Forum: Dexia » Forum Dexia geopend | DeBeurs.nl

Forum Dexia geopend

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
IEX - Forummoderator
0
Dexia is een Europees bankconcern, dat zich sinds eind 2011 in gecoördineerde ontbinding bevindt. Zijn hoofdtaak is voortaan in extensie zijn resterende activa te beheren om de financiële stabiliteit te behouden en de kosten voor de garant staande Staten en aandeelhouders van Dexia zo laag mogelijk te houden.Dexia is voor 94,4% in bezit van de Belgische en Franse overheid en beschikt over een financieringsgarantie van de Belgische, Franse en Luxemburgse overheid om zijn resterende activa tot zijn verdwijning te kunnen dragen.Dexia SA, het moederbedrijf van de groep, is een naamloze vennootschap en financiële instelling naar Belgisch recht, onder toezicht van de Europese Centrale Bank en de Nationale Bank van België geplaatst, waarvan de aandelen op Euronext Brussel, Euronext Parijs en de Beurs van Luxemburg genoteerd zijn. Dexia Crédit Local is de belangrijkste operationele entiteit en emmissiebank van de groep. Deze beschikt over een bankvergunning en staat onder toezicht van de Europese Centrale Bank en de Franse controle-autoriteit (ACPR).Dexia telt op dit moment iets meer dan 1.200 werknemers en is gevestigd in een tiental landen.

www.beurs.be/products/equities/BE0974...

Groet Henk
basinclab
0
het eigen vermogen zal na de voorzien kapitaalverhoging zowat 13 euro bedragen(voorwaardelijk: algemene vergadering en EU).
Al het kapitaalverlies voor vereffening <5 % zal de aandeelhouder ongeveer 1 euro per jaar krijgen(1/400 miljoenste) in de winst, anders niets. De intresten zijn relatief gering: die 8% op de voormalige b-aandelen zijn dan ten koste van het te vereffenen kapitaal en niet de verlies/winst rekening. komt erop neer dat op de eerste 9 miljard geen financieringskost is ten laste ven de V/W rekening- daartegenover staat 270 miljoen over 2018. ook de andere financieringskosten zijn dank zij de staatswaarborg laag , de intrestwinsten zullen wel grotendeels worden opgeslorpt door de vaste kosten en de dekkingsinstrumenten daartegenover staat een hefboom van >20x ....voor een kredietportefeuille met voor 92% 'insvestment grade'. Een rendement op de kredietportefeuille van 0,3% na financiering en kosten - samen ong. 1,5% -is misschien optimistisch maar niet echt overdreven... maar gedeeld door 400 miljoen is dat nog een mooi extra euro per aandeel
Alleen: als het totale verlies voor de vereffening > 10% van het kapitaal is het aandeel waardeloos. Voor dit jaar dient wellicht geen verder verlies verwacht daar veel kosten vallen in de eerste jaarhelft.
Mijn opinie: volgend jaar kan het verlies wellicht gehalveerd worden vooral door lagere financieringskosten (+- 64 miljoen= 1% van het kapitaal) en daarna zal het jaarlijks dalen bij extrapolatie van de te verwachten persistente verliezen om tegen 2020 groeiende winst te worden.
Er moet al heel veel gebeuren , om voor de vereffening geen winst te maken met 9 miljard eigen middelen...Doemdenkers die beweren da de
... enreageer
basinclab
0
niet de resultaten zijn voor de belegger van belang... maar de gelijktijdige aankondiging dat de verlenging van de waarborg na 2021 ten koste zou gaan van elk recht op liquidatievergoeding van de prive aandeelhouder van Dexia. Mijn lezing van het gelijktijdig verschenen persbericht..., althans voorgesteld
dit betekent dat de opbrengsten van activa van > 150 miljard, liquide (haast uitsluitend beleggingscapacitiet en/of gereevalueerd en ingedekt) alleen zouden tegoede komen aan de staten aandeelhouders...Een marginale opbrengst van 1% ( na vergoeding aandeelhoudersfinanicering) zou betekenen dat de waarborg extreem hoog wordt betaald. en de investeerder helemaal niets terugziet, terwijl het een investering is met een hoge liquiditeit en zeer hoog tier1 van 27%+…
De verliezen zijn in feite wat Dexia nu aan de overheid betaald als intresten en/of belastingen en vergoedingen. Het kapitaal wordt nauwelijks aangetast en zal dat in de toekomst steeds minder doen, wellicht integendeel! Tenzij italie snel onderuit gaat, maar dan gaan er veel banken sneuvelen!
Zelfs een kleine marge op die 150 miljard zou voor de aandeelhouder grof kunnen opbrengen.. maar zal die staatsgarantie wel nog veel waard zijn na 2021? Ik meen dat banken dat veel goedkoper kunnen zonder die bankgarante die misschien nog wel zou slaan op een fel gereduceerd bedrag...
voda
0
'Miljardengarantie België voor Dexia'

Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 08:55 | Views: 233

Dexia 25 sep
2,89 0,00 (0,00%)

BRUSSEL (AFN) - België stelt zich voor bijna 40 miljard euro garant om de zogeheten restbank Dexia ook na 2021 boven water te houden. Dat meldt De Standaard.

Volgens de krant geeft de Europese Commissie in principe op korte termijn haar fiat voor België en Frankrijk voor een garantie van in totaal 75 miljard euro. België heeft zo'n 53 procent van de Dexia-aandelen in bezit en Frankrijk de rest.

Dexia wordt sinds de val van de grootbank in 2011, waarbij Belfius de gezonde activiteiten overnam, ondersteund. De restbank bleef achter met de problematische activiteiten. De afbouw daarvan kan nog jaren duren, en daarvoor is een garantie nodig. Dat komt omdat Dexia voortdurend leningen aangaat om te draaien.
voda
0
Europese goedkeuring voor verlenging staatsgaranties voor Dexia

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Dexia
2,21 -0,23 -9,43 % Euronext Brussel

(ABM FN) De Europese Commissie heeft de verlenging van de Belgische en Franse staatsgarantie voor de restbank Dexia goedgekeurd. Dit bleek vrijdag uit een persbericht van het Europese instelling.

De staatssteun werd eerst tot 2021 goedgekeurd door de Commissie en loopt nu tot december 2031.

In juni 2019 hebben België en Frankrijk bij de Commissie hun voornemen aangemeld om de mogelijkheid te verlengen om tot 2031 staatsgaranties te verstrekken voor de senior schuld van Dexia, om de groep verder af te bouwen.

Op basis van het aangemelde plan zullen volgens de Commissie de vergoedingen die Dexia voor de verlengde staatsgaranties aan de Belgische en Franse staat moet betalen, er volledig voor zorgen dat de vereisten inzake lastenverdeling voor achtergestelde schuldeisers worden nageleefd.

Daarom heeft de Commissie op grond van de EU-staatssteunregels ingestemd met de verlenging van de staatsgaranties voor niet-achtergestelde schulden van Dexia, aldus de Commissie.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Topman stapt op bij Dexia

Gepubliceerd op 8 okt 2019 om 18:45 | Views: 39

Dexia 17:24
2,25 -0,05 (-2,17%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Wouter Devriendt stopt als topman bij Dexia. Hij laat in een verklaring weten op te stappen "om zijn internationale loopbaan een nieuwe wending te geven". Directielid Bart Bronselaer neemt tijdelijk de leiding over van de bank in ontmanteling terwijl de zoektocht naar een opvolger loopt.

Devriendt trok sinds 2016 aan de touwtjes bij Dexia. Het mandaat van Devriendt liep eigenlijk nog enkele maanden door.

Onder zijn leiderschap is de omvang van Dexia meer dan gehalveerd. Dexia wordt sinds de val van de grootbank in 2011, waarbij Belfius de gezonde activiteiten overnam, ondersteund door de Belgische overheid. De restbank bleef achter met de problematische activiteiten. De afbouw daarvan kan nog jaren duren.
JdeFL
0
Ex-Arco-topvrouw Swiggers gedekt door verzekering
Als Francine Swiggers, de gewezen topvrouw van Arco, ooit schuldig bevonden wordt aan fouten in het Arco-dossier, bestaat de kans dat ze daar financieel niet voor opdraait. (Tijd.be)

?... Arm Vlaanderen.
Stephan010
0
JdeFL
0
Dexia sluipt eind november van de beurs weg
16 oktober 2019 16:38
Na 23 jaar en 99,99 procent onder de piek van 2007 verdwijnt wat ooit een volksaandeel was met de stille trom.
Er staat nu ook een vervaldatum op het aandeel Dexia: 29 november wordt normaal gezien de laatste handelsdag. Dat bleek woensdag op de allerlaatste aandeelhoudersvergadering als 'publiek' bedrijf. Het belangrijkste agendapunt was de schrapping van de beurs, zoals de restbank vorige maand in de marge van de halfjaarcijfers had aangekondigd.
Beleggers die na eind november nog aandelen hebben, zijn aangewezen op de openbare veiling van de Brusselse beurs, die tegenwoordig Euronext Expert Market heet. Het meest verhandelde aandeel op dat segment is overigens BNP Paribas Fortis.
Het wordt een exit met de stille trom, in schril contrast met de beursintroductie eind 1996. Toen trok Dexia-Gemeentekrediet als volksaandeel naar de beurs, tegen - rekening houdend met de 1.000 voor 1 aandelenbundeling drie jaar geleden - 6.223 euro per aandeel.
De succesvolle beursintroductie was een ijsbreker voor de golf beursintroducties later dat decennium, toen ook namen als Kinepolis, Van de Velde en Duvel Moortgat de weg naar de Brusselse beurs vonden.
Net als de Brusselse Bel20-beursgraadmeter piekte het aandeel op 23 mei 2007, op 22.463 punten. Op dat ogenblik was de ogenschijnlijk risicoarme financier van de lokale besturen al opgepompt tot het grootste hefboomfonds ter wereld, zoals wijlen Jean-Luc Dehaene de groep bij de ondergang in 2011 omschreef.
Het aandeel noteert nu dus 99,99 procent onder de piek. Anders gesteld: wie op 23 mei 2007 voor 10.000 euro aandelen Dexia bezat en de rit tot het bittere eind heeft uitgezeten, heeft nu aandelen die op de beurs 1 euro waard zijn. Zelfs dat is een overschatting, want de aandelen zijn sinds de ondergang begin dit decennium fundamenteel waardeloos.
De voorbije jaren heeft CEO Wouter Devriendt in het belang van de grootaandeelhouders, de Belgische en Franse belastingbetaler, de kerntaak uitgevoerd: de balans zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk verliezen laten inkrimpen.
Met succes: tijdens de drie jaar onder Devriendt is de balans van 213 naar 135 miljard euro gekrompen, al blijven met vooral Brits en Italiaans papier nog lastige brokken over. Het puinruimen ging zo goed dat de Italiaanse grootbank UniCredit Devriendt heeft gestrikt om haar omvangrijke portefeuille probleemkredieten te beheren. (Tijd.be)

Er komt nu in elk geval geen bod, de aandelen verhuizen dus gewoon van de 'beurs' naar 'de veilingen'. Zullen daar hun schimmig bestaan mogelijks nog jaren voortzetten. Dus na 29 november heb je gewoon minder liquide aandelen. And that's it.JdeFL
0
Er is al lang gezegd dat ze waardeloos zijn, en ze noteren nog slechts 5 dagen op de continumarkt. Speeltijd is dus om, het was gewoon een speeltje. Of ze nog gaan stijgen, betwijfel het. Verder richting nul, vermoed ik. Alhoewel de snelheid daarvan me wel verrast heeft.
JdeFL
0
• Dexia noteert nog tot en met vrijdag 29/11 op Euronext Brussel en verdwijnt daarna van de beurs. Tot die dag kan het aandeel nog aan het gewone tarief verkocht worden op Euronext Brussel. Daarna is verkoop enkel nog mogelijk op de Euronext Expert Market aan een tarief van 1,8% met een minimum van 30 euro. (Bolero)

Vandaag, maandag dus, geopend aan 0.5, koers nu al 0.4€ (-32%).
JdeFL
0
• Voor wie nog aandelen Dexia in de portefeuille moest hebben, is het waarschijnlijk erg interessant om te weten dat de notering na het sluiten van de beurs vandaag definitief opgeschorst zal worden. Einde van de restbank. Einde van een niet-icoon. (Bolero)

40 cent, voor 1000 oude aandelen, ooit nog in de 20 (of was het in de 30) € per stuk.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29-nov-19 17:35
Koers 0,491
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,550
Laag 0,465
Volume 138.661
Volume gemiddeld 22.453
Volume gisteren 138.661