Versatel « Terug naar discussie overzicht

Versatel, vol op koers

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
atitlan
16
Versatel is een onderneming die alle prioriteit bij groei legt. De benodigde kapitaalinvesteringen verlagen voor de korte termijn de mogelijkheden tot netto winst. Bij een onderneming die omzet en EBITDA-resultaat met meer dan 30% per jaar ziet toenemen, is dat geen probleem.
Nu wordt de markt verdeeld en voor toekomstige winstgevendheid daarom geen betere strategie dan zo snel en zoveel mogelijk marktaandeel te creëren op het eigen netwerk. Dat komt tevens de marges ten goede. Die namen in 2004 aanvankelijk geleidelijk af, omdat het minder winstgevende particuliere aandeel in de omzet sneller groeide dan het zakelijke aandeel. Toch eindige de brutomarge in 2004 op 53,9%, het hoogste niveau in anderhalf jaar. Het maximaal inzetten op ‘on net’ omzet betaalde zich uit.

Naast een snelle autonome groei en een uitbouw van de dekkingsgraad bereikte Versatel met enkele voorzichtige acquisities in Duitsland een waardevolle uitbreiding van de footprint. Daarmee werd omzet gekocht maar tevens werd het eigen glasvezelnetwerk in Duitsland verder uitgebreid.
Recent werd voorts bekend dat Versatel in Duitsland een strategische samenwerking is aangegaan met Celox, “celox und Versatel unterzeichnen DSL-Kooperationsvertrag”, www.celox.de/index.html
Deze uitbreidingen van de footprint in Duitsland bieden vooral extra perspectief in de zakelijke markt, waar een complete dekking van belang is.

De laatste overname in Duitsland, Berlikomm, werd in 2004 nog getaxeerd op een jaaromzet van 35 miljoen euro. Onder de hoede van Versatel lijken de zaken beter aangepakt te worden. De eerste 6 maanden onder de vlag van Versatel verdubbelde Berlikomm (nu Versatel Berlin geheten) haar klantenbestand, zoals blijkt uit
“Telekommunikationsanbieter: Nutzerzahl in sechs Monaten verdoppelt”, Tagespiegel, 5 maart, archiv.tagesspiegel.de/archiv/05.03.2...
Berlikomm zal in 2005 zo’n 80 miljoen euro bijdragen aan de omzet van Versatel Duitsland.
De Duitse tak van Versatel groeit sneller dan en is al tweemaal groter dan de snelste groeier in de Duitse telecom sector, QSC uit Keulen (jaaromzet 146 miljoen, EBITDA-resultaat 1 miljoen).
Versatel Duitsland is bovendien veel winstgevender. Het aan de TecDax genoteerde QSC heeft niettemin een beurswaarde van 400 miljoen euro. Dat betekent een vergelijkbare waarde van alleen Versatel Duitsland van 1 miljard euro. Een verzelfstandiging van Versatel Duitsland met beursgang zou deze waarde zichtbaar kunnen maken.

Een hogere koers voor Versatel als geheel is zowel reëel als in het belang van Versatel.
Een hogere koers is echter níet in het belang van een overnemende partij, noch in het belang van concurrenten als KPN.
Een hogere koers (share holder value) is in het belang van alle aandeelhouders die rendement willen behalen uit hun belegde vermogen, kortom die hun aandelen als een financiële belegging zien.
Talpa heeft zich als belangrijkste aandeelhouder recent met veel geweld een belang van 42% verworven. Dat is een uitzonderlijk belang. Tot €2,30 kocht Talpa elk beschikbaar stuk op. Ook Talpa noemt Versatel een financiële belegging.

Bodem
Soms legt een grootaandeelhouder die een fors belang neemt een zekere bodem in de koers, vaker nog is het de opmaat voor een geleidelijke stijging. Zo vervijfvoudigde in Spanje de koers van Jazztel nadat er een belang van 25% werd genomen door Fernando Pujals.
Bij Versatel lijkt alles anders te gaan. Na 4 maanden met massieve dumps en steeds minder handelsactiviteit belandde de koers gisteren op €1,60. Vanaf de top van €2,47 van 13 december is de koers geheel terug bij af.

