Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

GroenLinks wil werkweek van 32 uur

103 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
0

Telegraaf nieuws.

GroenLinks wil werkweek van 32 uur

DEN HAAG -
Er moet een werkweek komen van 32 uur. Vier dagen per week werken moet de norm worden. Dat staat in het plan 'Werk eerlijk delen', dat GroenLinks-leider Bram van Ojik maandag heeft gepresenteerd. Van Ojik pleit daarin ook voor minder belasting op arbeid, gerichtere scholing en flexibele bijstand.


GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik
Foto: ANP
De GroenLinks-leider wijst erop dat er vorig jaar 134.000 werklozen bij zijn gekomen. In totaal staan nu 678.000 mensen aan de kant. Het kabinet legt de verantwoordelijkheid om een baan te vinden helemaal bij de werkzoekenden, zegt Van Ojik. „Maar er is helemaal geen werk. En het kabinet staat erbij en kijkt ernaar. We moeten nu in actie komen voor meer banen.”
Door het beschikbare werk eerlijker te delen, kunnen meer mensen aan de slag blijven. „In tijden waarin massaontslagen aan de orde van de dag zijn, is voor veel werknemers de keuze voor iets minder werk maar met meer zekerheid op baanbehoud aantrekkelijk”, staat in het plan.
Bovendien is werken voor mensen die nog wel een baan hebben „topsport“ geworden, vindt Van Ojik. „Ouders rennen heen en weer tussen werk en kinderdagverblijf en komen tijd tekort voor bijvoorbeeld zorgtaken.”
GroenLinks wil verder de loonkosten voor werkgevers fors verlagen. Dat kan door dingen die het milieu vervuilen zwaarder te belasten. Als arbeid goedkoper wordt, komen er meer banen. De partij heeft dit al vaker voorgesteld.
Het plan pleit daarnaast voor recht op deeltijdbijstand, zodat bijstandsgerechtigden parttime aan de slag kunnen. Ook moeten er in de bijstand een wettelijk recht op scholing komen en ruimere vrijstellingen om onderwijs te volgen
[verwijderd]
0
Nog meer groen links nieuws, ook Telegraaf.

PvdA-coryfee Pronk stemt GroenLinks

DEN HAAG -
Oud-minister Jan Pronk, jarenlang het gezicht van de PvdA, zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet op de sociaaldemocraten stemmen. Zijn stem gaat deze keer naar GroenLinks. Dat zegt hij in een verklaring die maandag op de site van de GroenLinks-afdeling in Den Haag is geplaatst.



Voor Pronk wordt het de eerste keer dat hij op een andere partij dan de PvdA stemt, schrijft hij. De oud-minister schrijft dat hij de uitgangspunten van GroenLinks deelt: „economisch: sociaal; cultureel: liberaal; milieu: duurzaam en groen; internationaal: vrede, recht en solidariteit; politiek: democratisch”. Hij voegt eraan toe: „Als ik geen lid van de PvdA zou zijn geweest, zou ik voor GroenLinks hebben gekozen.”
Pronk stapte in mei vorig jaar uit de PvdA. Na ruim 48 jaar zegde hij zijn lidmaatschap op. ,, Ik ben en blijf sociaaldemocraat. Juist daarom voel ik mij niet langer thuis in de PvdA. De partij heeft zich steeds verder van de beginselen van de sociaaldemocratie verwijderd'', schreef Pronk in een brief aan het partijbestuur.
Pronk was voor de PvdA in de periode van 1971 tot 2002 onder meer Tweede Kamerlid, Europarlementariër en verschillende keren minister, voor Ontwikkelingssamenwerking en van VROM
DurianCS
1
Ach, we werken nu gemiddeld 34 uur per week, dus als het aantal werkende vrouwen nog iets toeneemt zitten we al snel op gemiddeld 32.
[verwijderd]
1
Goed plan. Net als in de jaren tachtig, arbeidsduur-arbeidstijdverkorting. Ook toen meer vraag naar werk dan aanbod.
DurianCS
0
quote:

Vaster schreef op 24 februari 2014 18:45:

Goed plan. Net als in de jaren tachtig, arbeidsduur-arbeidstijdverkorting. Ook toen meer vraag naar werk dan aanbod.
Ja, het idee is goed. Het aantal banen neemt steeds meer af. Maar er blijven gebieden waar er een tekort is aan gekwalificeerd personeel. Wij zijn al meer dan een half jaar op zoek naar iemand, en dat wil maar niet lukken.
ffff
1
Zeer dom plan.

Je vraagt je ook af of dit soort politici wel de actualiteit volgen. We hebben nu net een schitterend voorbeeld in Europa: Hollande won op het nippertje de verkiezingen met 50,5 procent tegen 49,5 procent omdat die domme Hollande kiezers ook dachten dat ZIJN verkiezingsbeloftes geweldig waren: Arbeidstijd verkorting, de pensioenleeftijd zelfs verlagen en last but not least die lange Franse vakanties. Nou zoiets scoort wel bij mensen die zich niet afvragen..... waar dan in godsnaam die welvaartsmaatschappij van betaald moet worden.

En nu zijn we ruim een jaar later en is echt iedereen het erover eens dat Frankrijk zo ontz\ettend slecht boert....omdat ze er zo weinig presteren! Tja, wat wil je met al die verminderde arbeidsuren , vroeger op pensioen etc. etc.

IEDEREEN is het erover eens dat Frankrijk zijn productie moet opvoeren wil het uit het moeras komen. Inmiddels is de werkloze jongere waar Hollande zoveel beloftes aan gaf ook ervan doordrongen dat er wel werk gecreëerd moet worden door mensen die uitbetaald worden voor hetgeen zij echt presteren. En dan red je het niet met 32 of 34 uren bij een volk van 66 miljoen dat moet concurreren tegen 500 minus 66 miljoen ANDERE Europeanen, die langer werken en méér presteren.

Het heeft echt lang geduurd, maar Hollande heeft wel degelijk een 180 graden bocht gemaakt. Hij snapt het eindelijk: D'r moet MEER in plaats van minder gewerkt worden en dan pas kun je concurreren tegen Azië, USA Japan en China. En anders...verhuizen ze de multinationals.. de een na de ander: Automobiel, chemische industrie, hoogovens, staal... Zelfs toerisme krijgt een knauw als ze denken dat ze de hoge prijzen kunnen blijven hanteren omdat ze zo weinig werken.

En die Groenen.... Onbegrijpelijk dat die hun ogen sluiten voor dit soort ontwikkelingen. Hoe minder ze doen...des te meer werkloosheid een paar jaar later....

Hollande is helemaal om: Die zo verfoeide 4 Euro banen in Duitsland hadden juist als groot voordeel dat ze de mensen aan de gang hield.

Werk kun je zelf ook creëren als je maar goedkoop genoeg bent. Dat geldt voor ieder volk.

Peter
ffff
1
Die recht op scholing is ook al zo'n totaal achterhaalde stelling. daar dwepen ze, schrik niet, ruim dertig jaar geleden al mee.

Of zoals het toentertijd al zo mooi verwoord werd: Als je bij de cassiëre van Albert Heyn afrekent, spreekt dat meisje vloeiend Frans, Duits , Engels en ze kan ook nog steno.

Dat geleuter over bijscholing: Ga nu eerst eens aan het werk en zie dar waar er manco's zijn en ga dat bijspijkeren. Maar draai de boel niet om om allemaal bijscholing te geven waar geen vraag naar is.

Overigens : Voor de zoveelste keer: vraag aan de Oost-Europeanen, aan de Polen etc. waar zij zoal mee bezig zijn of vraag het aan de Georgiërs, de Aztari, de Kirgiziërs, de Russen en Oekrainers waar zij toch allemaal in regio Antwerpen mee bezig zijn.....

En GEEN MENS van die inwijkelingen praat over 32 uur. GEEN MENS !!!
Integendeel.... kan ik er wat uren bijpakken is hun devies.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

DurianCS schreef op 24 februari 2014 19:03:

[...]
Ja, het idee is goed. Het aantal banen neemt steeds meer af. Maar er blijven gebieden waar er een tekort is aan gekwalificeerd personeel. Wij zijn al meer dan een half jaar op zoek naar iemand, en dat wil maar niet lukken.
Het idee lijkt mij ook goed, een tweedeling zoals nu lijkt mij op de lange duur niet houdbaar.
Wat je zegt, er moeten meer mogelijkheden tot omscholing/bijscholing komen om ook die onvervulbare vacatures te vooorzien, vroeger had je hiervoor het CVV maar is helaas ook wegbezuinigd.

haas
0
Werkloos worden, het kan gebeuren. Het is niet het einde van de wereld, zou je denken. Omdat mijn contract niet werd verlengd, had ik recht op een uitkering. Tijdelijk geen slecht idee, omdat ik niet wist of mijn eigen bedrijf al levensvatbaar genoeg was. Dus meldde ik me aan bij het UWV. Er ging een wereld voor me open.

Met de uitnodiging voor een 'persoonlijk gesprek' op zak, meldde ik me bij het UWV-filiaal in mijn woonplaats. Men wist daar van niets. Ik moest maar gaan zitten tot ik werd opgehaald. In de wachtruimte zag ik wel dertig andere werkzoekenden. Even dacht ik nog: "Goh, wat prettig dat ze allemaal persoonlijk te woord worden gestaan en geholpen." Die gedachte verdween snel.
www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/arti...
[verwijderd]
0
Een tweedeling in de maatschappij is een ramp. De middenklasse dreigt weggevaagd te worden. Zie o.a de V.S. En we worden nog wel opgevoed met "eerlijk zullen we alles delen, suikergoed.....". Heeft ffff nooit Sinterklaas gevierd?
ffff
0
"Onvervulbare vacatures" worden anders het laatste jaar bijzonder rap ingevuld door jong personeel uit Italië, Spanje, Portugal, Estland, letland. Hoeveel reportages zijn daar nu al niet over geweest?

Volgen jullie dan niks?

Bij ASML werkt hooggekwalificeerd personnel uit tientallen landen. En zo zijn er heel wat voorbeelden geweest. Verzorgend personeel voor rusthuizen komen uit Griekenland, Spanje, Portugal.

Om maar te zwijgen over al dat andere werk dat al die honderduizend buitenlanders doen, waarvoor de overbetaalde "werkloze" zijn neus ophaalt.

Peter
ffff
0
Vaster:

Het WERK moet verdeeld worden. Niet, zoals jij zo graag wilt: de opbrengsten van al dat werken verdelen.

De opbrengst van het werk blijft bij de werklustige burger en dat is wellicht een impuls, een uitdaging voor de ander....om ook eens iets te gaan doen. Vraag het aan de Pool, de Roemeen , de Rus, waar d'r nog te werken valt.

Delen....? Helemaal akkoord: Het werk moet verdeeld worden.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 24 februari 2014 19:33:

Delen....? Helemaal akkoord: Het werk moet verdeeld worden.

Dan zijn we het dus eens.
[verwijderd]
0
quote:

Vaster schreef op 24 februari 2014 18:45:

Goed plan. Net als in de jaren tachtig, arbeidsduur-arbeidstijdverkorting. Ook toen meer vraag naar werk dan aanbod.
het werkte toen niet en dat zal nu ook niet werken
zeker niet met medewerkers die moeten werken volgens een bepaalde planning m.a.w. planmatig + wie gaat dat betalen deze atv?
ffff
1
Je had het anders over Sinterklaas! Die typische sinterklaaspolitici die de mensen van alles beloven waarvan ze zelf ook wel weten dat het geld daarvoor ontbreekt, maar...altijd genoeg kiezers die dan toch op jouw sinterklaasprogramma gaan stemmen.

En zo krijgen de uitkeringsgerechtigden, in aantal fors in de meerderheid, nog electoraal de meerderheid om te gaan beslissen wat de werkende burger nog meer af moet dragen.

In de USA is MOMENTEEL een vrij heftige duiscussie aan de gang waarbij men de waarde van de stem die de kiezer geeft wel degelijk wil koppelen aan hetgeen diezelfde kiezer aan belasting betaalt.
Ik ben daar ook een voorstander van: Niet de overgrote meerderheid van de ruifeters bepaalt wat het volgend jaar de ruifvullers nog exxtra moeten afdragen, maar de echte ruifvullers die alles financieren bepalen voor het overgrote deel waar al dat geld voor gebruikt wordt. Oftewel: Wie betaalt...bepaalt!

Vind ik een heel logische gedachte.

Peter
[verwijderd]
1
Ik vind steeds het argument MOE lander erbij halen als maatstaf nergens op slaan, deze mensen komen en wonen onder heel andere omstandigheden en veel worden uitgebuit voor een schijntje, hier kan de Nederlander nooit tegenop wil hij normaal eten en z'n vaste lasten kunnen betalen.

[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 24 februari 2014 19:44:

En zo krijgen de uitkeringsgerechtigden, in aantal fors in de meerderheid, nog electoraal de meerderheid om te gaan beslissen wat de werkende burger nog meer af moet dragen.

Vind ik een heel logische gedachte.

Peter
Ik las dat verhaal ook, na alle reacties slikte de schrijver snel z'n woorden in, nadat hij eigenlijk als volkomen idioot werd weggezet.
willlem2
0
600.000 personen in de kaartenbakken hier, en hooguit enkele tientallen belangstellenden om de asperges, champignons, paprika's enzovoort te oogsten. Na een halve dag werken is meer dan de helft afgehaakt.
Het UWV heeft het dan over een licht tegenvallend resultaat . . . Pfff
[verwijderd]
1
quote:

Winner2014 schreef op 24 februari 2014 19:44:

Ik vind steeds het argument MOE lander erbij halen als maatstaf nergens op slaan, deze mensen komen en wonen onder heel andere omstandigheden en veel worden uitgebuit voor een schijntje, hier kan de Nederlander nooit tegenop wil hij normaal eten en z'n vaste lasten kunnen betalen.

Het lijkt wel of het voor ffff een doel op zich is: dat anderen, vooral "de onderklasse", zo weinig mogelijk inkomen hebben.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 24 februari 2014 19:44:

Je had het anders over Sinterklaas!

Ja, in de context van het verdelen van arbeid.
103 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
909,77  +6,16  +0,68%  15:56
 Germany40^ 18.628,20 +0,70%
 BEL 20 3.940,18 +0,56%
 EURO50 5.016,18 +0,10%
 US30^ 38.575,60 -0,33%
 Nasd100^ 18.618,90 +0,43%
 US500^ 5.286,81 +0,12%
 Japan225^ 38.792,10 +0,42%
 Gold spot 2.333,70 +0,27%
 EUR/USD 1,0850 +0,02%
 WTI 74,87 -2,94%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,90%
BAM +4,47%
PostNL +4,45%
JDE PEET'S +4,06%
Air France-KLM +3,63%

Dalers

Basic-Fit -3,64%
DSM FIRMENICH AG -3,17%
AMG Critical ... -2,93%
EXOR NV -2,43%
Kendrion -1,57%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront