Forum: Koffiekamer » alleen positief nieuws! | DeBeurs.nl

alleen positief nieuws!

2.300 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
Achmea mag niet zonder waarschuwing rechtsbijstandverzekering beëindigen
Schade 1401 0

Achmea heeft een tik op de vingers gekregen van de geschillencommissie van Kifid. De verzekeraar moet een brief intrekken, die in het najaar van 2018 is gestuurd aan een verzekerde. Die kreeg een waarschuwing dat haar rechtsbijstandverzekering wordt beëindigd wanneer ze binnen twee jaar een nieuwe zaak meldt.

Achmea mag niet zonder waarschuwing rechtsbijstandverzekering beëindigen
De vrouw heeft een particuliere rechtsbijstand afgesloten bij Achmea. In oktober 2018 meldde ze voor de zesde keer in drie jaar tijd een zaak aan bij de …
voda
0
Winkeliers zetten meer om

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 06:58 | Views: 247

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in juli 3,4 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarnaast is online ruim 15 procent meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in juli. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 5,2 procent hoger dan in juli 2018, aldus het statistiekbureau.

De omzet van de winkels in non-food groeide in juli met 2,9 procent. Het volume, de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, was 2,3 procent hoger dan een jaar eerder. De winkels in meubels en woninginrichting en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren realiseerden in juli de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de winkels in recreatie-artikelen en de winkels in schoenen en lederwaren was hoger dan vorig jaar. De drogisterijen, de kledingwinkels en de winkels in consumentenelektronica en witgoed hadden minder omzet.

Online winkels

De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen de opbrengsten met 1,4 procent aandikken terwijl het volume met 0,5 procent kromp. De omzet van de supermarkten lag 1,7 procent hoger, die van de speciaalzaken was 0,8 procent lager dan een jaar eerder.

Online werd concreet 15,4 procent meer omgezet. Bij webwinkels, die als hoofdactiviteit verkoop via internet hebben, was sprake van een plus van 14,8 procent. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, zogeheten multi-channelers, groeide met 16,3 procent.
haas
0
In Doesburg is een man van 61 omgekomen nadat deze binnen was gaan BBQ'en. Misschien een aardig idee voor iedereen die zelfmoord wil plegen en nu die zelfmoordpillen niet meer online kan bestellen. Ga lekker binnen BBQ'en en het komt ook allemaal voor elkaar.
voda
0
Export eurozone in juli gestegen

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 11:08 | Views: 0

LUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in juli met 6,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 206,5 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.

De import van de negentien eurolanden klom op jaarbasis met 2,3 procent tot een waarde van 181,7 miljard euro. Dat leverde een handelsoverschot op van 24,8 miljard euro.

De Europese Unie als geheel exporteerde voor 181,2 miljard euro aan goederen naar de rest van de wereld. Dat is een stijging met 6,1 procent op jaarbasis. De import van de EU liep met 6,3 procent omhoog tot een waarde van 181,3 miljard euro.
josti5
0
'De detailhandel heeft in juli 3,4 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder.'

Is dat inclusief of exclusief die BTW-verhoging van 6 naar 9%?
Jos2233
0
quote:

josti5 schreef op 13 sep 2019 om 11:48:


'De detailhandel heeft in juli 3,4 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder.'

Is dat inclusief of exclusief die BTW-verhoging van 6 naar 9%?

Omzet is exclusief BTW.
haas
0
Adviseur schikt voor bijna twee ton na brand in onderverzekerde boerderij
Schade 2914 0

Een assurantieadviseur heeft voor bijna twee ton geschikt met een onderverzekerde eigenaar van een Bed and Breakfast in Friesland. De monumentale boerderij brandde af in 2013, de totale schade bedroeg ruim een miljoen euro. De schikking kwam aan het licht omdat de eigenaar in een rechtszaak de installateur van een houtkachel aansprakelijk stelde voor de brand.

Adviseur schikt voor bijna twee ton na brand in onderverzekerde boerderij
Uit de zaak blijkt dat ASR slechts 380.000 euro van de schade vergoedde.
Jos2233
0
www.nu.nl/economie/5991915/gemiddelde...

De WOZ volgt met een vertraging de actuele ontwikkeling op de woningmarkt. Dit betekent dat volgend jaar de WOZ 100% nog meer is. Dit betekend extra belastinginkomsten voor de gemeentes die dat geld goed kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld de jeugdzorg.
voda
0
Beursblik: aandelen presteren sterk in maanden na prijssprong olie

(ABM FN-Dow Jones) De S&P 500 index stijgt met gemiddeld iets meer dan 10 procent in de zes maanden nadat de olieprijs een sprong omhoog maakt van meer dan 10 procent. Dit berekende MarketWatch maandag.

De prijs van olie schoot vandaag met dubbele cijfers omhoog nadat afgelopen weekend een aanval met drones is uitgevoerd op de olievelden in Saoedi-Arabië. Hierdoor draait de Saoedische oliemachine momenteel op halve kracht.

De wereldwijde aandelenmarkten kwamen maandag vervolgens onder druk te staan.

Overigens is er dan gemiddeld wel een koerswinst van meer dan 10 procent te halen, toch waarschuwde MarketWatch dat de periodes na een olieprijsstijging veel volatiliteit kennen en soms worden er ook enorme verliezen geleden in het halfjaar na de stijging van de olieprijs. Dit gebeurde bijvoorbeeld in de zes maanden na 22 september 2008, toen er een verlies voor de S&P500 was van 32 procent en na 20 juni 1990 toen de S&P 8 procent inleverde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones Newswires 2019. All rights reserved.
voda
0
Duitse beleggers fors minder negatief

Gepubliceerd op 17 sep 2019 om 11:25 | Views: 624

MANNHEIM (AFN/BLOOMBERG) - Duitse beleggers en analisten zijn in september minder pessimistisch over de economie dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van min 22,5 tegen min 44,1 een maand eerder. Economen hadden in doorsnee op een verbetering naar een niveau van min 38 gerekend. Daarmee is het vertrouwen weer terug op het niveau van eerder deze zomer. In juli stond de graadmeter op min 24,5.

Het is de eerste stijging van het beleggersvertrouwen in vijf maanden tijd. Volgens ZEW-president Achim Wambach is de opleving van het vertrouwen zeker geen teken dat alle problemen voor de ontwikkeling van de Duitse opgelost zijn. "De sterke angsten die financiële experts vorige maand hadden over een verdere escalatie van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zijn echter niet uitgekomen."

Wambach denkt dat de steunmaatregelen voor de Europese economie vanuit de Europese Centrale Bank (ECB) het vertrouwen ook goed hebben gedaan.
voda
0
Consumentenvertrouwen eurozone iets verbeterd

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in september iets verbeterd. Dit meldde de Europese Commissie vrijdag in voorlopige cijfers.

De index ging van 7,1 negatief in augustus naar -6,5.

De indicator blijft daarmee boven zijn langetermijngemiddelde van min 10,7.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
Begrotingsoverschot fors hoger na zes maanden

(ABM FN-Dow Jones) Het Nederlandse begrotingsoverschot van de overheid is in de eerste helft van 2019 uitgekomen op bijna 14 miljard euro, of 1,8 procent van het bruto binnenlands product. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

Het overschot over de eerste zes maanden van dit jaar is ruim 2 miljard euro hoger dan het overschot over heel 2018. Het is ook al fors hoger dan de 10,8 miljard euro of 1,3 procent van het bbp waar de Miljoenennota 2020 van uitgaat voor dit jaar.

De overheidsinkomsten lagen 9 miljard euro hoger dan een jaar eerder, een stijging van ruim 5 procent. De economie blijft groeien en zorgt daarmee voor hogere belasting- en premie-inkomsten. Bovendien ging het lage btw-tarief omhoog en stegen de energiebelastingen. De druk van de collectieve lasten ligt met 38,6 procent op het hoogste niveau ooit gemeten door de CBS.

De uitgaven stegen met 6 miljard euro in de halfjaarperiode, waarvan de helft bij de sociale uitkeringen. De werkloosheidsuitkeringen daalden. Een kwart van de toename was het gevolg van hogere cao-loonstijgingen voor Rijksambtenaren en leraren. Ook afdrachten aan de EU waren hoger.

Overheidsschuld

De overheidsschuld als percentage van het bbp zakte naar 50,9 procent, van 52,4 procent eind vorig jaar. Dit kwam vooral doordat het bbp groeide, want er werd maar 2 miljard euro afgelost, waardoor de staatsschuld daalde tot 404 miljard euro. Ook werd er voor 8 miljard euro aan nieuwe staatsleningen uitgegeven in het tweede kwartaal.

De ontvangen gelden heeft Nederland grotendeels op deposito’s in het buitenland gezet. Deze gelden zijn wel beschikbaar voor verdere schuldaflossing in de rest van 2019.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wereldhandel gegroeid in juli

Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 15:19 | Views: 0

DEN HAAG (AFN) - Het volume van de wereldhandel is in juli met 1,9 procent toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat becijferde het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In juni was de wereldhandel juist gedaald met een bijgestelde 1,7 procent.

De wereldwijde industriële productie nam in juli met 0,2 procent toe ten opzichte van de voorgaande maand. In juni kromp die nog met 0,4 procent. Bij een eerdere schatting was daar nog sprake van een afname met 0,5 procent.
voda
0
Duits consumentenvertrouwen onverwacht opgelopen

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Duitsland is in oktober licht gestegen. Dit meldde onderzoeksbureau GfK, dat een maand vooruit meet, donderdag.

De vertrouwensindex onder consumenten kwam uit op 9,9, een stijging van 0,2 punten ten opzichte van een maand eerder. Er werd door economen gerekend op een index van 9,7.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lichte verbetering consumentenvertrouwen eurozone bevestigd

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in september iets verbeterd. Dit meldde de Europese Commissie vrijdag in definitieve cijfers.

De index ging van 7,1 negatief in augustus naar 6,5 negatief, net als in de voorlopige lezing.

De indicator blijft daarmee boven zijn langetermijngemiddelde van min 10,7.

De index voor het economisch sentiment daalde met 1,4 punt naar 101,7.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Max van Dongen
0
Een tip.

Centraal Beheer heeft een leuke actie.

Beleg minimaal € 1.000,- in één van de Achmea beleggingsfondsen en je krijgt € 75,- bonus.
Wel 6 maanden laten staan.
voda
0
Nederlandse autoverkopen stevig omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Registraties van nieuwe personenauto's in de Europese Unie zijn in september met dubbele cijfers gestegen, waarbij de groei in Nederland bovengemiddeld groot was. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA woensdag.

In Nederland steeg het aantal registraties in september met 30,1 procent op jaarbasis tot 38.122 auto's.

De registraties van nieuwe personenauto's in de EU namen vorige maand toe met 14,5 procent naar 1,25 miljoen stuks.

Frankrijk liet een toename van 16,6 procent zien, terwijl Duitsland, verreweg de grootste 'autonatie' van de EU, een groei rapporteerde van 22,2 procent.

In september 2018 was er sprake van een "significante" daling van het aantal registraties door invoering van een nieuwe emissietest.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

(ABM FN-Dow Jones) Alle signalen staan op groen voor een stevige koersstijging van de aandelenmarkten, waarbij de AEX naar de 700 punten kan. Dit zei technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Wholesale Banking voor de camera van ABM Financial News.

"De markten staan er heel goed voor", concludeert de analist aan de hand van zijn grafieken voor de DAX, de Eurostoxx 50 en de AEX.

Van den Akker ziet de korte termijn als een afleiding. "Concentreer je op die lange termijn, want het risico is dat je je laat leiden door die korte termijn, niet in de markt zit, en dus die grote stijging gaat missen."

"Het feest lijkt in de komende weken toch echt te gaan beginnen."

www.youtube.com/watch?v=lGZ1gRjyeFo

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.300 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
572,72  -3,55  -0,62%  18 okt
 AMS25-24h 573,69 +0,17%
 Germany30^ 12.653,50 -0,01%
 Dutch15-index 15.997,70 -0,61%
 BEL 20 3.757,78 -0,49%
 BRX20-24h 3.754,27 -0,09%
 Europe50^ 3.584,94 +0,15%
 Euro30-index 18.340,41 -0,37%
 US30# 26.807,69 +0,12%
 Nasd100# 7.875,25 +0,09%
 US500# 2.990,21 +0,19%
 Japan225# 22.504,51 +0,05%
 Gold World Spot (USD) 1.490,06 -0,12%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1171 +0,40%

Stijgers

Sligro +4,94%
Flow Traders +2,87%
Pharming +2,66%
Accell +2,30%
SIGNIFY NV +2,12%

Dalers

Kiadis Pharma -50,79%
ForFarmers -5,05%
Galapagos -4,06%
RELX -3,00%
TomTom -2,97%

Nieuws Forum meer

'Tegenvaller bij bouw nieuwe sluis Te...
objectief op 19-okt-19 10:25
7
'Boeing hield belangrijke info 737 ac...
Nils op 19-okt-19 09:34
1
Pharming: geen rol onderzoeker in dat...
thx op 19-okt-19 01:51
10
Renault geeft omzet- en winstalarm
colorwings op 18-okt-19 22:11
4
Minder suiker prikkelt omzet Coca-Cola
DerksVisie op 18-okt-19 20:25
4