Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.267 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
voda
0
Republikeinen presenteren conceptplan vervanging Obamacare

Amerikanen straks mogelijk niet langer verplicht verzekerd.

(ABM FN-Dow Jones) Voor veel Amerikanen geldt straks mogelijk dat ze niet langer verplicht een zorgverzekering af moeten sluiten. Dit bleek uit een conceptvoorstel van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat die donderdag werd vrijgegeven.

In mei stemde het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten met een minieme meerderheid voor het grotendeels afschaffen van de Affordable Care Act, beter bekend als Obamacare. Sindsdien werkten de Republikeinen aan een herziene versie van dat voorstel dat door de Senaat moet worden geloodst.

In het nieuwe voorstel wordt onder andere gesnoeid in een zorgverzekeringsprogramma voor Amerikanen met een laag inkomen, Medicaid, en worden minder subsidies verstrekt aan mensen die niet via hun werk verzekerd zijn. Daarentegen gaan de belastingen voor rijke Amerikanen juist omlaag.

Republikeinen in de Senaat hopen het plan nog voor het zomerreces in stemming te brengen maar het is de vraag of het voorstel een meerderheid krijgt. De partij heeft in de hogerhuis krappe meerderheid van 52 van de 100 zetels en binnen de GOP is er vanuit diverse hoeken weerstand tegen het plan.

Slechts twee Republikeinen zouden daarom tegen het voorstel mogen stemmen, ervan uitgaande dat alle 48 Democraten sowieso nee zullen zeggen tegen het plan. Dan ontstaat een stemverhouding van 50 tegen 50 en geeft de stem van vice-president Mike Pence de doorslag.

Vermoedelijk komt de Amerikaanse Rekenkamer, de onafhankelijke Congressional Budget Office, volgende week met een doorrekening. Uit een analyse van het plan dat begin mei ternauwernood door het Huis van Afgevaardigden kwam, bleek eerder dat zo'n 23 miljoen Amerikanen hun zorgverzekering verliezen onder de nieuwe wetgeving. Hierdoor zou het Amerikaanse overheidstekort in de komende tien jaar wel afnemen met 119 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Buffett schiet Canadees bedrijf te hulp

Gepubliceerd op 22 jun 2017 om 21:27 | Views: 416

OMAHA (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Miljardair en investeerder Warren Buffett is de in zwaar weer geraakte Canadese hypotheekverstrekker Home Capital Group te hulp geschoten, met 2 miljard Canadese dollar (1,4 miljard euro) aan nieuwe financiering. Zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway heeft tegelijk ook voor zo'n 400 miljoen dollar een belang van 38 procent genomen in de onderneming.

Home Capital kwam in moeilijkheden nadat een lokale toezichthouder het bedrijf eerder dit jaar beschuldigde van misleiding van beleggers. Die zaak werd onlangs geschikt, maar toen was het kwaad al geschied. Veel klanten waren erg zenuwachtig geworden door het schandaal en hadden massaal spaartegoeden opgevraagd bij Home Capital, die daardoor zijn kas grotendeels zag leegstromen.

Op de beurs in Toronto werd donderdag verheugd gereageerd op de hulp van het 'orakel van Omaha'. Het aandeel Home Capital ging flink omhoog. De inmiddels 86-jarige Buffett is een van de rijkste mensen ter wereld en heeft een flinke berg cash achter de hand. Daarom krijgt hij vaker telefoontjes van bedrijven in nood, zo grapte hij eerder al eens.
voda
0
Wall Street levert winst in

Nervositeit bij beleggers speelde richting slot op.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag vrijwel vlak gesloten en leverde daarmee de winst toch in. De S&P 500 index eindigde 0,1 procent lager op 2.434,50 punten terwijl de Nasdaq fractioneel boven de slotkoers op woensdag eindigde, op 6.236,69 punten. Voor de Dow Jones index resteerde een verlies van 0,1 procent op een slot van 21.397,29 punten.

De olieprijs krabbelde donderdag wat op, maar er blijft sprake van een zogenoemde bear market. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,21 dollar, of 0,5 procent, op een settlement van 42,74 dollar.

"Het sentiment is ontzettend negatief", waarschuwde energie analist Paul Horsnell van Standard Chartered. "De markt splitst zich momenteel in beleggers die willen handelen op basis van de fundamenten van de markt en beleggers die juist handelen op basis van deze negatieve trend."

Volgende richtpunt voor de oliemarkt is het wekelijkse rapport over het aantal actieve boorplatforms in Amerika van oliedienstverlener Baker Hughes dat vrijdag verschijnt.

Ondanks de ontwikkelingen met de olieprijs, hebben beleggers volgens marktstrateeg Quincy Krosby van Prudential Financial wel vertrouwen in de economie. "Het lijkt erop dat wanneer de ontwikkeling van de olieprijs wordt losgekoppeld van de Amerikaanse aandelenmarkt, beleggers beseffen dat lagere olieprijzen niet duiden op een economische vertraging", zei de marktvorser.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week licht is gestegen. Verder steeg de index voor leidende economische indicatoren in mei met 0,3 procent, net als een maand eerder.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1150. Bij de slotbel in Europa verhandelde het muntpaar op 1,1155 en donderdagochtend op 1,1164.

Bedrijfsnieuws

Biotech- en farma-aandelen waren in trek, nadat de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat hun conceptvoorstel presenteerden waarmee Obamacare moet worden vervangen. Daarnaast wezen analisten van Morgan Stanley erop dat de Amerikaanse president Donald Trump overweegt om minder strengere regels voor de Amerikaanse farmaceutische industrie door te drukken via een zogenoemde executive order.

Johnson & Johnson won 0,9 procent, net als Merck. Pfizer steeg 0,6 procent. Valeant en Eli Lilly stegen respectievelijk 13,4 procent en 2,0 procent.

De Amerikaanse dochteronderneming van Altice, Altice USA, beleefde donderdag zijn beursdebuut aan de NYSE. Het aandeel opende boven de introductiekoers van 30,00 dollar en sloot 8,8 procent hoger op 32,65 dollar.

Oracle steeg liefst 8,6 procent, nadat het Amerikaanse softwarebedrijf woensdagavond over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere winst rapporteerde, geholpen door sterke resultaten bij de cloud-activiteiten.

American Airlines steeg 1,1 procent. Donderdag maakte Qatar Airways bekend een belang te willen nemen in zijn Amerikaanse sectorgenoot van tenminste 4,75 procent, dat vervolgens op kan lopen tot 10 procent. American Airlines liet weten niet blij te zijn met de aanstaande belangenneming.

Tesla bevestigde dat men kijkt naar de mogelijkheden om in China een productiefaciliteit te starten. Het aandeel won 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse future licht in het rood

Aandacht voor financials.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De economische agenda bevat twee items. Een kwartier na opening wordt de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie bekend gemaakt. "De cijfers zullen naar verwachting wat zwakker zijn, maar dit kan een voorbode zijn voor belangrijke macrocijfers van volgende week", zei ADS Securities. "De analistenverwachtingen gaan uit van een lager Amerikaanse consumentenvertrouwen en persoonlijke consumptie niveau."

Om 16.00 uur volgen huizenverkoopcijfers. Ook zullen drie bestuurders van de Federal Reserve een toespraak houden.

Olieprijzen gingen omhoog. Een augustus-future West Texas Intermediate bewoog 0,2 procent hoger naar 42,84 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,2 procent steeg naar 45,30 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1166. Rond het slot op Wall Street donderdag noteerde het valutapaar op 1,1151.

Bedrijfsnieuws

Financials kunnen op aandacht rekenen nadat donderdag de eerste resultaten van een stress test voor Amerikaanse banken bekend werd gemaakt door de Federal Reserve. De 34 banken hebben "sterke" kapitaalniveaus en zouden volgens het onderzoek ook tijdens een hevige recessie overeind moeten kunnen blijven, zei de Fed.

Slotstanden

De S&P 500 index eindigde vrijdag 0,1 procent lager op 2.434,50 punten terwijl de Nasdaq fractioneel boven de slotkoers op woensdag eindigde, op 6.236,69 punten. Voor de Dow Jones index resteerde een verlies van 0,1 procent op een slot van 21.397,29 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Patentoverwinning spekt winst BlackBerry

Gepubliceerd op 23 jun 2017 om 13:25 | Views: 390

WATERLOO (AFN) - BlackBerry heeft in het afgelopen kwartaal een forse winst in de boeken gezet. Daarbij profiteerde het Canadese bedrijf van de overwinning in een patentkwestie met chipconcern Qualcomm die 815 miljoen dollar opleverde voor BlackBerry.

De nettowinst in het eind mei afgesloten eerste kwartaal bedroeg 671 miljoen dollar. Een jaar eerder leed BlackBerry nog een verlies van 670 miljoen dollar, vooral als gevolg van een grote afschrijving. De kwartaalomzet kwam uit op 235 miljoen dollar, tegen 400 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

BlackBerry claimde lange tijd te veel te hebben betaald aan Qualcomm voor licenties voor het gebruik van technologie van het bedrijf. In april werd BlackBerry in het geliik gesteld na een rechtszaak tussen beide bedrijven.

Het bedrijf is bekend van de smartphones met toetsenbord die lange tijd zeer populair waren. Het bedrijf miste echter de boot met zijn modernere toestellen en stootte uiteindelijk zijn hardwaretak volledig af. Er worden nog wel BlackBerry-telefoons gemaakt door andere bedrijven. BlackBerry houdt zich nu bezig met bedrijfssoftware.
voda
0
Wall Street richting vlakke opening

Aandacht voor financials na stresstest.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel vrijwel onveranderd ten opzichte van het slot op donderdag.

Er was vooralsnog weinig nieuws om beleggers richting te verschaffen. De economische agenda bevat vanmiddag ook slechts twee items, maar die zouden beleggers wel steun kunnen bieden. Een kwartier na de openingszoemer in New York wordt de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie bekend gemaakt. "De cijfers zullen naar verwachting wat zwakker zijn, maar dit kan een voorbode zijn voor belangrijke macrocijfers van volgende week", zei ADS Securities. "De analistenverwachtingen gaan uit van een lager Amerikaanse consumentenvertrouwen en persoonlijke consumptieniveau."

Om vier uur volgen een cijfer over de huizenverkoop. Ook zullen drie bestuurders van de Federal Reserve een toespraak houden. Voorzitter James Bullard van de St. Louis Fed Loretta Mester van de Cleveland Fed en bestuurder Jerome Powell van de centrale bank zullen een speech geven.

Olieprijzen gingen vrijdagmiddag omhoog. Een augustus-future West Texas Intermediate bewoog 0,3 procent hoger naar 42,87 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,3 procent steeg naar 45,34 dollar.

In Europa was sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 0,4 procent voor de pan-Europese STOXX Europe 600 index.

De Aziatische beurzen sloten vrijdag hoger. De Japanse Nikkei 225 won 0,1 procent en de Chinese Shanghai Composite won 0,3 procent.

Bedrijfsnieuws

Financials kunnen op aandacht rekenen nadat donderdag de eerste resultaten van een stress test voor Amerikaanse banken bekend werden gemaakt door de Federal Reserve. De 34 geteste banken hebben "sterke" kapitaalniveaus en zouden volgens het onderzoek ook tijdens een hevige recessie overeind moeten kunnen blijven, zei de Fed.

Blackberry ging in de handel voorbeurs met krap 7 procent omlaag. De Canadese softwareontwikkelaar rapporteerde onverwacht een nettowinst, maar de inkomsten waren onder de maat.

Slotstanden

De S&P 500 index eindigde vrijdag 0,1 procent lager op 2.434,50 punten terwijl de Nasdaq fractioneel boven de slotkoers op woensdag eindigde, op 6.236,69 punten. Voor de Dow Jones index resteerde een verlies van 0,1 procent op een slot van 21.397,29 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Meer nieuwe woningen verkocht in Amerika

In mei sprake van stijging met 2,9 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Verkopen van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten zijn in mei gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het ministerie van Handel.

De verkoop van eengezinswoningen nam vorige maand op maandbasis en aangepast voor seizoensinvloeden met 2,9 procent toe tot een geannualiseerd aantal van 610.000 stuks. Er was een aantal van 590.000 verwacht.

Het aantal van 569.000 dat aanvankelijk werd gerapporteerd in de maand april, werd bijgesteld naar 593.000.

Op jaarbasis stegen de verkopen in mei met 8,9 procent.

De gemiddelde verkoopprijs bedroeg vorige maand 406.400 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Werknemers Uber pleiten voor terugkeer topman

Gepubliceerd op 23 jun 2017 om 20:35 | Views: 104

NEW YORK (AFN) - Een deel van het personeel van Uber wil Travis Kalanick, de topman die deze week onder grote druk van investeerders terugtrad, terug in een actieve rol bij het bedrijf. Al ruim duizend werknemers hebben een petitie voor zijn terugkeer ondertekend, meldde The New York Times vrijdag. Bij Uber werken in totaal zo'n 15.000 mensen.

Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app raakte de laatste tijd in opspraak door beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer. Enkele grote investeerders namen het mede-oprichter Kalanick kwalijk dat hij de zaken bij het snelgroeiende bedrijf zo uit de hand had laten lopen. Hij besloot daarop terug te treden.

Niet iedereen bij Uber is het daar mee eens. ,,Niemand is perfect'', benadrukt de schrijver van de petitie, een productmanager die geldt als een vertrouweling van de afgetreden topman. Maar Kalanick heeft volgens hem acht jaar lang dag en nacht gewerkt om het bedrijf te laten uitgroeien tot wat het nu is. Ook andere medewerkers uitten afgelopen week via social media hun ongenoegen over de gang van zaken.

Kalanick is overigens niet helemaal vertrokken bij Uber. Hoewel hij niet langer de dagelijkse leiding heeft, blijft hij lid van de raad van bestuur in een rol die te vergelijken is met die van een commissaris in Nederland. Ook bezit hij nog altijd een fiks deel van de aandelen. Het bedrijf is nog op zoek naar een nieuwe topman.
voda
0
Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index noteerde 0,2 procent hoger op 2.438,31, de Dow Jones index sloot vlak op 21,396,33 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 6.265,25 punten.

Marktanalist Craig Erlam van Oanda spak van een relatief stille handelsweek vanuit een macro-economisch perspectief, waarbij de focus vrijdag met name uitging naar de samengestelde inkoopmanagersindex.

Uit de data bleek dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in juni minder hard is gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 52,7 in mei naar 52,1 in juni. De index voor de dienstensector daalde van 53,6 naar 53,0. Hiermee kwam de samengestelde inkoopmanagersindex in juni uit op 53,0, versus 53,6 in mei.

Erlam zei in aanloop naar de publicatie dat de Federal Reserve in het geval van zwakke data gedwongen kan worden om het tempo van zijn monetaire aanscherping te heroverwegen.

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat in de Verenigde Staten in mei 2,9 procent meer nieuwe woningen zijn verkocht. In totaal werden 610.000 nieuwe woningen verkocht.

Een augustus-future West Texas Intermediate sloot vrijdag 0,6 procent hoger, ofwel 0,27 dollar, tot 43,01 dollar. Op weekbasis sloot de olieprijs voor de vijfe opeenvolgende week lager, de langste daling op weekbasis sinds 2015.

De euro/dollar noteerde op 1,1198. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1183 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1152 op de borden.

Maandag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak twee publicatie geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de Chicago Fed-index van mei en het duurzame goederen-rapport van mei.

Bedrijfsnieuws

BlackBerry daalde ruim 12,0 procent, hoewel het concern over het afgelopen kwartaal onverwacht een nettowinst rapporteerde, versus een verlies een jaar eerder. De omzet viel daarentegen tegen.

Synchronoss Technologies won circa 33,5 procent, nadat Siris Capital Group bekendmaakte het concern over te willen nemen voor 18,00 dollar per aandeel.

Bed Bath & Beyond verloor ruim 12,0 procent, nadat de retailer donderdag laat tegenvallende resultaten rapporteerde.

Portola Pharmaceuticals steeg een kleine 45,0 procent, nadat de farmaceut goedkeuring kreeg voor een antistollingsmiddel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Hogere olieprijs ruggensteun sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag waarschijnlijk hoger openen. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Mondiaal profiteren aandelenmarkten maandag van de hogere olieprijs en de ontwikkelingen in de Italiaanse bankensector. De Italiaanse staat trekt miljarden uit om te zorgen dat spaarders en senior obligatiehouders niet mee worden gezogen in de ondergang van een tweetal Venetiaanse banken.

Volgens voorzitter John Wiliams van de San Francisco Fed moet de centrale bank de rente blijven verhogen, om te voorkomen dat de Amerikaanse economie oververhit raakt.

Volgens Williams is de Amerikaanse arbeidsmarkt in beste doen, met een werkloosheidspercentage van slechts 4,3 procent. Daarbij merkte de centraal bankier op dat de inflatie wat magertjes is de laatste tijd, maar dat dit vermoedelijk slechts tijdelijk is.

Williams concludeerde dat de Amerikaanse economie "volledig hersteld is van de recessie", en dat dit actie van de centrale bank vereist.

Marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities wijst op mogelijke druk op de dollar. Volgens de analist is er ruimte voor een diepere correctie van de Amerikaanse munt, in navolging op de recente dalingen. "De dollar wordt gesteund door de 'bullish' uitspraken van leden van de Federal Reserve, maar de data die de afgelopen weken uit de Verenigde Staten kwamen, stelden teleur en de Fed's intentie om de rente snel te verhogen is niet in lijn met de huidige vooruitzichten voor de Amerikaanse economie", aldus Anthis.

Maandag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak twee publicatie geagendeerd. Voorbeurs verschijnen zowel de Chicago Fed-index van mei, als het duurzame goederen-rapport van mei.

Olie noteerde maandag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 43,25 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,4 procent duurder werd op 45,72 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1182. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1195 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1200 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Chesapeake Energy noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent hoger, ConocoPhillips won 1,7 procent en Exxon Mobil steeg 0,4 procent, vanwege de hogere olieprijs.

Yum! Brands won 1,7 procent, nadat het Australische bedrijf Collin Foods bekendmaakte 28 restaurants van KFC over te zullen nemen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 2.438,30 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.394,76 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 6.265,25 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Orders Amerikaanse duurzame goederen nemen af

Kleinere daling verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in mei gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

De orders voor goederen zoals vliegtuigen, koelkasten en auto's daalden afgelopen maand met 1,1 procent, ofwel 2,5 miljard dollar, tot 228,2 miljard dollar. Er werd een afname van 0,4 procent voorzien.

In april daalden de orders voor duurzame goederen nog met 0,9 procent.

Exclusief transport stegen de orders in mei met 0,1 procent, terwijl de orders zonder militair materieel mee te rekenen, met 0,6 procent daalden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Chicago Fed National Activity index daalt in mei

Stand over mei duidt op groei beneden trend.

(ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index liet in mei een daling zien van +0,57 in april naar -0,26. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting hogere opening

Hogere olieprijs ruggensteun sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Mondiaal profiteren aandelenmarkten maandag van de hogere olieprijs en de ontwikkelingen in de Italiaanse bankensector. De Italiaanse staat trekt miljarden uit om te zorgen dat spaarders en senior obligatiehouders niet mee worden gezogen in de ondergang van een tweetal Venetiaanse banken.

Volgens voorzitter John Wiliams van de San Francisco Fed moet de centrale bank de rente blijven verhogen, om te voorkomen dat de Amerikaanse economie oververhit raakt. Volgens Williams is de Amerikaanse arbeidsmarkt in beste doen, met een werkloosheidspercentage van slechts 4,3 procent. Daarbij merkte de centraal bankier op dat de inflatie wat magertjes is de laatste tijd, maar dat dit vermoedelijk slechts tijdelijk is.

Williams concludeerde dat de Amerikaanse economie "volledig hersteld is van de recessie", en dat dit actie van de centrale bank vereist.

Marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities wijst op mogelijke druk op de dollar. Volgens de analist is er ruimte voor een diepere correctie van de Amerikaanse munt, in navolging op de recente dalingen. "De dollar wordt gesteund door de 'bullish' uitspraken van leden van de Federal Reserve, maar de data die de afgelopen weken uit de Verenigde Staten kwamen, stelden teleur en de Fed's intentie om de rente snel te verhogen is niet in lijn met de huidige vooruitzichten voor de Amerikaanse economie", aldus Anthis.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de orders duurzame goederen in de Verenigde Staten in mei zijn gedaald met 1,1 procent.

De Chicago Fed National Activity Index is in mei gedaald van 0,57 in april naar -0,26 in mei. Een negatieve indexstand duidt op groei die beneden het historisch gemiddelde ligt.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,8 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, vanwege het herstel van de olieprijs en de positieve ontvangst van het nieuws dat de Italiaanse overheid 17 miljard euro uittrekt om het sneuvelen van een tweetal banken in goede banen te leiden.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op winst. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,1 procent tot 20.153,35 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,9 procent op 3.185,44 punten.

Olie noteerde maandag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 43,16 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,3 procent duurder werd op 45,67 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1205. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1195 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1200 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Chesapeake Energy noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,5 procent hoger, ConocoPhillips won 0,4 procent en Exxon Mobil steeg 0,1 procent, vanwege de hogere olieprijs.

Yum! Brands won 1,7 procent, nadat het Australische bedrijf Collin Foods bekendmaakte 28 restaurants van KFC over te zullen nemen.

Facebook steeg 0,6 procent, na berichten dat de social netwerk-site gesprekken voert met Hollywood-studio's over de productie van televisieshows.

Nestlé, dat tevens een notering heeft in de Verenigde Staten, steeg 0,5 procent na het nieuws dat het hedgefonds Third Point onder leiding van de activistische belegger Daniel Loeb een belang van meer dan een procent heeft opgebouwd in het concern.

Alphabet, de moedermaatschappij van Google, zou mogelijk dinsdag al van de Europese mededingsautoriteiten een boete van meer dan 1,0 miljard euro opgelegd kunnen krijgen, vanwege het manipuleren van zoekresultaten in het voordeel van zijn eigen winkel-vergelijkingssites. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 2.438,30 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.394,76 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 6.265,25 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is de week zonder veel spektakel begonnen. De S&P 500 index sloot maandag fractioneel hoger op 2.439,07 punten, de Dow Jones hield het bij een stijging van 0,1 procent op een slotstand van 21.409,55 punten. De Nasdaq daalde 0,3 procent tot 6.247,15 punten.

Het was een rustige start van de handelsweek, volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de orders voor duurzame goederen in Amerika in mei met 1,1 procent zijn gedaald, waar een afname van 0,4 procent was ingecalculeerd. Verder daalde de Chicago Fed National Activity Index in mei naar -0,26, van een positieve stand van 0,57 in april.

Op politiek vlak kon de regering van de Amerikaanse president Donald Trump een overwinning vieren want het Hooggerechtshof oordeelde dat het inreisverbod voor reizigers uit zes moslimlanden voorlopig mag worden uitgevoerd. De hoogste rechtbank in Amerika gaat in oktober hoorzittingen houden over het verbod, dat eerder nog door een aantal lagere rechtbanken werd verworpen.

Wachten op inflatie- en groeicijfers

Verder was het maandag vooral vooruitkijken. Later deze week verschijnen inflatie- en groeicijfers uit Amerika. Volgens marktstrateeg Isabelle Mateos y Lago van BlackRock is de economische groei aardig maar de inflatie onder de maat. "Dat betekent dat centrale banken geen haast moeten maken met het verhogen van de rente", aldus de marktvorser.

Bij de Amerikaanse Federal Reserve deelt niet iedereen die mening. De voorzitter van de Federal Reserve Bank van San Francisco, John Williams, zei maandag in een toespraak dat renteverhogingen juist nodig zijn om de Amerikaanse economie op koers te houden.

De olieprijs herstelde na de verkoopgolf van vorige week, maar volgens marktkenners was dit vooral een technische aangelegenheid waarbij koopjesjagers hun kans roken om in te stappen na de scherpe daling tot het laagste niveau in tien maanden. Het onderliggende sentiment blijft volgens vermogensbeheerder iiTrader negatief. "De markt is erg gevoelig voor een short covering rally", volgens de marktvorsers. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,37 dollar, of 0,9 procent, op een settlement van 43,38 dollar.

De euro/dollar noteerde op het slot in New York op 1,1181. Bij de slotbel in Europa verhandelde het muntpaar op 1,1205 en maandagochtend op 1,1183.

Bedrijfsnieuws

De zogenoemde FAANG-aandelen gingen opnieuw lager. Facebook verloor 1,0 procent, net als Amazon.com. Apple daalde 0,3 procent, wat op het slot ook de schade was voor Netflix.

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, zag 1,4 procent aan beurswaarde verdampen. Volgens The Wall Street Journal krijgt Google op zijn vroegst dinsdag van de Europese toezichthouder een boete van meer dan 1 miljard euro opgelegd vanwege het manipuleren van zoekresultaten in het voordeel van zijn eigen winkel-vergelijkingssites.

Arconic stond onder druk. De aluminiumproducent stopt met de verkoop van Reynobond PE, het type gevelbekleding dat is gebruikt in Grenfell Tower, het flatgebouw in Londen waar eerder deze maand 79 mensen om het leven kwamen bij een hevige brand. De vlammenzee zou zich zo snel hebben kunnen verspreiden omdat het materiaal niet brandveilig was. Het aandeel Arconic daalde 6,0 procent.

Yum Brands daalde 0,1 procent. Maandag werd bekend dat het Australische Collins Foods 28 KFC restaurants overneemt van de Amerikaanse uitbater van fastfoodketens. Sectorgenoot McDonald's daalde 0,5 procent, terwijl het moederbedrijf van Burger King, Restaurant Brands International, 0,4 procent won.

Hertz steeg 13,5 procent op de berichten dat het auto's gaat leveren aan Apple voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen. Afzonderlijk werd maandag bekend dat Alphabet, gaat samenwerken met Avis Budget Group, dat diensten zal leveren voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen bij Alphabets onderdeel Waymo. Het aandeel van Avis steeg 14,1 procent.

Aandelen Nestlé die in New York genoteerd zijn, stegen zo'n 4 procent na het nieuws dat het hedgefonds Third Point onder leiding van de activistische belegger Daniel Loeb een belang van omgerekend 3,5 miljard dollar in het Zwitserse levensmiddelenconcern heeft genomen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Brussel geeft Google recordboete voor manipuleren zoekresultaten

Boete voor Alphabet dochter van 2,4 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Google krijgt van de Europese Unie een recordboete opgelegd van 2,4 miljard euro vanwege het manipuleren van zoekresultaten. Dit maakte Brussel dinsdag bekend.

De dochter van Alphabet werd onderzocht vanwege het systematisch manipuleren van zoekresultaten, waarbij voorrang werd gegeven aan de eigen prijsvergelijkingsdienst. De Europese Commissie maakte dinsdag als toezichthouder bekend dat Google zich hier inderdaad schuldig aan heeft gemaakt.

"Google heeft zijn dominante marktpositie misbruikt door oneerlijke voorrang te geven aan een ander Google product, namelijk zijn eigen prijsvergelijkingsdienst", aldus de toezichthouder. Eurocommissaris Margrethe Vestager voegde toe dat de strategie van Google niet alleen gericht was op het aantrekken van klanten om een beter product te leveren dan zijn concurrenten.

"Dit is illegaal volgens de Europese mededingingsregels", aldus Verstager. "Google heeft andere bedrijven belemmerd om te concurreren en te innoveren en belangrijker nog, klanten kregen niet de eerlijke keus op diensten en de voordelen van innovatie."

Google, dat in beroep kan gaan tegen het besluit, moet binnen 90 dagen stoppen met het manipuleren van de zoekresultaten, anders riskeert het concern een boete van maximaal 5 procent van de dagelijkse mondiale omzet van moederbedrijf Alphabet. Verder moet het Amerikaanse concern toelichten hoe het misdragingen in de toekomst zal voorkomen.

Eerder concludeerde de toezichthouder al dat Google in twee andere zaken mogelijk ook zijn dominante marktpositie heeft misbruikt, namelijk door beperkingen op te leggen aan fabrikanten van toestellen die draaien op het Android besturingssysteem en machtsmisbruik met AdSense. Hier lopen de onderzoeken nog voor.

Het aandeel van Google's moederbedrijf Alphabet noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures duiden op lagere opening Wall Street

Nasdaq weer onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index en die op de Dow Jones index 0,1 procent lager. De openingsindicatie voor de Nasdaq duidde op een verlies van 0,4 procent.

Maandag stonden technologie aandelen ook al onder druk, wat vooral Nasdaq raakte, terwijl de overige twee hoofdindexen op Wall Street zeer bescheiden stijgingen wisten te boeken.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig in Amerika. Voor de openingsbel in New York verschijnt de Case-Shiller huizenprijsindex van S&P over de maand april en na de gong staat het consumentenvertrouwen berekend door onderzoeksbureau The Conference Board op de planning. Dit rapport gaat over de maand juni.

Verder draait het deze week vooral om toespraken van centraal bankiers, volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Janet Yellen houdt vandaag een toespraak in Londen. De speech van de voorzitter van de Federal Reserve zal voornamelijk gaan over mondiale economische kwesties, maar kan hoe dan ook op aandacht rekenen, verwacht ook marktstrateeg Kathy Lien van BK Asset Management.

Eerder deze maand verhoogde de Fed de rente, maar de kans dat dit in september weer gebeurt, schat de markt momenteel in rond 13 procent. Maar als het beleidscomité FOMC zich conservatiever gaat opstellen of economische data positief gaan verrassen, dan kan dit snel veranderen, schreven marktstrategen van Commerzbank.

De euro werd dinsdag duurder ten opzichte van de dollar na een toespraak van de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi bij het jaarlijkse ECB Forum in Portugal. Draghi zei vertrouwen te hebben in een herstel van de inflatie richting de doelstellingen van de ECB. Daarnaast zei de voorzitter tijdens zijn toespraak dat het stimulerende beleid van de ECB werkt en dat de groei in de eurozone boven de trend ligt. Wel is een "aanzienlijke mate" van monetaire stimulans volgens de centraal bankier nog altijd nodig. Het muntpaar verhandelde aan het begin van de middag op 1,1256, tegen 1,1188 dinsdagochtend en 1,1181 maandagavond.

Olie werd dinsdag duurder. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 1,0 procent naar 43,79 dollar en de september-future op een vat Brent werd 1,1 procent duurder op 46,56 dollar.

Bedrijfsnieuws

De zogenoemde FAANG-aandelen, dat wil zeggen die van Facebook, Apple, Amazon.com, Netflix en Google, stonden maandag onder druk en ook dinsdag in de elektronische handel voorbeurs noteerden deze fondsen lager.

Google kreeg dinsdag, zoals eigenlijk al werd verwacht, van de Europese Commissie een boete opgelegd vanwege het manipuleren van zoekresultaten van de eigen prijsvergelijkingssite. De recordboete van 2,4 miljard euro was veel hoger dan de circa 1 miljard euro waar de markt op speculeerde. Het aandeel van Alphabet daalde 1,0 procent.

Hertz koerste maandag nog flink hoger vanwege een deal met Apple om auto's te leveren aan de techreus voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen. Dinsdagmiddag leverde het aandeel van het autoverhuurbedrijf 0,3 procent in.

Nvidia kondigde dinsdag ook een aantal samenwerkingen aan in verband met de ontwikkeling van autonoom rijden. Het aandeel noteerde voorbeurs fractioneel lager.

Slotstanden

Wall Street begon de week maandag zonder veel spektakel. De S&P 500 index sloot maandag fractioneel hoger op 2.439,07 punten en de Dow Jones hield het bij een stijging van 0,1 procent op een slotstand van 21.409,55 punten. De Nasdaq daalde 0,3 procent tot 6.247,15 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Brussel geeft Google recordboete voor manipuleren zoekresultaten

Boete voor Alphabet dochter van 2,4 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Google krijgt van de Europese Unie een recordboete opgelegd van 2,4 miljard euro vanwege het manipuleren van zoekresultaten. Dit maakte Brussel dinsdag bekend.

De dochter van Alphabet werd onderzocht vanwege het systematisch manipuleren van zoekresultaten, waarbij voorrang werd gegeven aan de eigen prijsvergelijkingsdienst. De Europese Commissie maakte dinsdag als toezichthouder bekend dat Google zich hier inderdaad schuldig aan heeft gemaakt.

"Google heeft zijn dominante marktpositie misbruikt door oneerlijke voorrang te geven aan een ander Google product, namelijk zijn eigen prijsvergelijkingsdienst", aldus de toezichthouder. Eurocommissaris Margrethe Vestager voegde toe dat de strategie van Google niet alleen gericht was op het aantrekken van klanten om een beter product te leveren dan zijn concurrenten.

"Dit is illegaal volgens de Europese mededingingsregels", aldus Verstager. "Google heeft andere bedrijven belemmerd om te concurreren en te innoveren en belangrijker nog, klanten kregen niet de eerlijke keus op diensten en de voordelen van innovatie."

Google reageerde dinsdag via zijn juridische vertegenwoordiging en gaf aan het niet eens te zijn met de beslissing. Volgens Kent Walker zal het bedrijf het besluit van Brussel bestuderen en overwegen om in beroep te gaan.

Google moet hoe dan ook binnen 90 dagen stoppen met het manipuleren van de zoekresultaten, anders riskeert het een boete van maximaal 5 procent van de dagelijkse mondiale omzet. Verder moet het Amerikaanse concern toelichten hoe het misdragingen in de toekomst zal voorkomen en is men verplicht om concurrerende prijsvergelijkingssites dezelfde rechten te geven.

Eerder concludeerde de toezichthouder al dat Google in twee andere zaken mogelijk ook zijn dominante marktpositie heeft misbruikt, namelijk door beperkingen op te leggen aan fabrikanten van toestellen die draaien op het Android besturingssysteem en machtsmisbruik met AdSense. Hier lopen de onderzoeken nog voor.

De sanctie voor Google overstijgt ruimschoots de oude recordboete van Intel uit 2009. De chipfabrikant moest destijds 1,06 miljard euro betalen vanwege machtsmisbruik.

Het aandeel van Google's moederbedrijf Alphabet noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager.

Update: om aanvullende informatie en reactie Google toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting lagere opening

Nasdaq weer onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een lagere opening voor Wall Street. Rond de klok van drie uur noteerden de futures op de S&P 500 index en die op de Dow Jones index 0,1 procent lager. De openingsindicatie voor de Nasdaq duidde op een verlies van 0,4 procent.

Maandag stonden technologie aandelen ook al onder druk, wat vooral Nasdaq raakte, terwijl de overige twee hoofdindexen op Wall Street zeer bescheiden stijgingen wisten te boeken.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig in Amerika. Kort voor de openingsbel in New York verschijnt de Case-Shiller huizenprijsindex van S&P over de maand april en na de gong staat het consumentenvertrouwen berekend door onderzoeksbureau The Conference Board op de planning. Dit rapport gaat over de maand juni.

Verder draait het deze week vooral om toespraken van centraal bankiers, volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Janet Yellen houdt vandaag een toespraak in Londen. De speech van de voorzitter van de Federal Reserve zal voornamelijk gaan over mondiale economische kwesties, maar kan hoe dan ook op aandacht rekenen, verwacht ook marktstrateeg Kathy Lien van BK Asset Management.

Eerder deze maand verhoogde de Fed de rente, maar de kans dat dit in september weer gebeurt, schat de markt momenteel in rond 13 procent. Maar als het beleidscomité FOMC zich conservatiever gaat opstellen of economische data positief gaan verrassen, dan kan dit snel veranderen, schreven marktstrategen van Commerzbank.

De euro werd dinsdag duurder ten opzichte van de dollar na een toespraak van de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi bij het jaarlijkse ECB Forum in Portugal. Draghi zei vertrouwen te hebben in een herstel van de inflatie richting de doelstellingen van de ECB. Daarnaast zei de voorzitter tijdens zijn toespraak dat het stimulerende beleid van de ECB werkt en dat de groei in de eurozone boven de trend ligt. Wel is een "aanzienlijke mate" van monetaire stimulans volgens de centraal bankier nog altijd nodig. Volgens econoom Marco Valli van UniCredit heeft Draghi met zijn toespraak dinsdag de deur geopend naar een mogelijke 'taper-aankondiging' in september.

Marktanalist Craig Erlam van Oanda wees erop dat Draghi als redelijk mild te boek staat bij de ECB, maar dat zijn positieve boodschap dinsdag er mogelijk op duidt dat hij zich wel kan vinden in een geleidelijke afbouw van de monetaire stimuleringsmaatregelen.

Het muntpaar verhandelde richting de opening in New York op 1,1281, tegen 1,1188 dinsdagochtend en 1,1181 maandagavond.

Olie werd dinsdag duurder. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 1,3 procent naar 43,95 dollar en de september-future op een vat Brent werd 1,5 procent duurder op 46,74 dollar.

Bedrijfsnieuws

De zogenoemde FAANG-aandelen, dat wil zeggen die van Facebook, Apple, Amazon.com, Netflix en Google, stonden maandag onder druk en ook dinsdag in de elektronische handel voorbeurs noteerden deze fondsen lager.

Het aandeel van Alphabet daalde 1,4 procent. Dochter Google kreeg dinsdag, zoals eigenlijk al werd verwacht, van de Europese Commissie een boete opgelegd vanwege het manipuleren van zoekresultaten van de eigen prijsvergelijkingssite. De recordboete van 2,4 miljard euro was veel hoger dan de circa 1 miljard euro waar de markt op speculeerde. Google gaf aan het niet eens te zijn met de beslissing. Het concern bestudeert de optie om in beroep te gaan.

Hertz koerste maandag nog flink hoger vanwege een deal met Apple om auto's te leveren aan de techreus voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen. Dinsdagmiddag leverde het aandeel van het autoverhuurbedrijf 0,5 procent in.

Nvidia kondigde dinsdag ook een aantal samenwerkingen aan in verband met de ontwikkeling van autonoom rijden. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,2 procent hoger.

Darden Restaurants, uitbater van onder meer Olive Garden, publiceerde kwartaalcijfers. In de laatste verslagperiode van het gebroken boekjaar steeg de vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, met 3,3 procent. Dit was ruim boven de groei van 2,4 procent die de markt voorspelde. Verder was de aangepaste winst in het vierde kwartaal ook boven verwachting. Het aandeel steeg 2,4 procent.

General Motors daalde voorbeurs 0,5 procent. Maandagavond laat verklaarde autoproducent dat de autoverkopen in Amerika dit jaar mogelijk lager uitkomen dan eerder verwacht. In de eerste helft van het jaar werden minder auto's verkocht dan een jaar eerder en de concurrentie is groot, zei CFO Chuck Stevens.

Sectorgenoten konden dinsdag in de elektronische voorbeurshandel ook niet in het groen komen. Fiat Chrysler verloor 1,0 procent en Ford hield het bij een klein verlies van 0,1 procent.

Slotstanden

Wall Street begon de week maandag zonder veel spektakel. De S&P 500 index sloot maandag fractioneel hoger op 2.439,07 punten en de Dow Jones hield het bij een stijging van 0,1 procent op een slotstand van 21.409,55 punten. De Nasdaq daalde 0,3 procent tot 6.247,15 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse huizenprijzen stijgen minder hard

S&P Case-Shiller index stijgt 5,5 procent in april.

(ABM FN-Dow Jones) De huizenprijzen in Amerika zijn in april in een iets tempo gestegen. Dit bleek dinsdag uit de S&P Case-Shiller huizenprijsindex.

De nationale index steeg in april met 5,5 procent op jaarbasis, na een stijging van 5,6 procent in maart.

De prijzen in de twintig meest stedelijke gebieden stegen in april met 5,7 procent op jaarbasis, na een toename van 5,9 procent in maart. Op maandbasis stegen de huizenprijzen met 0,9 procent.

Kijkend naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in de tien meest stedelijke gebieden in Amerika, kwamen die in april op jaarbasis 4,9 procent hoger uit, na een stijging van 5,2 procent in maart. Op maandbasis stegen de prijzen in de tien meest stedelijke gebieden met 0,8 procent in april.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Visa gaat samenwerken met Zweedse betalingsdienst Klarna

Geen financiele details.

(ABM FN-Dow Jones) Visa gaat samenwerken met de online betaaldienst Klarna uit Zweden. Dit meldde de Amerikaanse financieel dienstverlener dinsdag, zonder financiële details te geven.

De twee partijen gaan een strategische samenwerking aan om de uitrol van online en mobiele commerciële diensten in Europa te versnellen.

Klarna levert momenteel betalingsdiensten aan 70.000 retailers en 60 miljoen consumenten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
25.267 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
877,49  +7,22  +0,83%  09:22
 Germany40^ 18.007,30 +0,50%
 BEL 20 3.864,78 +0,18%
 Europe50^ 4.962,38 +0,47%
 US30^ 38.118,66 -0,01%
 Nasd100^ 17.613,14 +1,06%
 US500^ 5.084,54 +0,78%
 Japan225^ 37.915,55 +0,50%
 Gold spot 2.344,48 +0,53%
 EUR/USD 1,0727 -0,02%
 WTI 84,15 +0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +5,48%
PROSUS +2,65%
VIVORYON THER... +2,44%
ASMI +2,20%
ArcelorMittal +2,12%

Dalers

IMCD -7,89%
Wereldhave -7,62%
SIGNIFY NV -6,10%
ABN AMRO BANK... -4,79%
Vopak -3,68%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront