Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Edelstenen als belegging?

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Beste mensen,

Misschien een domme vraag maar zijn edelstenen (diamant, robijn, saffier, smaragd...) een goede manier van beleggen aangezien maar meer en meer mensen gaan belegging in goud enzo vroeg ik mij dit toch even af.

Ik weet niet of het zelfs nodig is maar ik zou toch graag jullie gedacht weten.
[verwijderd]
0
LOL, Kreeg gisteren een mailing dat er een of andere tracker op diamanten ofzo komt.
[verwijderd]
0
geen flauw idee... ik zou me eens verdiepen in 'de beers consolidated mines' aan nasdaq genoteerd, lijkt me interessanter dan 'stenen' in de winkel te kopen. mocht je toch willen shoppen... hier een linkje
www.harry-winston.com/
[verwijderd]
0
HAHAHA, vergeet bovenstaande, het produkt heet "Diamonds" en heeft ebtrekking op 30 blue chips. Heeft dus geen ruk met edelstenen te maken, sorry voor de verwarring.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
van edelstenen afblijven......duur kopen, voor een kwart verkopen, dan toch
maar physiek goud en in mindere mate zilver [ verschil te groot tussen
in en verkoop]
succes.
[verwijderd]
0


Hi Money tycoon,

Het kunnen heel goede beleggingen zijn maar voor de gemiddelde particulier die deze specifieke handel niet kent betaalt over het algemeen altijd te veel. Goede beleggingen in edelstenen waren de afgelopen jaren niet gebombardeerde gekleurde stenen. Ik zou afgezien van sieraden hier niet qua belegging aan beginnen. Goud en zilver zijn wat dat betreft gemakkelijk internationaal in te wisselen en qua prijs controleerbaar of opvraagbaar en ook altijd onderhands te slijten.

mvg
GH

>>Misschien een domme vraag maar zijn edelstenen (diamant, robijn, saffier, smaragd...) een goede manier van beleggen aangezien maar meer en meer mensen gaan belegging in goud enzo vroeg ik mij dit toch even af.<<

Ik weet niet of het zelfs nodig is maar ik zou toch graag jullie gedacht weten.
[verwijderd]
0
op korte of lange termijn? De geschiedenis leert ons dat beleggen in diamanten wordt geadvoceerd als een zinvolle investering. let wel, deze prijs is extreem kunstmatig, er bestaat geen vrije markt door het (bijna) monopolie van de Beers. Heb zelf een tijdje in een diamantmij gewerkt met de Beers personeel (niet een de Beers mijn) en zij schatten de intrinsieke waarde van diamant op het moment dat de vooraden op de markt zouden komen op een fractie van de marktprijs die kunstmatig wordt opgedreven met een marginaal percentage per jaar om zo de schijn van een belegging op te houden. Als de beurs wordt gedreven door sentiment dan is dat zeker zo voor diamant dat in de voorraden waarin het beshcikbaar is geen financiele of praktische toepassing heeft of ooit heeft gehad zoals goud. pas op dus!
[verwijderd]
0
Ik heb een tijdje geleden geïnvesteerd in wat diamanten door er aan te kopen bij Baunatdiamonds maar kom nu pas deze topic tegen.
Hoe staan jullie momenteel tegenover investeringen in diamanten?
DeZwarteRidder
0
quote:

JeroenDewaele schreef op 13 april 2018 09:20:

Ik heb een tijdje geleden geïnvesteerd in wat diamanten door er aan te kopen bij Baunatdiamonds maar kom nu pas deze topic tegen.
Hoe staan jullie momenteel tegenover investeringen in diamanten?
Je kunt beter een diamantmijn kopen dan diamanten.
Beiden worden trouwens bedreigt door namaakdiamanten, die beter zijn dan de de echte.
ffff
0
Jeroen,

Verdomd jammer dat je je vraag pas stelt NADAT je reeds aangekocht hebt. Jammer, jammer: Het is niet voor niets Vrijdag de dertiende, al geldt dat ook voor mensen die wat scheef zitten met puts op de Euro Stoxx50...

Nu jouw vraag, Jeroen: Ruim veertig jaar geleden ( !!) kocht ik ook diamanten bij de juwelier op de Lijnbaan in Rotterdam Centrum. Hij nodigde mij uit in zijn prachtige villa gelegen in een mooi park in Den Haag/ Voorburg. Ik keek mij ogen uit in zijn diamanten - voorraadkamer en kocht er aan. Een jaartje later op de diamantbeurs in Antwerpen met Robeyn uit Gouda als tussenpersoon. Die ging ze speciaal voor mij ophalen en selecteren. Robeyn werd later beroemd vanwege zijn koopsompolissen.

Enfin, we zijn nu ruim 40 jaar verder en een van mijn beste vrienden is een diamantair van bijna 75 jaar oud die al 50 jaar in de diamantbusiness zit. Uiteraard heb ik ooit mijn aankopen door hem laten taxeren en wat bleek:

Als je aankoopt betaal je een dikke premie, veel en veel meer dan bij puur goudstaven of zilverstaven.

Als je koop en verkoopt kunje heel moeilijk diamanten vergelijken vanwege de verschillen ing grootte, gewicht, insluitsels, kleur. Je bent dus helemaal afhankelijk wat de diamantair, de handelaar er jou voor geeft en dat is dus altijd 20 tot 30 procent te weinig, want hij moet er ook weer aan verdienen.

Mijn dureles van 40 , 45 jaar geleden is dus vandaag: Nooit in diamanten beleggen. Neem dan puur goud dat je iedere minuut van de dag kunt controleren.

Tenslotte: heb jij bij iedere diamant een certificaat van bijvoorbeeld De Hoge Raad voor de Diamant, met inclusief een foto en beschrijving? Dat helpt al iets. Die diamantair van de LIJNBAAN in Rotterdam gaf die er natuurlijk NIET bij.

Beschouw je diamanten maar als allerlaatste appeltje voor de dorst voor als de pleuris weer eens uitbreekt. Denk aan al die volkeren die verdreven werden en hun diamanten verstopten in de zoom van hun kleren.

Maar als belegging...... MIJN les: Waardeloze belegging. Geen echte gecontroleerde, doorzichtige markt.

Tip Jeroen: Ga met je diamanten naar een heel goede juwelier en TERWIJL JE ER ZELF BIJ BLIJFT STAAN; Laat ze inzetten in een gouden of platina juweel.

Tenslotte vrees ik ook dat diamantmarkt een dreun gaat krijgen van de artificiële diamanten, die zelfs voor beroepslui nauwelijks te onderscheiden zijn van de briljanten die al miljoen jaren oud zijn....

Peter
DeZwarteRidder
0
quote:

JeroenDewaele schreef op 13 april 2018 09:20:

Ik heb een tijdje geleden geïnvesteerd in wat diamanten door er aan te kopen bij Baunatdiamonds maar kom nu pas deze topic tegen.
Hoe staan jullie momenteel tegenover investeringen in diamanten?
Dit is een hele mooie diamantmijn: Mountain Province Diamonds
werkt samen met De Beers.

www.mountainprovince.com/
ffff
0
De Zwarte Ridder,

Ongeveer een ruime maand geleden heeft DE BEERS een ronduit somber en negatief v erslag gegeven over de ontwikkelingen in de diamantsector. Uiteraard krijgt die berichtgeving in Antwerpen alle aandacht. Er werden zelfs meerdere factoren genoemd waarom ze de business niet zo rooskleurig in zagen, maar ik kan niet alles onthouden.

Dus raad ik Jeroen eerder aan de hele diamantindustrie aan een analyse te onderwerpen, alvorens er een diamantmijn uit te pikken.

Zoals je zelf ook al aangaf: Een hele grote onzekere factor is de ENORME toename van artificiële diamanten de laatste paar jaren, die zo goed van kwaliteit zijn dat zelfs professionelen er de grootste moeite mee hebben om ze van " echte" te onderscheiden.

EIGENLIJK is zo'n ontwikkeling heel verontrustend: Ooit was zout een kostbaar goedje, ooit was glas heel erg kostbaar, zo kostbaar dat Middeleeuwers het glas uit hun ramen namen als ze wegtrokken. En zou zijn er zovele producten die in een halve eeuw plots veel minder waard werden. Neem porno.

Kortom: Jeroen heeft al genoeg geïnvesteerd in diamanten en nou zeker er ook nog niet eens EXTRA een diamantmijn bij doen. Ik vind het een slecht advies.

Die diamantmijn: Misschien iets voor jouzelf?

Peter
josti5
0
Als het om sieraden gaat, kun je bij Catawiki nog wel eens leuke koopjes inslaan.
Wel ff 9% en de verzendkosten bij je bieding(en) rekenen!
Toen onlangs bij mij moeder alle sieraden waren gestolen, heb ik leuke vervanging op de kop kunnen tikken, voor een mooie prijs.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,00%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.360,72 0,00%
 EUR/USD 1,0771 -0,10%
 WTI 78,28 -1,67%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront