Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Sterft de rally in schoonheid?

51 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Een rondje langs de "analisten-velden" (niet volledig, een greep):

Optiekanon: Omlaag (richting 315)
Beleggersbelangen: Heeft puts, wil uitbreiden op 337
Indextrader: Omhoog naar 338/344
Futures Update: Omhoog
Trendtraders: Weerstanden net boven huidige niveau's hoogstwaarschijnlijk te zwaar
SpanishTrader: Omlaag
Tostrams is heel voorzichtig zolang weerstand 337 en 344 niet is genomen

Kortom: Gemengd beeld.
Trading-range 321(315) - 344 wordt veel genoemd.
Sommigen voorzien eerst test aan bovenkant, anderen eerst onderkant.

Ik verwacht zelf geen serieuze test meer van de bovenkant (344), maar max. een lagere top, die we misschien vanochtend zelfs al hebben gezien op 335.
De stijgingen van gisteren waren vnl. 'dollar-driven', technisch, en (zoals Peter-ffff terecht aangaf) ook deels veroorzaakt door bankenfusie-geruchten in Dld.
Met de dollar wordt flink 'gegooid' op 't ogenblik: Bewegingen van 0,5 tot 1 cent intra-day zijn geen uitzondering en de AEX reageert daar steeds sterk op, maar staat per saldo nu nog steeds op de stand van gisteren-slot.
Als de stijging rond dit niveau (333-337 voor de AEX) blijft hangen (wat ik verwacht) staan er wereldwijd serieuze (en vaak 1e!) lagere toppen. Een niet mis te verstaan signaal.

Er is duidelijk behoefte aan nieuw richtinggevend nieuws: 'Vers bloed voor de rally'. Niet op bedrijfsniveau, dat is voorbij, maar meer op macro-niveau. Vanmiddag? Morgen?
Bij uitblijven daarvan sterft de 9-maands rally in schoonheid. En 9 maanden is een mooie tijd (wat Maxima en Alexander al niet te weeg kunnen brengen op de beurzen wereldwijd).

vr.gr.
h.
bearishbull
0
Mooi stuk, maar te bearisch in mijn ogen.

Je gaat er dus nu al vanuit dat de cijfers niets worden
[verwijderd]
0
Rally gisteren in US begon zonder dat markt eerst in oversold territory kwam. Te vroeg, dus misschien ook snel voorbij.
Europa reageert daarop.

Overigens, in alle bedrijfjes (niet genoteerd op één na) waar ik een belang heb zie ik nu vrolijke gezichten.
Web agency: dit jaar verdubbeling omzet, zij het na een acquisitie van een FramFab filiaal. Nieuwe klanten, oude allemaal behouden.
Zakenvliegtuigen: na doodse stilte tot April nu run rate die het dubbele is van vorige trend: nieuwe klanten.
Documentatie management, web based (kostenbesparend proces voor grote bedrijven, gaat ten koste van intermediairs, drukkers, reclamebureaus): dit kwartaal break even, voor het eerst.
Verkoop digitale camera's via internet: omzet verdubbeld vs 2002.

Tendens:
1 Orders lospeuteren blijft moeilijk maar sterkere discriminatie tgv winnaars en cost cutters.
2 Aandelen in nanocaps blijven erg goedkoop vergeleken met beursprijzen.

Groeten,

Michael Kraland

Kleine bedrijven zijn erg
[verwijderd]
0
Hoi Henk,

Ben het voor een groot gedeelte met je eens, edoch denk ik dat we hoger kunnen en gaan. Als de rally had moeten sterven, dan was gister de mogelijkheid geweest, echter waarschijnlijk wordt die eindejaarsrally (of laatste poging daartoe) ons nu door de strot geduwd, of we nou willen of niet. Ik ga er iig wel vanuit, zit voor een klein bedrag in de calls, hoop dat we nog een flink stuk hoger kunnen (zo tot aan eerste week december)

greetz
[verwijderd]
0
Zelf vond ik het wel bullish dat de beurzen in de states gisteren op hun hoogste punt sloten...
bearishbull
0
ffff
0
Beste KK-bezoekers,

Iedere dag krijgen we weer een nieuwe resem berichten

IFO Duitsland is echt positief. Dat belooft dus wel degelijk een goede steun.

Belgisch ondernemersvertrouwen is positiever. Bericht van Nat. Bank België gisteren.

Nederlandse consumenten ook positiever; producenten negatiever. Zie Financieel Dagblad.

Conclusie voor mij: Rally zal er wel niet komen. Maar een steveige bodem ligt er wel/ nog steeds ; dus ook geen reden om portefeuille af te bouwen.

Peter

Arjen.
0
Ik hou maar in gedachten dat de meeste bonussen in de industrie positief worden beïnvloed door een hoger slot eind december. En dat de prijs van de dollar al tijden boven zijn waarde ligt kan bij gebrek aan direct slecht nieuws zonder al te veel moeite worden volgehouden zolang Japan/China geen hogere koers van de eigen munt wensen.

Zonder verrassingen kabbelen we gewoon omhoog lijkt me.

Groet,
Arjen
Nightbreed
0
toch weer heerlijk om te zien hoe de beurs gestuurd word door sentiment en de geestelijke gesteldheid van mensen en niet door kille rekenaars.

effies up kan nog maar de glijder komt eraan....in 2004 weliswaar want dit jaar zal onder geen beding negatief afgesloten worden.

gr N
Arjen.
0
Ik ben voor m'n scriptie met kille modellen voor dit sentiment bezig :).

Groet,

Arjen
[verwijderd]
0
En het is deze week thanksgiving day. Dus alle reden om positief te zijn. Bovendien zullen de kerstverkopen inmiddels ook wel van start zijn gegaan en met een positief consumentenvertrouwen geeft dit de beurs nog meer moed.
Allemaal sentiment, maar toch
bearishbull
0
Als de dollar zo blijft dalen en de amerikanse cijfers vallen allemaal mee.
Dan zie ik de AEX niet omlaag duiken..

Ik zie hem dan eerder de 344 breken
[verwijderd]
0
Henk,

Ik ben het in grote lijnen met je eens. Alleen wil ik eerst een duidelijk bevestiging van uitbraak naar beneden zien voordat ik ruig ga handelen. Vooral omdat de AEX nu alweer oploop naar de 335.

Meestal is dat een teken van kracht. Ik verwacht op dit moment dat de 335 vandaag nog gebroken gaat worden en dat we een lagere lop zetten zo rond de 337-339. De Dow kwam gisteren niet door de 9750 terwijl de nasdaq nog een goed procent verder omhoog ging. Dat is voor de Dow een zwak beeld. De nasdaq zal de stijging een dezer dagen moeten afbreken anders gaan we de 2000 testen.

Dinsdaq is meestal een rustige dag na een wilde maandag dus ik wacht het nog even af. Ik koop een paar putjes dec335 en een paar calletjes dec340 om mijn puts wat af te schermen. Ik blijf van mening dat de puts goedkoop zijn.

mvg,

Stef
[verwijderd]
0
Henk,

De huidige onderlinge verdeeldheid geeft goed de moeilijkheid op de kortetermijn weer. Mijn mening is, eerst terug naar 328 om van daaruit de top te gaan maken tussen 352 en 362 punten.
marique
0
Hi Henk, los van technische signalen, vind ik dat er op het politieke, monetaire en economische vlak onrust, onduidelijkheid en onzekerheid heerst.
Mijn pf was de laatste tijd weer wat in waarde gestegen. Ik ben dus weer iets aan het afbouwen. Winst nemen dus. Ik denk pas vanaf jan '04 weer te gaan opbouwen. E.e.a. afhankelijk van de situatie dan.

vrgr
marique
[verwijderd]
0
Aex houdt zich koest tot VS-cijfers en reactie daarop. Ik denk dat ze daar eerst even wat stoom afblazen en verwacht dus vandaag een aex in de buurt van de huidige stand: 334 -335. Bij positieve cijfers mogelijk morgen een vervolg in de VS. Terreur kan roet in het eten gooien evenals een weer dalende dollar. Een dalende olieprijs (meer olie) kan ook de aex nog drukken. Media-manipulatie met bijbehorend sentimentsbepaling speelt zoals gewoonlijk een niet te onderschatten rol. gr haru
[verwijderd]
0
Op dit moment wordt de druk op 335 aardig opgevoerd ! Als de bulls slagen staan we denk ik zo op 340...
[verwijderd]
0
Zelfs een meer dan uitbundig BBP kan de markt niet langer dan enkele minuten hogerop krijgen.
Wees gewaarschuwd!

Iets anders: Op 11 november j.l. wees ik al op het volgende in mijn posting "'t Is mooi geweest ..... vervolg" (zie: www.iex.nl/forum/thread.asp?Message=7...

Citaat: "Op de S&P en de NAS zitten de grote handelaren en de hedge-funds inmiddels per saldo SHORT! Alleen de ´kleine handelaren´ zitten nog long."

Huidige situatie in vergelijking met 11-11:
Inmiddels staan de DAX en de CAC op dezelfde stand als op 11-11, staat de FTSE zelfs (als enige) iets hoger, en de beurzen in US fractioneel lager, evenals de AEX.

Maar waar zit het verschil:
Dan moet je meer kijken, niet zozeer naar WAT de indices weer tot deze standen bracht, maar meer naar WIE dat deden.
En dan zie ik het volgende:
1. In de DOW zitten alleen de 'commerciele hedgers' nog long, de 'small-traders' en de 'large traders' zitten per saldo al heel lang short.
2. In de S&P-500 en in de NAS-100 zitten alleen de 'small traders nog long, de commerciele hedgers en de large traders zitten (flink) short.
En met name bij de NAS-100 wordt het verschil snel groter.

Conclusies:
1. Commercial hedgers zitten long op de DOW, maar short op D&P en NAS (en financiert de ene showrt-positie de andere long, vandaar ook dat de DOW, de NAS en de S&P niet helemaal gelijk op lopen tijdens de rally)
2. De large traders zitten per saldo op al genoemde indices short
3. de small traders zitten per saldo op al genoemde indices long
4. Bovenstaande lijkt me niet echt een voorbode van een zich gezond verder ontwikkelende markt.
5. Overige conclusies mag u zelf bedenken, maar IK ga niet meer long, al zijn er natuurlijk allerlei termen te bedenken over wat gaat komen: Blow-off-top, false-break + fast-down, zeg het maar. Timing is lastig, maar dit wetend .....

vr.gr.
h.

2. blijft er voor mij maar 1 conclusie: de 'kleine' traders, ofwel Piet Partikulier (ik praat over US, over NL geen gegevens beschikbaar).
Met name op de Nasdaq-100 zijn de 'large traders' al maanden aan het afbouwen.

Het is maar dat men het weet.

[verwijderd]
0
Ik heb na de vreemde reactie op het GDP (NAS fut schoot meer dan een procent de plus in en AEX ging meteen door 336, maar vervolgens meteen terug naar stand voor bekendmaking) puts gekocht.
51 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront