Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

17.657 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 ... 879 880 881 882 883 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
1
Brussel zoekt volgens bronnen rond de Commissie nog naar het... juiste ’instrument’... om de ...interne... markt te beschermen, maar voor de hand liggend lijkt een... ouderwetse invoerheffing,... nu met CO2-label...
rationeel
1
Klimaatwet

Wie op 12 december 2049 iets... anders... wenst dan... klimaatneutraliteit,... heeft pech. Een ...***Europese klimaatwet***... moet het groene voornemen van... Timmermans ...als... onwrikbaar ...toekomstbeeld... vastleggen....

EDWIN TIMMER
„De Commissie wil nu al over haar graf heen regeren”, klaagt klimaatscepticus Hans Labohm. „Het is waanzin. Timmermans heeft nooit het mandaat gekregen om onze samenleving volledig op de schop te nemen.”
Cézan
0
We leven nog in in 2019 en we vragen ons af hoe betslen ze het for heaven s sake. Straks in 2030/2050, halen we never nooit niet..die klimaatdoelen.

In Brussel zijn ze wel serieus. Bloedserieus. Polen..Hongarije..e.a. lachertje.

^^

luchtschip
0
quote:

rationeel schreef op 11 december 2019 21:41:


Brussel zoekt volgens bronnen rond de Commissie nog naar het... juiste ’instrument’... om de ...interne... markt te beschermen, maar voor de hand liggend lijkt een... ouderwetse invoerheffing,... nu met CO2-label...


Het is nu 21:45 en er zijn nog zes minuten de tijd om op de edit knop te drukken en de ......puntjes weg te halen

een vriendelijk verzoek om dit zo snel mogelijk te doen
rationeel
1
De kruik gaat zolang te water tot zij barst.

Ik voorzie een snelle barst.

Mensen word wakker.
rationeel
2
Het zijn exercities op papier.

Mensen die met hun electrische auto naar kantoor gaan. Mensen kunnen nu al niet met een auto naar kantoor. Zelfs niet met een kleintje. Wegen vol en geen parkeer gelegenheid.

Ga eerst eens zorgen dat de bevolking mobiel kan blijven.
Dat ze huisvesting krijgen, dat hun kinderen onderwijs krijgen. Houd op met die megalomane plannen.

En blijf van onze vrijheden af.

We zitten echt niet te wachten op een klimaat dictatuur.
rationeel
1
De Klimaatgekte. Vooral in Brussel en in onze regering. Maar de bevolking wordt WAKKER:)
H.D.L.
1
We kennen momenteel slechts de contouren van de Green Deal.
Naast 100 miljard steekpenningen voor Oost Europese dwarsliggers en andere plannetjes springt het laadpalenplan er als concreet punt uit.
Wie is in deze materie thuis. Ik ken alleen Alfen.
Als financier van deze gekte moet een mens immers ook zien via de beurs nog wat terug te halen van z'n centjes.
G 60.
2
[quote alias=Ronald Engels id=11997479 date=201912110054]
Luchtschip,

Je commentaar,
Wanneer de klimaat verandering wordt ontkend ben je voorstander om geen maatregelen te nemen.
Dit betekent temperatuur stijging.
Onder meer landbouwgronden kunnen niet meer hun producten leveren omdat de temperatuur te warm is voor gewassen.

=======================
Inderdaad, ik ben een sterke voorstander om met al deze dwaze overbodige kostbare, gesubsidieerde, zinloze CO2-reductie en zogenaamd noodzakelijke klimaat maatregelingen zo snel mogelijk te stoppen.

- Nederland moet gewoon aan het Gas blijven met zijn uitzonderlijke in onze huizen geinstalleerde schone zeer efficiente Gas infra-struktuur van HRE-ECO COMBI GAS CV KETELS met één rendement van tussen de 98 à 107 % door ECO GAS CV-ketels met unieke Condensatiewarmte terugwinning met unieke modulerende CV-water circulatiepompen, enzv.
Er is met absoluut zeer grote zekerheid géén huizen- en kleine gebouwen- verwarmings-apparatuur, die zo uitzonderlijk energie efficient is en bovendien met zekerheid de laagste CO2 uitstoot produceert per KWuur geproduceerde warmte-energie.
Bovendien dit is de allergoedkoopste en aller-schoonste oplossing voor alle burgers en kleine bedrijven.
Absoluut onverslaanbaar energierendement, HRE-ECO COMBI GAS CV KETELS!
Je bent gek geworden als Land wanneer je deze oplossing gaat vervangen door b.v. zeer energie "inefficiente en meer CO2 producerende" Warmte-Pompen, Elektrische COMBI CV KETELS, WINDMOLENS-elektriciteit, ZONNEPANELEN-elektriciteit, STADSVERWARMINGS-SYSTEMEN, WATERSTOF, enzv.
Dit alles is aanzienlijk inefficienter, aanzienlijk duurder, met aanzienlijk meer CO2-uitstoot als onze fantastische in vele Nederlandse woningen goedkoop geinstalleerde HRE-ECO COMBI GAS CV-ketels.

Ik heb deze informatie ook regelmatig geplaatst op het IEX-Forum GASLOOS.
Geloof me en reken het zelf eens grondig na!

- Bovendien er komt Global Cooling met milder en minder extreem weer, dus minder Hurricanes, Stormen, enzv., en het is zeker dat we mogen verwachten dat door koudere langere winters er gewassen in-zaai en oogst problemen komen zoals reeds nu het geval is in 2019 en in het voorjaar 2020.
Ook minder regen-neerslag op de landmassa`s van het noordelijk deel van het noordelijk halfrond, door afkoelende oppervlaktewateren oceanen minder regen productie, enzv.
- Rond de evenaar en de gebieden tussen de keerkringen zal bij Global Cooling aanzienlijk meer regen vallen en dus ook meer floodings en een meer groenere planeet rond de evenaar.
Dus Global Cooling is slechter/droger voor het noordelijk deel van het noordelijk halfrond maar beter/natter voor het zuidelijk deel van de Noordelijk Halfrond Landmassa`s, met daar dus meer voedsel productie, als men daar dan ook goedkope energie ter beschikking heeft.
Zonder energie en zonder water en zonder CO2 geen voedsel productie.

PS. IT`s Not CO2, IT`s Not YOU, IT`s the SUN, IT`s Cosmic Rays Cloud Seeding, there is no climate problem, every second of every day there is climate change.

Note: the Problem is Worldwide Pollution and more CO2 is zero Pollution and will give a better and more greener and more livable planet Earth for the coming 10 billion people by 2050, who all need food and all need cheap energy and a decent live. That`s what we should give the people of Planet Earth.

M.v.groet, Ronald.

[/quote
Ik volg ook adapt 2030 .
H.D.L.
2
pietje-2005
1
Op Antarctica , met die temperaturen, weinig gewassen ?
Daarom heb je ook "tropisch" regenwoud; dat kan wel tegen de warmte, blijkbaar ? ;-)
voda
0
Wetenschappers slaan alarm: ijs op Groenland smelt in moordend tempo

Dat de ijskap op Groenland in een verontrustend tempo smelt is bekend, maar nu blijkt dat dat nog veel sneller gaat dan tot nog toe werd aangenomen. Zeven keer sneller dan dertig jaar geleden om precies te zijn. Die conclusie trekt een team van 89 wetenschappers van vijftig internationale organisaties in het gerenommeerde blad Nature.

Sebastiaan Quekel 11-12-19, 08:58 Laatste update: 09:30

Wetenschappers van de TU Delft en de Universiteit Utrecht werkten mee aan wat ze het meest complete beeld van het ijsverlies van Groenland tot nu toe noemen. Ze vrezen dat als er deze eeuw niets gedaan wordt aan de huidige uitstoot van broeikasgassen, er jaarlijks honderden miljoen mensen in kustgebieden getroffen kunnen worden door overstromingen. In het ergste geval stijgt de zeespiegel met maar liefst 67 centimeter.

Lees ook
Symposium over zeespiegelstijging Delflandse kust
VN: Zeeniveau stijgt 2,5 keer sneller door smeltende ijskappen

Zeespiegel
Groenland is na Antarctica de landmassa met de grootste ijskap ter wereld. Als die helemaal smelt, stijgt de zeespiegel met 7,2 meter. De afgelopen decennia heeft de Groenlandse ijskap dan ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de stijging van de zeespiegel, en dit zal naar verwachting in de toekomst zo blijven.

Sinds 1992 heeft Groenland 3800 miljard ton ijs verloren, goed voor een wereldwijde zeespiegelstijging van 10,6 millimeter. Piekjaar was 2011: toen smolt 335 miljard ton Groenlands ijs. De cijfers over 2019 zijn nog niet definitief, maar zouden dit kunnen overtreffen.

Sinds 2005 is de zeespiegel tweeënhalf keer sneller gestegen dan in de twintigste eeuw, vooral als gevolg van smeltende ijskappen. De zeespiegel zal tot het jaar 2100 blijven stijgen als de CO2-uitstoot onverminderd doorgaat.

Oceanen warmer
Klimaatverandering zorgt er niet alleen voor dat de zeespiegel stijgt, maar ook dat de oceanen warmer worden, minder zuurstof bevatten en verzuren. De oceanen absorberen meer dan 90 procent van de overtollige warmte die door broeikasgassen in de lucht komt. Dat heeft grote gevolgen voor de dieren én mensen die afhankelijk zijn van de oceanen - en dat zijn er honderden miljoenen.

Zo stijgt de kans op overstromingen, zullen orkanen krachtiger worden en verzwakken oceaanstromingen. Volken die op lage eilanden in de Stille Oceaan wonen, zoals Kiribati, dreigen daardoor hun land kwijt te raken.

Bekijk hieronder afleveringen van onze serie Waterlanders, onder meer over het smelten van gletsjers in Groenland.

'Als gletsjer Groenland smelt, is er geen Nederland meer'
Waterlanders is een vijfdelige serie waarin de kijker wordt geconfronteerd met de wereldwijde wateruitdaging. Verrast door een rijkdom aan cultuur en natuur.

Voor video, zie link;

www.ad.nl/binnenland/wetenschappers-s...
luchtschip
0

Sydney, Australie

Bosbranden die bij de buitenwijken van Sydney zijn gekomen zorgen voor veel rook in de binnenstad
twitter.com/blkahn/status/12043896830...
rationeel
1
Ronald Plasterk heeft geretweet

Martien Visser
?
@BM_Visser

Voordat u denkt dat eigenaren van windturbines vandaag slapend rijk worden... Nou nee: vanochtend vroeg was de elektriciteitsprijs in NL NUL. In DU en DK moest men zelfs bijbetalen om stroom te mogen leveren. Wel ontving men nog subsidies. #grafiekvandedag
rationeel
0
Remco de Boer

@remcodb

Maandag behandelt de Tweede Kamer de @groenlinks-initiatiefnota ‘Luchtvaart op de rails’. Auteur @suzanne_GL over vliegen, klimaatverandering en hoe het anders moet én kan. (mede mogelijk gemaakt door @NutsGroep, team Energie van @ploumnl en @Stedin)
rationeel
0
Ronald Plasterk

@RPlasterk

Plasterk heeft geretweet NOS
“Van de investeringen is 80 procent het gevolg van energiebeleid. Zo wordt 12 miljard euro geïnvesteerd in bijvoorbeeld het aansluiten van windparken op zee.”

Bijna duizend euro per burger. Noordzee vol molens.
rationeel
0
12...miljard

11...duizend miljard

11...000...000...000...000 + ... ... ...???????????????????????????????????????????

Tot 10 leren tellen is niet meer genoeg;)
rationeel
0
17.657 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 ... 879 880 881 882 883 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
478,28  +6,98  +1,48%  02 apr
 AMS25-24h 474,69 -0,75%
 Germany30^ 9.622,58 +0,54%
 Dutch15-index 13.259,54 +0,83%
 BEL 20 2.895,40 +1,97%
 BRX20-24h 2.903,87 +0,29%
 Europe50^ 2.696,82 +0,31%
 Euro30-index 13.753,67 +0,68%
 Citi Dow Jones Indicatie 21.385,15 +2,00%
 Citi NASDAQ 7.630,20 +1,88%
 Citi S&P 500 Indicatie 2.524,67 +2,13%
 Citi Nikkei Indicatie 18.056,73 +2,52%
 Gold World Spot (USD) 1.613,15 -0,18%
 EUR/USD 1,0846 -0,09%
 WTI 24,76 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Alfen N.V. +9,65%
Royal Dutch S... +9,00%
SBM Offshore +8,66%
B&S Group SA +8,56%
Fugro +7,58%

Dalers

GrandVision -8,78%
Vopak -6,19%
Ajax -5,41%
Fagron -3,60%
Sligro -2,17%

Nieuws Forum meer

Italiaanse UniCredit schrapt duizende...
Dynafire op 3 apr 2020 02:34
3
Wall Street eindigt hoger na olie-twe...
suske wiet op 3 apr 2020 02:21
10
AEX duikt in het rood na Amerikaans w...
boomer92 op 3 apr 2020 01:14
44
Wall Street kleurt groen
radfahrt op 3 apr 2020 00:56
20
Shell straalt op Damrak na olie-tweet...
Traveler@repair op 3 apr 2020 00:40
15