Ongerijmdheden.
Waarom konden de massieve dumpingen die de koers van Versatel met 87 cent deden dalen, plaatsvinden:
- nadat een grootaandeelhouder met veel slagkracht het aandeel tot €2,30 agressief opkocht en aangaf Versatel te zien als uitstekende financiële belegging te zien?
- met een grootaandeelhouder die Versatel door het bieden van content zelfs meerwaarde kan geven en zo voor extra rendement kan zorgen?
- met en grootaandeelhouder die potentieel het bedrijf zou willen overnemen?
- terwijl de waardering daardoor steeds verder achterraakte bij die van sectorgenoten (tot 4x)?
- terwijl er tussentijds zeer fraaie berichten uit Duitsland kwamen en de jaarcijfers de verwachtingen overtroffen?
- terwijl er geen enkele belangenmelding volgde bij een daling die bijna een spiegelbeeld was van de stijging?
- terwijl de dagomzetten van dit eens zo populaire handelsaandeel ineenschrompelden tot minimale niveaus?
- terwijl er een fantastisch beursklimaat heerste dat tot vele procenten winst bij alle indices leidde?

Vanuit het perspectief van de kleine Versatel belegger is de mogelijke verklaring huiveringwekkend. De partij die verantwoordelijk was voor de massieve dumps en koers regissering had van grootaandeelhouder Talpa NIETS te vrezen, want wist (na overleg) dat Talpa dit zou gedogen.
Of, nog huiveringwekkender, Talpa zat zelf achter deze koersmanipulatie of regelde dat met behulp van een stroman, aan wie de aandelen voor dit machtsvertoon werden uitgeleend.

Dumping en manipulatie waren ook duidelijk waar te nemen in het dagelijkse koersverloop. Structureel zagen we ontmoedigingsdumps op momenten dat de koers leek te herstellen en een uitbraak naar boven waarschijnlijker werd. De dumps werden op tactische momenten veelal vergezeld van grote afschrikwekkende laatblokken even boven de actuele quote. Tevens waren er frequent grote dumps tegen het einde van de handel. Enkele keren waren er vroege gigadumps van 1,5 miljoen bestens, die de koers in één klap 6 tot 7 cent deden dalen.
Die dumps waren duidelijk niet van een verkopende partij die de best mogelijke opbrengst wilde behalen. De koers moést naar beneden gebeukt worden. Deze grote dumps werden wellicht ingezet om voldoende ruimte te scheppen om verkopen te coveren. Volgens WMZ regels namelijk elke maand gerapporteerd worden over het belang. Wanneer Talpa een gedeeltelijke verkoop van haar belang zou rapporteren verliest het (na het gebeurde in 2004) haar laatste stukje geloofwaardigheid. Op deze wijze kon Talpa ook zonder afname van het strategische belang het gewenste doel, koersdaling, forceren. Talpa heeft belang bij koersdaling wanneer het voornemens is haar belang verder uit te breiden. Zo wist het in 2004 ook maximaal van lang volgehouden dalingen te profiteren, nadat het zelf eerst was uitgestapt.

Risico’s Triple Play.
Versatel kwam vorig jaar onverwacht met de Triple Play strategie na “overleg” met haar grootaandeelhouder. Het deed de koers tot nu toe geen goed. Ook dat hebben we dan aan onze medeaandeelhouder te danken.
Maar zelfs wanneer de investeringen die puur op voetbal gericht zijn (zo’n 150 miljoen euro in totaal) voor 100% door het putje zouden gaan, er geen inkomsten tegenover zouden staan, dan nog zou Versatel sterk zijn ondergewaardeerd. Want de kernactiviteiten groeien als kool, evenals de winst. Het EBITDA resultaat groeide vorig jaar met 57,2% van 75,1 miljoen naar 118,1 miljoen euro.
Het EBITDA resultaat zal exclusief Triple Play in 2005 opnieuw met 50% kunnen stijgen naar 180 miljoen euro. Met tevens voor het eerst netto winst. Met een waardering van 12x de EBITDA winst (dat is ruim lager dan die van veel minder snel groeiende sectorgenoten), is Versatel dan 2160 miljoen euro waard, ruim 4 euro per aandeel.

Year low
In 2004 was de laagste koers op intra day basis €1,22. Die werd op 14 juli
atitlan
6
==vervolg==

Year low
In 2004 was de laagste koers op intra day basis €1,22. Die werd op 14 juli bereikt. De laagste slotkoers in 2004 was €1,29, een dag later.
Eergisteren werd de laagste slotkoers van 2005 bereikt op €1,67 en gisteren de laagste intra day koers op €1,60. Dat is 31% hoger dan de low van vorig jaar. Sinds 2004 is Versatel echter 57,2% meer waard (bij een constante EBITDA multiple). Dat maakt dat Versatel nu dus zelfs 20% LAGER gewaardeerd dan op het moment van de ALLERLAAGSTE waardering van 2004.

De buitengewone ongerijmdheden van het koersverloop maken het scenario waarbij Talpa (of stroman) zelf de belangrijke koersbewegingen regisseerde plausibel. Een scenario waarin Talpa haar buitenproportionele financiële macht en voorkennis (over eigen voornemens en handelsgedrag) misbruikt over de ruggen van kleine beleggers die steeds op het verkeerde been worden gezet en grote verliezen moeten slikken. Helaas kunnen wij onze vermoedens niet hard maken. Dat is aan de marktautoriteiten.

Belgacom
Vandaag maakte Belgacom bekend dat men wil uitbreiden over de grenzen en men daarvoor €4,5 miljard beschikbaar heeft. Eén van de door hen genoemde opties is een investering in de buurlanden.
Dan is Versatel een logische optie omdat haar footprint in Nederland en Duitsland perfect bij die van Belgacom aansluiten. Versatel België kan in dat scenario worden afgestaan. Een bod van €3,50 per aandeel ligt dan in de rede. Dat zou de Mol moeten kunnen verleiden tot verkoop van zijn belang, immers hij ziet Versatel, zoals uit de maandelijkse WMZ meldingen blijkt, als een financiële belegging. En beter en sneller rendement dan door een overname met flinke premie is er niet.

Double Play
Tevens maakte Versatel vandaag haar TP propositie bekend. Het wordt voorlopig Double Play. Het levert een ADSL2+ verbinding met een capaciteit van 20Mb €39,95 per maand in combinatie met het complete eredivisie voetbal live. Dat wordt gratis meegeleverd. De perspresentatie en demonstratie waren gelikt en gaven al aanleiding tot opwaarderingen door Petercam en SNS Securities. Beide hanteren nu een koersdoel van €2,50.
Versatel heeft haar omzet in 5 jaar zien vertienvoudigen dankzij haar strategie van prijstechnisch scherp aan de wind varen en ook de prijsstelling voor Double Play is weer bijzonder scherp, zelfs zonder voetbal. Dit aanbod moet dan ook heel veel consumenten over de streep kunnen trekken.
Over gebrek aan bandbreedte hoeven we ons geen zorgen te maken want de Versatel backbone beschikt op elk traject over acht 8 ducts. In slechts één van die ducts liggen nu glasvezels, 96 stuks, waarvan er pas vier in gebruik zijn. Het maakt haar glasvezelnetwerk tot een uniek asset.
Versatel hoeft dan ook niet overgenomen te worden, want het ligt vol op koers.
[verwijderd]
3
Nou, dat is weer mooie anti-reclame voor Versatel. Mensen, beleg er niet in, want u zult slechts het slachtoffer worden van manipulerende grootmachten die u tot op de laatste cent zullen uitknijpen. Als u denkt dat de koers ooit een cent boven uw instapniveau zal uitkomen, zult u bedrogen uitkomen en u hele verdere leven aan chagrijnigheidsaanvallen leiden! Het speelt daarbij geen enkele rol op welk niveau u instapt. Dus bedenk u voordat het te laat is!

Als u niet denkt dat u uw inleg aan dividenden zult terugverdienen, moet u niet instappen! (Iets wat overigens voor elk aandeel geldt...)
[verwijderd]
0
quote:

freek 8864 schreef:

beste hgm geen geloof er meer in?
De kelere in net als ik.
Het goud in je handen hebben maar niemand wil het kopen!
[verwijderd]
1
atitlan
0
Hgm, dit stuk is toch echt niet als anti reclame bedoeld voor Versatel. Net zoals jij ben ik belanghebbend bij een Versatel dat zich voorspoedig blijft ontwikkelen. Ik probeer wel bepaalde zaken in samenhang ter discussie te stellen.
Het stuk is wat mij betreft een sterke koopaanbeveling, echter met de kanttekening dat de waardering van Versatel op geen enkele wijze verband houdt met de ontwikkelingen van de laatste jaren.
Helaas weet ik niet hoe lang dit nog het geval blijft. Vorig jaar stond enkele maanden na het bereiken van de laagste jaarkoers een 2x zo hoge koers op de borden.
Nu Versatel met haar primeur van ADSL2+ nog meer in de belangstelling komt te staan kan ik me niet voorstellen dat dit vroeg of laat geen investerende IB’ers dan wel overnemende partijen gaat aantrekken. Dan is de macht van een grote shorter snel gebroken.
Nog steeds denk ik dat Talpa Versatel zelf wil overnemen. Als ze bij een eventueel bod van Belgacom of een andere Telco dwars gaat liggen verliest ze haar laatste stuk geloofwaardigheid. Vele gedupeerden, waaronder ik, zullen dan tot het uiterste gaan om alsnog hun recht te halen. Sowieso moet onderzocht worden wie de laatste maanden voor de grote transacties verantwoordelijk was.
[verwijderd]
0
Er zal geen relatie tussen de fundamentele gang van zaken en de koers bestaan zolang er geen uitzicht is op dividend. De horizon van de belegger is dichtbij. Als bekend zou worden dat de Aarde over 2 jaar vernietigd wordt door botsing met een asteroide zouden bedrijven die pas over 3 jaar dividend gaan uitbetalen niets waard zijn. Dat is vrij logisch. Maar op dit moment (onlogisch, maar helaas) overheerst het idee dat de wereld geen toekomst heeft, en men gedraagt zich dus alsof het einde van de wereld al vaststaat. In die optiek zijn bedrijven die de eerstkomende 2 jaar alleen maar geld zullen uitgeven, en pas enkele jaren daarna een eerste dividend zullen uitkeren dus helemaal niets waard.

Over vijf jaar dividend? Dan is over 4 jaar instappen wel vroeg genoeg (als de wereld dan nog bestaat)!

Natuurlijk zal dat NIET vroeg genoeg zijn, want weliswaar gaat het minstens zolang durenvoor we dividend kunnen verwachten, maar het negativisme zal niet zo lang aanhouden. Als over een jaar de economie weer groeit, Busholini is omgelegd en de salarissen 4% omhoog gaan dan lijkt de toekomst opeens heel erg dichtbij en veel rooskleuriger als de realiteit. En dan is de koers wel opeens €5, voor je er erg in hebt.
[verwijderd]
2
Ik vrees voor de Versatelbelegger, dat de hele strategie zal leiden tot substatieel lagere koersen van het aandeel.

Van Tripple-pay zijn ze teruggegaan naar Double-pay. Thuis wil ik graag gebruik maken van deze diensten, al is het maar voor de 20mbit ADSL voor 40 euro, maar omdat ik ISDN heb, kan ik geen gebruik maken van hun diensten. Graag wilde ik overstappen naar Digitale televisie, maar dat zit er ook niet in.

Ik ben gisteren uitgestapt en heb mijn winst genomen. Ik hoop voor iedereen dat ik het bij het verkeerde eind heb. Ik zal pas weer instappen rond de €1,20.

Gegroet.
[verwijderd]
0
_hgm Microsoft heeft tientallen jaren geen divident uitgekeert en er was op dat moment ook geen uitzicht op. Toch steeg de koers jaar in jaar uit..
[verwijderd]
0
Ja, maar dat is geen NL bedrijf, en bovendien heb je het nu over het pre-Qaeda tijdperk.
atitlan
1
_hgm, ik ben zo vrij je elders geplaatste stuk hier over te nemen; ik vond het buitengewoon interessant.

Ik ben door dit aanbod heel positief geworden, omdat ik verwacht dat door middel van dit aanbod de afgegeven doelstellingen gemakkelijk gehaald kunnen worden. Of je nu €40 p.m. vangt voor 20Mbps + voetbal, of €50 voor telefoon erbij en €60 voor TV-zenderpakket erbij, dat is in wezen vrij onbetekenend gerommel in de marge geworden. Voor die 2 tientjes die je erbij pakt heb je immers ook een hoop kosten!

De voetbalwedstrijden alleen, zeker als ze per multi-cast bekeken worden, zullen relatief weinig capaciteit in de media-farms vergen. Het 'uit-fase' kijken vraagt dat wel, omdat er geen 2 mensen dat tegelijk zullen doen. Maar daar wordt ook extra voor betaald, dus dat is niet erg. Om dit aanbod gestand te doen is waarschijnlijk maar een investering van €300 per klant nodig. De klant betaalt €480 per jaar. De investering is dus heel snel terugverdiend.

Maar natuurlijk is hij niet dit jaar al terugverdiend. Daarvoor is de nuttige tijd te kort. Op de begroting van dit jaar staat in feite het aansluiten van alle klanten van nu en volgend jaar, 300k. Dat gaat dus M€150 kosten, en er wordt nog M€20 uitgegeven om het backbone meteen geschikt te maken voor 1M klanten.

De crux van deze hele operatie is natuurlijk dat klanten die je eenmaal hebt niet meer weglopen. Dat is altijd de crux geweest. Aan klanten die volgend jaar naar een ander lopen heb je niks, die zijn hoe dan ook een verliespost. Dus voor €500 sluit je nu iemand aan, die gemiddeld 5 jaar moet blijven. Gedurende die tijd brengt de persoon €2.500 in het laatje, waarvan 60-80% winst is. (We praten immers alleen over het internet deel, dus geen afdrachten voor 'termination costs' of TV rechten.) Elke euro die je investeert komt 3 tot 4-voudig terug. En alleen dit jaar wordt al M€170 geinvesteerd...

Het feit dat dit aanbod goed genoeg lijkt om de doelstelling van 100k voor dit jaar te halen, zonder dat men daarbij afhankelijk is van overeenstemming met RTL of andere dwarsliggers, heeft mij zeer positief gemaakt. (Al had ik liever gezien dat telefoon er ook meteen bij zat, om met Scarlet e.d. te concurreren.) Al vanaf 2 maart vroeg ik mij af welke de onzekerheidsmarges er op die 100k klanten voor dit jaar zitten. Nu ik de voorwaarden en specificaties ken, schat ik dat zelf in op 75k-250k (!).

Ik begrijp nu opeens waarom de investeringen voor zo'n idioot groot aantal klanten (300k, dus ook alle klanten "van 2005") voor dit jaar in de begroting zitten. Wat voor zin heeft het om alvast voor een vol jaar vooruit te kopen? "Dan hoeven ze niet zo lang te wachten op aansluiting", zei Mark. Hoezo, zijn de levertijden van Samsung meer dan 1 jaar, of zo? Een voorraad voor 3 maanden lijkt genoeg, dus als je maar 200k klanten per jaar denkt aan te sluiten, waarom dan 200k STB's in voorraad, en geen 50k? Dat is me nu dus duidelijk. Ze houden rekening met 250k klanten dit jaar, en willen zelfs in dat geval nog voor 50k klanten voorraad hebben. Dat lijkt mij ook best binnen de mogelijkheden liggen.

In mijn optimistische schatting kunnen 100k klanten op de 20Mbps afkomen. (Scheelt minder dan een tientje met wat ik nu voor 800 kbps betaal, met een datalimiet van 250 MB, die ik elke maand overschrijd waardoor ik nog moet bijbetalen ook!) En van de 200k Canal+ klanten kunnen er wel 150k overstappen, want wie ook maar aan enige vorm van internetten doet heeft het voetbal in feite voor slechts een tientje. Dus desnoods nemen ze het ernaast. En degenen die niet aan buitenlands voetbal of speelfilms vastzitten besparen zelfs geld door over te stappen, zelfs als ze hun oude ADSL provider moeten afkopen.

Dus f*ck RTL en het TV pakket. Who needs it! Allemaal administratieve rompslomp, voor een tientje p.m. extra, en alleen zinvol als je dat tientje ook bijna geheel in je eigen zak kunt steken en er niks van hoeft door te betalen aan de content leveranciers (of zij jou betalen!). Aan pay-per-view speelfilms verdien je waarschijnlijk al meer dan aan een zender-pakket! (En ook dat kan je natuurlijk in abo-vorm aanbieden, a la Canal+ maar met oneindige keuzevrijheid, voor zeg €25 p.m.) Voor VoIP ligt dat nog wat anders, omdat je daarmee de lijn volledig kunt ontbundelen en zo van KPN af kunt komen (en van de limitatie dat het product niet geschikt is voor ISDN klanten).
[verwijderd]
0
ik wil even een visie, op de verkoop door rai, zogenaamd een bank die het onafhankelijk van hem verkoopt, van 70 % van zijn aandelenbezit.

mvg ric.
[verwijderd]
0
quote:

connect schreef:

ik wil even een visie, op de verkoop door rai, zogenaamd een bank die het onafhankelijk van hem verkoopt, van 70 % van zijn aandelenbezit.

mvg ric.
Alleen relevant voor degenen die hun vermogen door diezelfde bank laten beheren.

Maar voor hen lijkt blinde paniek me wel op zijn plaats! ;-)
[verwijderd]
0
quote:

_hgm schreef:

[quote=connect]
ik wil even een visie, op de verkoop door rai, zogenaamd een bank die het onafhankelijk van hem verkoopt, van 70 % van zijn aandelenbezit.

mvg ric.
[/quote]
Alleen relevant voor degenen die hun vermogen door diezelfde bank laten beheren.

Maar voor hen lijkt blinde paniek me wel op zijn plaats! ;-)
Zo is het maar net !
atitlan
0
Het is schokkend wat er de laatste dagen met het koersverloop gebeurt.
Het nieuws van afgelopen vrijdag rond Triple Play wordt misbruikt om de koers nog verder en sneller naar beneden te beuken. Er moesten eens kopers gealarmeerd worden door de mooie persaankondiging van vrijdag en de bijbehorende opwaarderingen door SNS en PeterCam. Door de langverwachte aankondiging van Versatel vrijdag is er veel onzekerheid weggenomen betreffende zowel de technische als financiële haalbaarheid van het project. Dat had in normale omstandigheden een ommekeer in het koersverloop moeten bewerkstelligen, temeer daar Versatel al zo extreem gedaald was.

Maar bij Versatel is het koersverloop sinds Talpa met dit fonds bemoeit nooit normaal geweest. Terwijl de internals van Versatel zich de afgelopen 2 jaar uitzonderlijk constant hebben ontwikkeld, was het koersverloop al die tijd extreem grillig en van elke ratio gespeend, noch was er relevante correlatie met het algemene beurssentiment.
Met miljoenen dumps worden technische plaatjes naar eigen behoefte gemaakt. Steun of weerstanden hebben geen betekenis. Fundamentele verbeteringen of aankondigingen bij Versatel hebben al net zomin uitwerking op het koersverloop. Het koersverloop staat volledig in diens van de overname van Versatel door Talpa Capital.

Sinds de persconferentie van vrijdag wordt er nog meer agressie er tegenaan gegooid. Van 1,74 vlak voor de PC naar 1,54 in twee dagen. Waar houdt het op?
En we weten zeker dat de enige reden is om zelf het belang verder uit te breiden. Dat kan niet anders. Ze gaan het kunstje nu voor de derde keer flikken. Wat hebben ze haast...
Het is toch niet te geloven dat dit allemaal mogelijk is.
Maar het moet in ze zin van de WMZ illegaal zijn, dat moet. Het is pure diefstal.
josti5
0
"Er moesten eens kopers gealarmeerd worden door de mooie persaankondiging van vrijdag en de bijbehorende opwaarderingen door SNS en PeterCam. Door de langverwachte aankondiging van Versatel vrijdag is er veel onzekerheid weggenomen betreffende zowel de technische als financiële haalbaarheid van het project. Dat had in normale omstandigheden een ommekeer in het koersverloop moeten bewerkstelligen, temeer daar Versatel al zo extreem gedaald was."

Tsja, atitlan, ik was dus gealarmeerd door het goede nieuws, en kocht in op 1.70...

In jouw analyse kan ik mij helemaal vinden, tevens reden waarom ik er destijds op 1.86 geheel ben uitgestapt (achteraf veel te laag overigens, maar komend vanuit de diepte wel verklaarbaar...).
Diegenen (onder wie ik jou reken), die nog steeds uitgaan van een koers, die min of meer gelijkwaardig is aan de fundamentele waarde van het bedrijf Versatel, de ECHTE beleggers dus, worden m.i. financieel verkracht, en de afm staat erbij, en kijkt ernaar.
Het lijkt er inderdaad op, dat, misbruik makend van non-news, bepaalde shorters weer nieuwe moed hebben opgevat.
Voor mij (en hopelijk heel veel anderen) een les te meer: geef grote shortende partijen nooit een 2e kans.
En toch hebben "ze" mij weer te pakken, op basis van nieuws, zoals het normaliter in deze wereld wordt opgevat: positief, dus.
Maar over die 10k kom ik gelukkig wel heen hoor, met een berg Crucell in portefeuille...

Groet, sterkte,

Jos.

NB: rond 1.30 begin ik wellicht te denken aan middelen...

josti5
0
Toch triest, dat een draad als deze zo stil valt, dat is ooit wel eens anders geweest...
Ergo: de afkeer en de wanhoop hebben zich m.i. meester gemaakt van dit aandeel, dus de redding is nabij.
En als dan de koersbepalende partij(en) zich van hun goede kant laten zien, dan is mijn devies: wegwezen, als je winst kunt maken, tenzij je een heeeeeeel lange adem hebt.
Want uiteindelijk wint Talpa het grote geld wel, en dat kun je als kleine belegger ook gemakkelijk winnen door wat verder te kijken, dan je Versatelneus lang is...
Anyway: succes!

Jos.

PS Go, Crucell, go...
[verwijderd]
0
sorry maar het is toch echt: go johnny go.....................be good.

je staat erbij en kijkt ernaar: stelling, rai wist van deze coup, deze enorme val, even de bank gebeld, om later wellicht weer in te stappen,
want 1 miljoen verkopen is wel erg rigoreus voor zijn doen.
het stinkt aan alle kanten.
is de afm al gealarmeerd?

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront