Esperite (voorheen Cryo Save) « Terug naar discussie overzicht

HET LAATSTE NIEUWS

503 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
fleurie
0
de laatste tijd heeft het veel weg van stuivertje wisselen,waarom?
en waarom zo weinig nieuws naar buiten.
toch geloof ik in cryo-save ,misschien intern nog orde op zaken stellen?
j1954
0
quote:

PinkPanther schreef op 15 januari 2014 11:06:

Al een aantal dagen wordt er iedere keer een redelijk aantal aandelen gekocht tussen de 1.70 en 1.75. Vervolgens wordt de koers met een klein aantal weer rond de 1.70 gezet, de laat wordt weer aangevuld en vervolgens weer opgekocht..... Lekker vasthouden die stukken zou ik zeggen.
Dat heb je goed gezien.

joanb

pieter1
0
Eenvoudige techniek levert stamcellen binnen halfuur
Japanse wetenschappers claimen met een nieuwe techniek binnen een halfuur stamcellen te kunnen produceren.
Foto: AFP Cellen die van muizen afkomstig zijn, kunnen door onderdompeling in een zuurbad razendsnel worden omgevormd tot stamcellen, die weer kunnen uitgroeien tot elk celtype.

Dat melden Japanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

De techniek is veel goedkoper dan bestaande methodes en kan leiden tot een in theorie eindeloze productie van stamcellen waarmee organen kunnen worden gerepareerd of zelfs gekweekt.

Ongelooflijk

De wetenschappers toonden de werking van de nieuwe techniek aan door bloedcellen van muizen een halfuur bloot te stellen aan zuur met een pH-waarde van 5,9.

"Het is ongelooflijk. Ik had nooit gedacht dat externe stress dit effect kon hebben op stamcellen", verklaart onderzoeker Yoshiki Sasai op Nature News.

De stamcellen die bij het experiment ontstonden werden ingespoten bij levende muizen. In het lichaam van de dieren groeiden de 'babycellen' uit tot verschillende soorten organen en weefsels. De muizen werden een jaar gevolgd en bleven gezond.

Tijdrovend

Tot nu toe worden stamcellen gekweekt met ingewikkelde en tijdrovende methodes, waar genetische manipulatie aan te pas komt, of zelfs het kweken van embryo's.

Als de nieuwe techniek ook werkt met bloedcellen van mensen, wordt het proces om stamcellen te vervaardigen veel gemakkelijker. Voordat het zover is, moet er echter nog veel onderzoek worden verricht.

De eerste pogingen om menselijke stamcellen te kweken in een zuurbad zijn mislukt, zo meldt The Guardian.

Dranken

Het lijkt ook logisch dat cellen uit het menselijk lichaam niet zomaar onder invloed van zuur veranderen in stamcellen, anders zou dat ook gebeuren bij het drinken van zure dranken zoals fruitsap.

De wetenschappers willen vooral tot een beter begrip komen van het proces dat zich in het zuurbad afspeelt bij de transformatie van dierlijke bloedcellen tot stamcellen. Mogelijk kunnen ze daarna een manier vinden om ook menselijke cellen te behandelen in het zuur.

pardon
0
Aandeelhouders Cryo-Save akkoord met Amar
Gepubliceerd op 19 mrt 2014 om 15:29 | Reacties: 0
Cryo 14:41
EUR 1,77 +0,03 (+1,90%)

Aandeelhouders Cryo-Save akkoord met Amar
Cryo-Save verkleint nettoverlies fors
ZUTPHEN (AFN) - Aandeelhouders van Cryo-Save hebben woensdag ingestemd met de benoeming van Frédéric Amar als bestuursvoorzitter. Amar was al niet-uitvoerend bestuurder bij Cryo-Save en ook grootaandeelhouder via Salveo, dat eind vorig jaar door Cryo-Save werd overgenomen.

Amar is benoemd voor 4 jaar. Hij volgt Evi Mattil op, die sinds juni vorig jaar ad interim de leiding had over de stamcelbank.

Salveo nam vorig jaar een aanzienlijk belang in Cryo-Save en probeerde vervolgens tegen de zin van dat bedrijf Amar als topman te laten benoemen. Na maandenlang getouwtrek werd de Fransman eind november benoemd als niet-uitvoerend bestuurder bij Cryo-Save, dat vervolgens eind december aankondigde de commerciële activiteiten van Salveo Biotechnology over te nemen.
aextracker
0
Op de AvA , 14 mei a.s. kan Frederic Amar de aandeelhouders aantonen wat hij bedoeld met een nieuwe strategie en hoe zich dat vertaald naar "shareholder value".
Voorlopig is de value van de shares bovenal naar Frederic's hand gezet en heeft hij "on a low" Cryo Save in control genomen.
het vertrouwen moet opnieuw opgebouwd worden.

Hoewel Zuid Europa qua macro-economische omstandigheden iets herstellen is stamcellen opslaan vooralsnog niet de eerste levensbehoefte van de zuid europeanen.
Gezien eerdere uitspraken eind 2013 van WvdP zouden er "meerdere strategische samenwerkingscontracten" in voorbereiding zijn. Ik mag hopen dat die uitspraak de basis legt onder de nieuwe koers en strategische kijkrichting van Cryo.

Opslaan van stamcellen zie ik nl. eerder als "de wielen die bij de auto horen als voorwaarde om te kunnen rijden".
De snelheid van de auto wordt bepaald door de inhoud van de motor, en de bestuurder die het gaspedaal bedient en de richting bepaald.
Kortom, Frederic als nieuw bestuurder, bepaald nu eerst de richting en zal wsl. daarna met Cryo Save gaan werken aan "de uitbouw en boost van wetenschappelijke applicaties en kennisontwikkeling" (medicijnen ?) van wat er zoal met stamcellen gedaan kan worden. Met grote zwitserse farmaceuten liggen die contacten wellicht reeds onder een strategie als basis voor uitbouw.

NDA's zullen inhoud geven aan die richtingskeuze en moeten gaan bijdragen tot het structureel versnellen van omzet en winstgevende groei van Cryo Save.

Het is goed te lezen , dat Salveo na de aandelen uitruil financieel en in control binnen Cryo Save wordt opgenomen.

Neem aan dat er op de AvA meer duidelijkheid wordt gegeven. Frederic heeft dan > 6 - 9 maanden kunnen werken en denken over hoe hij de 2 bedrijven tot wasdom laat komen.

Tracker
aextracker
0
Vooruitlopend op de AvA van 14 mei a.s. , blijkt Dhr. Frederic Amar alvast "en route" in "la douce France", getuige het small cap event en de presentatie omtrent Cryo Save.
Bijgaand de presentatie welke Dhr. Samar daar gegeven heeft.
group.cryo-save.com/cms/bib/files/305...

Benieuwd wat U allen interessant vind en opvalt aan deze Small Cap PowerPoint dd. 7 april. jl !

Tracker
dmem2
0
- staat met 250000 samples nog helemaal aan het begin.
- sample in bewaring geven kost € 1.000. Dat is alleen weggelegd voor de rijken.
- als het aan blijkt te slaan/als het blijkt te werken en dat erkend wordt door de medische wetenschap, zullen meer mensen dat gaan doen maar voorlopig lijkt het me nog wat mager.
- afnemende resultaten.
- gezonde balans.
- geen vooruitblik over de verwachte opbrengsten en resultaten 2014 dat is opmerkelijk.
- wat betekent de turn around in euro's voor het kostenplaatje.

dmem2
aextracker
0
Wat in mijn beleving voorts opmerkelijk is dat ;

- Er geen omzet\winstinformatie is vrijgegeven m.b.t. Salveo , als nieuwe partner van Cryo.
- Er geen volledige integratie plaatsvind van beide nagenoeg eensluidende bedrijfsprofielen (waarom onnodige dubbele kosten blijven maken door 2 merken in de lucht te houden).
- Cryo in feite een stevige som geld neertelt , enkel voor het uitnutten van de commerciele slagvaardigheid en competenties binnen Salveo aanwezig.

Het kostenplaatje van Cryo wordt beïnvloedt door het antwoord op de vraag ;
- Op welke wijze houdt Salveo kosten\winst van de beide entiteiten gescheiden ?
- Op welke basis stelt Salveo de commerciele diensten aan Cryo beschikbaar ?

De door Dhr. Samar verkozen optie van "gedeeltelijke overname en integratie van aktiviteiten" van SALVEO door CRYO Save (vanuit een zwaar meerderheidsbelang) zet de deur open naar "intercompany transferprice management" en als gevolg "blurring results".

Een voor aandeelhouders niet te bevoorkeuren situatie, temeer daar de inzichtelijkheid van Salveo's resultaten nihil is.

De enige die de noodzakelijke inzichten heeft ter beoordeling van resultaatsvorming in beide ondernemingen is Dhr. Amar zelf.
Dhr. Amar is de persoon met een controlerende positie en persoonlijk belang in beide bedrijven.

Hoor graag hoe de forumbezoekers deze situatie beoordelen bezien vanuit de ogen van "individuele aandeelhouder".

Tracker
aextracker
0
De commerciele samenwerking en daarbij behorende bedragen \ fees (als verbonden aan de reddingsoperatie van Amar \ Salveo van Salveo & Cryo Save) wat verder uiteenrafelend staat er nog een onbekend en interessant deel open ; Cash amount te betalen in Juni 2014 (< 1 maand na na de AvA).

Bent benieuwd, op welke basis en voorwaarden de "final cash sum payment to Salveo" als onderdeel van de overname som is overeengekomen. Deze cash sum final depository amount to Salveo wordt in Juni 2014 bepaald. Wat zal Dhr. Amar \ de Cryo board daar over melden i.r.t. 2014 ?

Het is logisch en duidelijk wie er vanuit een controlerend belang aan de touwtjes trekt bij Cryo Save. Wat nu interessant wordt , is hoe de agenda's luiden van de resp. bestuurders in de board en wat men ervan kwijt wil tijdens de AvA.

Wordt het "met de franse slag een slag in de lucht slaan naar te nemen stappen" of gaat Dhr. Amar bijgestaan door GJ van der Marel overwegend transparant aantonen , hoe de overname financieel gaat uitwerken op de resultaten van Cryo Save in 2014.
Dat laatste kan o.a. middels een heldere outlook\ statement i.r.t. omzet en de effecten van de commerciele samenwerking tesamen met een "total & financial closure insight".

Ben benieuwd. U ook ?

Tracker
[verwijderd]
0
Ja Tracker, hoe langer de koers hangt op de huidige lage nivo's, des te meer vraagtekens doemen op.
Ik ben nog steeds positief, al duurt wachten soms lang. Nog 3 weken duurt het tot we de mannen weer in het gezicht kunnen aankijken. Ik verwacht dat Niels Lemmers van de VEB er ook weer zal zijn. Hij heeft over de BAVA niets geschreven op VEB-site. Hij had ook behoorlijk veel vraagtekens over Cryo. Op 14 mei, zo heeft Amar toegezegd, komt er meer duidelijkheid.
Ik ga zelf ook weer op 14 mei. De moeite zeker waard. Van de Marel uitte zich op de BAVA erg positief over het nieuwe Cryo en waarom ook al te veel twijfelen?
[verwijderd]
0
quote:

dmem2 schreef op 13 april 2014 14:55:

- sample in bewaring geven kost € 1.000. Dat is alleen weggelegd voor de rijken.
- als het aan blijkt te slaan/als het blijkt te werken en dat erkend wordt door de medische wetenschap, zullen meer mensen dat gaan doen maar voorlopig lijkt het me nog wat mager.

dmem2
Stamcellen invriezen worden door de medische wetenschap al lang omarmt en wordt bij medische noodzaak gewoon door de verzekering vergoed.
Bij een autogene stamceltransplantatie worden eerst stamcellen afgenomen en ingevroren, hierna wordt een dodelijke dosis chemo gegeven en dan wordt de patiënt herstart dmv van zijn ingevroren stamcellen.

Maar indien mensen uit voorzorg stamcellen gaan invriezen wordt de markt natuurlijk wel aanzienlijk groter :)
dmem2
0
aextracker
0
quote:

kolifant schreef op 22 april 2014 20:57:

Ja Tracker, hoe langer de koers hangt op de huidige lage nivo's, des te meer vraagtekens doemen op.
Ik ben nog steeds positief, al duurt wachten soms lang. Nog 3 weken duurt het tot we de mannen weer in het gezicht kunnen aankijken. Ik verwacht dat Niels Lemmers van de VEB er ook weer zal zijn. Hij heeft over de BAVA niets geschreven op VEB-site. Hij had ook behoorlijk veel vraagtekens over Cryo. Op 14 mei, zo heeft Amar toegezegd, komt er meer duidelijkheid.
Ik ga zelf ook weer op 14 mei. De moeite zeker waard. Van de Marel uitte zich op de BAVA erg positief over het nieuwe Cryo en waarom ook al te veel twijfelen?
Kolifant,

Het feit dat de waardering van de commercieel dinstverlenende services door Salveo aan Cryo niet valt te beoordelen (geen financiele cijfers beschikbaar van Salveo) is niet prettig. Dat er geen volwaardige integratie plaatsvind en een fors aandelenpakket door Cryo aan salveo is betaald in het verlengde van de benoeming van Dhr. FA tot CEO van CRYO (vanuit een besluitvormings machtigend meerderheidsbelang) , maakt de toekomst van Cryo voor aandeelhouders vertroebelend of er niet "overpaid en preferred settlements" plaatsvonden om Salveo te voeden met cash die Cryo nodig heeft.
Het feit dat er in juni (na de AvA) nog een afsluitende cash settlement gaat plaatsvinden en er geen bedrag \ waardering in totaal is uitgesproken als slot van de financiering achter de "commerciele samenwerking", maakt mij vooralsnog achterdochtig. Het is nl. een "niet transparante overname som".
Tot op heden wekt Dhr. FA door zijn gedrag de schijn , dat hij uiterst conscentieus zijn eigen agenda managed en het belang van aandeelhouders tot op heden bestaat uit inhoudsloze prevelementen en secundair is.

De PowerPoint op 14 mei zal van hoogwaardig niveau moeten zijn , wil de financiele wreld "buy-in" gaan vertonen in evt. uitgesproken strategie update en outlook \ verwachtingen. Tot op heden is het echter verdacht stil aan het stamcell front. Vanuit de IR van Cryo komt bitter weinig. De PR dame van Salveo is vertrokken en verder is het daar windstilte.

Stilte voor een "perfect storm" als credo hanteren en voordeel van de twijfel geven ?

Ik ben er ook bij op 14 mei. Wil het sentiment zelf kunnen beoordelen en aanzien hoe de poppetjes uit hun ogen kijken c.q. welke beloftes er niet gedaan worden :), danwel tussen de regels te noteren vallen.

Tot de 14e !

Tracker
[verwijderd]
0
In de laatste uitgave van Effect(no.4), het blad van de VEB, staat op pagina 28 een artikel over CryoSafe. De auteur Niels Lemmers kondigt aan op 14 mei nog eens uitgebreid met Amar en het bestuur te gaan spreken.
Het is een lezenswaardig artikel, de vergadering op 14 mei wordt "gezellig".
aextracker
0
Dat volgt automatisch via de VEB\Niels Lemmers. Het gedrag van Dhr. FA als grootaandeelhouder en CEO i.r.t. de reacties van Cryo om eerder afgelopen jaar de "pauzeknop"te hanteren , vormt blijkens het artikel in Effect voldoende reden voor een diepzinnige kennismaking en een verslag in het blad Effect van de VEB of hun website.
Het artikel waar kolifant naar verwijst kan je daar ook lezen. VEB maakt zich m.n. zorgen over de wijze waarop de bestuurlijke machtstrijd werd beslecht en de "mate van transparantie en de inhoud van afspraken" . Dit met betrekking tot de overname van de commerciele aktiviteiten van Salveo door Cryo". Aandeelhouder Tracker maakt zich ook zorgen over de mate van transparantie en de rol van een te grote aandeelhouder, die in feite alles kan beslissen op een AvA.
De bedrijven worden niet financieel geintegreerd. Dat an sich is al een aardige vraag, waarom er zoveel betaald wordt en vervolgens 2 merken overeind gehouden worden.

Tracker
[verwijderd]
0
a.s. dinsdag 6 mei geeft Cryo een tussentijdse verklaring over de gang van zaken in Q1-2014. Komen er weer verrassende berichten?
aextracker
0
Nee, dat gebeurd normaliter niet, tenzij de RvC & bestuurders de leden van de AvA op 14 mei a.s. alvast in een bepaalde setting \ stemming wil krijgen.
Mijn stukken heb ik aangemeld.
Zien we elkaar aldaar ?

Tracker
503 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.189,40 +1,52%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.014,95 +1,54%
 US30^ 38.297,56 +0,45%
 Nasd100^ 17.752,31 +1,86%
 US500^ 5.109,28 +1,28%
 Japan225^ 38.248,05 +1,39%
 Gold spot 2.337,66 +0,24%
 EUR/USD 1,0698 -0,29%
 WTI 83,82 +0,08%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront