Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

Trend in de koers van Ten Cate.

69 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
bezoeker
0
quote:

Diegy schreef op 24 mei 2012 08:10:

En ze staan bijna all time low Ten Cate. Adviezen van analisten zijn allemaal koop en zowat het dubbele als wat de koers nu staat. Denk dat Griekenland al aardig in de koers zit verwerkt.
Laagste koers 11,- was op 9-3-09.
Diegy
0
Jammer dat de aex wat naar beneden gaat. Liggen aardige grote orders in de bied rond de 19 euro. Hopelijk geeft dat wat steun.
Bir
0
Daar zakken we dus nu doorheen. ik zou niet te lang blijven zitten. Iets klopt er niet.
ApacheNL
0
quote:

Bir schreef op 24 mei 2012 09:55:

Daar zakken we dus nu doorheen. ik zou niet te lang blijven zitten. Iets klopt er niet.
Wat klopt er volgens jou niet??
Bir
0
Dat we zo veel harder dalen dan de AEX en de AMX.

Ten Cate had geen heel goed eerste kwartaal, maar maakt winst en heeft behoorlijke prognoses.

Als we in lijn met de twee indexen hadden gestaan, stonden we nu tenminste 1,5 € hoger.

De laatste keer dat we de 19€ zagen, stond de AEX rond 270 punten.
All time low is idd 11€, maar toen stond. AEX 100 punten lager.

En dus vind ik het vreemd dat de koers zulke fluctuaties laat zien. En dat vertrouw ik niet

Wat denk jij er van dan?

Grtn Bir.
ApacheNL
0
Ik kan mij goed vinden in jou redenatie. Er is geen tot weinig nieuws wat de 9,3% stijging en de dag er op 11% daling kan verklaren. Gisteren een volume van maar liefst 174.102 stuks.

Er zijn eigenlijk alleen maar koopadviezen.

Conclusie: jou conclusie. Ergens klopt er iets niet. Vertrouw het zelf ook niet.
jan4210
0
Heeft iemand van de forumleden ooit eerder meegemaakt dat een willekeurig aandeel de ene dag met 9,3% stijgt en de volgende dag met meer dan 11% daalt?
Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt zolang ik beleg.Ben benieuwd of iemand dit wel ooit heeft ervaren.
Bir
0
Ik niet Jan, dit is echt absurd! Lijkt op handel met voorkennis, partijen die grote hoeveelheden aandelen weg doen.
Nu de beurzen oplopen blijft KTCa hangen rond de openingskoers. Vreemd, er is steeds veel in de laat.

En dus hoop ik op wat duidelijkheid van Ten Cate.

Grtn Ludy
Diegy
0
Koers zakt weer helemaal in en dat met een aex die dik in de plus staat. Lijkt me geen goed teken. Helemaal niet als de aex straks wat minder positief word. Is er toch slecht nieuws op komst?
jan4210
0
Is het mogelijk dat een hedgefund of een andere investeerder geinteresseerd is in een overname van TenCate en probeert de waarde van het aandeel zo laag mogelijk te houden en probeert zoveel mogelijk aandelen goedkoop op te kopen gedurende een langere periode om op deze manier het bedrijf zo goedkoop mogelijk in handen te krijgen en op een later moment een bieding uitbrengt op de resterende aandelen tegen een aantrekkelijke prijs om de overgebleven aandeelhouders en de VEB tevreden te stellen? Een zeer theoretische en gewaagde veronderstelling, maar misschien zijn er onder de leden van het forum die zo iets reeds hebben meegemaakt bij vorige overnames.
Bir
0
Die zijn niet nieuw.

Ik ben het eens met Diegy, er moet haast wel meer aan de hand zijn. Ook vandaag weer relatief grote volumes.
Speculeren? Ik doe een gooi..........zomaar drie opties:

- Afwaarderen van goodwill Grass (groeimogelijkheden in de kunstvezels toch beperkt)
- Mindere vooruitzichten protective fabrics en advanced armor. Ten Cate is relatief duur en dus kan interesse zijn weggevallen, maar ook kan er concurrentie zijn op markten, waarbij metname de VS markt belangrijk is. Daar minder ruimte zou stevig kunnen doorwegen in de groeimogelijkheden.
- Ten Cate is een cyclisch fonds, en kijkend naar de patronen, zou pas eind dit jaar weer een opwaartse beweging logisch zijn. Dit is echter puur technisch en gaat voorbij aan fundamentele ontwikkelingen.

Ikzelf denk dat de ontwikkelingen in het tweede kwartaal tegenvallen en dat KTCa zonder verbetering afstevend op een minder vooruitzicht voor 2012 (winstwaarschuwing)

Maar voort zelfde geld staan we morgen weer een euro hoger, puur speculeren en geen beeld.

We gaan het zien.

Grtn Bir.

Diegy
0
Het koersverloop geeft inderdaad niet veel vertrouwen. Zelfs op zo een mooie dag als vandaag met de aex, totaal geen herstel laten zien na 11% afstraffing van vandaag. Dat is geen goed teken. Denk toch dat er meer aan de hand is. Helemaal omdat er telkens aardige orders doorheen gingen tegen de bied. Futures werken helaas ook niet mee, zullen morgen dus wel naar beneden gaan. Hopelijk valt de schade een beetje mee morgen. Een overname voor Ten Cate geloof ik niet in. Dan gaan ze gister ook niet eerst zelf iets overnemen.
Bir
0
Het is wel een interessante gedachte, overname of fusie, maar wie zou Ten Cate willen en kunnen overnemen?

Zou ook nog kunnen dat Ten Cate zelf aandelen wil opkopen, in dat geval is het drukken van de koers ook nuttig.(voordat je dat je opkoopt, de koers omlaag brengen, kopen en dan pas bekend stellen). Kun je daarna weer omhoog!

[verwijderd]
0
Hoe werkt dat? Drukken ze de koers door geen nieuws naar buiten te brengen. Ik neem namelijk niet aan dat ze eerst aandelen dumpen en dan weer terug kopen, of gebeurd dit wel?
Bir
0
quote:

VOORTS schreef op 24 mei 2012 20:40:

Wat denk je van een overname ,tis zomaar een gedachte.
@VOORTS, bij nader inzien, ik denk dat je gelijk hebt, gaat krijgen. Er komt wellicht een overnamebod aan of een splitsing / verkoop. Zou zomaar kunnen. Wat toelichting:

Sinds begin april is de AEX 12% gedaald en Ten Cate iets meer dan 30 €. Op zich zijn er meer fondsen hard gedaald, maar voor Ten Cate is dat ongebruikelijk. Veelal stijgt en daalt dat aandeel qua koers in lijn met de indexen. Meestal staat het zelfs iets beter, bewegen de koersen wat minder. Een stabiel dus bedrijf met mooie, unieke en innovatieve producten.

Zoals gezegd is Ten Cate heel hard gedaald, bijna in een rechte lijn omlaag van 26,6€ naar 18,68€ in 6 weken tijd. Natuurlijk waren de cijfers van het eerste kwartaal iets minder, en ook is 3,5% dividend uitgekeerd, de vooruitzichten bleven goed, en Ten Cate gaf 27 april zelfs nog aan dat de outlook voor 2012 gehandhaafd werd/wordt. Het eerste kwartaal is immers traditioneel wat minder, bovendien was het vorig jaar uitzonderlijk goed, door een grote order, en dus kon het dit jaar alleen maar minder zijn.

Drie weken later staan we 5 € lager zonder echt nieuws, behalve dan wat kleinere orders en de afronding van een mooie overname (PMC, thermoplastische composiet materialen voor tal van industrieen)........die zoals werd gezegd...........qua timing precies goed aansluit. Bovendien betekent het een nieuwe toegang tot de markt in de VS, een markt waar Ten Cate ook met Defender M al het bijzondere voorrecht heeft te mogen toetreden tot die markt! Uniek, zeker omdat de VS voor defensie gerelateerd materiaal en kleding eigenlijk alleen nationale bedrijven toelaten.
De laatste dagen zien we ongewone koersbewegingen die gepaard gaan met relatief grote volumes. Volumes die passen bij de dagen na een winstwaarschuwing, maar de volgorde klopt niet. Bij een winstwaarschuwing gaat als regel de koers heel hard omlaag, om dan vervolgens weer wat aan te trekken, te herstellen. Zeker als er fundamenteel niks aan de hand is. Wel zie je soms als koersdalingen op de dag of dagen voorafgaande aan een winstwaarschuwing.

Zoals gezegd hebben we rare koersbewegingen gezien, de 10 % koersstijging drie dagen terug leek nog logisch na de lange weg omlaag. Maar de koersdruk van de laatste 2 dagen is ongewoon en gaat gepaard met grote volumes. Ja, de koers lijkt dus heel bewust omlaag te worden gedrukt............... en dat zou kunnen duiden op een winstwaarschuwing of afwaardering van een divisie (acht ik allebei steeds minder waarschijnlijk, Diegy heeft gelijk, met de bevestiging van de laatste overname, is ook winstwaarschuwing ook niet logisch), of een splitsing of overname.

Kijkend naar de laatste acquisitie, zou het kunnen zijn dat Ten Cate zich concentreert op bijzondere kunstof vezels buiten Grass en met nadruk op Protective fabrics en Advanced Armor en thermoplastische composieten.

Kijkend naar de uniciteit van metname brandwerende kleding en bescherming voor defensievoertuigen, vaartuigen en vliegtuigen, is Ten Cate een stevige maar mooie overname prooi. En met een jaaromzet > 1 Miljard € + enorme groeivooruitzichten, is dit misschien wel het moment om het bedrijf over te nemen, met een vriendelijk of een vijandig bod.
Ik zou niet verrast zijn als de koers nog meer wordt gedrukt en uiteindelijk een Amerikaans bedrijf Ten Cate opslokt. Dat zou ook duiden op een strategische Great Game...........er is een bedrijf met enorm potentieel en geweldige producten voor de Defensie industrie............met toegang in de VS (al dan niet geregisseerd) en vervolgens neem je het bedrijf over (met medeweten van je Nationale overheid (die misschien zelfs wel bewust daarom toegang heeft verstrekt tot die markt).

Dus VOORTS, helemaal geen rare gedachte, misschien zelfs wel heeeeeeel reeel. Ten Cate is een uniek bedrijf met unieke producten. Bovendien zou alles in een keer worden verklaard.

Maar misschien heb ik wel veel te veel fantasie, we gaan het zien. Wel is het verwachtbaar dat er heel grote koersbewegingen komen. Of we gaan mega omlaag en pas daarna omhoog. Of KTCA gaat stevig herstellen, en dus koop ik lange calls en kortere puts (augustus) dat betekent alleen dat het geld kost als de koers lang blijft hangen op dit niveau. En gezien het verloop van de koers de afgelopen weken, acht ik dat heel onwaarschijnlijk.

Succes en groeten Bir.

Diegy
0
Goedemorgen mensen, de verkoopdruk blijft erg hoog. Word weer veel verkocht tegen de laat en amper uit de bied. Wat zal hier toch aan de hand zijn?
Bir
0
Kun je niks mee volgens mij.

Koers blijft trouwens mooi staan rond de bodemzone van november vorig jaar (1855-1880 €).

Lijkt er op dat we een dubbele bodem maken en hier wachten op het nieuws wat komen gaat. Of we gaan van hieruit gewoon weer langzaam omhoog.

Grtn Bir.
69 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,47%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.360,72 0,00%
 EUR/USD 1,0772 +0,01%
 WTI 78,28 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront