Beursspel « Terug naar discussie overzicht

Als fundamenten niet meer werken

11 Posts
serieus
1
Als er een nieuwe munt zou komen, kun je beter een belang in een bedrijf hebben ipv cash.
Als er geen nieuwe munt komt ook, zeker op de langere termijn.
Dus wat is nu eigenlijk het probleem?
[verwijderd]
0
Voorlopig hebben alle grote spelers er baat bij om de rente zo laag mogelijk te houden. Oplopende rente is politiek onhandig (minder geld uit te geven), bedrijfsmatig vervelend (want minder te lenen), en beroerd voor de huizenprijzen die ook drijven op de rente.
Banken piepen wel, maar dat is vooral omdat hun marge naar 0 gaat vanwege concurrentie. Zo lang we gratis geld blijven rondpompen kan de rente dus rond de 0 blijven, en kunnen we stoelendans blijven spelen.

Als Draghi's toon echter verandert, of hij niet hard genoeg kan blijven spelen, dan wordt het inderdaad anders, en gaan we rennen naar de uitgang. Opeens hebben we dan (veel) inflatie, maar aandelen blijven aandelen, en die stijgen dan opeens in euros, maar houden hun waarde.

Belgske
0
Nico kan een mooi artikel schrijven maar als belegger veel te angstig, vind ik. Hij vind altijd meer redenen om uit de markt te blijven dan erin te duiken...Er zal pas een nieuw monetair systeem komen als alles weggevaagd is, inclusief de reële economie.

Nico, kijk een naar Luc Tack bij Tessenderlo Chemie...Ook uitgeroepen tot manager van het jaar 2015...Heeft pas gekocht voor miljoenen euro's. Waarom denkt hij anders dan jij? Niet persoonlijk op jou gericht, maar misschien een nadenkertje.
doldrums
0
Mooi stukje, wat betreft de waarderingen een opmerking: bij de negatieve intrest moeten we wel het risico verdisconteren van eigen vermogen versus staatsleningen. We komen dan weer meer op "normale" waarderingen uit.
Je kunt op basis van de gemiddelde koerswinst verhouding van de S&P het verloop van deze correctie factor berekenen. Bij een tijdshorizon van 1 jaar komt het risico percentage factor nu rond de 4% uit (gegeven het rentepercentage in de VS op staatsleningen van 0,59%).
Het huidige rentepercentage is gunstig voor herfinanciering van staatsleningen door overheden. Er is dus een groot belang gelegen in stabiliteit en zorgvuldig financieel beleid. Pas als de inflatie uit de hand loopt zal het rentebeleid restrictiever worden, de prijsontwikkelingen zijn gematigd. Uitzondering zijn de toenemende waarderingsniveaus van de S&P en de ontwikkeling van de vastgoedprijzen in Europese wereldsteden.
Dat heeft echter een belangrijke nevenoorzaak in toename in de scheefheid van de inkomensverdeling en de vrijheid van kapitaalkrachtigen in de wereld om overal te investeren.
Conclusie: goed in de gaten houden, maar geen reden tot paniek.
fritscrach
0
Wie kan er hedentendage nog risico verdisconteren aan de hand van ¨risicoloze¨ staatsleningen waar je geld voor moet meebrengen? En wat zijn normale waarderingen als winsten per aandeel kunstmatig worden opgevoerd met VV?
Geen reden tot paniek misschien, maar ik begin redelijk nerveus te worden.
Theodoor
1
Sombermans troef op basis van teruglopende koersen. Volgende week kan het verhaal weer anders zijn.
[verwijderd]
0
iemand nog een tip?
en hoe heeft een vriend van me 600% marge op de ruwe olie kunnen maken?
[verwijderd]
0
Ik ben een dividendbelegger, en als koersen duikelen vind ik dat niet leuk, maar zit de rit gewoon uit. Maar de drang naar rendement blijft... en ik begrijp helemaal dat vastgoed "in" is. Heb zelf onroerend goed in de verhuur en haal 11% rentabiliteit op basis WOZ-waarde. Het is ECHT een geweldig spreidings-middel met een goede return.
[verwijderd]
0
RENTE gelijk gebleven in de VS,natuurlijk groot teken van zwakte en valt mij mee dat de beurs niet wegzakt.

Of gaan de AMERICANOS eerst morgen volop dumpen in AZIE en EUROPA en dan savonds pas op hun eigen markt:-)

GOUD en miners wel mooie stijging als vluchthaven voor zware tijden?
speedy0070
0
wat dacht je van het fundament brexit? + olievooraad omhoog omdat USA alles kunstmatig hoog houd wil niet zeggen dat de kracht "G" staat te trillen op zijn beentjes. je kan het uitdrukken met een aardbeving van 14 op de schaal van Richter dus blijft niet veel overeind!! Schuldenlasten die oplopen tot onbetaalbaar,aandelen die niks opbrengen aan dividend omdat de meeste aandelen gewoon soep zijn en dus zeer zwaar over gewaardeerd. Als investeerder hoor je gewoon 10% binen te halen zonder kopzorgen te maken maar in dit geval is dit dus veel anders.
Het is gewoon een gekke wereld die apen de apen na. Maar is dit wel de goede weg? Of Word het tijd dat je je eigen persoon een naam geeft in plaats van de naam "AAP"? Onafhankelijk en redelijk denkwerk zou meer opbrengen.Of wou je zeggen dat de analisten dit haden gezien? Welke dan? Buiten mijn persoon. Ben al meer dan een half jaar aan het brullen dat je een crash krijgt die zijn weerga niet kent. Gaf in 1999 de crash in de huizenamrkt in spanje aan maar ook geen ziel die het Wilde geloven.
Brookers zeiden me dat ik gek was of bezopen toen ik alles verkocht bij de eerste luchtaanval op de torens in New york dus had weer gelijk en ontkwam de dans. Heel veel aandelen hebben de klap nog niet verwerkt van deze luchtaanval.
Dus wat doet de AEX boven de 400? is gewoon opjagen wat de grote jongens doen om de kleintjes in de luren te leggen. Heb je het nog steeds niet door?
Word tijd dat ze gaan opletten!!
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront