Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Twitter

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
[bMusk schrapt mogelijk opnieuw honderden banen bij Twitter][/b]

27 feb 2023 om 07:57
Update: 6 minuten geleden

Twitter-topman Elon Musk zou van plan zijn om zo'n 10 procent van het personeel te ontslaan. Het gaat om ongeveer tweehonderd medewerkers. Dat meldt New York Times op basis van ingewijden.


Onder anderen productmanagers en datawetenschappers zouden hun baan kwijtraken. In november ontsloeg Musk al zo'n 3.700 werknemers. Dat was toen meer dan de helft van het personeel. Twitter heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving over de nieuwe ontslagen.

Musk nam Twitter afgelopen najaar over. Hij besloot rigoureus in de kosten te snijden. Dit was volgens hem nodig omdat veel adverteerders het platform de rug toekeerden. Duizenden medewerkers moesten vertrekken. Ook kwamen verhalen naar buiten dat Musk sommige rekeningen niet betaalde.

Verder werden veel veranderingen voor gebruikers doorgevoerd. Een deel van die aanpassingen werd korte tijd later weer teruggedraaid.
pakman
0
Twitter to let publishers charge users per article read, says Elon Musk
Twitter CEO Elon Musk said on Saturday that the social media platform will allow media publishers to charge users on a per-article basis...
.7 hours ago

www.engadget.com/elon-musk-says-twitt...

At this point in time, though, details about the upcoming feature remain vague. Musk only said that it will start rolling out next month — it's unclear what kinds of accounts and media outlets will be able to offer per-article charging. In addition, Twitter's owner didn't say how much the website would be taking as commission. When the company officially replaced Super Follows with Subscriptions, Musk announced that it won't be taking any money from creators for the next 12 months. After the year is up, Twitter will be taking a 10 percent cut on subscriptions.

Engadget has reached out to the website for clarification, but it doesn't have a press team anymore. We'll have to wait for more information to know if Twitter will implement the same rule for per-article payments. Ultimately, the company will be taking a cut — Twitter, under Musk, has been introducing more and more paid features to boost revenue. It's pretty common knowledge at this point that its verification badge now comes as a perk for its $8-a-month Blue subscription. Twitter also shut down its free API to launch a new one that users would have to pay for. It would cost enterprise customers almost $50,000 a month to access the new API, so some organizations and companies such as NYC's transport authority had chosen to end Twitter integration or to leave the website instead.
pakman
0
Je kan ongeveer tegenwoordig geen website meer openen of je loopt tegen eoa betaalmuur aan en denken ze nu echt dat een "internetter" overal abbo's gaat afsluiten voor iets/nieuws dat als je een beetje verder zoekt toch wel weer hier of daar Gratis word aangeboden en misschien ook nog wel fake news blijkt te zijn .
[verwijderd]
0
Twitter-oprichter kritisch op Musk: 'Had nooit moeten gebeuren'

Twitter-oprichter Jack Dorsey heeft zich kritisch uitgelaten over de nieuwe eigenaar Elon Musk. Volgens Dorsey gaat het helemaal fout met het sociale netwerk sinds de overname.

Dorsey richtte Twitter in 2006 samen met Evan Williams op. Toen Musk recent Twitter wilde kopen, was Dorsey hier positief over. “Elon is de enige oplossing waar ik vertrouwen in heb”, zei hij toen over de plannen.

Inmiddels lijkt de oud-oprichter hier op terug te komen. Toen iemand op zijn nieuwe sociale netwerk BlueSky vroeg of Musk achteraf de beste keuze was, antwoordde hij met een bekoelde ‘nee’, aldus TechCrunch.

“Ik denk dat hij fout heeft gehandeld nadat hij realiseerde dat zijn timing verkeerd was”, aldus Dorsey. “Daarnaast denk ik dat de raad van bestuur hem niet had moeten dwingen de verkoop voort te zetten. Het is allemaal misgegaan.”

www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5381471...
luchtschip
0
Twitter heeft de accounts van de oppositie in Turkije gesloten op de dag voor de verkiezingen

een pure misdaad tegen de democratie

Als hij dat nu kan doen, kan hij dat bij iedere verkiezing doen, waar ook ter wereld

twitter.com/NTarnopolsky/status/16574...
luchtschip
0
Twitter Global Government Affairs --officieel twitter account van twitter :

Als reactie op juridische procedures en om ervoor te zorgen dat Twitter beschikbaar blijft voor de bevolking van Turkije, hebben we vandaag actie ondernomen om de toegang tot bepaalde inhoud in Turkije te beperken.

reactie Matthew Yglesias, Bloomberg Columnist :

De Turkse regering heeft Twitter vlak voor de verkiezingen gevraagd haar tegenstanders te censureren

Elon Musk heeft aan het verzoek voldaan

Dit zou een aantal interessante Twitter Files-rapportage moeten opleveren.

Zoals ik al de hele tijd heb gezegd, is het grote probleem met Twitter en de vrijheid van meningsuiting dat Musk een veel belangrijker bedrijf heeft als hoofdaandeelhouder van een groot internationaal autobedrijf dat in de gunst moet komen bij verschillende regimes.

Hierop een reactie van Elon Musk :

Zijn je hersens uit je hoofd gevallen, Yglesias?

De keuze is om Twitter in zijn geheel te laten stoppen of de toegang tot sommige tweets te beperken. Welke wil je?

twitter.com/mattyglesias/status/16574...

Het is een nek aan nek race voor de presidentsverkiezingen zondag 14 mei
ffff
1
quote:

luchtschip schreef op 14 mei 2023 01:09:

Twitter heeft de accounts van de oppositie in Turkije gesloten op de dag voor de verkiezingen

een pure misdaad tegen de democratie

Als hij dat nu kan doen, kan hij dat bij iedere verkiezing doen, waar ook ter wereld

twitter.com/NTarnopolsky/status/16574...
Alweer zo'n prachtig onderwerp om over van gedachten te wisselen.

Helemaal vooropgesteld dat ik het nu eens een keertje eens ben met LS dat het schandalig is om accounts van de oppositie te sluiten op de dag voor de verkiezingen, dan blijven toch wat vragen over: Hoeveel accounts dan eigenlijk en voor hoe lang.

Maar nog veel belangrijker vind ik dat je bij verkiezingen toch niet afhangt of Twitter wel werkt. Even voor de duidelijkheid: Ik zit NOOIT op Twitter NOOIT op You Tube of Facebookaccounts.
Heb dus met hun informatievoorziening totaal niets te maken. Gaat volledig aan mij voorbij. En wat ik dan belangrijk vind: Je laat je keuze bij verkiezingen toch niet afhangen op wat getwitter van de laatste dag voor de verkiezingsdag. Ieder serieus mens heeft toch allang in principe wel weken tevoren zijn/ haar keuze gemaakt. Dus wat let mij of Facebook of Twitter of sowieso INTERNET volledig geblokkeerd zijn.

Ik ben het wel met Luchtschip eens dat het niet zou mogen, dus puur formeel, maar voor de rest...Nauwelijks tot vrijwel totaal geen invloed of dit soort media op de dag voor een verkiezing werken of niet werken. Althans zo denk ik erover.

Peter
luchtschip
0
Mehdi Hassan, TV gastheer @mehdihasanshow op MSNBC & NBC's @peacockTV

"Je kunt jezelf niet kronen tot de grote hotemetoot van de vrijheid van meningsuiting terwijl je ook lafhartig toegeeft aan de eisen van buitenlandse autocratieën waar je toevallig ook andere zakelijke belangen hebt."

Mijn commentaar vanavond op Twitter, Turkije, censuur & Musk:

video 5:21 minuut Engels gesproken

twitter.com/mehdirhasan/status/165793...
luchtschip
0
Misschien een basis voor Twitter-zelfgenoegzaamheid : censuur

Turkije tekent deal met SpaceX voor de lancering van de Türksat 6A-satelliet

twitter.com/lauferlaw/status/16579263...

Wanneer je zo'n contract kunt tekenen, ben je graag bereid de vrijheid van meningsuiting even te negeren

Heeft Musk ook nog onlangs een nieuwe fabriek voor zijn Tesla's in China geopend en hoe beïnvloedbaar is Twitter, onder leiding van Musk, in China ?

Om Twitter te kopen was er een bijdrage ( lening ) van $ 13 miljard door Saudi Arabie, om Musk te ondersteunen in zijn aankoop van $ 46 miljard voor Twitter, en dat land kun je dan ook niet teleurstellen en zou je wel eens de bereidheid moeten tonen de vrijheid van meningsuiting iets aan te passen in dat land
luchtschip
0
The Washington Post News Agency :

Elon Musk, die toezicht heeft gehouden op een toename van antisemitisme en andere haatzaaiende uitlatingen op Twitter, deed een reeks aanvallen op George Soros, waarbij hij tweette dat de Joods geboren investeerder en liberale filantroop de mensheid haat en "het weefsel van de beschaving wil uithollen".

Commentaar van de Amerikaan Alexander Vindman :

Elon Musk"s laatste aanvallen op Soros, is gebaseerd op de eeuwenoude smaad van joodse financiers die de wereld beheersen. Het is de haat tegen het joodse volk die aanleiding geeft tot antisemitisme. Zijn commentaar kan niet langer worden afgedaan als dwaze blunder van een agent-provocateur.

Het is aan hem om een ??stukje bewijs te leveren, uit elke betrouwbare bron, om zijn bewering te onderbouwen dat Soros een slechte acteur is. Hij doet het niet omdat hij het niet kan. Er is niets dat beweringen onderbouwt dat Soros iets anders heeft gedaan in zijn filantropie dan democratie/Amerikaanse waarden promoten.

twitter.com/AVindman/status/165849215...
luchtschip
0
Elon Musk verdubbelt zijn beweringen dat er geen bewijs is dat de schutter van het winkelcentrum in Allen, Texas blanke supremacistische ( blanke overheersing ) overtuigingen had, en dat Bellingcat professioneel "psy-ops" doet.

video 1:39 minuut Engels gesproken

twitter.com/jaketapper/status/1658625...

commentaar Jake Tapper, CNN Host :

Bellingcat is een geweldige journalistieke organisatie.
Omgekeerd linkte Musk ooit naar een gestoord artikel over Paul Pelosi in de Santa Monica Observer, een idiote website die in 2016 beweerde dat Hillary Clinton was overleden en was vervangen door een body double.

twitter.com/jaketapper/status/165862585

toelichting

Kort geleden was er een schietpartij in het winkelcentrum in Allen, een wijk bij Dallas, USA
De schutter was voortvluchtig en Bellingcat kon hem achterhalen op basis van berichten van hem op sociale media, en verspreidde als eerste foto's die deze schutter op Facebook had gezet

Hij had tatoos met Nazi symbolen groot op zijn rug

Hier een beschrijving van de schutter door APM ( Associated Press )

WIE WAS DE SCHUTTER?

De politie zei dat de schutter Mauricio Garcia was, die in Dallas had gewoond.

Garcia, 33, liet een lang spoor van online berichten achter waarin hij zijn blanke supremacistische en vrouwonvriendelijke opvattingen beschrijft. Hij beschreef massale schietpartijen als sport en plaatste foto's waarop zijn grote nazi-tatoeages en een favoriete passage in de Hunger Games-boeken te zien waren, gemarkeerd met een hakenkruis getekend met groene markeerstift.

apnews.com/article/shooting-outlet-ma...

toelichting pay-ops : is een term van inlichtingendiensten--om de bevolking van een vijandig land te be-invloeden gebruik je pay-ops--psychologische operaties

>>>Elon Musk beweert nu dat Bellingcat ten onrechte de schuld geeft aan de rechtse beweging die Blanke Suprematie voorstaat

Musk probeert de voorstanders van Rechtse Blanke Suprematie een hand boven het hoofd te houden

>>>Musk is eigenaar van een wereldwijd discussie platform Twitter
>>>Gaat nu actief de discussie bepalen door zelf extreem rechtse standpunten te promoten

Musk heeft als eigenaar van Twitter de mogelijkheid tegenstanders van zijn gedachtengoed van het Twitter forum te verwijderen

Musk toont met deze handelswijzen aan niet bepaald een voorstander te zijn van de Vrijheid van Meningsuiting en Twitter te gaan gebruiken voor verspreiding van Rechts tot Extreem Rechts gedachtengoed
ffff
1
Iedereen die er oog voor heeft, die de postings in de KK goed leest, zo nu en dan zichzelf oplegt vooral niet meteen te reageren, en dan de grootste profiteur van het huidige beleid in de KK te zien ageren tegen......Censuur.

Er zijn echt momenten dat je paf staat want ik lees hierboven:

Musk toont met deze handelswijzen aan niet bepaald een voorstander te zijn van de Vrijheid van Meningsuiting en Twitter te gaan gebruiken voor verspreiding van Rechts tot Extreem Rechts gedachtengoed......

en:

Musk gaat actief de discussie bepalen.........


Even bijkomen van verbazing.........
Als je nu iets kunt waarnemen is dat de vrijheid van meningsuiting in de KK geweld wordt aangedaan en DAAR wordt dan door de grootste profiteur daarvan niet tegen geageeerd. Over..." het bepalen van de richting van discussies....." Breek mij de bek niet open.

Elon Musk krijgt de volle laag omdat hij het waagt iets te doen wat tegen het streven van de KK-goeroe ingaat. Daarbij wordt Musk aangewreven eenzijdig te handelen, terwijl wij met zijn allen hier in de KK precies hetzelfde ten gunste van een andere groep waarnemen. Maar er wordt op eenzelfde wijze geageerd,
al is dat dan een tegenovergesteld gedachtengoed en dat is per definitie hatstikke verkeerd. En zo kun je in je eigen overtuigingen blijven geloven.

Kortom: Elon Musk geeft goed aan hoe media werken. Op Twitter en dichter bij huis. LS zou dat als de beste door moeten hebben.

Peter
ffff
1
John,
Die hoef jij me niet te geven ! Ik heb de afgelopen jaren veel van je opgestoken. Daarbij vooral ook jouw fundamentele instelling dat iedereen zijn mond mag open doen. Of je het er nu mee eens bent of totaal
niet: Ik heb dat altijd goed gemerkt hoe jij Rationeel altijd tegemoet trad.

Er mag gewoon geen censuur bestaan. Noch bij Elon Musk, maar ook niet bij de haters en vijanden van Elon Musk. Zie hierboven.

Dat heb ik LS proberen duidelijk te maken, al weet ik natuurlijk ook wel, dat het verloren tijd en energie is, want hij kent slechts één waarheid en dat is zijn waarheid. En de rest moet zwijgen, geschorst worden, postings weggehaald worden.

Peter
ONN
2
quote:

ffff schreef op 17 mei 2023 17:47:

En de rest moet zwijgen, geschorst worden, postings weggehaald worden.

Peter
Ik schat zo in dat IEX een beetje klaar is met de 'ouwe poep' praatjesmakers. Wat mij betreft terecht.
ffff
3
Hééé ONN,

Leef jij nog? Zomaar ineens op 's Herenhemelvaart komt hij weer eens te voorschijn gekropen. Verrassing na verrassing als je tegenwoordig IEX inkijkt.

Toch een paar vraagjes ONN....Wat zijn " ouwe poep" praatjesmakers? Geen idee wat jij daarmee bedoelt. En als IEX klaar is met diverse posters....Wees dan een kerel en zeg dat ronduit. DAT punt heb ik namelijk al zeker twee, tot drie jaar geleden ter sprake gebracht, maar werd toen ontkend.

En hoe voelt het, ONN, eindelijk, eindelijk, eindelijk je 30 jaar geleden afgesloten lijfrente ontvangen te hebben en keurig netjes uitgekeerd, maar.......ondertussen wel met het besef dat de Euro pakweg zo'n dertig procent in waarde is gedaald. Die 80.000 Euro van jaaaaaaren geleden stellen vandaag de dag ook niet zov eel meer voor. Althans veel minder als wat jij er jaaaaren geleden trots over postte en jij jezelf erover voorstelde.

En verder ONN.....Het tekent jou weer ten volle: DIT draadje ging en gaat over censuur. Zowel door..... als door....... Dat gaf ik alleen maar aan, maar jij moet er weer even komen giffen.

Volgende keer een betere bijdrage over censuur posten, ONN. Al was jouw afwezigheid het afgelopen jaar, eigenlijk best " lekker".

's Heren Hemelvaart........Wat mij betreft aanbevelenswaardig voor nog zo'n ouwe rakker.

Peter
ONN
1
quote:

ffff schreef op 18 mei 2023 10:58:

Wat zijn " ouwe poep" praatjesmakers? Geen idee wat jij daarmee bedoelt.
Geen idee schrijf je? En jij beweert nog wel dat je vroeger als dienstplichtig arts aspirant soldaten moest keuren? Oh oh oh...dat bedoel ik nou.

En wat die lijfrente betreft; dat uitkeren duurt nog minimaal 6.5 jaar. En trots is niet het goede woord, wel blij dat ik niet in een woekerpolis zat maar gewoon in een rechttoe rechtaan samengestelde interest koopsompolis waar je in 1991 omgerekend nog 7923 euro mocht afstorten. Jaarlijks rendement bijna 7,5%. Ga nog maar een keer rekenen..
ffff
1
Nog 6,5 jaar......? Minimaal.....? Ik zou als ik jou was maar heel voorbeeldig gaan leven, want anders gniffelen ze bij de verzekeringsmaatschappij.
Ennuh....Aalberts vandaag weer 3,33 procent erbij, naast de mooie ruime dividenden.
luchtschip
0
Elon Musk zal op zoek gaan naar zondebokken die hij de schuld kan geven voor het feit dat Ron DeSantis' Twitter-campagnelancering technisch gezien een lachwekkende farce was.

Met het wegvallen van het geluid en het herhaaldelijk crashen van de link duurde het 20 minuten om op gang te komen.

twitter.com/GlasnostGone/status/16617...

BBC :

De campagnelancering die Ron DeSantis zal willen vergeten
www.bbc.com/news/world-us-canada-6567...
ffff
1
Alleen waar heel hard gewerkt wordt, vallen ook wel eens spaanders en gaat er iets verkeerd.

Ik onthoud dan weer het onderhoud tussen Elon Musk en Emmanuel Macron vorige week waarbij Macron de herindustrialisatie van Frankrijk een grote boost wil geven en daarbij ook graag de verdinesten, de kennis van Elon Musk inschakelt....

Zoals altijd maar weer. Luchtschip: Het is maar hoe je naar de nieuwsfeiten kijkt: Met jouw ogen het debacle van Ron DeSantis of met mijn ogen de fantastische campagne van Emmanuel Macron om Frankrijk meer initiatieven te laten nemen. En dan zwijg ik maar over zijn oproep, vooral niet zo'n vazalstaat van de USA te worden, want ongetwijfeld gruw jij van zo'n oproep...... In Afrika, Zuid-Amerika, en heel wat Aziatische landen snappen ze Emmanuel beter.

Peter
30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,88  +8,61  +0,99%  11:58
 Germany40^ 18.046,20 +0,72%
 BEL 20 3.862,59 +0,12%
 Europe50^ 4.972,04 +0,67%
 US30^ 38.132,65 +0,02%
 Nasd100^ 17.589,78 +0,93%
 US500^ 5.081,55 +0,73%
 Japan225^ 37.903,05 +0,47%
 Gold spot 2.349,24 +0,74%
 EUR/USD 1,0736 +0,07%
 WTI 83,91 +0,19%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +5,85%
EBUSCO HOLDING +5,02%
Alfen N.V. +3,85%
NX FILTRATION +3,69%
ADYEN NV +3,42%

Dalers

Wereldhave -7,05%
SIGNIFY NV -7,02%
IMCD -6,61%
BESI -4,52%
ABN AMRO BANK... -4,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront