Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Chiddix
0
Moest een beetje lachen toen pas geleden de winnaar van het songfestival een snuivende beweging maakte in de zaal. Heel de Europese media dook erop. Maar hij snoof niet. Snuiven voordat je het podium opgaat mag wel in je kamer?
rene l
6
Vrijheid van meningsuiting is al lang niet meer vanzelfsprekend in ons ooit zo mooie Nederland dat in rap tempo afstort richting het ravijn.
Een serieuze beurscorrectie is er nog niks bij.

Tja, afgelopen week, ik voel mij min of meer flink aangeslagen door het clownsduo Mighty Mark en Hugo de Grote.
Onder grote dwang heb ik mij de spuitjes toe laten dienen, doe het voor jezelf, maar zeker ook voor anderen.
Je bent dan beschermd, je kunt anderen niet meer besmetten, maar hou je aan de regels.
Maar wat doen de gasten nu, de jongeren die zich hebben laten injecteren met Jansen mochten direct los, niks geen inwerktijd, direct weer feesten.
En allemaal in een volgepropt vliegtuig naar Marokko.

Je kon het aan zien komen, de besmettingen nemen weer in rap tempo toe, voor de jongeren lijkt het mij geen probleem, er is hun toch al meer dan een jaar van de mooiste periode van je leven afgenomen, ik benijd de jeugd niet.
Af en toe denk ik wel eens, zitten er nu in Den Haag alleen maar onbenullen zonder verstand, of, ja, of doen ze het expres, ik kijk nergens meer van op.

Takkie zit lekker in Resort Vught.
Ontbijt op bed, roomservice, een uitlaatdienst, hij hoeft niks zelf te doen.
En ondertussen geniet hij van het nieuws op zijn breedbeeld tv, hij heeft ook een mooie crypto telefoon, en een pc waarmee hij op het dark web kan.
Hij wordt beter verzorg en hij krijgt nog meer aandacht dan de vele bejaarden in ons land die figuurlijk en letterlijk bijna aan hun lot overgelaten worden.
De advocaat van de duivel komt ook regelmatig aan en die krijgt geheime opdrachten mee.

De Neus is toch van een heel ander kaliber, hij laat mensen in zijn eigen circuit omleggen, hij uit zich grof tegen de media, maar toch, journalisten en rechters blijven buiten schot.
Bij RTL zijn ze nu bang en durven niks meer te zeggen, lekker toch, er wordt toch alleen maar geroddeld in RTL Boulevard, maar toch.
Ik wist het wel, vraag maar aan Putin hoe je het met dit soort figuren op moet lossen, verder zeg ik niks, maar het is echt de enige oplossing.

En nu doen ze allemaal zo zielig, het is verschrikkelijk wat er gebeurd is, dit mag nooit meer gebeuren, we zullen alles op alles zetten, maar wees gerust, de politie doet helemaal niks, bel ze maar niet.

Rationeel zit ook weer in de bak, jammer, ik weet niet wat hij precies geflikt heeft, iets ergs zal het volgens mij niet zijn, rationeel, pas gewoon op je woorden en schrijf heel subtiel, want voor je het weet.
Apart dat het hier op het forum door wat mensen even in de neus gewreven moet worden, tja, er is geen mooier vermaak dan leedvermaak voor bepaalde types.
Verder zeg ik er niks van.

Genoeg taferelen met de Antilliaan bij ons om de hoek, je gelooft het of niet, maar hij heeft sinds een paar dagen een bijna splinternieuwe e-bike.
Maar als ik zie hoe hij er mee omgaat, ik vraag mij dan af, waar zou hij de fiets gejat hebben.
Zaterdagnacht was het weer groot feest, maar wij hebben er zelf helemaal niks van gezien.
Twee meiden van begin 20 waarvan de ouders op vakantie zijn hadden rond een uur of 2 de lange arm der wet gebeld, ze wonen er vlak naast en waren bang, donkere types liepen bij hun in de tuin er er werd ook weer flink gevochten en geschreeuwd.
Ze hadden onze dochter nog wat beelden toegestuurd, er was weer een hele politiemacht op de been geweest.
Bang in eigen huis, te zot voor woorden, wen er maar aan zal de politie wel zeggen.

Dit gaat het nieuwe Nederland worden, alles moet kapot gemaakt worden en alles wordt schreeuwend duur.
Kijk maar eens naar simpel vuren tuin- en timmerhout, de prijzen zijn bijna over de kop gegaan omdat het bijna niet meer verkrijgbaar is.
Er is zat naaldhout, maar het wordt allemaal opgekocht door buitenlandse energieleveranciers tegen vastgestelde prijzen tegen een wurgcontract, die het vervolgens in rook op laten gaan in hun hun biomassacentrales.
Voor hun blijft de schoorsteen wel roken, ze verdienen grof geld over onze ruggen.
We zijn ook knettergek geweest om ons energienetwerk te verpatsen aan het buitenland, en we zitten nu als Ratten in de Val.
Maar het grootste probleem is Timmermans, hij deelt ook geheime opdrachten uit om ons land verder te ontmantelen.

De bierprijs, wat wordt de volgende stap, volledige drooglegging, de veestapel gaat op de schop, de opmaat naar de volgende zet om ons te laten verworden tot algehele vegetariers, ik kijk nergens meer van, en wat komt daarna.

Het volgende spuitje zal er wel aan staan te komen.
Grote farmacie bedrijven hebben tenslotte grote fabrieken gebouwd om grote massa's medicijnen kunnen te produceren.
De industrialisatie gaat de volgende fase in, de mensen worden toch te dom om hun rijbewijs te halen en velen zullen daarom nooit een auto kopen.
Het grote gevaar komt van links, de import van gelukszoekers zal in grote getale toenemen, net als de criminaliteit, en ondertussen produceren we steeds minder en onze export zal hierdoor stagneren en steeds verder afnemen.

En je moet toch ergens het geld mee verdienen.
Ja, gelukkig hebben we onze vertrouwde Aisniks nog, maar deze zit ook al tijden gevangen in een smalle range.
Op individueel niveau worden er wel serieuze klappen uitgedeeld, maar de koers-winstverhoudingen, deze zijn voor sommigen volgens mij volledig uit het lood geslagen.

www.youtube.com/watch?v=rgc_LRjlbTU
[verwijderd]
2
Democratie is de (hoofd)oorzaak van alle ellende en een slecht functionerende overheid. De verzuiling en versplintering in het politieke landschap heeft bijgedragen aan een slecht functionerende tweede kamer. Eigen belang staat centraal, de burgers staan op de derde plaats.

Het populisme heeft ertoe geleid dat talloze rechtse en linkse partijen zijn ontstaan, die feitenlijk geen enkele bijdragen leveren aan de staat. Framen en elke keer voor eigen belang opkomen, om van te kotsen.
Forum fractievoorzitter Baudet hield een tirade tegen Hugo de Jonge en Mark Rutte over het Covidbeleid, wat van de hak op de tak springt. Niemand begrijpt het beleid nog, totaal onlogisch. het lijkt meer op paniekvoetbal.

Los van het Covidbeleid hoor ik het Forum nergens over. In het verkiezingsprogramma staan mooie woorden over hoe slecht Nederland de misdaad aanpakt, maar daar blijft het bij, er volgen geen daden.
Dat is het probleem van de politiek, veel woorden maar geen daden. Men is met de verkeerde onderwerpen bezig, dagelijks afgeven op het Covidbeleid is niet bepaald effectief. Ga eens aan het werk en vraag het (demissionaire) kabinet over hoe ze de lage aangifte bereidheid willen aanpakken, of de privacywetgeving kan worden aangepast (bv laten vervallen voor veroordeelde criminelen), of er meer opsporingsambtenaren bij komen, of er meer internationaal wordt samengewerkt, of alle haventerreinen beter bewaakt gaan worden, etc. etc. etc. Er is zoveel werk, maar dat boeit geen hond in de tweede kamer. lekker achteroverleunen en maar afgeven op het kabinet.
Conclusie de verzuiling en versplintering is een verarming van ons land.
objectief
0
quote:

Martin K. schreef op 12 juli 2021 11:29:

Democratie is de (hoofd)oorzaak van alle ellende en een slecht functionerende overheid.

De Overheid functioneert cf. de door eigen democratisch gekozen burgers; dit zijn onze paradepaardjes.
Sommigen zullen het slecht vinden, maar dat ligt dan aan henzelf; ze willen teren op de Overheid vanuit hun luie zetel.
A Mao
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 juli 2021 08:14:

[...]

Osdorp is dus de veiligste plek in Nederland voor de komende 2 weken.
Ga er eens een keer winkelen zou ik zeggen, er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.
A Mao
2
quote:

Martin K. schreef op 12 juli 2021 11:29:

Niemand begrijpt het beleid nog, totaal onlogisch. het lijkt meer op paniekvoetbal.

Los van het Covidbeleid hoor ik het Forum nergens over. In het verkiezingsprogramma staan mooie woorden over hoe slecht Nederland de misdaad aanpakt, maar daar blijft het bij, er volgen geen daden.
Dat is het probleem van de politiek, veel woorden maar geen daden. Men is met de verkeerde onderwerpen bezig, dagelijks afgeven op het Covidbeleid is niet bepaald effectief. Ga eens aan het werk en vraag het (demissionaire) kabinet over hoe ze de lage aangifte bereidheid willen aanpakken,
Helemaal eens , beleid zijn dag koersen geworden, waan van de dag. Geen visies geen lagere termijn geen daadkracht.
Het praten, commissie instellen, rapportje , en vervolgens niets veranderen, behalve er nog meer geld tegenaan gooien.
objectief
0
quote:

rene l schreef op 12 juli 2021 10:54:

Vrijheid van meningsuiting is al lang niet meer vanzelfsprekend in ons ooit zo mooie Nederland dat in rap tempo afstort richting het ravijn.
Een serieuze beurscorrectie is er nog niks bij.

Doem denken en negatieve berichten uitstrooien gaat niet helpen; niettemin we worden bijna allemaal slapend rijk met onze eigen woningen. Het geld klotst tegen de dijken; meer dan 50 miljard bespaard. (wel voor meer dan 70% door de rijken).

Het conservatief beleid van de VVD heeft ook nadelen: zonder belastingambtenaren kun je geen belasting heffen en belastingontwijking tegengaan en/of toeslagen toekennen. Kortom: wij conservatieven eerst en de rest zoekt het maar uit.
DurianCS
1
quote:

objectief schreef op 12 juli 2021 13:50:

[...]

Doem denken en negatieve berichten uitstrooien gaat niet helpen; niettemin we worden bijna allemaal slapend rijk met onze eigen woningen. Het geld klotst tegen de dijken; meer dan 50 miljard bespaard. (wel voor meer dan 70% door de rijken).

Het conservatief beleid van de VVD heeft ook nadelen: zonder belastingambtenaren kun je geen belasting heffen en belastingontwijking tegengaan en/of toeslagen toekennen. Kortom: wij conservatieven eerst en de rest zoekt het maar uit.
Als je woning duurder wordt dan word je daar niets beter van. Wel nemen je kosten toe (EWF). Pas bij verkoop door de erfgenamen komt het geld vrij.
JP Samosa
3
quote:

objectief schreef op 12 juli 2021 13:50:

[...]

Doem denken en negatieve berichten uitstrooien gaat niet helpen; niettemin we worden bijna allemaal slapend rijk met onze eigen woningen. Het geld klotst tegen de dijken; meer dan 50 miljard bespaard. (wel voor meer dan 70% door de rijken).

Het conservatief beleid van de VVD heeft ook nadelen: zonder belastingambtenaren kun je geen belasting heffen en belastingontwijking tegengaan en/of toeslagen toekennen. Kortom: wij conservatieven eerst en de rest zoekt het maar uit.
Dat laatste:
Denk dat het minder met de hoeveelheid ambtenaren te maken heeft,
Maar veel meer met slechte wetten en subsidies , die in de regering /kamer in elkaar worden geknutseld,
Maar in feite onuitvoerbaar blijken te zijn. Bovendien fraude-aantrekkelijk zijn.
Kortom: er wordt slecht nagedacht over uitvoerbaarheid en fraudegevoeligheid.
jowi
1
Beste objectief

Doem denken en negatieve berichten uitstrooien gaat niet helpen; niettemin we worden bijna allemaal slapend rijk met onze eigen woningen. Het geld klotst tegen de dijken; meer dan 50 miljard bespaard. (wel voor meer dan 70% door de rijken).

Het conservatief beleid van de VVD heeft ook nadelen: zonder belastingambtenaren kun je geen belasting heffen en belastingontwijking tegengaan en/of toeslagen toekennen. Kortom: wij conservatieven eerst en de rest zoekt het maar uit.

Einde quote
En degene die onze dure huizen kopen worden straatarm.
jowi
2
Beste JPS

Denk dat het minder met de hoeveelheid ambtenaren te maken heeft,
Maar veel meer met slechte wetten en subsidies , die in de regering /kamer in elkaar worden geknutseld,
Maar in feite onuitvoerbaar blijken te zijn. Bovendien fraude-aantrekkelijk zijn.
Kortom: er wordt slecht nagedacht over uitvoerbaarheid en fraudegevoeligheid.

Einde quote.
En kabinetten Rutte 1 t/m..... hebben veel slechte wetten in elkaar geknutseld. De dossiers stapelen zich op en er volgt nog veel en veel meer.

Ik noem dat onkunde !!!!!
jowi
5
www.telegraaf.nl/nieuws/925754615/gew...

Hier ook al.
Na Budel, Weert, Stevensbeek/Overloon Boxmeer, Nijmegen, Ter Apel nu ook al in de regio Emmen.

Wakker worden wereldverbeteraars!!!!!
JP Samosa
0
quote:

jowi schreef op 12 juli 2021 15:05:

Beste JPS

Denk dat het minder met de hoeveelheid ambtenaren te maken heeft,
Maar veel meer met slechte wetten en subsidies , die in de regering /kamer in elkaar worden geknutseld,
Maar in feite onuitvoerbaar blijken te zijn. Bovendien fraude-aantrekkelijk zijn.
Kortom: er wordt slecht nagedacht over uitvoerbaarheid en fraudegevoeligheid.

Einde quote.
En kabinetten Rutte 1 t/m..... hebben veel slechte wetten in elkaar geknutseld. De dossiers stapelen zich op en er volgt nog veel en veel meer.

Ik noem dat onkunde !!!!!
Te simpel gesteld, denk ik

Ligtniet alleen aan kabinetten Rutte.
Ook aan depoldercultuur,j´nvloed van andere partijen etc.
JP Samosa
0
Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
VIDEODemissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.

Peter Winterman en Laurens Kok 12 jul. 2021 Laatste update: 14:48 algemeen dagblad
………………………
Rutte hoeft voor mij niet door t stof.
Voor de vorige persconferentie eiste bijna heel Nederland vergaande versoepelingen, alle media,bedrijven voorop. De druk was enorm.
Nu zijn er versoepelingen en vinden dezelfde media etc het ineens allemaal een foute beslissing.
Dat schiet weer lekker op….

leek2018
0
quote:

jowi schreef op 12 juli 2021 15:17:

www.telegraaf.nl/nieuws/925754615/gew...

Hier ook al.
Na Budel, Weert, Stevensbeek/Overloon Boxmeer, Nijmegen, Ter Apel nu ook al in de regio Emmen.

Wakker worden wereldverbeteraars!!!!!
Waarom wordt er toch steeds volhard om die mensen asielzoekers te noemen.
[verwijderd]
3
@JP Samosa: inderdaad. Houd het simpel, zou je toch denken, en wordt het te moeilijk, bijvoorbeeld wegens fraudegevoeligheid, dan niet aan beginnen en iets anders verzinnen.

Ten aanzien van de besmettingen-uitwas. Ik wil nog altijd weten hoe de getroffenen er aan toe zijn. En of zij (veelal jongeren) de ouderen/zwakkeren kunnen aansteken, of dat de vaccinaties daartegen voldoende bescherming bieden. Op basis van wat ik lees, zie en hoor ga ik er voorshands vanuit dat de getroffenen niet (serieus) ziek zijn en dat de vaccinaties (althans gentherapie) hun werk voorlopig positief doen, zoals ook was toegezegd en zelfs gegarandeerd.

Ik ga ook uit van een zeer grote stijging van het aantal uitgevoerde testen, omdat die nodig waren op toegang tot locaties of evenementen te krijgen. Ik zie dan ook veel meer positieve uitslagen opdoemen, die anders niet waren opgevallen (want niet ziek) of die vals-positief zijn, of niet eens betrouwbaar in zijn algemeenheid (bewijs van PCR-test staat al sinds het begin ter discussie).

Ach ja, veel weet men niet, het is te ingewikkeld, ook voor de echte virologen. Medisch staat men vaak met lege handen, anders graag vandaag nog een oplossing voor ALS, dwarslaesie, diverse kankervarianten, blind- en doofheid, tinnitus en ga zo maar door.

Dus excuses van Rutte op advies van Gommers? Niet zo nodig, maar kan op zichzelf ook geen kwaad. Uiteraard niet aan De Jonge overlaten, want dat is wel het laatste waartoe de man in staat moet worden geacht.

Overigens is voor mij nog wel altijd de vraag of we alles zo strikt-medisch moeten beschouwen, of dat men bezig is met build-back-better in combi met een fascistische of neocommunistische onderdrukkingsagenda (lees: de meest angstaanjagende complottheorie). Of dat men stapje voor stapje die kant op wil, en daarvoor virussen gebruikt, en straks klimaat of cyberaanvallen of wezentjes vanuit Mars. De propaganda, de censuur, de uitsluiting, de tunnelvisie, de agressie en het minachten van afwijkende meningen en van grondrechten, dat alles wijst mijns inziens wel in een bepaalde richting, die totaal onaanvaardbaar is, maar waar de slapende massa zich nog niet bepaald druk om maakt, helaas.
leek2018
0
quote:

JP Samosa schreef op 12 juli 2021 15:24:

Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
VIDEODemissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.

Peter Winterman en Laurens Kok 12 jul. 2021 Laatste update: 14:48 algemeen dagblad
………………………
Rutte hoeft voor mij niet door t stof.
Voor de vorige persconferentie eiste bijna heel Nederland vergaande versoepelingen, alle media,bedrijven voorop. De druk was enorm.
Nu zijn er versoepelingen en vinden dezelfde media etc het ineens allemaal een foute beslissing.
Dat schiet weer lekker op….

Excuses aan het volk is nergens voor nodig, die kreeg waarom het vroeg.
Excuses aan het OMT wel, want die adviseerde nog te wachten met de vergaande versoepelingen. Hij voorkomt daar ook mee dat het OMT ongeloofwaardig wordt gezien en versterkt daarmee juist de positie van het OMT.
[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 12 juli 2021 15:42:

[...]
Excuses aan het volk is nergens voor nodig, die kreeg waarom het vroeg.
Excuses aan het OMT wel, want die adviseerde nog te wachten met de vergaande versoepelingen. Hij voorkomt daar ook mee dat het OMT ongeloofwaardig wordt gezien en versterkt daarmee juist de positie van het OMT.
Gomez was dus tegen de versoepelingen, hij vroeg immers om de excuses, was het hele OMT tegen de versoepeling en gingen Rutte en de Jongen daar tegenin omdat goed nieuws nou eenmaal beter verkoopt?

Zo ja! dan kan de druk op Rutte simpelweg te groot worden en moet hij zijn conclusies trekken.
Maar! het is reces, de zooi is op vakantie, alles staat op een waakvlammetje nu, dus ook de personele posities!
ffff
0
Rene,

Alleen maar als informatie. Natuurlijk las ik ook het berichtje dat Rationeel voor de zoveelste keer geschorst is. En over die schorsing zijn nogal wat KK bezoekers bepaald niet rouwig en enkele anderen vinden het dan weer vervelend en onnodig.

Ik was toch benieuwd waarom Rationeel geschorst is en ging naar het draadje Klinaat.

Tot mijn VERBIJSTERING constateer ik daar het gedrag waaraan zoveel trouwe KK bezoekers zich zo storen: VIERENZESTIG postings na elkaar, waarbij de Moderator dan blijkbaar nog enkele laatsten van de waarschijnlijk 68 postings heeft weggehaald, want de Moderator schrijft dat hij een en ander weggehaald heeft en de account van Rationeel geblokkeerd.

Als je dan ook de moeite neemt om enkele tientallen van die 64 postings te lezen.......... Dit gedrag is toch echt niet meer normaal. Vind ik en blijkbaar met mij nog wat KK =bezoekers.

Rene, deze posting is alleen bedoeld om jou op die 64 postings te wijzen en verder trek je zelf maar conclusies.

IEX zou eens moeten overwegen om LIDGELD te vragen, contributie voor wie hier wil posten. Zouden ze eindelijk , na twintig jaar eens wat geld verdienen. En anders gewoon eens overwegen: Wie niks betaalt, mag hooguit drie postings per dag plaatsen.

Als ik IEX in mijn bezit had ( voor mij goed realiseerbaar, financieel gesproken) dan zou ik die toegang toch echt anders inrichten. BETALEN !!!

Peter

P.S. Weer in goede doen, Rene, want het gaat toch prima met al die beursindices....
[verwijderd]
0
In een recent artikel op FD.nl had de operator/moderator van deze website het over deelnemers die "vastzitten, niet naar buiten kunnen, gedetineerd zijn, in een inrichting zitten", de productiviteit is zodoende bij iedereen weer anders.

Een tegenhanger van Dumpert met financiele hooligans en beursverslaafden? reaguurders dus!

Met dit soort websites is het heel moeilijk geld verdienen, bijna onmogelijk zelfs, het meeste is oud papier krentenbrood ondanks de notering, aanwezige commissarissen, supervisors en God weet wat nog meer.

Wij zijn te gast hier, we moeten ons dus zodanig gedragen:)
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2294 2295 2296 2297 2298 2299 2300 2301 2302 2303 2304 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,91  +1,32  +0,14%  18:05
 Germany40^ 18.721,30 -0,27%
 BEL 20 3.980,58 -0,82%
 Europe50^ 5.073,00 -0,24%
 US30^ 39.442,10 -0,16%
 Nasd100^ 18.191,10 +0,19%
 US500^ 5.220,77 -0,01%
 Japan225^ 38.177,50 -0,03%
 Gold spot 2.336,44 -1,03%
 EUR/USD 1,0790 +0,17%
 WTI 78,93 +0,83%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +3,99%
Alfen N.V. +3,08%
NX FILTRATION +2,85%
JUST EAT TAKE... +2,08%
PROSUS +2,03%

Dalers

VIVORYON THER... -3,14%
FASTNED -1,71%
BESI -1,39%
SBM Offshore -1,36%
ASML -1,33%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront