Batenburg aandeelhouders uitten forse kritiek - media


AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandeelhouders van Batenburg Beheer nv hebben dinsdag forse kritiek geuit op het management van de onderneming inzake het plotse en recente faillissement van dochteronderneming IJsselmuiden, meldt De Financiele Telegraaf woensdag.

Veel aandeelhouders vonden dat de problemen bij IJsselmuiden eerder hadden moeten worden gemeld. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd om die reden een kwart van de stemmen tegen goedkeuring van de jaarrekening uitgebracht, aldus de krant.

Grootaandeelhouder Monolith nam het voortouw in het conflict, en ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) trok fel van leer.

De aandeelhouders, meldt de krant verder, uitten ook kritiek op de goed gevulde kas van Batenburg, waarvan de inhoud beter geinvesteerd kan worden.

Op 14 april meldde Baterburg faillissement te hebben aangevraagd voor het installatiebedrijf IJsselmuiden.

De invloed van het faillissement van IJsselmuiden op het resultaat van Batenburg in 2010 is naar verwachting van vergelijkbare omvang als de resultaatbijdrage in 2009. IJsselmuiden leed in 2009 een nettoverlies van EUR580.000 bij een omzet van EUR5 miljoen.



Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com