Super de Boer moet beleggers compenseren
Gepubliceerd op 30 mrt 2011 om 13:01 | Views: 189

UTRECHT (AFN) - Supermarktbedrijf Super de Boer heeft beleggers benadeeld door te laat openheid van zaken te geven over het overnamebod van concurrent Jumbo. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald in een zaak die was aangespannen door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Het supermarktbedrijf moet de schade vergoeden van beleggers die in de periode van 11 tot en met 17 september 2009 hun aandelen Super de Boer verkochten, terwijl ze niet op de hoogte waren van de interesse van Jumbo. Super de Boer maakte het overnamebod van Jumbo op 18 september 2009 bekend, maar werd al twee weken daarvoor door de concurrent benaderd.

Volgens de rechter had Super de Boer voor opening van de beurshandel op 11 september het bod openbaar moeten maken, omdat er op de voorgaande dag ,,abnormaal'' veel in het aandeel werd gehandeld. Daaruit had het concern moeten afleiden dat de informatie over het bod niet langer vertrouwelijk was.

Koers

De koers van het aandeel Super de Boer liep in de weken voor 18 september 2009 met circa 25 procent op tot 3,50 euro. De handelsvolumes lagen daarbij, zonder aanwijsbare reden, significant hoger dan normaal.

De VEB hoopt op korte termijn een schikking te kunnen treffen met Super de Boer en Jumbo door de afwikkeling van de schade collectief te regelen. Op die manier werden in het verleden schikkingen bereikt in vergelijkbare zaken rond de overnames van uitzendonderneming Vedior, door Randstad, en voedingsmiddelenconcern Numico door Danone.