Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Griekenland

6.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 ... 304 305 306 307 308 » | Laatste
voda
0
'Griekenland wordt niet uit euro gegooid'

Gepubliceerd op 29 jun 2015 om 21:56 | Views: 521

ATHENE (AFN) - Griekenland zal niet uit de eurozone worden gegooid, want de kosten van een vertrek van een lid van de muntunie zijn enorm. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras maandag gezegd.

Volgens Tsipras is een Grieks vertrek dan ook niet de opzet van de schuldeisers. Maar hun voorstellen komen neer op een ultimatum aan de Grieken en is een deal geboden die geen oplossing biedt voor de crisis, aldus Tsipras. Griekenland heeft volgens hem alles gedaan om een overeenkomst te bereiken.

Het referendum over de voorstellen van de schuldeisers moet de Griekse onderhandelingspositie versterken, aldus de premier. Hoe sterker de afwijzing door de Griekse bevolking, hoe sterker de Grieken staan in de onderhandelingen, meldde Tsipras. Het uiteindelijke doel is om de onderhandelingen voort te zetten.
[verwijderd]
0
quote:

HerrKaiser schreef op 30 juni 2015 00:10:

Fitch downgrades country to CC. nyti.ms/1JtcHfA
Maf, die 72 miljard aan schulden bedraagt maar 60% van het BNP.

Het zou 1 van de toppers in Europa zijn.

Nederland zit bv op 70% dept BNP.

mvg, Het is ook nooit goed.

Overigens Fitch en S&P hebben zich al onsterfelijk belachelijk gemaakt met hun tripple A rating voor de Amerikaanse hypotheekpaketten die de USA massaal aanbood op de Europese markt……en ook grif gekocht werden maar dat terzijde……..of toch niet?
[verwijderd]
0
Het is ook geen onafhankelijk land, maar een deelstaat met bijbehorende veel lagere belastingopbrengsten (die gaan grotendeels naar de federale hoop). Belastinginkomsten zijn maar 3mrd, dus schuld is 24 maal het inkomen.

In Griekenland is het "maar" 5 keer het inkomen.
ff_relativeren
1
dhr Juncker doet een boekje open over Tsipras en Co. ;

"De werkelijkheid is anders. De Griekse regering heeft maatregelen afgewezen om de allerrijksten (de Griekse reders) aan te pakken.

In ons (Troika) pakket zit geen verlaging van lonen en pensioenen. Ook geen verhoging van de btw op stroom, levensmiddelen en medicijnen.

(...)

Niet zij, maar wij waren het die aandrongen op sociaal-rechtvaardige maatregelen, waaronder bezuinigingen die de kwetsbaren het minste belasten.

(...)

De Europese partners dringen al zo lang aan op een onafhankelijke positie van de belastingdienst. Op dit moment is het nagenoeg onmogelijk om te belasten op vermogen of inkomen. Waarvan met name de rijken profiteren.

(...)

Waarom zijn de energieprijzen en prijzen voor nutsmiddelen veelal de hoogste in Europa ? Omdat de Griekse regering weigert om monopolies open te breken en privileges af te schaffen.

(...)

Uiteindelijk waren de Europese partners bereid om het programma met 5 maanden te verlengen, waardoor er € 16 miljard ter beschikking kwam. Daarmee had Griekenland verder gekund tot het einde van het kalenderjaar. We waren zelfs bereid om het verzoek van schuldkwijtschelding eerder te behandelen. En toen kwam ineens die order voor de onderhandelaars om de gesprekken af te breken.

(...)

Voor het hele artikel : www.tagesschau.de/wirtschaft/griechen... .

[verwijderd]
0
waarom hoeft Griekenland zijn 330 miljard aan olievelden niet in te zetten? hoor er helemaal niks over, lijkt me toch een mooi onderpand. Zetten wij wel een pomp neer.
Ook over de goudvoorraad hoor je niks, gewoon inleveren wat mij betreft.
hirshi
0
De Griekse premier Tsipras zei onmiddellijk nee op een lijmpoging van Juncker, maar hij was een beetje te snel voor zijn ministers.
Misschien krijgen we vanavond, om één seconde voor twaalf uur, een eurogroepvergadering, zegt correspondent Marloes de Koning.

Bron: RTL-Z

Niets is uitgesloten, maar ik ga er niet op speculeren.
Is de wens hier niet de vader van de gedachte?

Groet.
voda
0
Ultieme poging om Grieks overleg nieuw leven in te blazen - media

ATHENE (Dow Jones)--Volgens Griekse media wordt er een ultieme poging gedaan de vastgelopen onderhandelingen tussen Griekenland en zijn geldschieters nieuw leven in te blazen.

Athene zou het laatste voorstel van president Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heroverwegen, meldt de krant Kathimerini op basis van anonieme bronnen.

Premier Alexis Tsipras zou door enkele leden van zijn regering zijn verzocht het voorstel van Juncker, dat hij maandag deed, opnieuw te bekijken.

Griekenland moet dinsdag EUR1,5 miljard overmaken aan het IMF, maar heeft daarvoor geen geld omdat het noodpakket van EUR245 miljard vandaag afloopt.


Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Griekenland overweegt voorstel aan geldschieters

ATHENE (Dow Jones)--De Griekse regering overweegt op het allerlaatste moment een voorstel te doen aan zijn geldschieters, nu het noodprogramma van het eurozoneland afloopt en wanbetaling in het vooruitzicht ligt.

Athene "neemt stappen om de impasse te doorbreken", zegt een Griekse functionaris. "Er is enige beweging", voegt een andere beambte toe.

De discussies in Athene volgen op de bevestiging van de Europese Commissie dat president Jean-Claude Juncker de Griekse premier Alexis Tsipras maandagavond heeft benaderd met een marginaal verbeterd financieringsvoorstel. In ruil daarvoor zou de Griekse regering campagne moeten voeren ten gunste van de voorwaarden van de geldschieters bij het referendum op 5 juli.

Het bod van Juncker, dat overigens nog moet worden besproken en goedgekeurd door de ministers van financien van de eurozone, bevat onder meer de bezuinigingsmaatregelen en hervormingen die afgelopen weekend nog werden besproken met Griekenland, toen Tsipras het referendum aankondigde, zei een woordvoerder.

Die voorstellen, samen met een financieringsplan, werden zondag vrijgegeven door de Europese Commissie. Ze bevatten verdere concessies van de kant van de geldschieters, zoals een lagere belastingverhoging voor hotels en meer tijd om bepaalde voordelen voor lagere pensioenen uit te faseren.

Daarnaast zou het voorstel de belofte bevatten om in oktober te praten over een herstructurering van de Griekse schulden, zoals lagere rentetarieven en langere looptijden, om deze houdbaarder te maken.

Griekse functionarissen noemden die voorstellen eerder 'too little, too late' om Tsipras te overtuigen. Dinsdag zeiden officials echter dat Athene nu zijn eigen initiatieven overweegt om de impasse te doorbreken, zonder te specificeren wat die inhouden.


Door Viktoria Dendrinou en Nektaria Stamouli; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
Geef de Grieken drie maanden om orde op zaken te stellen, betoogt Guy Verhofstadt, voorzitter van de liberale fractie in het Europees Parlement. In die tijd moet Griekenland laten zien dat ze van een corrupte bureaucratie naar een Europese rechtsstaat kan en wil evolueren.
----------------

Je gelooft bijna niet maar t is echt waar. Wat een oen!
Het wachten is nu op n ballontje van ( te dik) blaaskaak van Baalen,
En dan kunnen ze samen op het bordes in athene.......
voda
0
Athene wil tweejarig steunprogramma ESM

ATHENE (Dow Jones)--Griekenland heeft dinsdag een voorstel ingediend voor een tweejarig steunprogramma dat moet lopen via het noodfonds van de eurozone, het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM).

Een woordvoerder van het ESM was dinsdag niet direct bereikbaar voor een reactie dus het is niet duidelijk of het noodfonds ook een voorstel heeft ontvangen.

"De Griekse regering heeft dinsdag een tweejarige deal met het Europees Stabiliteitsmechanisme voorgesteld, om zo volledig zijn financieringsbehoefte te kunnen dekken en zijn schulden te kunnen herstructureren", blijkt uit een verklaring van de Griekse premier Alexis Tsipras. Verder benadrukt Athene dat men wil blijven onderhandelen.

"Vanaf het begin hebben we duidelijk gemaakt dat de beslissing om een referendum te houden niet het eind is maar een voortzetting van de onderhandelingen met betere voorwaarden voor de Griekse bevolking."

Verder blijft de Griekse regering "tot het eind een haalbaar akkoord met de euro nastreven."

Dinsdag loopt het huidige EUR245 miljard bedragende steunprogramma van Griekenland af en moet het land EUR1,6 miljard afbetalen aan e e n van zijn kredietverstrekkers; het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat laatste gaat niet lukken, zei minister van financien Yanis Varoufakis eerder op de dag.


Door Nektaria Stamouli; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

[verwijderd]
0
Top amusement dit.
Het begint nu echt potsierlijk te worden.
245 MIJARD was niet genoeg, geen stap opgeschoten.
Dus nu een 2 jarig steunprogramma................
Ook deze zit weer in de categorie : je gelooft t niet, denkt dat t een grapje is,
Het is echt waar!,!
voda
0
Dijsselbloem: eurogroep houdt dinsdag om 19.00 uur conference call over Grieks voorstel

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

ff_relativeren
0
Lijkt me een bijzonder intelligente move van dhr Tsipras.
Een 2-jarige steun door het ESM, betekent 2 jaar lang onafhankelijk van de Troika.

En dat is precies conform de gedane verkiezingsbeloften.
voda
0
Greece fears wipe $40bn from Australian sharemarket

Published on Tue, 30 Jun 2015 91 times viewed

AAP reported that Australia’s share market has suffered one of its biggest fall in years, with nearly $40 billion wiped out as Greece inches towards a default on its debt and a potentially catastrophic exit from the euro zone.

The S & P/ASX 200 plunged 2.2 per cent to 5,422.5, its lowest level since January, as the market got caught up in a global sell-off stemming from the collapse of debt negotiations between Greece and its European Union and International Monetary Fund creditors. The broader All Ordinaries index dropped 119.5 points, or 2.16 per cent, to 5,416.6.

The Australian dollar, meanwhile, reached its lowest point in more than two months, falling to the low US76c range, before staging a mild recovery throughout the day. The euro also took a hit, dropping through the $US1.10-mark for the first time since early June.

Source : AAP
6.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 ... 304 305 306 307 308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront