Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Nederland kenniseconomie!

226 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
[verwijderd]
0
Het probleem is gewoon. Een school dwingt je tot economie. En als je iets dwingt vind het het vaak niet leuk. Dus dan ga je vaak met tegenzin aan je economie zitten. Heb je iets wat je leuk vind dan kan je het vet lang vol houden!
[verwijderd]
0
quote:

Eco1 schreef op 6 juni 2011 19:28:

Het probleem is gewoon. Een school dwingt je tot economie. En als je iets dwingt vind het het vaak niet leuk. Dus dan ga je vaak met tegenzin aan je economie zitten. Heb je iets wat je leuk vind dan kan je het vet lang vol houden!
Onzin!!!
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
0
een fantastische uitvinding zou zijn 1 hoogfrequente automatische bier uit blik schilmachine, dan hoef ik het aluminium er niet meer met 1 samurai-zwaard af te schillen, zou 1 boel gedoe besparen.
[verwijderd]
0
Voor mij is kenniseconomie de ruimte die de politiek geeft de burger zich te ontwikkelen

Hier worden we alleen maar dom gehouden
[verwijderd]
0
‘Kwaliteit onderwijs daalt al tien jaar’

6 juni 2011, 18:40 uur | FD.nl

De kwaliteit van het Nederlandse onderwijs daalt al tien jaar. Nederland is nu zelfs uit de internationale top-10 weggezakt.

Het Centraal Planbureau heeft berekend welke prijs Nederland daarvoor gaat betalen, zo meldt de NOS.

Zo zouden de slechtere resultaten in het wiskunde-onderwijs Nederland in de nabije toekomst minstens € 6 mrd per jaar gaan kosten. ‘Enkele procentpunten van het bruto nationaal product’, aldus het CPB. Bij een krimp van het bbp met 2% kost het Nederland structureel € 12 mrd.
[verwijderd]
1
Er wordt onder het mom van vernieuwing heel wat droevigs bedacht. Bij Z24 zijn we zo langzamerhand wel klaar met het zoveelste 'originele' iPhone hoesje, of de zoveelste 'geniale standaard' voor de iPad.

We hebben het wel gezien, al die nieuw uitgevonden ergonomische toetsenborden, waarmee je sneller kunt werken zonder stijve polsen, de uiensnijders zonder huilen, en al die nutteloze elektronica met een opgeplakte zonnecel.

We hoeven geen petten met ventilators, geen hamers, telefoons of schoenzolen met flessenopener, geen koffiemokwarmer op de USB-poort. We hebben genoeg van al die innovatieve manieren om je gsm op te laden, op te bergen, of op te hangen.

Echte uitvindingen zijn op het randje van wat mogelijk is, of er net over heen. Van echte vernieuwing vraag je je eerst af of het een grap is, of toch serieus. Het zet je op het verkeerde been. Van een echte uitvinding wordt je blij.

ik denk dat de wereld maar van 1 ding nog blij kan worden, dat is 1 machine die alles voor je schilt, maar dan ook echt alles, zodat de consument verlost wordt van de gevaren die het schillen van 1 pak melk met 1 samurai-zwaard met zich meebrengt.
[verwijderd]
0
Gaat lekker met bezuinigingen.
Effect is nog groter niet alleen de masterstudenten maar ook de beginnende, ik ken er al twee die binnen 3maanden stopten met HBO gewoon het risico van terugbetalen studiebeurs niet wilden nemen.

Driekwart van de studenten in het Hoger en Wetenschappelijk onderwijs twijfelt of ze na het behalen van hun bachelor nog gaan beginnen met een masteropleiding.

BNR's Marjolein Niestadt praat met Jos van Kessel van het Studentenbureau over de masteropleidingen
Dat blijkt uit een enquête van het Studentenbureau onder 2800 studenten. Die studenten geven de schuld aan de kabinetsplannen waardoor een masteropleiding niet meer voor iedereen financieel haalbaar is.

Geld
Volgens Jos van Kessel van het Studentenbureau kozen vorig jaar nog zo'n 15.000 studenten voor een master, maar loopt dat dit jaar terug naar 5000. "Dat komt vooral door de combinatie van financierbaarheid en toekomstperspectieven. De situatie op de arbeidsmarkt is momenteel weinig hoopgevend en vooral HBO-studenten voorzien financiële problemen als ze doorstuderen."

Luister naar het gesprek met Van Kessel via de knop onder de afbeelding.

www.bnr.nl/programma/bnrcarriere/1501...
[verwijderd]
0
Gisteravond op verjaardagfeestje weer een fraai staaltje gehoord, kennis man kostwinner plm 45 jaar, is ruim half jaar werkloos krijgt dus WW.
Hij is zeer ervaren vakman in pijpleiding systemen aanleggen bij indusrieeele bedrijven, altijd goed werk gehad maar door z'n leeftijd steeds via uitzendburo.

Nu wil het geval dat hij op een gegeven moment werk kreeg aangeboden, kon direct maandag beginnen, maar helaas hij had een papiertje niet in orde, ging niet door.

Wat is het geval zoeen 15 jaar geleden besloot men naar aanleiding van nieuwe arbowetgeving waardoor werkgevers meer verantwoordelijk werden gesteld bij ongelukken en ongevallen, deze verantwoording grotendeels bij de werknemer te leggen, werknemer moest cursus veiligheid examen en diploma halen als aantoonbaar bekend met alle wettelijke eisen om zo bij elk ongeval de schuld naar de werknemer te schuiven, immers hij heeft aangetoond bekend te zijn met de wetgeving over velig werken.

Nu het fraaie, kennis zijn papier (VCA) was de geldigheids datum voorbij hij moest dus opnieuw examen doen, dit kost enige honderden euro's niet altijd voorhanden bij een werkloosheidsuitkering, dus niet.
Ten lange leste contact opgenomen met de werkcoach van het UWV, al tientallen jaren gaf het arbeidsburo opleidingen omscholingen en noodzakelijke educatie, antwoord welke hij kreeg op z'n vraag of hij zijn papier via UWV kon halen was negatief, deze regering heeft alle regelingen en vergoedingen voor dit soort educatie stopgezet.

Kennis van mij zit dus nu nog thuis, zoekt ten langelestemaar werk waar dit papiertje niet voor nodig is, bij post of koeriersbedrijf.

Wie doet hier het licht uit?



[verwijderd]
0
Nog een leuke voor ons als kenniseconomie.

Ben al meer als een uur bezig twee belastingaangiftes weg te krijgen,lukt niet, server bij de belastingdienst ligt plat.
Kan ook aan de digid server liggen, wat een zooi.
Wie doet het licht uit?

[verwijderd]
1
quote:

E.Roemer MP schreef op 31 maart 2012 13:56:

...
Wie doet hier het licht uit?
de pvv

sapere aude
rene l
0
quote:

E.Roemer MP schreef op 31 maart 2012 13:56:

Wie doet hier het licht uit?

Een bekend lichtend voorbeeld van ons bureaucratisch systeem.
Het klopt, zonder een geldig VCA diploma te kunnen tonen kom je inderdaad niet bij productiebedrijven binnen voor onderhoudswerkzaamheden.

Stel je toch eens voor dat een vakman die precies weet wat hij doet van een ladder afvalt en zijn been breekt, het kan zelfs de beste overkomen.
Ja, als bedrijf draag in zo'n geval de volledige verantwoordelijkheid, hij kan geen papiertje tonen, oei, het bedrijf krijgt daarnaast een hele dikke boete van de Arbodienst.

Zo'n papiertje stelt niets voor, onze zoon heeft hem dit jaar op school gehaald, veel studeren, geen ervaring net een 6.
Hij zal nog veel ervaring op moeten doen om echt veilig te kunnen werken.

Voor de grap heb ik ook een proefexamen van hem gedaan, geen enkele voorbereiding, puur hokjes aankruisen op basis van ervaring, uitslag een 8, gewoon een beetje nadenken. Ik moet hem af en toe gewoon tonen dat ik nog steeds de baas over hem ben.

De zin in werken gaat er op deze manier behoorlijk van af bij de ervaren generatie die zich nog heel graag nuttig willen maken en over een gigantische technische ervaring beschikken.

Maar ja, je kunt beter een goedkope jonge kracht met alle papieren en zonder ervaring inzetten, dit is gewoon de denkwijze van de huidige generatie managers.

Hij kost minder dan de helft, doet er 3x zo lang over, en werkt niet foutloos.
Hij moet het natuurlijk ook leren en maak bijvoorbeeld een team met een mentor en leerling, een mooi systeem om kennis over te dragen.
De manager laat zich nooit op de werkvloer zien, het enigste waar hij naar kijkt is het bruto uurloon.
Gisteren ook met afgrijnzen gekeken naar IT-Next, walgelijke personen, ze lopen met het hoofd in de wolken, het leken wel nagesynchroniseerde praatpoppen.
[verwijderd]
0
Belastingdienst ligt nog steeds plat, ligt niet aan Digid, niet zo vreemd dat we tekorten hebben, als de belastinginning stopt gaat het licht vanzelluf uit.

[verwijderd]
0
Kenniseconomie ook langzaam failliet, aantal studerenden holt achteruit zien het niet meer zitten.
Ook om mij heen viel het mij al op hoeveel jongelui met goede vooropleiding, Havo en VWO niet meer verder studeren en simpele onzekere baantjes aannemen.

Langstudeerders haken af bij Inholland
DEN HAAG - Hogeschool Inholland raakt komend collegejaar waarschijnlijk zo'n 2000 langstudeerders kwijt. Dat heeft bestuursvoorzitter Doekle Terpstra maandag gezegd. „Het gaat om studenten die al meer dan 5 jaar hebben gestudeerd, nog geen diploma hebben en zich nu niet opnieuw inschrijven omdat ze anders tegen die langstudeerboete van 3000 euro aanlopen”, aldus Terpstra.
Foto: Peter Brom
„Bij Inholland studeert ongeveer 5 procent van het aantal studenten uit het hele hoger onderwijs. Als je onze cijfers breder trekt, hebben we het over ruim 50.000 langstuderende studenten die stoppen met hun opleiding zonder diploma.” Terpstra noemt dat een „maatschappelijk verlies”. Studenten die meer dan een jaar vertraging hebben opgelopen tijdens hun bachelor- of masterstudie, moeten vanaf komend collegejaar ruim 3000 euro meer collegegeld betalen.

Zorgwekkende signalen

Studenten kunnen zich tot 1 oktober inschrijven bij opleidingen. De meesten doen dat echter al ruim voor september, wanneer het collegejaar begint. De studentenorganisatie ISO sprak onlangs ook al de vrees uit dat studenten massaal afhaken omdat ze de boete niet willen betalen. „Zorgwekkende signalen”, noemt de organisatie het.

Tegen de langstudeermaatregel van staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) is flink geprotesteerd door onder anderen de studenten zelf. Een massaal protest op het Haagse Malieveld en zelfs een rechtszaak, konden het echter niet voorkomen.

[verwijderd]
0
quote:

E.Roemer MP schreef:

Kenniseconomie ook langzaam failliet, aantal studerenden holt achteruit zien het niet meer zitten.
Ook om mij heen viel het mij al op hoeveel jongelui met goede vooropleiding, Havo en VWO niet meer verder studeren en simpele onzekere baantjes aannemen.

Langstudeerders haken af bij Inholland
DEN HAAG - Hogeschool Inholland raakt komend collegejaar waarschijnlijk zo'n 2000 langstudeerders kwijt. Dat heeft bestuursvoorzitter Doekle Terpstra maandag gezegd. „Het gaat om studenten die al meer dan 5 jaar hebben gestudeerd, nog geen diploma hebben en zich nu niet opnieuw inschrijven omdat ze anders tegen die langstudeerboete van 3000 euro aanlopen”, aldus Terpstra.
Foto: Peter Brom
„Bij Inholland studeert ongeveer 5 procent van het aantal studenten uit het hele hoger onderwijs. Als je onze cijfers breder trekt, hebben we het over ruim 50.000 langstuderende studenten die stoppen met hun opleiding zonder diploma.” Terpstra noemt dat een „maatschappelijk verlies”. Studenten die meer dan een jaar vertraging hebben opgelopen tijdens hun bachelor- of masterstudie, moeten vanaf komend collegejaar ruim 3000 euro meer collegegeld betalen.

Zorgwekkende signalen

Studenten kunnen zich tot 1 oktober inschrijven bij opleidingen. De meesten doen dat echter al ruim voor september, wanneer het collegejaar begint. De studentenorganisatie ISO sprak onlangs ook al de vrees uit dat studenten massaal afhaken omdat ze de boete niet willen betalen. „Zorgwekkende signalen”, noemt de organisatie het.

Tegen de langstudeermaatregel van staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) is flink geprotesteerd door onder anderen de studenten zelf. Een massaal protest op het Haagse Malieveld en zelfs een rechtszaak, konden het echter niet voorkomen.


Aan zo'n bericht heb ik vrij weinig. Om wat voor soort studies gaat het?
[verwijderd]
0
Kiezers worden gekocht met €1000 en onderwijl gaat de afbraak van kenniseconomie vrolijk verder onder het huidige kabinet.
Daar waar eigenlijk meer opgeleid moeten worden, om zo de exorbitante beloningen door hoger aanbod te beperken, kiest dit kabinet voor de tegengestelde weg.

Actie tegen studiegeld specialisten

Medisch specialisten voeren een heupoperatie uit
ANP
Toegevoegd: woensdag 22 aug 2012, 20:48
In Leiden hebben ruim duizend medisch specialisten in opleiding geprotesteerd tegen een jaarlijkse eigen studiebijdrage van 13.400 euro. Die eigen bijdrage is een voorstel van een ambtelijke werkgroep. Het demissionaire kabinet heeft het niet behandeld.

Bij het protest was minister Schippers van Volksgezondheid uitgenodigd. Zij sprak niet als minister, maar als VVD-kandidaat en zei dat haar partij niets ziet in de plannen. Daardoor is er in de Tweede Kamer nu een meerderheid tegen de eigen bijdrage.

Volgens de organisatoren van het protest moeten specialisten in opleiding aan hun hele opleiding ongeveer 80.000 euro meebetalen, als het advies wordt overgenomen.

nos.nl/artikel/409684-actie-tegen-stu...
[verwijderd]
0
'Studenten dupe van politiek spelletje'
DEN HAAG - Studenten lijken de dupe te worden van een politiek spelletje, nu de
politieke tegenstanders van de langstudeerboete in de Tweede Kamer geen
alternatief hebben gevonden voor de maatregel. Dat stelde Jan Boers, voorzitter van de
Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV), donderdag. „Het is ontzettend jammer dat
de partijen er niet uit zijn gekomen”, zegt Boers.
Nederlanders zijn terughoudend als het
gaat om het volgen van cursussen online.
De voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Kai Heijneman, vindt dat
politici elkaar over de rug van de 70.000 betrokken studenten de zwartepiet
toeschuiven. Samen met het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) hoopt de bond dat
er alsnog een oplossing komt tijdens het debat. „Een spoedwet kan nog steeds, dus
wij hopen dat de druk toch te hoog wordt.”
De organisaties stellen dat studenten nu nog steeds geen zekerheid hebben en een
speelbal zijn van de onbetrouwbare politiek

www.telegraaf.nl/binnenland/12814971/...
[verwijderd]
0
Elke keer weer met zo een demissionair kabinet wordt er onzin doorgedrukt
Lekker stiekem, zoals we gewend zijn van die lobby likkende bonusgraaiers

www.nu.nl/nieuws/2890820/politiek-moe...
226 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
909,86  +5,65  +0,62%  16:28
 Germany40^ 18.750,00 +0,34%
 BEL 20 4.012,62 +0,68%
 Europe50^ 5.083,10 +0,57%
 US30^ 39.508,90 +0,25%
 Nasd100^ 18.138,00 +0,11%
 US500^ 5.221,64 +0,11%
 Japan225^ 38.198,90 -0,62%
 Gold spot 2.362,88 +0,71%
 EUR/USD 1,0764 -0,16%
 WTI 79,42 -0,24%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +4,37%
Nedap N.V. +2,85%
Air France-KLM +2,27%
ASML +2,26%
ForFarmers +2,24%

Dalers

UMG -3,15%
INPOST -2,17%
VIVORYON THER... -2,10%
Alfen N.V. -1,61%
Akzo Nobel -1,34%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront