Batenburg Beheer « Terug naar discussie overzicht

Batenburg gaat niet in op bod. Wat nu ?

5 Posts
[verwijderd]
0
=Batenburg gaat niet in op bod private equity-partij
14 januari 2011, 9:25 uur | DJ

Door Bart Koster

Van Dow Jones

AMSTERDAM (Dow Jones)--Batenburg Beheer nv (BATEN.AE) heeft na gesprekken met een niet nader genoemde private equity-partij besloten als beursgenoteerde partij verder te willen gaan en niet in te gaan op het bod van deze investeerder, maakt het technisch installatiebedrijf vrijdag bekend.

Batenburg meldt dat directie en raad van commissarissen van het bedrijf onvoldoende duidelijkheid hebben gekregen over de plannen van de private equity-partij, die volgens hen ook "geen of nauwelijks relevante ervaring" heeft met installatiebedrijven.

Ze vinden bovendien dat er "onvoldoende duidelijkheid bestaat over de verwachte gevolgen voor de werkgelegenheid" en "de toekomstplannen onvoldoende concreet zijn."

"De voorgelegde biedprijs verschaft voorts slechts een marginale premie op de huidige beurskoers", meldt Batenburg in een persbericht en vervolgt dat "enige grootaandeelhouders, die een aanzienlijk aandelenbelang vertegenwoordigen, hebben aangegeven de voorgelegde propositie niet te zullen steunen."

Batenburg stelt verder "over voldoende liquide middelen en een goede solvabiliteit" te beschikken" om zelfstandig de groeiambities te kunnen realiseren.

Batenburg heeft de gesprekken met de private equity-partij inmiddels beeindigd.

Het aandeel Batenburg staat vrijdag kort na opening beurs 5,2% hoger op euro 22,49.
[verwijderd]
0
vr 14 jan 2011, 09:15
Batenburg Beheer wijst overname af
ROTTERDAM (AFN) - Batenburg Beheer heeft de afgelopen maanden overleg gevoerd met een niet nader benoemde private equitypartij over een mogelijk openbaar bod op het bedrijf. De onderneming wil echter zelfstandig verder gaan, zo maakte het vrijdag bekend, en noemde het voorgelegde bod ,,thans niet opportuun''.

De directie en commissarissen van Batenburg hebben het bod op de aandelen naar eigen zeggen zorgvuldig bestudeerd. ,,De voorgelegde biedprijs verschaft slechts een marginale premie op de huidige beurskoers'', zo merkte de onderneming op. Ook bestond er onvoldoende duidelijkheid over de verwachte gevolgen voor de werkgelegenheid binnen het bedrijf en waren de toekomstplannen onvoldoende concreet.

De private equitypartij zou daarnaast ,,geen of nauwelijks'' ervaring hebben met installatiebedrijven. ,,Terwijl installatiebedrijven een essentieel deel van de omzet van de Batenburg Groep bepalen'', aldus de onderneming.

Grootaandeelhouders

Enige grootaandeelhouders, die een aanzienlijk belang hebben in Batenburg, hebben verder aangegeven het voorstel niet te steunen. ,,Batenburg is een gezonde onderneming die beschikt over voldoende liquide middelen en een goede solvabiliteit. Daardoor is Batenburg uitstekend in staat om vanuit een zelfstandige positie haar groeiambities te realiseren.''

Bestuursvoorzitter Peter van der Linden wilde desgevraagd geen enkel commentaar geven op de persverklaring. Wel gaf hij aan dat de grootaandeelhouders aan wie de propositie is voorgelegd ,,best een behoorlijk belang hebben'', zonder dat te omschrijven of namen te noemen.

Mocht er een nieuw bod komen, dan zal de onderneming dat ,,zoals altijd op waarde en merites'' beoordelen, voegde hij toe.
[verwijderd]
0
Komt er nieuw bod op Batenburg?

vr 14 jan 2011, 09:58

AMSTERDAM (AFN) - Komt er een nieuw bod van de onbekende private equitypartij op Batenburg Beheer? Dat is volgens analisten van SNS Securities de grote vraag, zo geven ze vrijdag aan in een rapport.

Gezien de weinige informatie die Batenburg geeft is het moeilijk om daarover een conclusie te trekken. Maar andere transacties in het verleden indiceren dat wanneer een eerste bod niet succesvol is, hogere biedingen volgen'', aldus SNS dat daarbij wijst op biedingen op Eriks, Gamma en Econosto.

Batenburg maakte vrijdag voorbeurs bekend dat het een overnamebod van een private equitypartij heeft afgewezen. SNS vindt dat, ondanks het feit dat de geboden prijs niet bekend is, een goede beslissing. Het effectenhuis concludeert dat er waarschijnlijk slechts een marginale premie op de beurskoers is geboden.

Vrijdag omstreeks 09.45 uur noteerde het aandeel 0,9 procent lager op 21,17 euro.
[verwijderd]
0
MARKET TALK: Batenburg weigering bod investeerder positief - SNS

AMSTERDAM (Dow Jones)--De weigering van Batenburg (BATEN.AE) om in te gaan op het overnamebod van een private equity-partij is positief, omdat het bod slechts marginaal boven de huidige koers van het aandeel lag en omdat concrete strategische plannen van de investeerder ontbraken, stelt SNS Securities. De analist denkt wel dat het besluit kan leiden tot een meer volatiele prijs van het aandeel. Toch vindt hij het fonds aantrekkelijk gewaardeerd en handhaaft een accunmulate-advies bij een koersdoel van EUR23,00. Omstreeks 10.15 uur noteert het aandeel 0,8% lager op EUR21,19. (BTK)
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen volledige artikelen van FD.nl te kopieren in verband met copyright, bericht is aangepast.]

Rubriek Bartjens--F.D.
______________________

17 januari 2011

Hands up!

De strijd om het kleine beursfonds Batenburg gaat een nieuwe fase in.

De top van de holding van technische installatie- en handelsondernemingen ligt al jaren onder vuur van enkele grootaandeelhouders. Die vinden dat het bedrijf ondermaats presteert en slecht communiceert. Veel resultaat leverde de kritiek niet op, maar nu is er mogelijk een opening...

etc.

Druk op de link voor het volledige artikel:
www.fd.nl/artikel/21217707/hands-up
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
923,36  +4,69  +0,51%  18:05
 Germany40^ 18.639,60 +0,34%
 BEL 20 3.916,97 +0,26%
 EURO50 5.068,83 +0,26%
 US30^ 38.847,80 +0,12%
 Nasd100^ 19.036,20 +0,05%
 US500^ 5.350,85 -0,06%
 Japan225^ 38.669,50 -0,77%
 Gold spot 2.372,21 +0,71%
 EUR/USD 1,0893 +0,20%
 WTI 75,64 +2,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +2,97%
ASR Nederland +2,88%
ABN AMRO BANK... +1,54%
ASML +1,47%
ING +1,36%

Dalers

FASTNED -2,86%
NX FILTRATION -2,65%
VIVORYON THER... -2,45%
PostNL -1,90%
Basic-Fit -1,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront