is minder eenvoudig dan het lijkt. Buffett moet grote hoeveelheden geld wegzetten en is daarom veroordeeld tot de zogenoemde large caps, fondsen met een grote marktwaarde. Bij de kleinere bedrijven zorgen zijn belangstelling en zijn koopgedrag vanwege de geringe liquiditeit voor snel oplopende koersen zodat hij te duur moet kopen.

Geen wonder dat Buffett zijn voordeel niet uit handen wil geven. De andere beleggers moeten maar wachten tot hij van de toezichthouders zijn belangen moet onthullen. Maar geen nood. Buffett stapt altijd in voor de lange termijn, zodat er ook op dat moment waarschijnlijk nog wel wat rendement in het verschiet ligt. Zoals de afgelopen jaren is gebleken, zijn ook de kruimels die Buffett van de tafel laat vallen voor de doorsnee beleggers nog uiterst aantrekkelijk.

Frits Conijn
conijn@fd.nl

voda
0
RTRS-Euro op hoogste niveau ooit (2)
N i e u w bericht, meer informatieLONDEN (ANP) - De euro is dinsdagmiddag op de valutamarkt
voor het eerst sinds de invoering op de financiële markten begin
1999 meer dan 1,37 dollar waard geworden. De euro bereikte een
recordstand van 1,3717 dollar, maar zakte later iets terug.De valutahandelaren kopen euro's omdat ze verwachten dat de
rente in de eurozone verder stijgt. Ook maken ze zich zorgen
over de Amerikaanse economie. Bij het oude record van 27 april
was de euro 1,3681 dollar waard. Bij de invoering van de euro in
januari 1999 was de munt 1,18 dollar waard.De Europese eenheidsmunt bereikte maandag ook een nieuw
hoogtepunt tegenover de Japanse yen met 168,51 yen. Het Britse
pond sterling steeg dinsdag naar het hoogste niveau in 26 jaar
tegenover de dollar met een waarde van 2,0231 dollar. De euro is
0,6779 pond waard.((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
voda
0
Lagere AEX koploper in Europa
De Europese beurzen liggen er dinsdag aan het begin van de middag lager bij. De sombere stemming wordt door handelaren toegeschreven aan een winstwaarschuwing van het Amerikaanse Home Depot en de hoge olieprijs. De AEX is koploper dankzij het 'knock out'-bod dat Danone gisteravond uitbracht op Numico.

De DJ Stoxx 50 staat rond kwart over vier 1,3% lager op 3.941,6 punten. De Duitse DAX noteert 1,5% lager en de Franse CAC en de Britse FTSE verliezen 1,2%. Ook in de Verenigde Staten zijn de beurzen lager geopend.

Home Depot deed vandaag opnieuw een winstwaarschuwing uitgaan. De grootste doe-het-zelfketen ter wereld verwacht dat in het huidige boekjaar de winst per aandeel met 15-18% zal dalen. Als een van de oorzaken noemt het Amerikaanse bedrijf onder meer de zwakke huizenmarkt. Huizenbouwers in Europa moeten na dit nieuws terrein prijsgeven Berkely Group verliest in Londen 2,2% en Taylor Wimpey 1,75%.

Ook bedrijven die exporteren naar de Verenigde Staten moeten terrein prijsgeven. Siemens, dat 20% van zijn omzet uit de VS haalt, daalt 1%, terwijl Volkswagen - 14% omzet uit de VS - 1,8% inlevert.

Daarentegen zit de voedingssector vandaag in de lift, na het 'knock out'-bod van Danone op Numico. Het Franse zuivelbedrijf biedt euro 12,3 mrd en doet het bod al gestand bij aanmelding van 66,66% van de aandelen. Er lijkt dan ook geen twijfel over mogelijk dat het bod zal slagen.

In Amsterdam stijgt Numico 22,1% terwijl Danone in Frankrijk 0,15% inlevert. Sectorgenoten Unilever en Nestle liften mee op het nieuws. Het eerste bedrijf wint 2,3% op euro 23,58.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

voda
0
Oostenrijk en Italië bouwen Brennertunnel
Oostenrijk en Italië gaan samen een tunnel van 63 kilometer lang bouwen onder de Brennerpas in de Alpen, de drukste snelweg van Europa. Dit kwamen de Oostenrijkse en Italiaanse ministers van Vervoer dinsdag overeen, aldus het Oostenrijkse persbureau APA.

De tunnel op de grens van Oostenrijk en Italië, die een van de langste in de wereld wordt, moet de doorgang makkelijker maken voor vrachtverkeer. De opening staat gepland voor 2022. Oostenrijk en Italië betalen beide een derde van het totaalbedrag van 6 miljard euro. De Europese Unie moet uiteindelijk de rest van het bedrag ophoesten.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

1.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
922,23  +3,56  +0,39%  09:30
 Germany40^ 18.724,90 +0,80%
 BEL 20 3.930,43 +0,60%
 EURO50 5.067,41 +0,23%
 US30^ 38.774,10 -0,07%
 Nasd100^ 19.056,30 +0,16%
 US500^ 5.355,21 +0,02%
 Japan225^ 38.800,10 -0,43%
 Gold spot 2.365,59 +0,43%
 EUR/USD 1,0882 +0,11%
 WTI 74,59 +0,62%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

INPOST +3,28%
VIVORYON THER... +2,45%
ASML +2,41%
Alfen N.V. +2,27%
SBM Offshore +1,83%

Dalers

Ahold Delhaize -2,86%
B&S Group SA -0,74%
Sligro -0,74%
FASTNED -0,66%
ABN AMRO BANK... -0,58%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront