Forum: Koffiekamer » Koffiepraatjes » Pagina: 69 | DeBeurs.nl

Koffiepraatjes

1.548 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Gelofte van kuisheid gebroken
Nonnen zwanger terug van missiewerk

Door Van onze redactie buitenland
1 uur geleden in BUITENLAND

Amsterdam - Twee nonnen uit Sicilië die beiden een strikte gelofte van kuisheid hadden afgelegd, hadden bij thuiskomst van hun missiewerk in Afrika wel wat uit te leggen. Ze waren allebei zwanger.

De twee, die afkomstig zijn van twee verschillende kloosterorden in Sicilië, waren los van elkaar uitgezonden. Een van de nonnen, een 34-jarige vrouw, kwam er pas achter dat ze zwanger was toen ze zich met buikpijn bij een ziekenhuis meldde. Ze is inmiddels overgeplaatst naar een andere orde in Palermo en zal waarschijnlijk het kloosterleven verlaten om zich aan haar kind te wijden.

De andere non, een moeder-overste, werkte „met gevallen vrouwen en hun kinderen” toen ze haar zwangerschap ontdekte. Zij is teruggegaan naar haar thuisland Madagascar.

Consternatie

In de moederkerk in Rome is het nieuws „met enige consternatie” ontvangen. „Beide vrouwen waren naar hu thuisland uitgezonden en ze hebben daar duidelijk een of andere seksuele ontmoeting gehad, ” verklaarde een functionaris van de kerk. „Er is een onderzoek gestart. Ze hebben allebei hun strikte kuisheidsgelofte gebroken, maar het welzijn van de kinderen is nu het belangrijkste”.

Eerder dit jaar gaf paus Franciscus toe dat er binnen de rooms-katholieke kerk nonnen zijn misbruikt door priesters en bisschoppen, en dat er in sommige gevallen zelf sprake was van seksslavernij. Hij moest zelfs erkennen dat seksueel misbruik van nonnen „nog steeds gebeurt”.
DeZwarteRidder
0
Studenten in Alaska mogen parkeerboetes betalen met potten pindakaas en jam

Studenten die hun auto fout parkeren, kunnen op de universiteit van Alaska’s Anchorage rekenen op een vette prent. Ook leergierigen die het niet al te breed hebben, gaan op de bon. Om ervoor te zorgen dat de studenten niet verhongeren op hun kamertjes mogen de parkeerboetes tot 8 november worden betaald in pindakaas en jam.
David van der Heeden 06-11-19, 17:30 Laatste update: 17:46

De combinatie van pindakaas en jam, kortweg PB&J (peanut butter en jelly) genaamd, is een favoriet broodbeleg voor veel Amerikaanse kids. Ook studenten die krap bij kas zitten, zetten er graag hun tanden in. De boeteregeling die de universiteit in Anchorage traditiegetrouw elk jaar houdt, werkt zo twee kanten op.

Volgens de afdeling parkeerbeheer mag iedereen die de afgelopen 45 dagen twee boetes heeft gekregen deze inlossen met de smeerbare zoetigheid. Twee potten van 454 gram leveren een krediet van 10 dollar op. Drie potten zijn goed voor 35 dollar en vijf potten zijn inwisselbaar voor een boetetegoed van 60 dollar.

Alle smaken

Elke commercieel geproduceerde pot met amandel-, cashewnoten- of pindakaas wordt geaccepteerd, mits niet over de uiterste houdbaarheidsdatum. Ook alle smaken confituur, marmelade of compote doen mee. Spaarzaam besmeerde boterhammen afschrapen en de opbrengst oppotten, is niet de bedoeling.

Het ingenomen broodbeleg wordt allemaal opgeslagen in de voedselbank van de onderwijsinstelling en gaat naar studenten in nood. Bijvoorbeeld hongerlijders die hun geld aan boetes hebben uitgegeven. En daarmee is het cirkeltje rond. Zodra de PB&J-actie is beëindigd, wordt hij herhaald met blikken soep.
voda
0
Afvalverbrander AEB weer op volledige sterkte


Door de ingebruikname kan AEB zelf meer afval verwerken, waarmee het inkomsten binnen haalt.Foto Roger Cremers

Sneller dan verwacht doen alle verbrandingslijnen van de afvalverbrander AEB het weer. Donderdag neemt het bedrijf de laatste twee ovens weer in bedrijf.

De Amsterdamse vuilverwerker kwam afgelopen zomer in het nieuws nadat het eind juni, zonder overleg met enig aandeelhouder de gemeente Amsterdam, vier van de zes ovens uitschakelde. Het bedrijf kon de veiligheid van medewerkers niet meer garanderen. AEB startte daarna met een verbeterprogramma om achterstallig onderhoud weg te werken en de werkcultuur te verbeteren.

De sluiting had grote financiële gevolgen. Naar verluidt heeft het bedrijf, zo lang de vier ovens uitstonden, dagelijks €500.000 verloren. Er was een noodkrediet nodig van de gemeente Amsterdam en een bankenconsortium (ING, ABN Amro, de Bank Nederlandse Gemeenten en Deutsche Bank) om een faillissement te voorkomen.

'Volledig richten op verwerken van afval'

Twee andere lijnen werden begin oktober alweer aangezet. Paul Dirix, ceo van AEB, zegt blij te zijn met de snellere ingebruikname. 'Het stelt ons op korte termijn weer in staat om ons weer volledig te richten op het duurzaam verwerken van afval en het leveren van warmte, energie en grondstoffen', schrijft hij in het persbericht.

Door de ingebruikname kan AEB zelf meer afval verwerken, waarmee het inkomsten binnen haalt. Ook hoeft het geen afval meer om te leiden naar andere verwerkers. Toch is er niet enkel goed nieuws. AEB gaat de komende tijd ook kijken naar de personele bezetting, aldus het persbericht.

Toekomst van AEB

Het is nog onduidelijk wat het snelle herstel voor invloed heeft op de toekomst van AEB. De gemeente Amsterdam is begin oktober gestart met de voorbereidingen voor een competitief verkoopproces voor AEB. Tegelijkertijd wil de gemeente het behoud van de afvalverbrander in eigen handen niet uitsluiten. Sinds het stilzetten is inmiddels €80 mln toegezegd door Amsterdam.

fd.nl/ondernemen/1323724/afvalverbran...
DeZwarteRidder
0
Zoektocht naar trouwring leidt vrienden naar waardevolle schat
Updated 3 min geleden
20 min geleden in BUITENLAND

BALLYCASTLE - Paul Raynard en Michael Gwynne vierden samen met een andere vriend vakantie in het Noord-Ierse Ballycastle. De vriend was in zak as nadat hij zijn trouwring was kwijtgeraakt. Het drietal besloot te gaan zoeken met een metaaldetector. De ring vonden ze niet, maar wel iets heel anders...

Ze troffen namelijk 84 munten aan, waarvan sommige zelfs uit de zestiende eeuw komen. Experts schatten de waarde van de munten op meer dan een ton.

Het was de 44-jarige Paul die de schat ontdekte. Hij barstte in tranen uit en rende naar Michael om het nieuws te delen, zo vertelt hij aan The Sun. „Het was een fantastisch gevoel, net alsof je de nummers van je lot aan het checken bent en je in de gaten hebt dat je de loterij gewonnen hebt. Ik stond helemaal te trillen. Ik kan het nog steeds niet geloven.”
DeZwarteRidder
0

Na Rezession komt Sonnenschein

Al met al is dit de eerste maand waarin enig optimisme over de economie gerechtvaardigd is, ondanks de komende Duitse krantenkoppen over een recessie.

www.fd.nl
voda
0
Beurshandelaren pleiten voor kortere beursdag

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 17:13 | Views: 221

AMSTERDAM (AFN) - Veel beurshandelaren willen dat de Europese beurzen later openen en eerder dichtgaan. Dat zou het welzijn en de gezondheid van handelaren ten goede komen en tegelijk efficiëntere markten creëren. Zeker in het eerste handelsuur wordt er nu toch relatief weinig gehandeld. Dat is niet efficiënt, zo is de gedachte.

Het gaat om een pleidooi van de vereniging van Europese beurshandelaren AFME en de Britse koepel voor vermogensbeheerders Investment Association, waarover Het Financieele Dagblad eerder schreef. Ze stellen voor om de handelsdag met 90 minuten in te korten door een uur later open te gaan en een halfuur eerder te sluiten. De organisaties zijn hierover naar eigen zeggen al in gesprek met Europese beursuitbaters.

De beurzen in Europa zijn nu dagelijks achtenhalf uur open. Zo begint de handel in Amsterdam elke dag om 09.00 uur in de ochtend, om te sluiten om 17.30 uur 's middags. Daarmee duurt de handelsdag hier veel langer dan in New York, waardoor er maar zesenhalf uur gehandeld kan worden. In Japan is de handelsdag nog korter en gaat de beurs tussen de middag zelfs nog een tijdje dicht voor de lunch.
haas
0
quote:

voda schreef op 7 nov 2019 om 17:22:


Beurshandelaren pleiten voor kortere beursdag

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 17:13 | Views: 221

AMSTERDAM (AFN) - Veel beurshandelaren willen dat de Europese beurzen later openen en eerder dichtgaan. Dat zou het welzijn en de gezondheid van handelaren ten goede komen en tegelijk efficiëntere markten creëren. Zeker in het eerste handelsuur wordt er nu toch relatief weinig gehandeld. Dat is niet efficiënt, zo is de gedachte.


wat zijn de gevolgen van deze move(wss verzoek van de groten onder de handelaren?)

Ik zou het prettig vinden als de periodieke cijfers van ondernemers vanaf 18.00 uur worden gepubliceerd(i.p.v. nu sochtends rond 7.00 - 8.00 uur)
voda
0
Trump moet 2 miljoen dokken

onze redactie buitenland 3 uur geleden

Donald Trump moet een aantal liefdadigheidsorganisaties 2 miljoen dollar schadevergoeding betalen omdat hij gelden die hij met zijn eigen liefdadigheidsfonds de Donald J. Trump Foundation ophaalde, voor zichzelf en zijn campagne misbruikt heeft.

© AFP Donald Trump
De rechter achtte bewezen dat Trump de donaties niet gebruikte om liefdadige doelen te ondersteunen, maar om zijn campagne te financieren, zakelijke schulden af te betalen en een portret van zichzelf aan te schaffen.
Ook werden de president beperkingen opgelegd voor het geval hij ooit weer een liefdadigheidsfonds opstart en moeten zijn kinderen Eric, Donald Jr. en Ivanka, die bestuurders van het fonds waren, verplicht op cursus om te voorkomen dat ze nog een keer de fout in gaan.

Dat heeft een rechter in de staat New York beslist in een zaak die in 2016 aangespannen was door de openbare aanklagers van de staat, omdat Trump en zijn familie het liefdadigheidsfonds misbruikten om zijn bedrijven en verkiezingscampagne te financieren.

Het vonnis kwam vergezeld met een zeldzaam fenomeen, een openbare en gedetailleerde schuldbekentenis van de president. Minder zeldzaam was dat Trump direct na de openbaarmaking van het vonnis zijn eerdere bekentenis feitelijk weer introk. Het vonnis was ingestoken door „politieke activisten in New York” en zijn fonds heeft „100 procent van zijn geld aan goede doelen gegeven, ” tweette de president, terwijl hij zich beklaagde over „vier jaar van politieke intimidatie’.

Letitia James, de openbare aanklager van de staat New York, roemde de uitspraak als een „grote overwinning”. Trump had zijn fonds gebruikt „als een politiek spaarvarken’, verklaarde ze, eraan toevoegend „dat niemand boven de wet staat, geen zakenman, geen verkiezingskandidaat, en zelfs geen president".
De Donald J. Trump Foundation, die inmiddels is opgeheven, was een relatief klein fonds dat ook nauwelijks donaties van Trump zelf ontvangen had. Tussen 2009 en 2015 doneerde hij zelfs geen cent. Zijn foundation dreef vooral op een eenmalige gift van 5 miljoen dollar van pro-wrestling tycoons Vince en Linda McMahon.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/t...
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
‘Dit jaar al 23.000 kilo cocaïne in Rotterdam onderschept’

De haven van Rotterdam wordt overspoeld met cocaïne. Dit jaar is er al ruim 23.000 kilo onderschept door de opsporingsdiensten, tegenover ruim 18.000 kilo vorig jaar, zo blijkt uit een inventarisatie van De Telegraaf. En dan moet de ‘smokkelpiek' nog komen, vaak wordt in de laatste twee maanden van het jaar de meeste coke ontdekt.
Binnenlandredactie 11-11-19, 03:37

13

Het Openbaar Ministerie Rotterdam geeft pas aan het eind van het jaar een overzicht, maar zegt tegen de krant zich te herkennen in de sterk groeiende cijfers. Ter vergelijking: zeven jaar geleden, in 2012, was de totale vangst nog een kleine 4000 kilo.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de haven van Rotterdam opnieuw een grote partij van 300 kilo cocaïne onderschept. De politie kwam de drugs op het spoor via een tip die bij het Team Criminele Inlichtingen was binnengekomen. Uit onderzoek bleek dat de verdachten de drugs uit een container hadden gehaald die vanuit Brazilië naar Rotterdam was gekomen. Drie mannen tussen de 22 en 28 jaar werden opgepakt.
Grote partijen

Opvallend is het grote aantal grote partijen dat is onderschept. Vijftien keer waren het partijen van meer dan 500 kilo. De grootste vangst dateert van augustus. Toen werd een lading van 3000 kilo ontdekt, verdeeld over twee partijen.

De politie schat in dat slechts tien procent van de daadwerkelijke hoeveelheid cocaïne die Rotterdam binnenkomt, wordt onderschept. De ruim 23.000 kilo van dit jaar is bovendien slechts een gedeelte van de totale hoeveelheid voor Nederland bedoelde cocaïne die wordt onderschept. Vele extra tonnen met de bestemming Rotterdam worden in het buitenland in beslag genomen.
DeZwarteRidder
0
Bert de Bruin, bewoner van De Armen de Poth houdt er rekening mee dat hij op straat moet gaan leven.

De politie vond vijf wietplanten bij Bert (73) en nu dreigt hij zijn woning te worden uitgezet

Een 73-jarige, zieke bewoner van hofje De Armen de Poth in de Coninckstraat dreigt binnenkort uit zijn huis te worden gezet. De reden is de vondst van wietplantjes. Op 3 december dient een kort geding.
Wichard Maassen 11-11-19, 07:24 Laatste update: 08:15


Het ging om een bedrag van 68 euro buiten de meter om. Dat heb ik betaald.
Bert de Bruin

Het bestuur van het hofje ziet geen andere mogelijkheid. ,,Dit kunnen we niet tolereren'', zegt regent Erwin Vonk, secretaris en penningmeester. ,,Er was kans op brandgevaar, ook voor aangrenzende woningen. Bovendien, als je dit toestaat, is dat een verkeerd signaal naar de overige bewoners.”

De politie deed op 19 september een inval in de woning van de man, Bert de Bruin, die enige bekendheid in de stad geniet als kunstenaar. Daarbij werden vijf planten aangetroffen. De politie, die de zaak (nog) niet voor vervolging heeft voorgelegd aan het Openbaar Ministerie, spreekt van een 'professionele kwekerij'.
voda
0
InsingerGilissen start met negatieve rente

De private bank InsingerGilissen gaat per 1 januari 2020 een negatieve rente van 0,35% op jaarbasis berekenen. Dit besluit geldt niet voor alle rekeningen van alle klanten, maar is specifiek voor klanten die liquiditeiten op hun effectenrekening hebben staan bij de bank. Dat bevestigen Paul Balk en Tom Loonen, directieleden Private Banking van InsingerGilissen, desgevraagd aan het Financieele Dagblad.

Spaarrekeningen blijven dus buiten schot. 'Het gaat puur om geld- en effectenrekeningen die cliënten bij ons aanhouden. Tot € 100.000 op betaalrekeningen wordt geen negatieve rente berekend, daarna gaat het om 0,35% op jaarbasis', zegt Balk. 'De negatieve rentes van centrale banken nopen ons tot een reële weergave hiervan in ons eigen rentebeleid,' vult Loonen aan. Op de spaarrekening met een bedrag boven €1 mln zal de bank een positieve rente van 0,05% blijven vergoeden.

De Europese Centrale Bank rekent banken momenteel een negatieve rente van 0,5% op jaarbasis. Dat betekent dat banken geld moeten betalen om geld vast te houden voor hun klanten. Deze kosten worden niet overal doorberekend aan de klanten, en dus draaien banken hierop verlies.

fd.nl/economie-politiek/1324092/insin...
voda
0
Hoe Patrick Kluivert verzeild raakte in een gouden cryptoschandaal

15 september, Beurs van Berlage, Amsterdam. Onder een daverend applaus stappen twee voormalige stervoetballers het podium op. Het zijn Roberto Carlos, die wereldkampioen werd met Brazilië, en Patrick Kluivert, voormalig superspits van onder meer Ajax, Barcelona en Oranje. Ze zijn hier om te getuigen van 'een financiële revolutie'. Eentje die 'het leven van alle mensen beter zal maken.'

De sfeer op het evenement in Amsterdam is uitgelaten. Er zijn honderden bezoekers, afkomstig uit de hele wereld. Ze zijn hier om het succes te vieren van een nieuw betaalsysteem van de Duitse goudhandelaar Harald Seiz. Het is een nieuwe virtuele munt die het beste van twee werelden combineert, beweert de 56-jarige ondernemer. De digitale veiligheid van een cryptomunt gedekt door een échte goudvoorraad: de KaratGoldCoin (KBC).

Zie hier een kort beeldverslag:
youtu.be/0D6G13OCPM4

Sportwagens en privévliegtuigen
De bezoekers krijgen in Amsterdam een poenerige show voorgeschoteld. Het evenement is bedoeld om verkopers van de cryptomunten van Seiz in het zonnetje te zetten. Uiteraard tegen een beloning: de beste verkopers krijgen op het podium uit handen van Seiz zelf een Rolex uitgereikt. En de allerbeste? Die krijgt een Lamborghini. De show in Amsterdam past daarmee naadloos in plaatjes die Seiz deelt op Instagram en Facebook: een glamourwereld van sportwagens, privévliegtuigen en zandstranden, met hemzelf als succesvol middelpunt.

Dan is het tijd voor Kluivert en Roberto Carlos. Een spreekstalmeester kondigt het duo aan als 'voetballegendes die vertrouwen hebben in onze technologie'. Als Kluivert het woord neemt spreekt hij zijn verwachting uit: 'Dit is een nieuwe wereld. Ik denk dat dit heel groot gaat worden.'

Streep door de rekening
De Duitse financiële waakhond Bafin denkt daar anders over, zo blijkt na vragen van de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Maandag kondigde de toezichthouder met onmiddellijke ingang een handelsverbod af. De Karatbit Foundation, de stichting achter de cryptomunten van Seiz, beschikt niet over de benodigde vergunning, stelt de waakhond in een schriftelijke verklaring.

Het is een lelijke streep door de rekening van Seiz. Volgens Handelsblatt sleet hij samen met zijn verkopers wereldwijd voor meer dan €100 mln aan cryptomunten via een zorgvuldig opgebouwd imperium met vestigingen over de hele wereld. De organisatie van Seiz zou meer dan een half miljoen leden tellen. Onder de naam Karatbars International zijn filialen gesticht in Singapore, Hong Kong, Duitsland, Spanje, Dubai, Slovenië, Roemenië en Bangladesh.

Goudmijn op Madagaskar
Seiz beweert verder eigenaar te zijn van een bank in de Amerikaanse staat Florida. Daar, veilig weggestopt in een kluis, zou een eigendomsbewijs liggen van een goudmijn op Madagaskar. Waarde volgens Seiz: zeker $900 mln. In een door Seiz gepubliceerd witboek legt hij uit dat hij het goud, eenmaal gedolven, wil opslaan in een safehouse. Als een soort Fort Knox, om zo zijn eigen gouden standaard voor zijn cryptomunten te creëren.

Seiz heeft niet inhoudelijk gereageerd op vragen van het FD. Maar aan Handelsblatt gaf hij wel een interview. Gevraagd naar de goudmijn laat hij Franstalige documenten zien aan de journalisten. Het blijkt te gaan om een verouderd advies over een mijnbouwclaim en een mijnbouwvergunning voor verschillende mineralen. Maar een eigendomsbewijs van een goudmijn zit er niet tussen, schrijft de Duitse zakenkrant.

Piramidespel
Daarmee geconfronteerd zegt Seiz dat hij helemaal geen Frans spreekt. De aankoop van de mijn zou zijn geregeld door een compagnon. 'Ik heb niet de tijd om alles te checken', zegt hij. Maar er is meer aan de hand. Een Amerikaanse toezichthouder is een onderzoek gestart naar de bank in Florida, toont Handelsblatt aan. En de nationale bank van Namibië heeft de activiteiten van Seiz als 'piramidespel' verboden. 'Ik doe geen duistere zaakjes', zegt Seiz daarover. Voor zover er al sprake zou zijn van een misstand, dan is dat het werk van een inmiddels opgestapte zakenpartner. 'Hij is erop gebrand ons te ontwrichten.'

Kluivert laat in een reactie weten dat zijn samenwerking met Seiz 'eenmalig' was. Ook heeft hij niet geïnvesteerd in de munt. 'Ik heb online wat research gedaan voorafgaand aan het event, maar zag geen negatieve berichten.' De voormalige superspits zegt 'voor het gastoptreden ingehuurd te zijn door een bevriende voetbalrelatie uit Spanje'. Daarvoor heeft hij 'netjes' een honorarium ontvangen.

Dit verhaal kwam tot stand in samenwerking met de onderzoeksredactie van de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Lees hier hun versie.

www.handelsblatt.com/finanzen/maerkte...

fd.nl/ondernemen/1324083/hoe-patrick-...
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 11 nov 2019 om 20:32:


Hoe Patrick Kluivert verzeild raakte in een gouden cryptoschandaal

15 september, Beurs van Berlage, Amsterdam. Onder een daverend applaus stappen twee voormalige stervoetballers het podium op. Het zijn Roberto Carlos, die wereldkampioen werd met Brazilië, en Patrick Kluivert, voormalig superspits van onder meer Ajax, Barcelona en Oranje. Ze zijn hier om te getuigen van 'een financiële revolutie'. Eentje die 'het leven van alle mensen beter zal maken.'

De sfeer op het evenement in Amsterdam is uitgelaten. Er zijn honderden bezoekers, afkomstig uit de hele wereld. Ze zijn hier om het succes te vieren van een nieuw betaalsysteem van de Duitse goudhandelaar Harald Seiz. Het is een nieuwe virtuele munt die het beste van twee werelden combineert, beweert de 56-jarige ondernemer. De digitale veiligheid van een cryptomunt gedekt door een échte goudvoorraad: de KaratGoldCoin (KBC).

Zie hier een kort beeldverslag:
youtu.be/0D6G13OCPM4

Sportwagens en privévliegtuigen
De bezoekers krijgen in Amsterdam een poenerige show voorgeschoteld. Het evenement is bedoeld om verkopers van de cryptomunten van Seiz in het zonnetje te zetten. Uiteraard tegen een beloning: de beste verkopers krijgen op het podium uit handen van Seiz zelf een Rolex uitgereikt. En de allerbeste? Die krijgt een Lamborghini. De show in Amsterdam past daarmee naadloos in plaatjes die Seiz deelt op Instagram en Facebook: een glamourwereld van sportwagens, privévliegtuigen en zandstranden, met hemzelf als succesvol middelpunt.

Dan is het tijd voor Kluivert en Roberto Carlos. Een spreekstalmeester kondigt het duo aan als 'voetballegendes die vertrouwen hebben in onze technologie'. Als Kluivert het woord neemt spreekt hij zijn verwachting uit: 'Dit is een nieuwe wereld. Ik denk dat dit heel groot gaat worden.'

Streep door de rekening
De Duitse financiële waakhond Bafin denkt daar anders over, zo blijkt na vragen van de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Maandag kondigde de toezichthouder met onmiddellijke ingang een handelsverbod af. De Karatbit Foundation, de stichting achter de cryptomunten van Seiz, beschikt niet over de benodigde vergunning, stelt de waakhond in een schriftelijke verklaring.

Het is een lelijke streep door de rekening van Seiz. Volgens Handelsblatt sleet hij samen met zijn verkopers wereldwijd voor meer dan €100 mln aan cryptomunten via een zorgvuldig opgebouwd imperium met vestigingen over de hele wereld. De organisatie van Seiz zou meer dan een half miljoen leden tellen. Onder de naam Karatbars International zijn filialen gesticht in Singapore, Hong Kong, Duitsland, Spanje, Dubai, Slovenië, Roemenië en Bangladesh.

Goudmijn op Madagaskar
Seiz beweert verder eigenaar te zijn van een bank in de Amerikaanse staat Florida. Daar, veilig weggestopt in een kluis, zou een eigendomsbewijs liggen van een goudmijn op Madagaskar. Waarde volgens Seiz: zeker $900 mln. In een door Seiz gepubliceerd witboek legt hij uit dat hij het goud, eenmaal gedolven, wil opslaan in een safehouse. Als een soort Fort Knox, om zo zijn eigen gouden standaard voor zijn cryptomunten te creëren.

Seiz heeft niet inhoudelijk gereageerd op vragen van het FD. Maar aan Handelsblatt gaf hij wel een interview. Gevraagd naar de goudmijn laat hij Franstalige documenten zien aan de journalisten. Het blijkt te gaan om een verouderd advies over een mijnbouwclaim en een mijnbouwvergunning voor verschillende mineralen. Maar een eigendomsbewijs van een goudmijn zit er niet tussen, schrijft de Duitse zakenkrant.

Piramidespel
Daarmee geconfronteerd zegt Seiz dat hij helemaal geen Frans spreekt. De aankoop van de mijn zou zijn geregeld door een compagnon. 'Ik heb niet de tijd om alles te checken', zegt hij. Maar er is meer aan de hand. Een Amerikaanse toezichthouder is een onderzoek gestart naar de bank in Florida, toont Handelsblatt aan. En de nationale bank van Namibië heeft de activiteiten van Seiz als 'piramidespel' verboden. 'Ik doe geen duistere zaakjes', zegt Seiz daarover. Voor zover er al sprake zou zijn van een misstand, dan is dat het werk van een inmiddels opgestapte zakenpartner. 'Hij is erop gebrand ons te ontwrichten.'

Kluivert laat in een reactie weten dat zijn samenwerking met Seiz 'eenmalig' was. Ook heeft hij niet geïnvesteerd in de munt. 'Ik heb online wat research gedaan voorafgaand aan het event, maar zag geen negatieve berichten.' De voormalige superspits zegt 'voor het gastoptreden ingehuurd te zijn door een bevriende voetbalrelatie uit Spanje'. Daarvoor heeft hij 'netjes' een honorarium ontvangen.

Dit verhaal kwam tot stand in samenwerking met de onderzoeksredactie van de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Lees hier hun versie.

Het is bijna niet te geloven dat er mensen zijn die hier nog intrappen.
voda
0
'Minister beziet Volksaandelenplan Volksbank'

Gepubliceerd op 12 nov 2019 om 06:19 | Views: 234

AMSTERDAM (AFN) - Minister Wopke Hoekstra gaat serieus kijken of het omstreden plan van De Volksbank om klanten en de maatschappij stemrecht te geven na een verkoop, haalbaar is. Hij laat onderzoeken hoe er na een privatisering niet kan worden getornd aan het maatschappelijk bankieren bij de voormalige bankdivisie van SNS Reaal. Dat schrijft de Telegraaf.

De bewindsman stuurt vandaag een brief hierover aan de Tweede Kamer. De ‘komende periode’ onderzoekt Hoekstra met De Volksbank op welke manier verzekerd kan worden dat het moederbedrijf van SNS, ASN, Regiobank en BLG Wonen ook in private handen een veilige consumentenbank met ‘eenvoudige en transparante financiële producten tegen faire prijzen’ blijft.

Hoekstra noemt diversiteit in het Nederlandse bankenlandschap belangrijk voor de stabiliteit in het financiële systeem. Anderzijds is er ook flinke druk uit de Tweede Kamer om De Volksbank niet zomaar naar de beurs te brengen.
voda
0
'Bijna 13 miljard crimineel geld elk jaar witgewassen in Nederland’

Jaarlijks wordt bijna 13 miljard euro aan crimineel geld in Nederland witgewassen. Het grootste deel daarvan is afkomstig uit Nederland zelf, zo blijkt uit nieuw onderzoek van hoogleraar economie Brigitte Unger van de Universiteit Utrecht. Als doorvoerland van crimineel geld blijkt Nederland minder populair dan gedacht. Dat schrijft het FD.

Binnenlandredactie 13-11-19, 06:25 Laatste update: 06:29

Witwasexpert Unger kreeg voor haar onderzoek toegang tot transactiemeldingen van onder meer banken, casino’s en autodealers, en kon daardoor voor het eerst nauwkeurige berekeningen maken van criminele geldstromen. Ze werkte daartoe samen met iCOV, de infobox crimineel en onverklaarbaar vermogen. Dit is een samenwerkingsverband van onder andere politie, Openbaar Ministerie (OM), Belastingdienst en FIU Nederland, het meldpunt voor ongebruikelijke transacties.

Unger presenteerde de resultaten gisteren op een besloten bijeenkomst.

www.ad.nl/binnenland/bijna-13-miljard...
DeZwarteRidder
0
Zó dwarsboomden Nederlandse militairen Somalische piraten
3 min geleden in BINNENLAND

ROTTERDAM - Elite-militairen van het Korps Mariniers hebben begin dit decennium met sabotageacties Somalische piratenschepen onklaar gemaakt. De details van de acties werden jaren geheim gehouden, maar zijn nu naar buiten gekomen omdat vier leden van taskforce Barracuda morgen door minister Bijleveld (Defensie) voor hun inzet worden onderscheiden.

De vier kikvorsmannen maakten deel uit van een speciale marinierseenheid aan boord van marineschip Hr.Ms. Zuiderkruis, dat onderdeel was van de antipiraterijmissie Operatie Atalanta van de Europese Unie. Deze ’Task Force Barracuda’ richtte zich op het saboteren van piratenschepen. Deze vaartuigen werden gebruikt door Somalische piraten als moederschip. Vanaf deze schepen – vaak van gekaapte Iraanse vissers – lanceerden zij kleine boten om verdere kapingen mee uit te voeren.

Het lukte de kikvorsmannen tijdens verschillende opdrachten om ongezien onder water de zwaar bewapende piratenschepen te naderen en een klein explosief te plaatsen. De piratenschepen raakten hiermee onbruikbaar en konden voor lange tijd niet ingezet worden voor het kapen van koopvaardij- en vissersschepen.
1.548 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
605,62  -5,94  -0,97%  23 jan
 AMS25-24h 609,50 +0,64%
 Germany30^ 13.446,40 +0,43%
 Dutch15-index 16.608,22 -0,79%
 BEL 20 3.978,30 -0,93%
 BRX20-24h 4.002,79 +0,62%
 Europe50^ 3.759,51 +0,61%
 Euro30-index 19.286,63 -0,79%
 US30# 29.199,32 +0,10%
 Nasd100# 9.241,39 +0,26%
 US500# 3.329,84 +0,08%
 Japan225# 23.807,46 +0,05%
 Gold World Spot (USD) 1.561,45 -0,12%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1050 -0,05%

Stijgers

Sif Holding +4,60%
VIVORYON THER... +4,19%
Sligro +4,11%
NSI +1,56%
ADYEN NV +1,02%

Dalers

OCI -3,88%
Alfen N.V. -3,65%
Pharming -3,60%
IMCD -3,54%
PostNL -3,02%

Nieuws Forum meer

'Europese autoverkopen voor het eerst...
P.Latzak op 24-jan-20 05:11
6
Baas ABN AMRO hoopt dat staat handen ...
P.Latzak op 24-jan-20 05:04
12
'Exxon bekijkt verkoop Britse en Duit...
P.Latzak op 24-jan-20 05:01
3
Bankiers zien Europese megabank wel z...
P.Latzak op 24-jan-20 04:52
39
'Klimaat speelt steeds grotere rol op...
P.Latzak op 24-jan-20 04:44
18