Corporate Express « Terug naar discussie overzicht

Dagdraad 23 Mei 2008

119 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
0
Het is alweer vrijdag. Laatste handelsdag deze week.
Benieuwd of er nog iets in een hoge hoed verscholen zit.

Gisteren was het toch een mooie plus waarmee we de donderdag af mochten sluiten.
Smorgens al een dikke buy van zo'n 1 miljoen stuks die ons richting de 8,10 stuwde.
Smiddags nog een keer 2 miljoen in een korte tijd verhandeld.
Totaal werden er donderdag bijna 10 miljoen verhandeld na de 25 miljoen van eergisteren.

Staples liet weten dat het begonnen is met de financiering voor de overname van cxp.

ballie2
0
HOEVEEL IS GENOEG?
23 May 08, 08:08
door: Rivalen kunnen vrienden worden, als ze maar een gezamenlijke vijand kennen. Zo hebben het Nederlandse Corporate Express en het Franse Lyreco jaren om elkaar heen gedraaid, maar zijn deze concurrenten nu de dikste maatjes. Weliswaar uit nood geboren, maar toch. Buitenstaander Staples staat inmiddels wat bedremmeld te kijken bij dat Europese feestje. Toch kunnen de Amerikanen nog steeds weglopen met een interessante kluif, mits ze het spel goed spelen.
Op het eerste gezicht kwam Staples vooralsnog slechts met een summiere reactie, nadat Corporate Express en Lyreco zeiden te willen samensmelten tot ’s werelds grootste leverancier van kantoorartikelen. De Amerikanen, die al een bod op Corporate Express hebben lopen, gaven aan ’alle opties’ nu in overweging te nemen. Een open deur. Ze benadrukten echter ook dat hun bieding in contanten van E 8 per aandeel ’zekere, onmiddellijke en superieure waarde’ kan leveren. Die opmerking is slimmer.

Laat allereerst glashelder zijn: de markt is het er roerend over eens dat de huidige overnameprijs die Staples wil betalen voor Corporate Express, niet langer hoog genoeg is. Alles vanaf E 1 per aandeel extra komt nu meer in de richting.

Het cashbod van de Amerikanen heeft, mits het wordt verhoogd, alleen één groot voordeel: aandeelhouders krijgen hier en nu waarde. De combinatie Corporate Expres/Lyreco biedt slechts toekomstmuziek. Aandeelhouders moeten maar afwachten of het economisch klimaat toelaat dat de voorspellingen voor omzet en winstgevendheid in 2011 bewaarheid zullen worden.

In ieder geval zullen de grote aandeelhouders in Corporate Express hun keuze pas bepalen als Staples zijn kaarten op tafel legt. Wat zijn de mogelijkheden? Analisten denken dat de Amerikanen in combinatie met het Nederlandse bedrijf kostenvoordelen kunnen creëren die vergelijkbaar zijn met de deal van Corporate Expres en Lyreco.

Een hoger bod op Corporate Express alléén lijkt dus haalbaar. Marktkenners geloven dat een acquisitie van de beoogde combinatie Corporate Expres/Lyreco voor Staples bij lange na niet te betalen is. Daarnaast zou de executie van zo’n deal onmogelijk zijn, omdat drie bedrijven dan hun krachten dienen te bundelen. En de integratie van twee concerns is al problematisch genoeg.

Ook een treiterstrategie is een optie. Bij dat scenario kan Staples in de markt of onderhands een aanzienlijk belang opbouwen in Corporate Express en vervolgens op de aandeelhoudersvergadering een stemming over de deal proberen te frustreren. Maar, dan moet de koers van het aandeel wel liggen onder de E 8 die de Amerikanen nu bieden – en gisteren sloot het aandeel Corporate Express op E 8,21.

De gang naar de rechter, zoals bij ASMI gebeurde, lijkt in deze soap vooralsnog uitgesloten. Het bestuur van Corporate Express heeft de strijd om de onderneming tot nu toe goed uitgebuit om waarde voor aandeelhouders veilig te stellen. En de beschermingsconstructie van de uitgifte van preferente aandelen aan een ’onafhankelijke’ stichting is nog in de kast gebleven. Een wijs besluit.

Ondanks onzekerheid over de volgende stap van Staples staat het aandeel Corporate Express nog niet onder druk. Blijkbaar heeft de markt alle vertrouwen in een hoger bod. Maar daar zal het schaakspel niet eindigen voor het onwillige bestuur van het Nederlandse bedrijf. De vraag wordt dan hoever Staples wil gaan om niet achter te blijven in deze consolidatieslag van formaat.
[verwijderd]
0
Staples blijft een pokerface houden.

Staples start financiering overname Corporate Express
22-05-2008 23:02:55

Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Het Amerikaanse Staples is begonnen met de financiering voor de overname van sectorgenoot Corporate Express door het uitgeven van effecten. Dit maakt Staples donderdag bekend.

Staples meldt dat het is begonnen met de inschrijving op een bod in contanten van alle uitstaande '8,25% senior subordinated notes' met een looptijd tot 1 juli 2014 en alle '7,875% notes' met een looptijd tot 1 maart 2015 van Corporate Express US Finance Inc.

Het bod wordt gedaan in verband met de eerdere aankondiging van Staples dat het alle uitstaande gewone aandelen en Amerikaanse 'depository shares' wil kopen voor EUR 8 per aandeel.

Dirk
[verwijderd]
0
Staples zal waarschijnlijk voorlopig wel speldeprikjes uit blijven delen om te kijken hoe de koers reageert.Ze kunnen natuurlijk ook nog wel een week of drie wachten voordat ze eventueel het bod verhogen of handhaven. Tot die tijd kunnen ze aandeelhouders proberen te beinvloeden, door te blijven roepen dat het bod beter is dan de overname van Lyreco door CE. We moeten niet vergeten dat er sinds het eerste overnamebod door Staples flink wat volumes in aandelen zijn verhandeld, en de grote vraag is waar dat nu allemaal zit. Het lijkt logisch te veronderstellen dat dit nu met name bij speculanten zit die helemaal geen interesse hebben in de lange termijn vooruitzichten van CE, maar nu winst willen zien in contanten. Wat zal het zijn? 20%, 30% of misschien al wel 40%. Ik heb geen idee, maar het zal wel invloed hebben op de koersen. Het blijft dus naar mijn mening blufpoker de komende weken, waarbij Staples zal proberen uit te vinden of het nog zin heeft het bod te verhogen, en zo ja met hoeveel. Het blijft leuk.....
[verwijderd]
0
goedemorgen allemaal,

Ballie, van wie is het artikel hierboven met titel 'hoeveel is genoeg?' ?
ballie2
0
quote:

Es1 schreef:

goedemorgen allemaal,

Ballie, van wie is het artikel hierboven met titel 'hoeveel is genoeg?' ?
Artikel komt van dft.
[verwijderd]
0
quote:

Tjoenie schreef:

Heeft er iemand inzicht in het diepteboekje ?
nu rond 8,21

weinig bied
laat op 8,24 28k

geen omzet en geen bied
Brievenbus
0
Zooitje in het boekje, bied is weg, en dan krijg je toch dwazen die niet even kunen wachten en lager in de laat gaan staan.
we zullen zo wel even de 8,15 zien dus.....
Brievenbus
0
Ik bedoel, als je uit ongeduld je 150 stukjes voor 8,15 ruimt, en 1 minuut later is de koers weer 8,23, dan pleeg je toch acuut zelfmoord?
Of toch op z'n minst strafregels schrijven? :-)
[verwijderd]
0
dft zegt dat marktkenners het onmogelijk achten dat staples de combinatie cxp/lyreco overneemt.
Duur grapje en 3 bedrijven integreren is te gecompliceerd. Lijkt mij ook.
Hoewel...met creativiteit zou je misschien ook kunnen kopen (is dat haalbaar voor staples?) en vervolgens ongewenste onderdelen weer verkopen.
Blijft toch het integratie-probleem....
Denk dat we die optie kunnen doorstrepen.

Wat had ik nu graag veel verstand van konijnen gehad. Door mijn beperkte konijnenkennis kom ik steeds op het weinig originele hoger bod uit.
[verwijderd]
0
RT 8.24 omzet relatief laag 139819 9:28....

Mooie dag om de 8.50 aan te tikken :-)))
[verwijderd]
0
Als staples maar niet alles aan het opkopen is....

't is echt niet te volgen. Hing er maar een naam en adres aan alle aankopen.
Valt wel op dat er steeds op 5-tallen blokken in de laat staan.
Nu weer op 8,30
[verwijderd]
0
AFM is al een tijd niet bijgewerkt, terwijl mijn idee is dat er inderdaad een partij stevig aan het kopen is...mag Staples wel aandelen CE kopen boven de 8€? Denk het niet...
119 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
912,23  -3,81  -0,42%  18:05
 Germany40^ 18.672,00 -0,55%
 BEL 20 3.948,08 -0,92%
 EURO50 5.036,49 -0,48%
 US30^ 38.879,10 -0,61%
 Nasd100^ 18.893,50 +0,10%
 US500^ 5.311,30 -0,10%
 Japan225^ 38.971,40 +0,04%
 Gold spot 2.359,94 +0,38%
 EUR/USD 1,0858 +0,01%
 WTI 80,13 +2,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +7,07%
AZERION +2,36%
Pharming +2,18%
CM.COM +2,16%
Air France-KLM +2,07%

Dalers

VIVORYON THER... -33,33%
NN Group -4,09%
B&S Group SA -3,85%
FASTNED -2,27%
ASR Nederland -2,26%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront