www.z24.nl/bedrijven/voeding_drank/ar...

Bastmeijer kan zich niet vinden in de lezing van analisten die de hoogte van het bod fors vinden. "Wij zijn vakmensen, we weten wat supermarkten waard zijn.''

Super de Boer houder Arkelhave vindt bod Jumbo te laag
18-09-2009 14:22:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Super de Boer nv-aandeelhouder Stichting Administratiekantoor Arkelhave bv vindt het bod van Jumbo van EUR4,20 per aandeel op Super de Boer "veel te laag".

"Ik moet eerst goed bestuderen hoe het Nederlandse supermarktlanschap eruit gaat zien na de overname van Super de Boer door Jumbo voordat ik kan zeggen wat wel een goede overnameprijs is, maar het huidige bod is in ieder geval te mager", zegt Jaap Bastmeijer van Arkelhave vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Bastmeijer heeft een belang van tenminste 5% in Super de Boer via zijn investeringsvehikel Arkelhave. Hij zegt zelf dat zijn belang in Super de Boer "veel groter is dan 5%.

Volgens de laatste melding bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM), eind januari 2008, had Arkelhave een belang van 5% in Super de Boer. Een groter belang hoeft pas gemeld te worden wanneer het 10% is.

Bastmeijer sluit een biedingenstrijd niet uit. "Ik denk dat er in de Nederlandse food-retailwereld vanmiddag en het weekend heel wat vergaderd gaat worden", aldus Bastmeijer die bestuursvoorzitter van supermarkt Nettorama is.

Door Anna Marij van der Meulen; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715 201; annamarij.vandermeulen@dowjones.com