FNG (voorheen DICO International) « Terug naar discussie overzicht

FNG: Nieuwe naam en nieuwe topman

104 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
DeZwarteRidder
1
R&S stelt nieuwe topman en nieuwe naam voor
7 min geleden

ZOETERMEER (AFN) - R&S Retail wil Dieter Penninckx benoemen tot bestuursvoorzitter. Dat maakte de eigenaar van onder meer modeketen Miss Etam vrijdag bekend. Daarnaast kondigde de onderneming aan dat zij verder wil onder de naam van FNG, het moederbedrijf van Claudia Sträter en Steps dat dat eerder dit jaar werd ingelijfd.

De beoogde nieuwe topman is ook afkomstig van FNG, net als twee commissarissen die R&S wil benoemen, Gino van Ossel en Emiel Lathouwers. De huidige bestuursvoorzitter Rens van de Schoor zal de functie van financieel directeur op zich nemen. In het eerste kwartaal van 2017 roept het bedrijf een buitengewone vergadering van aandeelhouders bijeen waarop de voorgestelde veranderingen moeten worden bekrachtigd.

DeZwarteRidder
0
Aandeelhouders R&S stemmen in met nieuwe naam
7 min geleden

ZOETERMEER (AFN) - R&S Retail gaat definitief verder als FNG. De vorige maand voorgestelde naamswijziging kon woensdagochtend rekenen op de zegen van de aandeelhouders van de eigenaar van onder meer modeketen Miss Etam. Ook de benoemingen van Dieter Penninckx als nieuwe bestuursvoorzitter en van twee commissarissen kregen groen licht.
Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over {}

R&S lijfde vorig jaar het bedrijf FNG in, het moederbedrijf van Claudia Sträter en Steps. De nieuwe topman is ook afkomstig van FNG. De huidige bestuursvoorzitter Rens van de Schoor zal de functie van financieel directeur op zich nemen.

R&S besloot daarnaast het maatschappelijk kapitaal te verhogen en de samenstelling daarvan te wijzigen. Daarmee wordt ruimte gecreëerd voor eventuele toekomstige emissies van aandelen.
DeZwarteRidder
0
FNG optimistisch na 'sterk' 2016

Gepubliceerd op 31 mrt 2017 om 08:29 | Views: 26

ZOETERMEER (AFN) - Winkelbedrijf FNG, eigenaar van modeketens als Miss Etam, Claudia Sträter en Steps, heeft naar eigen zeggen een sterk 2016 achter de rug. De omzet kwam uit op 458 miljoen euro, het bedrijfsresultaat (ebitda) op 37,6 miljoen euro. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend op basis van voorlopige cijfers.

FNG spreekt van een ,,omzetsprong'' maar geeft geen vergelijkbare cijfers uit 2015. De groep zoals die nu is samengesteld, bestond destijds nog niet. Het bedrijf gaat er vanuit dat de omzet en het resultaat dit jaar verder toenemen, mede dankzij reorganisaties die zijn doorgevoerd om de winkelketens weer gezond te maken.
DeZwarteRidder
0
'Miss Etam na doorstart weer gezond bedrijf'
34 min geleden

ZOETERMEER - Miss Etam is circa een jaar na de doorstart, waarbij het doek viel voor tachtig filialen, weer een gezond bedrijf. Dat liet FNG, het beursgenoteerde moederbedrijf van de damesmodeketen, vrijdag weten bij de publicatie van de voorlopige resultaten over 2016.

Met honderd overgebleven winkels was Miss Etam afgelopen jaar goed voor een omzet van een kleine 100 miljoen euro. Daarmee zijn de verkopen nog niet op het niveau dat FNG voorspelde toen het begin vorig jaar naar de beurs ging. Maar de ontwikkelingen stemmen het bedrijf positief.

FNG boekte een totale omzet van 458 miljoen euro. Het bedrijf sprak van een "omzetsprong", maar gaf geen vergelijkbare cijfers over 2015. De groep zoals die nu is samengesteld, met naast Miss Etam de Belgische schoenenverkoper Brantano en modeketens als Claudia Sträter en Steps, is afgelopen jaar door een reeks overnames tot stand gekomen.

[verwijderd]
0

wat een waardeloze mededeling, met slechts gedeeltelijke cijfers.

Hoe moeilijk kan het zijn om 3 maanden na het afsluiten van het boekjaar met volledige cijfers te komen?

DeZwarteRidder
0
quote:

Panly schreef op 31 maart 2017 16:11:

wat een waardeloze mededeling, met slechts gedeeltelijke cijfers.
Hoe moeilijk kan het zijn om 3 maanden na het afsluiten van het boekjaar met volledige cijfers te komen?
Voor een fusiebedrijf zoals FNG is dat niet zo eenvoudig.
DeZwarteRidder
0
Verzoek aan de redactie: ik verzoek de naam van dit forum te wijzigen in FNG voorheen Dico.
IEX - Forummoderator
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 maart 2017 17:17:

Verzoek aan de redactie: ik verzoek de naam van dit forum te wijzigen in FNG voorheen Dico.
Gelukt.

Groet Henk
DeZwarteRidder
0
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 2 april 2017 21:30:

[...] Gelukt.Groet Henk
Bedankt!
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 maart 2017 17:16:

[...]
Voor een fusiebedrijf zoals FNG is dat niet zo eenvoudig.
dan geven ze beter geen cijfers, totdat ze alles nagerekend hebben.
DeZwarteRidder
0
FNG lijft Antwerps Suitcase in

Gepubliceerd op 21 apr 2017 om 08:33 | Views: 0

FNG 20 apr
28,95 +0,01 (+0,03%)

AMSTERDAM (AFN) - Winkelbedrijf FNG heeft de Antwerpse onlinewinkel voor mannen Suitcase ingelijfd. FNG wil zich naar eigen zeggen meer en meer richten op het ,,premium segment" herenkleding en met de overname van de Belgen wordt deze stap volgens het bedrijf versneld. Een overnameprijs werd vrijdag niet bekendgemaakt.

FNG is eigenaar van modeketens als Miss Etam, Claudia Sträter en Steps. Sinds de lancering van het nieuwe Brantano-concept ongeveer een jaar geleden heeft FNG ook herenkleding in het assortiment. Voor FNG is de overname van Suitcase een ,,strategische stap in een groter project". Uiteindelijk is het de bedoeling dat het concept ook in een ,,bakstenen versie" wordt uitgerold.

FNG zal Suitcase onder meer financieel een handje helpen.
Community trend
DeZwarteRidder
0
FNG wil Concept Fashion overnemen

Gepubliceerd op 12 mei 2017 om 06:39 | Views: 204

FNG 11 mei
26,44 -1,56 (-5,57%)

ZOETERMEER (AFN) - Winkelbedrijf FNG, eigenaar van modeketens als Miss Etam, Claudia Sträter en Steps, wil Concept Fashion overnemen. Daarover worden momemnteel gesprekken gevoerd, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

FNG wil via een overname van Concept Fashion aanwezig zijn met fysieke winkels, waar ,,naast het aanbod voor dames ook in heren een zeer ruim assortiment merkkleding aangeboden wordt''. Concept Fashion heeft in Vlaanderen 15 winkels waar een keur aan merken wordt verkocht.
DeZwarteRidder
0
FNG gaat obligaties uitgeven

Gepubliceerd op 16 mei 2017 om 08:43 | Views: 429 | Onderwerpen: obligaties

FNG 15 mei
27,90 0,00 (0,00%)

ZOETERMEER (AFN) - Winkelbedrijf FNG, eigenaar van modeketens als Miss Etam, Claudia Sträter en Steps, wil obligaties gaan uitgeven. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Het bedrijf heeft Belfius het mandaat gegeven als 'sole lead manager' voor het opzetten van een serie van roadshows. Afhankelijk van de marktomstandigheden mikt FNG op een transactie van enkele tientallen miljoenen euro.

FNG wil het geld dat het ophaalt bij de obligatie-emissie gebruiken om groeiplannen uit te werken. Zo kondigde het bedrijf recent twee overnames aan en wil het zijn Brantano-concept, waarbij naast een schoenenassortiment bijpassende kleding wordt geboden, versnelt uitrollen.

De onderneming wil haar balans versterken via een verhoging van het uitstaande bedrag van een bestaande obligatie-uitgifte door middel van een private plaatsing. Het betreft concreet de obligaties die op 7 juli 2016 werden uitgegeven door FNG Benelux Holding met een coupon van 5,50 procent en een looptijd tot 7 juli 2023 voor een oorspronkelijk bedrag van 20 miljoen euro. Deze obligaties hebben een coupure van 100.000 euro en zullen genoteerd worden op Alternext.
[verwijderd]
0
FD van 9 juni 2017

Modehuis FNG wil €30 mln extra lenen
Miss Etam-moeder FNG FNG€29,000,00% heeft een voorlopige prospectus uitgebracht voor een extra obligatie-uitgifte. Het Belgisch-Nederlandse bedrijf, dat een aantal modeketens heeft opgekocht, maakte in mei bekend dat de Belgische bank Belfius een obligatie-emissie voorbereidt.
FNG — bekend van modewinkelketens als Steps, Claudia Sträter en Brantano — zette vorig jaar al een lening van €20 mln in de markt. Het bedrijf wil in dezelfde serie nu extra obligaties tot een bedrag van €30 mln uitgeven.
FNG kondigde onlangs nieuwe overnames aan, waarvoor extra kapitaal welkom is. Het bedrijf wil de webwinkel Suitcase en de herenmodewinkels van Concept Fashion overnemen.
Het voorlopige prospectus is niet voorgelegd aan de Belgische beursautoriteit voor goedkeuring en is daardoor gebonden aan verkooprestricties.

En accountantsverklaring hebben ze ook nog steeds niet over 2016.
DeZwarteRidder
0
FNG rondt obligatie-emissie af

Gepubliceerd op 19 jun 2017 om 17:56 | Views: 285 | Onderwerpen: obligaties

FNG 08 jun
29,00 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Winkelbedrijf FNG, eigenaar van modeketens als Miss Etam, Claudia Sträter en Steps, heeft met succes voor 25 miljoen euro aan obligaties geplaatst. Het gaat om bijkomende uitgiften van de obligaties die in juli vorig jaar werden uitgegeven waarop al een bedrag van 20 miljoen euro uitstond.

FNG kondigde eerder al aan dat het in diezelfde serie nog eens tot maximaal 30 miljoen euro wilde ophalen. De leningen hebben een looptijd tot 7 juli 2023 met een coupon van 5,5 procent.

FNG wil het geld dat het ophaalde bij de obligatie-emissie vooral gebruiken voor het versneld uitrollen van het nieuwe Brantano-concept, waarbij naast een schoenenassortiment bijpassende kleding wordt geboden.
[verwijderd]
0
Bij FNG NV heeft de accountant op 4 juli 2017 de jaarrekening 2016 goedgekeurd en als beloning mag hij nog een jaartje blijven.

Het Bestuur en de Raad van Commissarissen menen dat het van groot belang is om de continuïteit in de audit werkzaamheden te behouden en om die reden word voorgesteld om Mazars Paardekooper Hoffman Accountants N.V. de opdracht te verlenen om de jaarrekening en het bestuursverslag van de Vennootschap over het boekjaar 2017 te onderzoeken.

Het bestuur heeft zich in 2016 weten te onttrekken aan een impairment test en de accountant heeft daarmee ingestemd.

As the goodwill relates to business combinations occurred during the current accounting period, management judges that there is no impairment as the forecasts and assumptions to be used in the impairment testing have not changed compared to the exercise done at the respective acquisition dates.
Although an impairment test has been conducted for FNG Group. This was based on the enterprise value, wich was based on a multiple of EBITDA. The enterprise value is considered to be a measure of recoverable amount (i.e. fair value less costs to sell).

The tradenames, trademarks and customer lists have an indefinite useful life, due to their nature. As such, they are normally subject to an annual impairment test. However, as these assets relate to business combinations occurred during the current accounting period, management judges that there is no impairment as the assumptions to be used in the impairment testing have not changed compared to the exercise done at the respective acquisition dates.

En op de balans staat ook nog € 18.000.000 aan deferred tax assets wegens tax losses carried forward.

Als de toekomst er dan niet goed uitziet, dan weet ik het ook niet meer.

Nu afwachten met welke trucs ze komen bij HFS Group NV en Value8 NV.
[verwijderd]
0
En wat FNG betreft kan het dan dus maar zo zijn dat de boekwaarde van het eigen vermogen van € 236.101.000 op 31 december 2016 veel hoger is dan de toch al erg opgeblazen beurswaarde van FNG van € 199.370.898 op die zelfde datum.

Voor de rekenaars onder ons: beurswaarde 31-12-2016 = 8.042.392 aandelen á € 24,79 slotkoers.

Als ik dan PP was zou ik mijn belang in FNG direct herwaarderen wegens de veel hogere door de accountant goedgekeurde intrinsieke waarde.

Ik hoop dat de AFM de dossiers van Mazars dan ook eens goed tegen het licht houdt als ze daar binnenkort op bezoek gaan.
wiegveld
0
www.fng.eu/fng-zet-sterk-eerste-half-...

35 cent per aandeel verdiend volgens FNG, maar zwaar zuchtend onder schulden.
en een K/W van tegen de 40! Hoezo opgeblazen en onlogische koers.
104 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
918,31  +1,36  +0,15%  10:48
 Germany40^ 18.536,80 +0,70%
 BEL 20 4.035,27 +0,06%
 EURO50 4.921,44 +0,03%
 US30^ 40.417,60 +0,00%
 Nasd100^ 19.754,30 -0,37%
 US500^ 5.556,43 -0,15%
 Japan225^ 39.523,40 -1,10%
 Gold spot 2.404,85 +0,29%
 EUR/USD 1,0878 -0,12%
 WTI 78,49 +0,26%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Wereldhave +5,78%
ASMI +1,86%
Galapagos +1,70%
CM.COM +1,30%
ABN AMRO BANK... +1,10%

Dalers

Akzo Nobel -3,60%
ACOMO -2,24%
PROSUS -1,87%
Basic-Fit -1,54%
AMG Critical ... -1,50%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront