Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Willem Middelkoop - Fed fout

67 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
Fed fout

Willem Middelkoop - 20-2-04, 13:30

"De Fed is niet een stelsel van centrale, maar van commerciële banken dat zich voordoet als nationale bank. Met alle gevolgen van dien..."

Klik hier om het artikel te lezen.
agi
0
Na het lezen van Uw belangwekkende column kreeg ik een mischien idioot idee. Wie weet is de kans dat olie in Euros wordt afgerekend door de OPEC in de toekomst de werkelijke reden geweest voor de Iraq oorlog.
[verwijderd]
0
ik had nog veel gekker idee
hoe is het mogelijk dat wij steeds meer betalen voor benzine terwijl uit dit staatje blijkt dat de prijs in euri,s niks is veranderd
en telkens het argument dollars of de usa de veroorzaker zijn
[verwijderd]
0
Goed verhaal Willem met mooie verwijzingen. Een echte berencase! Kijk ook eens op dailyreckoning.com. Ook daar lees je goed onderbouwd waarom de recovery in de US geen stand kan houden en we aan de vooravond staan van de tweede leg down in deze monsterlijke bearmarkt, die best eens net zo lang kan gaan duren als die van Japan in de jaren '90. Besef wel dat nauwkeurige tijdframe's niet zijn aan te geven.
Let verder ook eens op de Ftse. Want het is toch bijzonder dat deze beurs ondanks een BoE die shortterm pijn durft te nemen met een onlangs naar 4% opgehoogde rente, zo sterk presteert. Een onvermoed scenario doemt op ver in dit oerwoud: US en dus ook China KO, EU deels meegesleurd, en de UK na een eeuw op een zijspoor opnieuw de economische nr. 1.
Want Japan kunnen we ook wel afschrijven met een Titanic aan waardeloze dollars.
Tenslotte is het zo dat een lang verwachte ontknoping meestal een andere trigger krijgt dan vermoed. Dus mogelijk geen wereldwijde dollarcrisis, maar bijv. het onverwacht opstappen van Greenspan of een andere schijnbaar onbenullige aanleiding. Groeten Dennis.
[verwijderd]
0
Wat maakt het nou uit dat Japan waardeloze dollars heeft. De Japanse economie heeft er weinig last van als er een dollars liggen te verstoffen in de kluis van de BoJ. Ze hadden al veel eerder yens moeten bijdrukken, en dat hebben ze nu flink gedaan. Er is nog steeds deflatie in Japan, dus waardeloze dollars kopen en zo meer yens in omloop brengen is niks mis mee.

Arjen
[verwijderd]
0
Willem ik begrijp best dat er in de USA veel wordt gemanipuleerd. Maar als het nu zo is dat wij z'n allen al tientallen jaren meer dan voldoende te eten hebben, eigenlijk in een beoorlijk welvaart deel van deze aarde leven. Laten ze in vredes naam maar blijven manipuleren, dat is altijd nog beter dan waar ze niet manupileren en ze niet of nauwelijks te eten hebben.
Het leven is toch een show geniet ervan !!!!
[verwijderd]
0
1)Van de opbrengsten van de portfolios van de 12 federale banken worden de gemaakte kosten betaald, de "overwinst" wordt teruggestort in de kas van de overheid. -> Niet echt commercieel dus.

2)Het beleid wordt bepaald door het FOMC, waarin een meerderheidsstem (7 tegen 5) wordt ingenomen door the board of governors, deze zijn benoemd door de president van de V.S. en hun benoeming is goedgekeurd door de senaat. -> het monetaire beleid wordt dus niet (meer?) bepaald door bankiers met een "monopolie op geldcreatie in de VS", zoals gesugereerd, maar door een democratisch gelegitimeerd bestuur.

Altijd leuk een complottheorie maar doe dan goed research!
[verwijderd]
0
Nou Arjen dat Japan is een mooi verhaal. Eerst belanden ze als eerste in een depressie, vervolgens zijn ze niet in staat de slechte bankleningen op te lossen, vervolgens loopt de overheidsschuld op tot een wereldrecord in %BBP, en tenslotte bezitten ze het grootste aandeel (37%) in waardeloze dollartegoeden (treasuries/greenbackpapier).
Nee hoor niets aan de hand daar. Die arme Jappen werken zich het apelazerus, sparen als postzegels en uiteindelijk vliegt de hele boel in de fik. Gr. D.
[verwijderd]
0
als het al allemaal zo zou gaan dennis ,wat zeer onwaarschijnlijk is .
en je zegt het al zolang net als willem trouwens, zijn de stieren onder ons alang multi miljonair.
al die rare doomed stories van die man ,als het hem uitkomt praat hij over olie in dollars ,goud is toch ook in dollars.
goud doet ook niks in euro s, en zo kan je wel even doorgaan met die man , gokkende pensioenfondsen die heel goede rendementen hebben behaald.
omvallende banken hier? dus niet. aex fondsen die veel belangen hebben in de v.s zeer slechte resultaten , valt ook wel mee.
conclusie , weg met die man , en hier in ons landje zal het ook weer beter gaan ,
gr k.
[verwijderd]
0
Kijk, dit is nog eens een nieuw geluid: U.K. weer nr. 1! Aanbeveling.
Kun je dit nog iets toelichten Peer? Heb je links waarin dit ondersteund wordt?
[verwijderd]
0
verwacht het niet jjo zijn toch maar doomed stories , die door jou , dennis en willem gemaakt worden , als zijnde de enige mogelijkheid.
er is hier toch ook niemand die zegt dat de aex naar 700 gaat .
stapje voor stapje vooruit .
gr k.
[verwijderd]
0
Een slecht artikel. Waarschijnlijk zo slecht dat de goudprijs er pardoes 300 euro per kilo van omlaag dook en de dollar flink aansterkte ;)
Ik vind het niet gepast onze zuiderburen de meest noordelijke bananenrepubliek te noemen nu wij zelf Srebenica, Ahold, bouwfraudes, Baan , UWV, een handelstekort met de VS, overinvesteringen in de VS door Numico, Aegon en vul de lijst maar aan van sjoemelende en blunderende minkukels, voortbrengen. Hier ook net in een cafe een Bacardi cola gekocht van 4.7 euro. Als ik goed reken 13 gulden, dat hebben ze in Belgie ook een stuk beter voor elkaar.
Maar ik hoor vaak als argument waarom de goudprijs omhoog moet, dat de geldcreatie zo hoog is. De vraag waar ik tot nu toe geen goed antwoord op heb gehad is de volgende: Elk jaar neemt de hoeveelheid goederen enorm toe. Lopende banden spuwen bergen producten uit. Moet de geldcreatie niet minimaal de groei in de hoeveelheid goederen bijhouden om niet tot deflatie te leiden. Misschien is daarmee vergeleken de groei van geld niet zo onverantwoordelijk ?
-pcrs
[verwijderd]
0
Merk vriendelijk als zijnde aanvulling op, dat de VS een "Corporation" is. Een "Business".
Mvg
[verwijderd]
0
Hi HZZ, Als jij de US of A 'n Corporation noemt
(vind je dat goed of slecht?), en
hoe zou jij dan het Koninkrijk der Nederlanden noemen?

Ben benieuwd?

Misschien 'n "philantropische instelling"? (excuseer de ouderwetse spelling)

>--:-)-->

p.s. Ik las ergens dat je nogal wat bewonderaars hebt op dit forum, en je terugkomst (ikzelf wist niet dat je weg was) werd toegejuicht, vanwege je goed onderbouwde bijdragen; (hun woorden/opinie, niet de mijne).

Eerlijk gezegd kan ik niet met zekerheid zeggen, dat ik 'n bepaalde herinnering heb van je berichten, behalve dat ik dacht dat ze meestal 'n sarcastische afkeurende toon hebben tegenover alles wat van de overkant komt of wat daar gaande is.
[verwijderd]
0
je slaat de spijker op zijn kop...

Pentagon analist klapt uit de school in interview en vertelt over de drie redenen waarom de VS Irak wilde aanvallen..reden no.3;

www.laweekly.com/ink/04/13/news-coope...

The last reason is the conversion, the switch Saddam Hussein made in the Food for Oil program, from the dollar to the euro. He did this, by the way, long before 9/11, in November 2000 ­ selling his oil for euros. The oil sales permitted in that program aren’t very much. But when the sanctions would be lifted, the sales from the country with the second largest oil reserves on the planet would have been moving to the euro.

The U.S. dollar is in a sensitive period because we are a debtor nation now. Our currency is still popular, but it’s not backed up like it used to be. If oil, a very solid commodity, is traded on the euro, that could cause massive, almost glacial, shifts in confidence in trading on the dollar. So one of the first executive orders that Bush signed in May [2003] switched trading on Iraq’s oil back to the dollar.
[verwijderd]
0
Amor Arrow,

Let Bush rule, hij trekt Amerika uit het slop en indirect ook Europa!
Wat hebben Schroder en Chirac de laatste tijd gedaan met hun problemen, willen Blair als toekomstig medestander om tekort te laten oplopen tot 5%.

Zalm, stap toch uit de euro, het wordt een groot fiasco..............

Nee, koop nu wat calls op de dollar en puts op de euro, want over een paar jaar kost de euro weer 0,80 dollar, dan komt het ook wel weer goed met de economie in europa, maar dat komt dan niet door schroder en chirac, maar omdat het zo goed gaat in USA dat de rente naar 3% gaat.

Fijn weekend en hopelijk stof tot nadenken!

Vrgr
[verwijderd]
0
Waarde Amor Arrows,

Verwijzend naar Uw vraag (...vind je dat goed of slecht?...) is mijn antwoord in het Engels: 'Neither, it just is.'

Het Koninkrijk der Nederlanden is eveneens een rechtspersoon, welke vertegen woordigt wordt door natuurlijke personen. Het vertegenwoordigt worden door natuurlijke personen, die eveneens rechtspersonen zijn, is een noodzaak. Onnatuurlijk rechtspersonen kunnen bijvoorbeeld niet praten.

Zelf tuinman zijnde, houdt ik het maar zo eenvoudig mogelijk. Kan niet pochen op een titel van een of andere universiteit, roei maar met de riemen die ik heb.

Van mijn lagere school opleiding heb ik in elk geval onthouden de uitspraak van de juffrouw (een Schotse): "Vergelijk, geen appels en peren". Waarbij met nadruk er op gewezen werd, dat het ging om de aktie van het "niet vergelijken" of m.a.w. om het vergelijken te vermijden.

Tja, in aller vriendelijkheid, de enige aktie die een mens kan ondernemen, waarbij men het vergelijken vermijdt, is die van 'onconditionele liefde'.
Wijken we hiervan af, en gaan we wel 'vergelijken' dan scheppen we 'false beelden'.

Mvg

[verwijderd]
0
Waarde Amor,

Het zou mij niet verbazen als de heer Bush eveneens genoodzaakt is te roeien met de riemen die hij heeft. Het moge in eerste instantie niet als plezierig overkomen, maar ik heb de indruk dat hij zit "between a rock and a hard place". In dit verband verwijs ik naar de site: solutions.synearth.net/stories/storyR...

Ongetwijfeld zijn er nog meer sites te vinden aangaande dit onderwerp. De heer Bush is o.a. een 'cowboy' en mijn ervaring met 'cowboys'(Kiwi uitv oering) is dat ze hun paard, als het nodig is, met een kogel uit hun leiden verlossen. Dit gaat hen aan het hart, maar hun aktie wordt ingegeven door liefde voor hun paard/makker.

Het zou mij niet verbazen, als uiteindelijk wij allen 'will have to bite the bullet' en dat dit weleens een veelvoud van kernwapen ontploffingen zouden kunnen zijn. Domweg uiteindelijk uit liefde en derhalve om de mensheid leidensweg te besparen.

De aarde is de 'eerste' maal vergaan door water, de 'tweede maal' zou het door 'vuur' geschieden. Het zou mij niet verbazen als wij als mensen, zelf de brengers van dat vuur zijn.

Mvg

67 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
923,36  +4,69  +0,51%  18:05
 Germany40^ 18.636,40 +0,33%
 BEL 20 3.916,97 +0,26%
 EURO50 5.070,61 +0,29%
 US30^ 38.871,60 +0,18%
 Nasd100^ 19.018,90 -0,04%
 US500^ 5.352,88 -0,02%
 Japan225^ 38.635,50 -0,86%
 Gold spot 2.375,87 +0,87%
 EUR/USD 1,0892 +0,20%
 WTI 75,57 +1,94%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +2,97%
ASR Nederland +2,88%
ABN AMRO BANK... +1,54%
ASML +1,47%
ING +1,36%

Dalers

FASTNED -2,86%
NX FILTRATION -2,65%
VIVORYON THER... -2,45%
PostNL -1,90%
Basic-Fit -1,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront